Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
gyönyörű lista, remélem lesz, aki bepötyögi a waze adatbázisba, formabontó módon pont ezen a héten kell fel-s-alá autókázzak bp-en...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
mikroferi
újonc
Sziasztok!
Ford Focus androidos autó médialejátszóban akármit csinálok, a waze az utasítások végét elhagyja és nem mondja ki megfelelően. Minden beállítást átnéztem és minden hangot kipróbáltam. Ez így használhatatlan, pedig ez a kedven navigációm.
Telefonon tökéletes és a másik autóban is, de itt nem jövök rá a hibára.
Esetleg van ezzel kapcsoltabn ötlet valakinek?
Mi lehet a megoldás? -
zeon.hu
nagyúr
Nálam csak akkor, ha egyéb média is fut éppen. Ilyenkor ugyan felismeri, amit mondtam, de vagy kiírja, amit neked is vagy egyszerüen nem csinál semmit.
(Természetesen leáll automatikusan az egyéb lejátszás, amint feljön a diktálás ablaka, mégis ilyen).
Ha leállítom/szüneteltetem a médiát (pl YouTube),akkor tudok hanggal keresést indítani és müködik is.[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
Hogy lehetne "kilőni" azt ,hogy menet közben is elfogadja hangalapú keresést ?
Régebben ez jól működött, de mostanában nem megy, mert kiírja, hogy vezetés közben nem tudom használni.
A munkám miatt sokszor kellene menet közben is módosítani a célt. Most meg csak úgy tudom, ha megállok. Ez pedig sokszor nem lehetséges ( pl autópályán ).
Szívesen várom az ötleteket .Tibi
-
axioma
veterán
A Waze szerint Fóton "Csér" utca van a totol delre. Utcatablan is Cser, Google maps is fixen Cser-nek tudja. Nem tul jelentos [foldut], de ugy lehet konnyen a tohoz [parkbejarathoz - az egyikhez] iranyitani a gps-eseket.
-
Rick4
félisten
válasz Chris0321 #17187 üzenetére
Jó, de bejelentetted? Olyanok nincsenek jelölve aktuálisan, (egy hete nem volt) hogy Debrecenből a Kishegyesi út többszáz méteren fel van túrva, aszfalt 40 centi mélyen kiszedve, lámpák irányítják oda- vissza a forgalmat... És még lehetne sorolni naponta 100-asával..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Chris0321
addikt
Hello.
Az M35-ösnél mikor Berettyóújfalu felől halladsz Debrecen felé, nincs lezárva a BMW lejáró csak jobbra kanyarodáskor van némi korlátozás de arra is használható. -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Rögzítettem egy céget Waze navigációban. Ok, a hely és adatok megvannak.
Fotót viszont nem tudok hozzáadni. Hogyan kell? Akár telón, akár Windows alól?Feltölteni nem lehet, mint a Google Maps-en?
Viszont, ha a Google Maps-en van fotó, nem kellene megjelenjen Waze-en is?Köszönöm.
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Változott mefint valami a Wate-ben, hogy nem viszfel fizetős útra a navigáció?
Szeretnék Pestre menni Debrecenből, de nem akarna felvinni a pályára.
Autópálya matricák: Vignette AT (állítólag ez az országos), meg van Hajdú-Bihari matricám.Természetesen nincs bekapcsolva az auópálya elkerülése és a fizetős utak elkerülése gomb.
Mit csináltam rosszul?
Köszönöm!
Szerk:
Közben meglett!
Megváltoztak a matrica nevei.[ Szerkesztve ]
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
A #17140 hozzászólásomban leírtakat jelentettem a Waze fejlesztőinek. Felvettem velük a kapcsolatot, s jelentkeztek is. Az kérik tőlem, hogy készítsek fotót/videót a hiba reprodukálásáról.
Sajnos a hiba nem gyakori, de mikor előjön, akkor kellemetlenséget okoz.
Azt szeretném kérni, hogy akinek ez a hiba előfordult már az vegye fel velem a kapcsolatot privát üzenetben. Előre is köszönöm.
Szerintem ez mindenki érdeke (aki használja a Waze-t Android autó alatt), hogy javítsák ezen hibát.
Várom a jelentkezéseteket.
-
viktorhu
veterán
válasz merqree #17168 üzenetére
Két külön dolog. Egyik sem (a Waze sem) a jelentések alapján számolja a dugót. Ilyen szempontból az útlezárás jelentése kivétel, ha ilyet jelentenek, akkor nem tervez arra egy ideig.
Viszont a Google tényleg kiír Waze-ből jelentett információkat (balesetek).
A dugónál a kritikus tömeg számít, hogy legyen elég felhasználó az adott területen ahhoz, hogy valós idejű információt kaphass az útvonalról.
-
fant0mi
őstag
válasz jozsi252 #17171 üzenetére
Nem tudom a UI hogyan néz ki ios alatt, de valóban csak trükkösen lehet más helyről tervezni.
Kikutatod térképen, honnan akarsz indulni. Nyomsz egy hosszút a térképen, feljön egy buborék, annak a sarkában lesz egy három pöttyös gomb. Megnyomod, majd a Hely előnézete. Ott is lesz egy három pöttyös gomb, megnyomod. Aztán lesz az Indulási pontként jelöl című gomb.Vagy.
Ha POI-ként ismeri a Waze a helyet, akkor a keresőbe beírva, ott a helyre rányomva felfobja a hely adatlapját és mehet a három pöttyös gomb, majd az Indulási pontként jelöl.
-
veterán
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni. Holnap megyünk nyaralni és az út egyik felét ismerem a másik felét viszont nem. És rámentem az utazás tervezésére telefonon (iOS) ahol beírtam az induláshoz azt a települést ameddig ismerem az utat, a célhoz pedig azt a helyet ahova el szeretnénk jutni. Hozzá is lett adva az út, viszont utána rámentem az útvonalakra hogy mégis merre fog majd vezetni, de ott már onnan kezdte el tervezni az utat ahol most vagyok.
Miért van ez? Hol lehet olyat beállítani mint Google Maps-on hogy megadom az indulás helyét, a célállomást, és akkor onnan tervezzen? Ne pedig onnan ahol épp vagyok.Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
Rick4
félisten
válasz blueye #17166 üzenetére
Furcsa, de ránézek, nem hinném, hogy elállítottam volna az alap beállítást, de ez a kisebbik indok, a nagyobb az, hogy mikor nincs net, akkor home gomb, chrome, google.hu, és persze azonnal bejön, egyszóval a készüléken van net, a waze nem használja.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz axioma #17164 üzenetére
Tegnap mentem 1050 km-t, volt jópár cím, mondhatni tényleg véletlenszerű, mikor megy és mikor nem... Sőt, sokszor elmegy a net a waze-nél, miközben a tunein meg szól a háttérben, 10-15 perces puffer csak nincs...
Ja, és a legfrissebbel 3-4 hete nekem olyan szinten fagyott, hogy nem tudtam címet beírni, visszatettem egy februári verziót, azóta pattog gombnyomásra.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Logitech #17104 üzenetére
Mindig mikrofonra nyomással diktálok címet, sokszor menet közben is, ilyen soha nem jött elő. Sok éve volt a gépelésre duzzogás utoljára, ha jól emlékszem, egy "utas vagyok" gombra kattintással ki lehetett lőni a cirkuszt...
-
Somatom
veterán
-
nullpoint
őstag
válasz Somatom #17153 üzenetére
Én csak ott ültem amellett aki használta, és pislogtam hogy hiába választ, pár másodperc és átugrik.
Hiába választgatott másikat, mindig visszaállt arra amit a maps gondolt. Azt hogy waze-ba miért kerülnek be a szar dolgok a mapsből, a mapsbe meg ami wazeban jó az miért nem kerül át oda, rejtély.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
plömplöm
őstag
válasz fant0mi #17148 üzenetére
egészen pontosan be fog az kapcsolni automatikusan, akkor, amikor be kell neki kapcsolni automatikusan, 25%-nál, és hogy ez a feature ne függjön az akku töltöttségi szintjétől, avagy ez a 25% állítható legyen, az már 2017-ben is fejlesztési ötlet volt
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Botigta
aktív tag
Sziasztok,
Rákerestem, régebben más is kérdezte, de válasz nem jött rá:
Nektek működik az akku kímélő mód automatikusan? Nekem soha, kizárólag kézi módban a ,,Kapcsolja be erre az útra" kiválasztással
Van akinek működik, vagy működésre lehet valahogy bírni?A másik idegesítő dolog, hogy ha tervezek, és ugye van három út opció, mindig térképes formában nézem. De hiába választok az ő általa ajánlott helyett egy másikat, amikor rábökök az indulásra, visszaugrik az ő általa ajánlottra. Ezt 3x megcsinálom, és talán a negyedikre hajlandó azt az útvonalat kiválasztani, amit én akarok.
Másnál is így van?Köszi
-
Somatom
veterán
válasz alec.cs #17145 üzenetére
OTG: amikor perifériát csatlakoztatsz a telóhoz, aminek tápot kéne adjon. Pl. pendrive, dokkoló, stb.
Az autós telóm egy Moto Z Play, amihez van egyedi autós tartó. Ehhez csak oda kell tartani a telót és mágnesesen becuppan.
A Note 9 -et Xiaomi Wireless autós tartóban használom. A kamionban pedig a Samu S7+ tablet a mindenes (bár ott a navi külön hardveren fut.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
alec.cs
tag
válasz lacentos #17143 üzenetére
@lacentos
Köszi a linket, rendelek én is egyet.
Amúgy ez az általad javasolt kábel töltésre és adatátvitelre is alkalmas (nyilván annak kell lennie, de azért megkérdezem tőled)?
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
- Ha az usb nagyobb csatlakozórészéhez (kocsi oldali, nem a type C mágneses részéhez) tennék egy 90 fokos toldó adapter, akkor szerinted az működne megfelelően?Ez azért lenne jó nekem, mert a kocsi oldali részen a csatlakozó a kéztámaszban van és ott kevés a hely.
Egyébként a legjobb az lenne, hogy ha a Google javítaná ezt a programhibát!
@Somatom
Én a kocsiban használva csak az AA és a Waze kombinációt használom navigációra (na meg zenelejátszásra telefonról, internetről).Te milyen OTG funkcióra gondolsz?
Te hogy használod kocsiban? -
alec.cs
tag
válasz lacentos #17141 üzenetére
@lacentos
Köszi válaszod.
Szerintem ott nálad is elmegy az internet/telefon térerő, s akkor omlik össze az AA.
Ekkor nálam kábel ki, majd vissza. Csak így elég macerás!Biztos hogy programhiba, s ezért szeretném jelenteni a Google-nek...
Hol tehetem ezt meg?Az a mágneses kábel engem is érdekelne!
Honnan szerezted be?
Tudnál valami linket küldeni?Előre is köszi.
-
lacentos
tag
válasz alec.cs #17140 üzenetére
Ez a probléma nálam is jelentkezik reggel napi szinten bizonyos útszakaszokon. 18.ker Lőrinci útnál a régi DHL depó magassága ill.
Üllő út Béke tér felé a volt orosz laktanyánál. Egyszerüen valami kilövi a vételt és leáll az AA. Ezt úgy oldottam meg,hogy mágneses kábelt használok amikor elszáll csak egy pillanatra elbillentem a csatlakozót és vissza.Ezek után automatikusan helyre áll minden.
Hasonlóan zavaró amikor megy az AA és közben hívás érkezik mert befejezés után nem áll vissza az autó hangszórókra a navi hanem csak telón. Itt ugyan az eljátszom és rendben lesz. -
alec.cs
tag
Sziasztok!
A kérdésem nemcsak a Waze-val kapcsolatos, de lehet, hogy ti is tudtok rá választ adni.
Android autót használtam Waze-val kábelen keresztül egy hosszabb út alatt. Jól is működött.
Azt vettem észre, hogy ha olyan helyen megyek, ahol el megy az internet (Nincs térerő vagy esetleg a GPS vétel megszűnik), akkor az Android autó kiakad. Megszakad a kapcsolat a kocsi és a telefon között.
Ekkor kihúzom, majd visszadugom a kábelt és visszajön a Waze és működik tovább (persze, ilyenkor az autóval közben megyek tovább). Ha mégsem jönne vissza, akkor várok egy keveset és újra próbálkozom.
Így néha elég macerás!Ez általában akkor jön elő, mikor vidéki (elhagyatottabb) helyeken vagy külföld egyes részein járok.
Mikor ez történik, akkor ha közben hallgatom a zenét interneten keresztül az Android autóban és az elmegy, akkor már tudom is, hogy ki fog akadni a rendszer! Ilyenkor néha ki is írja, hogy "Nincs térerő".
Valaki találkozott már ilyen jellegű hibával?
Lehet ez ellen csinálni valamit?Szerintem biztos, hogy az internet vagy GPS vétel megszűnése miatt akad ki a rendszer.
Valamit nem kezeltek le rendesen a programfejlesztés alkalmával.
Hol lehet ezt a hibát bejelenteni a Google-nek?Ez a Waze vagy az Android autó hibája lehet?
-
Márton
nagyúr
válasz koanla #17135 üzenetére
Nézd meg a vétel minőségét egyszer az ablak alatt, vagy ahol használnád, majd kb. ugyanott de kitéve. Erre jó pl. a GPS Test app, vagy akár a GPSTest is
Ha jelentős a pontosságbeli különbség (pl. 5m vs 20m), akkor gyanús az üveg.
(biztos almára is van vmi)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
axioma
veterán
válasz desolator #17128 üzenetére
Tegnap este mentunk Balatonra, a matricat megvettuk, de nem allitottuk be a waze-ban. Es dugo volt de nem lattuk elore hogy milyen sulyos, ny8ilvan levitt volna de szerencsere nem mentunk le - akkor derult ki amikor a Pest megye matrica hatara utan a keresztutakra tett ra... korrigalas utan siman 40 perc minusz lett, az jol jott.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz koanla #17135 üzenetére
Nekem annak idején a gyenge gps-nél segített a telefon pozícionálása (és a wifi kikapcsolása is), de nem lett tökéletes. Mivel telefont nem akartam cserélni, végül egy aliexpresses bluetooth gps modul került a kesztyűtartóba, aminek célkészülékként nagyobb volt a pontossága, mint a telefonnak. (Onnan jött az ötlet, hogy a régi időkben is navigáltam mobillal, amikor nem volt még szokás a GPS-t beépíteni - akkor is volt egy bluetooth-os egységem).
-
koanla
aktív tag
válasz viktorhu #17134 üzenetére
Köszi szépen Neked is, illetve lacentosnak is!
Azért gyanakszom az árnyékolásra, mert az oldalablakok is talán hő- és hangvédőek. Az első szélvédőm volt cserélve - sajnos már nem gyárira, de elvileg azonos paraméterezésűre - , de nem tudom, az számít-e, illetve hogy valóban mennyire azonos a paramétere az újnak is. Mint ahogy azt sem, hogy ha mondjuk az első szélvédő akár kevésbé árnyékol is, az elég-e a GPS-nek minden esetben. Felteszem, a minimum három műholdra való rálátás nem tud mindig csak az első szélvédőn keresztül megvalósulni, sőt! -
koanla
aktív tag
Sziasztok, tudom, 1st world problem, de csak nálam csinál néha (sokszor) olyat a Waze, hogy rosszul simítja a térképre a nyilat? Mondjuk két, viszonylag egymáshoz közel futó út közül arra tesz, amin NEM megyek. Ilyenkor természetszerűleg újratervez, forgatja a térképet, sebességhatár miatt rinyál (pl autópálya mellett egy sima főút fut), stb.
Gyanakodom már egy ideje az autóra, mert a mobilnet is mintha szarakodna benne sokszor, szóval lehet, hogy "árnyékoltabb" a jármű, ami - ha így van, - nyilván a GPS vételt is befolyásolhatja.
A készüléket nem nagyon cserélem, szinte mindig ugyanazzal használom a Waze-t, szóval akár az is lehet, hogy azzal van a gond. Persze autót sem. -
aktív tag
-
Faby
senior tag
válasz desolator #17128 üzenetére
Rettentő idegesítő volt. Plusz kattintás, plusz idő. Pontosan tudtam, hogy nincs matricám, nem is akartam díjköteles úton menni, de csak erőltette, hogy 5 perc nyyereségért vegyek matricát. Hál'istennek, kivették.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faterkam
addikt
válasz desolator #17126 üzenetére
Nem ajánlja fel, sőt, én tervezés miatt kivettem az országost, és Siófokról jöttem fel Pestre, az autópálya felhajtótól (Tesco) indultam. Nem is értettem miért vinne be a városba, és a 7-es útra. Pár kilóméter után leesett, hogy nem tettem vissza. Nem is tudott tervezni a pályára, megkattant rendesen! (de persze ez User error), de nem szól a Matrica miatt, hogy azzal gyorsabb, rövidebb lenne!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
desolator
senior tag
Ezzel akkor csak én találkoztam eddig?
"Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy amikor tervezek egy utat nem ajánlja fel, hogy adjam hozzá xy megye matricát és akkor rövidebb lesz az ut. Ez korábban automatikusan működött. Történt valami változás? IOS-en legfrissebb verzió."Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
spiky03
veterán
válasz zeon.hu #17123 üzenetére
Direktet én sem ezért érdeklődtem.
De úgy valóban csak egy sor lesz ahogy írtad. Köszönöm
Eddig mindig raboktem a térképre, hogy tűnjön el az utolsó helyek listája és így ott maradt a két sor.
Köszi mégegyszer!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
flash-
veterán
válasz fant0mi #17121 üzenetére
na szuper ezt nem tudtam! akkor elvileg "okosan" számol
pár éve csinálta azt nekem hogy ha pestről budára a villányí útra akartam menni a gellért hegyen keresztül vitt, amerre lassabb is volt meg ugye hát hegyre fel - hegyről le...
de ezt solymárra is megcsinálta a 11es út 0-ás felől korábban.(mostanában mondjuk már nem akar felvinni csillaghegyre)[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
El lehet valahogy tüntetni az androidos appban a kereső meg az alsó sávot, amikor nem navigalok csak úgy megnyitva használom az appot?
Mert vízszintesre forditva a telót elég sok részt kitakar a térképből.Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
fant0mi
őstag
válasz flash- #17119 üzenetére
Historikus és aktuális sebesség értékekkel számol, nem az útra beállított sebességhatárral. Mifelénk van egy nagy rész a szőlőhegyen át (kiépített utakkal), papíron 50, de kb 30-cal lehet ott valójában haladni, és mindig pontosan adja az érkezést, pedig ott 50-nel menve két perccel hamarabb lehetne megérkezni.
Tehát ha az adott utat nézve lassan közlekednek az autók, akkor lassabb eljutással is szokott számolni. -
flash-
veterán
különben ha wazén megtervezek egy utat A-ból B be, és van ugye több lehetőség, mondjuk két lehetőség közül mégis azt adja ami pár kilóméterrel több és arra sincs főút,se nagy forgalom akkor ezt mi alapján teszi?
egyáltalán jó lenne tudni hogy tervezéskor figyelembe veszi hogy mely úton hogy halad a többi autós(tehát az útminőséget is belekalkulálja? merthát rosszabb úton hiába kint a 90es tábla ha csak 60al megy az autósok 80%-a mert olyan gyatra a minősége...)
vagy az útminőséget nem veszi egyáltalán figyelembe?(mondjuk hogy ne tervezzen olyan alsobb rangú úton ami gyatra minőségű,hanem a jobb minőségű utakra)[ Szerkesztve ]
-
desolator
senior tag
Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy amikor tervezek egy utat nem ajánlja fel, hogy adjam hozzá xy megye matricát és akkor rövidebb lesz az ut. Ez korábban automatikusan működött. Történt valami változás? IOS-en legfrissebb verzió.
[ Szerkesztve ]
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
flash-
veterán
a legmagasabb szinthez kb hány pont kell?
nekem 52 ezer pontom van és a legmagasabb alatt vagyok eggyel
Magyarországi helyezesem 104ezer[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
Hello.
Karcagnál a 4-es főúton baleset volt a bucsai leágazástól szolnok felé le van zárva az út és karcagon keresztül terelik a forgalmat. -
merqree
őstag
válasz Donki Hóte #17110 üzenetére
Hatalmas
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #17110 üzenetére
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
veterán
Miért kell három rendőr a trafipaxoláshoz?
Egy kezeli a kamerát, kettő meg nyomkodja a waze-ban megjelenő "sebességmérés" figyelmeztetésre, hogy nincs itt, nincs itt, nincs itt, nincs itt....
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Logitech
aktív tag
Olyan hibával találkoztatok már, hogy menet közben ha bediktálom a hova menjünk felirat melletti mikrofon ikonnal az úticélom, kiadja a találatot, de ha rányomok, elkezd duzzogni, hogy ne gépeljek vezetés közben. Ha a hova menjünk-höz bepötyögöm a célt a telefon billentyűzetén, akkor simán tervez, és el is tudom indítani a navigálást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest