Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dejó ezeket olvasni. Holnap éjszaka indulok Hollandba, fasza lesz a navigáció...
-
kmarci25
veterán
válasz
Hordozóóóóóó
üzenetére
Ahogy írtam, én tegnap este kerestem egy novemberi változatot, mert egész egyszerűen használhatatlan volt. (A Google Maps-et használom még, illetve most kipróbáltam a HERE Beta-t, de úgy vettem észre, hogy a Waze ügyesebben tervez a reggeli és a délutáni bp-i csúcsfogalomban.) Várok, amíg nem jön újabb verzió, addig ezt, a régebbi kiadást használom.
-
F-ECT$
titán
válasz
Hordozóóóóóó
üzenetére
Érdekes hiba lehet, mert nálam pl nem jelentkezik. Android, 4.81.0.4
Reméljük gyorsan megtalálják a gondot. -
Hordozóóóóóó
csendes tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Hali!
Nem vagytok egyedül, én is kb. péntek óta szembesültem ezzel a hibajelenséggel, rohadtul bosszantó.
Waze 4.81.0.4 verzió. Samsung A50, Android 11. Mindent megpróbáltam, amik itt fentebb szerepeltek javaslatként, kivétel az app újra felrakását a jelen verzióval.
Az appon belül elküldtem a hibajelentést, meg naplófájlokat a fejlesztőknek, csatoltam nekik képernyőmentést is, hátha számít valamit...
Ha 1-2 napig nem javítják a hibát, akkor én is visszaváltok egy korábbi változatra. -
canniball
nagyúr
válasz
kmarci25
üzenetére
Utóbbi üzenettel (most) nem találkoztam, viszont én a hétvégén frissítettem és az alul megjelenő can’t connect hiba (vagy csak nemes egyszerűséggel a Waze menü felirat) az elmúlt két napban nálam is rendszeresen előfordult. Ilyenkor persze nem mutatja, hogy mikor érek oda a célhoz. Emellett előjött az is, hogy fent eltűnt az a sáv, ami mutatja hogy hány méter múlva mi lesz a következő lépés. A röhej pedig, hogy mindezeket egyetlen cca. 50km-s út alatt képes volt produkálni (úgy, hogy közben volt olyan állapot is amikor minden rendben működött), eközben pedig a tépképen és hanggal folyamatosan navigált.

Más app rendben működik, gyorstár ürítés, kényszerleállítás nálam sem segített; Samsung telefon, Android7, ez is más kettőnknél. Szóval tuti valamit elmatekoztak a legfrissebb verzióban, remélem gyorsan fixálják! -
lacentos
tag
Szolnoki elkerülő átadásról még semmi ? Már eltelt másfél hónap az évből.
-
Axekiller
csendes tag
Kedvencem...bejelez...Állatok az út mellett...Rendőrök
-
kmarci25
veterán
-
Faby
senior tag
Üdv újra, ismét sebességhatár.
Az itt #16763Faby 1. pontban jelzett szakaszt megszoirták 40-es táblákkal a 60 helyett.
Eléggé hektikus, de ami biztos, Debrecen felől Szolnok irányába a régi kihajtós pihenő és a sima parkoló között van 40.
Valamint egy sima leágazás és a tanya bejárata között is,
Nagyjából a képeken látható szakaszokon.
A visszirányt pénteken tugom megnézni.
Ez alapján be tudja valaki állítani?
-
kmarci25
veterán
Péntek óta lehalt az app nálam. Vagy egyáltalán nem tervez útvonalat, azaz kiválasztom a címet, rábökök és nem történik semmi, vagy kiírja hogy "Can't connect" vagy az a hibaüzenet, hogy "Something went wrong". Ilyenkor mi a teendő? Adatok törlése, app újrainstallálása megvolt...
-
F-ECT$
titán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha fizettek volna érte, akkor se találtam volna meg

-
fant0mi
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Valóban! Köszi.
A map editorosban mondjuk látni a csiganyálat is, ha az is kéne. -
fant0mi
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Igen? Hol?
-
fant0mi
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Pontosabban a map editorban van egy drives fül.
-
fant0mi
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Waze dashboard honlapon, de csak pár hónapra vissza.
-
WhiteWalker
nagyúr
A Waze előzményeket vissza lehet nézni napra lebontva?
-
Faby
senior tag
válasz
Pulsar
üzenetére
Szia, pénteken és ma reggel megnéztem, alapvetően jól vannak beállítva.
A 2. tételen kellene egy kicsit finomhangolni, ott elveszett a 70-es korlátozás.
Régebben úgy volt, hogy a 110-ról volt 90-re, majd 70-re a négysávos végén.
Most úgy van állítva, hogy végig 90, majd egy nagyon rövid szakaszra 70, csak pár 10 méter közvetlenül a Fegyvernek-Örményes tábla előtt A 70-es korlát kezdetét kellene előrébb hozni, a47.22459165260825, 20.506843010040942koordinátáktól van a 70-es korlát. [link] Remélem érthető. -
Chris0321
veterán
Az a rész ahol megcsúszott az aszfalt, az elnyújtott S kanyar és a híd között az tényleg vacak, de Karcag felől mikor megyünk Debrecen felé, a híd után annyira nem rossz az út, hogy komoly korlátozás kellene rá. Én a Hajdúszoboszlónál lévő körforgalomnál felmegyek az M35-re, az oda tartó út az tényleg vacak.
Egyébként ma azt olvastam, hogy 4 sávosítják a 4-est Hajdúszoboszló és Debrecen között. -
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Én is vártam vele, mielőtt beírtam, már legalább 3-4 hete kint van a 60-as tábla.
De, sajnos elég rossz, főleg az a szakasz, ami korábban 70-es volt, az erdő mellett, ott konkrétan le van csúszva az út széle az árok felé, szintkülönbséggel, jó nagy repedéssel. Itt, ha szembe forgalom (hiánya) engedi, érdemes a felező vonalat középre venni, és úgy menni. Múltkor 70-80-as tempónál eléggé dobálta a kocsit.A korábban 90-es szakasz (erdő után a karcagi körforgalomig) még nincs ilyen ramaty állapotban, de mire eljutnak a felújítással idáig, az is vacak lesz.
Hetente járok Debrecen - Szolnok közőtt, hidd el, az elmúlt egy évben nagyon sokat romlott a 4 főút állapota, nem csak itt, máshol is.
Kösz.
Pénteken megyek vissza Debrecenbe, akkor tudom csekkolni. -
Faby
senior tag
Sziasztok, sebességhatár módosítás kellene.
1:
4-es főút, Hortobágy-Berettyó csatorna és a Karcag kelet körforgalom között 60-as korlátozás mindkét irányban (gondolom az út minősége miatt, ahelyett, hogy megcsinálnák, inkább táblával javítják. Évek óta le van szakadva az út széle) a korábbi 70 és 90 helyett.
2:
4-es főút, Törökszentmiklós-Surjány és Fegyvernek-Örményes között, a 4 sávos részen, Debrecen felé az OMV kút után a 110-es korlátozó táblák be vannak forgatva, így ezen a szakaszon 90 km/h a megengedett, érdekes, hogy a másik irányban maradt a 110.
3:
4-es főút Szajol-kelet és Törökszentmiklós elágazás között, mindkét irányban nem kerültek vissza a korábbi 110-es táblák, így itt 90 km/h a megengedett. A nagyjából félúton lévő elágazásnál 60.
Ha valaki rá tudna nézni, és javítani, az jó lenne.Kösz előre is.
-
tyielow
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Hivatalosan ezek a hangok csak ideiglenesen vannak az app-ben. Nekem anno sikerült egy weboldalról letöltenem Schwarzenegger hangját és bemásolnom a waze mappába androidon és tudtam használni
Aztán az azt követő valahanyadik frissítéssel ismét eltűnt, megint be kellett volna másolgatnom, aztán azóta nem vesződtem vele. -
fant0mi
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
A leendő Szolnok-Észak (99. kmsz) lesz a pest megyei matrica határa, azaz a Szolnokról észak felé, Újszász felé a 32-es főúttal közös új csomópontig.
Ha valaki Törökszentmiklós felé akar menni, és csak pest megyei matricája van, és nem akar JNSZ matricát venni, az az épp aktuálisan használható útvonalon tud menni, használva az ingyenes szolnoki déli megkerülő utat. -
Chris0321
veterán
válasz
fant0mi
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy a pest megye matricával elvileg a megyehatár utáni első lehajtóig lehet menni és mivel a térkép szerint jelenleg pont a megyehatárig van az M4 megépítve, oda csatlakozik majd be a szolnoki elkerülő a jelenlegi útvonalon elégnek kellene lennie a pesti matricának és nem kell lemenni Abonynál ha nincs JNSZ megyei matricád.
-
-
Faterkam
addikt
De akkor most a Waze normálisan kezeli az Abonyi lehajtót az 4-esen? Vagy nincs változás, mert kész sincs még?

-
Sziasztok!
Honnan lehet lőni navi hangokat?
Eddig egy macskalány volt a mitfahrer (valami cat, angolul beszélt) akit nagyon csíptem mert poénkodott útközben - de eltűnt a waze-ból...
Egyébként azért használtam őt mert ö végig tudta mondani a mondandóját - szemben a magyarlánnyal aki elfelejti befejezni a szavakat
-
-
fant0mi
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
drukkolok, hogy kevesen
Senki le sem szarja. De tényleg. Vársz tőle valamit, hogy valaki észbe kap, hogy nem így kellett volna? Nem foglalkozik vele senki, de tényleg. Esetleg kepeszt rajta az országgyűlési képviselőjelölt, hogy jó fiúnak tűnjön, ha még választások előtt lenne, lesz is rá moratórium.
Na de ez nem a waze topik témája, befejeztem a magam részéről. -
Chris0321
veterán
Az biztos, hogy nem így csinálták eddig de úgy látszik most kell a pénz. Bár nem tudom, hogy egy kb. 30 km szakasz miatt mennyien fogják megvenni a matricát, én drukkolok, hogy kevesen. Persze aki nem megye matricát vesz, hanem x napost annak nem számít, hogy mennyire kicsi is az a szakasz.
-
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Én írtam, arra alapozva, hogy ez eddig így volt, hogy átadás évében ingyenes, és csak utána fizetős, több útszakaszt adtak át így, jellemzően az év utolsó napjaiban, hogy aztán a következő év elsejétől fizetős legyen. Mivel a szakasz benne van a jövőre fizetős utak listájában, így logikusan követlezett.
Most ettől eltértek, de várjuk ki a végét, majd amikor ténylegeen végigmehetünk rajta. -
Chris0321
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Igazad van, a Telekom appjában néztem, ott még nem találtam de a böngészőben rákeresve tudtam volna venni. A tervezést úgy értettem, hogy álítólag Abonyban kellene felmenniük az M4-re azoknak akiknek nincs jnsz matricájuk, bár ahogy néztem a határnál álltak meg az M4-es építésével és ott van a csomópont ahol a régi 4-essel csatlakozik így elvileg nem is kellene az új matrica ahhoz, hogy a régi útvonalon halladhasson valaki.
-
blueye
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Nem tunik rozsasnak

[meg-at-sem-adtak-de-maris-fizetosse-valt-az-m4-es-egy-szakasza] -
-
-
Chris0321
veterán
válasz
lacentos
üzenetére
Tőlem rájuk rohadhat az összes jnsz megyei matrica, remélem alig fogják venni és rájönnek milyen szemetek voltak.
blueye: Én azt olvastam régebben a szolnoki elkerülő M4-esre, hogy az első negyedévben adják át, de itt már írták többen, hogy még idén. Majd kiderül, eddig nincs róla semmi hivatalos és már csak egy nap van az évből.
-
lacentos
tag
Ez most jött hírlevélben simple.
"További változások2022. január 1-től új megyei matrica kerül bevezetésre, így az új évben Jász-Nagykun-Szolnok megyei éves autópálya-matricát is vásárolhatunk, az Abony és Törökszentmiklós közti szakaszra.A Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes. -
-
Faby
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Ha az M4 új szakaszát kérded (Abony kelet - Törökszentmiklós), akkor még idén, mivel jövőre már benne van a fizetős utak listájában.
Van ugyanis egy szabály, hogy az átadástól a következő év január 1-ig ingyenesek az újonnan átadott szakaszok,
Mivel az M4-gyel már fizetősen számolnak jövőre, így idén át kell adniuk idén, akár december 31-én is. -
Chris0321
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Nekem annyiból van szerencsém, hogy itt lakom az M4 tervezett útvonala mellett így nekem közel lesz és mehetek akár Debrecenbe, akár Szolnokra vagy messzebb végig. Persze majd ha elkészül mert a szolnoki elkerülőt sem adták még át. Az M47-essel nem tudom mi a helyzet, egy ideje nem hallottam róla semmit.
-
woodworm
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
A Szentkirály-5-M5 szakaszt tudtommal 2025-re tervezik befejezni. Sajnálni fogom, mert így 4 megyés útvonal lesz Békésből. Az M4-es felé pedig csak kettő. Kár, hogy utóbbi felé csak részben felújított a 46-os főút. Hogy ontopik maradjunk, nem is értem miért szeret erre hozni hazafelé a waze.
-
Chris0321
veterán
-
Winner_hun
félisten
válasz
bucihost
üzenetére
Köztes pont ha nem jó akkor egyszerűen menj arra, majd újratervez ha letértél a tervezett útvonalról.
A köztes pontnál nyomj hosszan a térképen oda, amit szeretnél ha érintene, tedd be úti célnak, majd az előzményekből / kedvencekből válaszd ki máskor, ha arra mennél. -
bucihost
senior tag
Jogos, csak jó lenne olyan feature mint egy másik program esetében. "Köztes pont érintése"
-
válasz
F-ECT$
üzenetére
A köztes pontról jut eszembe, nemrég mentünk valahová több autóval.
Megterveztem a saját útvonalamat, de nem arra vitt volna, amerre szerettem volna menni, ezért felvettem köztes pontnak egy várost.
Ment is minden szépen, de mikor ebbe a köztes pontnak felvett városba értünk, mindenáron oda akart vinni, amit tervezéskor megadtam neki. Az viszont nem a tényleges útvonal, hanem a városközpont volt...
Már mentem kifelé a városból, de még mindig vissza akart irányítani a központ felé. Kínomban megálltam és az egészet újra terveztem.
Hogy lehet a köztes pontot "törölni" útközben, vagy hogyan lehet ezt értelmesebben megoldani?

-
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Rendszeresen járok egy adott útszakaszon (Kiskunfélegyháza-Berettyóújfalu), és eddig a waze 3 útvonalon vitt (mikor milyenje volt.) Viszont most vissza felé, levitt egy eddig ismeretlen de látszólag jobb (4.) útvonalra. Ami kmben szinte ugyan az, viszont időben kb 10-15 perccel rövidebb (úgy, hogy a hó maitti torlódás okán volt olyan ~kb 20 km-es szakasz ahol 50-60 al mentünk 90 helyett végig) valamint az útburkolat minősége is lényegesen jobb.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a konkrét útvonalat hogyan lehetne a wazébe betölteni, hogy ismét azon vigyen?
-
lacentos
tag
Nem tudom de én nem találok erre utaló intézkedést csak a HU-GO e-útdijnál, hogy fizetős az Abony-Tsz.miki elkerülő.
-
Chris0321
veterán
válasz
fant0mi
üzenetére
Szerencsére mostanában már nem nagyon kell arra járnom, de biztos nem vennék csak pest matricát még ha a jnsz matrica féláron lenne akkor is. Nem csak azért mert teljesen új szakasz, de tényleg csak egy Szolnok elkerülő az egész. Nekem mivel Békés megye északi részén lakom meg kell majd vennem a jnsz matricát mert havonta legalább egyszer megyek Debrecenbe és nem fogom a 4-es főutat használni az fix. A Hajdú-Bihar matricát már megvettem, pedig csak a Hajdószoboszló elkerülőtől megyek majd a debreceni Auchan-ig.
-
Chris0321
veterán
válasz
fant0mi
üzenetére
A magyar közlönyben tényleg szerepel, pedig arra a nyúlfaroknyi szakaszra nem gondoltam, hogy lesz képük megye matrica vásárlást elvárni. Kíváncsi vagyok mennyien veszik meg és lehetne bennük annyi, hogy ha már elvárják, hogy ekkora szakaszra is megvedd akkor legalább kiadhatnák előre, hogy legyen lehetősége megvenni az embernek.
lacentos: Itt találtam meg a 211-ik oldalon a díjköteles szakaszokat, az M4 pesttől kezdődő része már elég régóta díjköteles a személyautóknak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Waze 4.81.0.4 verzió. Samsung A50, Android 11. Mindent megpróbáltam, amik itt fentebb szerepeltek javaslatként, kivétel az app újra felrakását a jelen verzióval.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)