Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Megjelent térképen is, köszi.
-
Faby
senior tag
Sziasztok, Debrecen, Epreskert utca vége (körforgalom és az utolsó házak közötti szakasza) le van zárva az új lakópark közműépítése miatt.
Valaki le tudná zárni a térképen?
Pirossal jelölt szakasz, a hírek szerint november 2-ig lesz lezárva.
-
Faby
senior tag
És akkor előveszem a kedvenc vesszőparipámat, az utánfutót.
Még országúton sem mindegy, hogy 90 vagy 70, de autópálya/autóút 130/110 helyett 80/70 az már egy Debrecen - Budapest távon is rendesen meglátszik az utazás időtartamán, az érkezési időn. Ennek ellenére nincs ilyen beállítás.Egy kiegészítés:
Én még élő embert nem nagyon láttam, aki betartotta volna a 80-as korlátot autópályán (én is csak azóta, mióta 102-vel megfogtak az M0-án, 70 helyett, akkor még 45 ezerbe fájt), még a véda alatt sem, ennek ellenére nem nagyon hallani tömeges büntikről autópályán utánfutót vontatókkal kapcsolatban. -
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Értem, de attól még nekem ez furcsa.
Teljesen természetes, hogy a tervezett útvonalak elkerülik a lezárásokat. Ez az alap működése minden navigációnak.
Ezt szerintem teljesen felesleges kiírni, hiszen ez alapvetés.
Kb olyan, mintha azt írná ki, hogy az útvonal nem megy be szemből az egyirányú utcába. Alap, hogy ilyet ne csináljon.
De lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva, és másnak ez a kiírás logikus.
-
Faby
senior tag
Ez mi a fene már megint?

Napi szokásos útvonal, munkából haza, nem volt sehol lezárás, nem kellett sehova kerülni.
Nem értem, ez nem alap lenne, hogy nem vezet bele az útlezárásba? Ráadásul hibás szöveggel kiírva
-
Faby
senior tag
Azok csak matrica és/vagy tengelyterhelés mérő kapuk.
A véda kapuk előtt, amik sebességet mérnek, egy fényképező/kamera piktogrammal kiegészített tábla van!
Ilyen:

Az M3-ason (Budapest és az M35 elágazás között, ezt ismerem) Budapesten a Szerencs utcánál, a 90-es km körül Nagyfügednél, és a 139-es km kőnél, a geleji pihenő mellett van sebességet mérő kapu.
A többi az forgalom figyelő, matrica ellenőrző kapu, sebességet nem mér. -
Faby
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Sziasztok!
A sebesség határ csökkenésére figyelmeztetés hogy működik?
Nálam ki van kapcsolva, de 90-ről 50-re (lakott terület határához közeledve) ott van a térképen a figyelmeztetés. Vagy ez a lakott terület miatt van?
De lakott területen kívül, pl 90-ről 60-ra nem figyelmeztet, pedig jól tudja, mert a 60-as táblához érve átvált a sebességhatár kijelzés is.
Van erről valami infó? -
Faby
senior tag
válasz
Pulsar
üzenetére
Az Öreg János utca - Úszó utca kereszteződésénél kint van a tábla az Öreg János utcán a kötelező haladási irány egyenes vagy balra (jobbra van az Epreskert utca), ill az Úszó utcán is kint van a behajtani tilos tábla az Epreskert utca felé.
Nekem pont jó lenne, ha mehetnék az Öreg Jánosról az Epreskert felé, de a táblák szerint nem tehetem.
Délután-este tudom megnézni a dashcam felvételt, és kivágni a megfelelő részeket, betenni ide.
-
Faby
senior tag
''Üdv!
Valaki rá tudna nézni Debrecen, Úszó utca hogy van beállítva?
Eddig két irányú volt, most (09.20 vagy utána) egyirányúsították az Epreskert utca felől az Egyletkert utca felé.
Nem tűnik ideiglenesnek, rendes, végleges oszlopokon van a kötelező haladási irány és a behajtani tilos tábla is.
Ma reggel viszont tervezett a rossz irányba, és láttam mást is, aki szembe ment.
Kösz előre is.
-
Faby
senior tag
Srácok, ez miez?
Én azt hittem, hogy ez evidens.
Hogy az ilyen naviknak (online, közösségi visszajelzések, stb) ez az alap.
Erre minden tervezésnél kiírja, hogy elkerüli az útlezárásokat.
Kösz Csoki sokat segítettél.
Ha erre mennek a fejlesztések mérnökóráí, akkor nem biztos, hogy jól van így... -
Faby
senior tag
Sziasztok, Debrecen, Mikepércsi úti felüljáró egyik felhajtó ága (Nyíregyháza felől Budapest felé haladva, a Szeged-Berttyóújfalu felé vezető felhajtó) le van zárva aszfaltozás miatt, de a térképen nincs jelölve, most is még tervezett arra, meg is szívatott.

Pár napig biztos le lesz zárva, jó lenne térképen is kivenni.
-
Faby
senior tag
Nappali menetfény a gyújtás ráadására bekapcsol, innentől kezdve teljesen felesleges és zavaró a figyelmeztetés.
Épp úgy, ahogy a vasúti átjáróra, vagy a sebességhatár csökkenésre figyelmeztetető üzenetek.
Nem vagyok vak, látom a táblákat.Inkább pl az utánfutóval való közlekdésre lenne beállítás, az hasznosabb lenne.
(a sokkal alacsonyabb sebességhatár miatt sokkal hosszabb menetidő) -
Faby
senior tag
Azt ugye tudod, hogy nem véltlenül van korlátozva a hivatásos sofőrök vezetési ideje? (hogy a szabályozás jó vagy sem, attól most tekintsünk el, létezik)
Egy seggel 24 vagy pláne 33 órát vezetni szerintem már az istenkísértés kategória. Tudom, csináltam én is, de nem volt komfortos.
Azt sem értem, miből gondolod, hogy én görcsösen figyelek vezetés közben, vagy pláne másnak kellene így csinálnia. A jogosítványom idősebb, mint Szlovákia, és nem a napi 2x5 km-t vezetők táborát erősítem, elhiheted.Más a megközelítésünk, ez igaz, szerintem a tied veszélyes, szerinted az enyém puhány.
Nem ítélkezem, remélem továbbra sem lesz gondod az utakon, ahogy nekem és másnak se. -
Faby
senior tag
válasz
whbear
üzenetére
Ezt nem tudom, miből szűrted le.
Igaz, nem vagyok hivatásos sofőr, nem ez a szakmám, nem ezzel keresem a kenyerem, de nem vagyok nyeretlen kétéves. Milliót közelíti, vagy már meg is haladta a vezettett km-ek száma, volt olyan időszakom, amikor heti 1800+ km-t ingáztam.
Igen, volt balesetem, saját hibás és vétlen is, ennyi vezetett km mellett ez szinte törvényszerű.Pont ez a tapasztalat az, ami azt mondatja velem amit írtam. Az említettek nem férnek bele szerintem.
-
Faby
senior tag
Nem tudom, nekem a nézelődök (nem az útra, a vezetésre figyelek, hanem bámulok körbe), fényképezek nem fér bele vezetés közben.
Persze én sem görcsösen markolom a kormányt, és nézzek mereven előre, de a menet közbeni telefonozás, fényképezés szerintem már túl sok.
De nem akarok vitát gerjeszteni, pláne nem megbántani, csak felszaladt a szemöldököm egy kicsit a soraidat olvasva. -
Faby
senior tag
Sziasztok, térképkorrekciót szeretnék kérni.
4-es főút, Hajdúhadház mellett, eddig 60-as tábla volt a kereszteződés utáni szakaszon is, majd feloldó tábla szűntette meg, mindkét irányból.
Most levették a kereszteződés utáni 60-as táblát, így a kereszteződés feloldja a korlátozást. A pirossal jelzett szakaszokról van szó, irány helyesen. Itt már 90 a határ.
Waze még nem tudja, sokan meg megszokásból tartják a 60-at, holott nem kellene. Tény, itt majdnem mindig mérnek.
Kérném javítani, ha valaki tudná.
-
Faby
senior tag
Ha engeded az autópályát, de nem állítasz be egy matricát sem, akkor az ingyenes autópályán/autóúton visz, a fizetőset elkerüli. Ez itthon és olyan országokban, ahol szintén matricás rendszer van (pl Szlovénia, Csehek), elég.
Ha pl Horvát, vagy Olaszországban jársz, akkor be kell kapcsolni a fizetőkapu kerülését, amennyiben csak ingyenes utakon akarsz menni. -
Faby
senior tag
"Ezek az apróságok összességében 1-2 km és 5-6 perc eltérést okozhatnak, szóval nem a világvége, ha mégis arra visz."
Ezt azért én nem jelenteném így ki.
Nekem a napi munkábajárós ingázós útvonalon akar mindenáron 9 km-rel hosszabb, és forgalomtól függően 1-2 perccel rövidebb vagy éppen 1-2 perccel hosszabb utat javasolni.
Nem látok rá magyarázatot, hogy miért.
A rövidebb útvonalon sincsen átlagban nagyobb dugó, és az útminőségben sincs releváns különbség.A teljes táv 25 km, így az eltérés 36%, naponta 50 helyett 68 km, 21 munkanappal számolva az plusz 378 km, 1-2 perc esetleges nyereségért. Az 600 Ft/l gázolaj, és 5 literes fogyasztással számolva 11 340 Ft többlet költség.
Na ez már a nem elhanyagolható eltérés kategória!
-
Faby
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A honlapja alapján itt szedtem össze.
Nekünk kevésbé hoz változást, a franciáknak jön inkább jól.
-
Faby
senior tag
A Waze függőleges tájolásra van kitalálva, ez van.
Ugyanakkor az is megérdemli, hogy megizéle egy talicska aprómajom, aki függőlegesre fordított telefonnal videózik -
Faby
senior tag
válasz
Nikaré
üzenetére
Nem próbáltam, csak elolvastam a linkelt oldalt.
Legfőképpen a francia tiltás miatt létezik, ugyanis (az oldal szerint) Franciaországban illegális a sebességmérő eszközök (fix vagy mobil) előrejelzése. 1500€ és 6 büntipont a jutalma, bár a telefont nem nézhetik meg. Szintén a linkelt oldal infói alapján.Szóval, ez a verzió jelzi Franciaországban is a fix és mobil sebességmérőket, rendőri jelnlétet, piros lámpa kamerákat.
Messzebbről jelzi az ellenőrzéseket, autópályán 1500m, autóúton 1200m, főúton 1000m a távolság.
Van egypár moddolt francia hang benne.
Nagyobb méretű az érvényes sebesség korlátozás jelzéseEzen felül tudja azt, ami itt a lényeg, hogy nem narancssárga színű a jelntések beküldésére szolgáló gomb, hanem halványszürke.
-
Faby
senior tag
válasz
mr.nagy
üzenetére
A Véda az a rendőrségi, hitelesített, hivatalos sebességmérő eszköz, pl az autópályákon a kapuk.
Amire te gondolsz, az az autópálya kezelőjének a mindenféle térfigyelő, jogosultság (útdíj) ellenőrző, stb rendszerének a részei. Ezek NEM hitelesített eszközök sebességmérésre, így ilyen kapuknál nincs bünti gyorshajtásra.
Egyébként igen, ezek az eszközök képesek lennének sebességmérésre, átlagsebesség mérésére is. -
Faby
senior tag
Anomália: a zölddel, vastagon jelzett, és sorban előre helyzett útnak mi előnye van a kékkel szemben?

Időben hosszabb 21 perccel, távolságban hosszabb 4 km-rel, ráadásul a 32-es főút több szakasza elég tré szemben az M0-M4 elég jó minőségével.
Valaki tud rá magyarázatot?Valamint megint tele van az alkalmazás angol-magyar vegyes szövegekkel, rettentő bosszantó, kiadás előtt nem nézi át senki a frissítéseket? A képen látható mellett a cél beállításnál az otthon, munkahely is hol angol, hol magyar.

-
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Az csak arra vonatkozik tudtommal, hogy figyelmeztessen-e külön (üzenet vagy hang, nem tudom, soha nem használtam) a sebességkorlát elérésekor.
Nálam az mindig ki van kapcsolva, és eddig működött.Ettől még a középső opció (Sebességkorlát megjelenítése -> mindig) alapján meg kell jelennie az érvényes korlátozásnak az aktuális sebességtől függetlenül.
Itt egy korábbi kép:
Látszik, hogy álló helyzetben is hozza az 50-es korlátozást. Na ez nem működött ma reggel. Megpróbálok egy cache törlést, hátha. -
Faby
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Van, Blokada, de eddig nem láttam ilyet. Vagy megfogta eddig, és változott valami, vagy nem is volt reklám.
Nálam ez eléggé kontraproduktív, nem azért használom a Waze-t, hogy mindenféle kitérőket tervezzen reklám célból.
Szerencsére nem tudom, mit akart reklámozni, de ha tudnám, akkor biztos, hogy messzire kerülném.(az más kérdés, hogy mennyire gusztustalan dolog ez a fajta alkalmazásba integrált reklám)
-
Faby
senior tag
Az új áttekintő ablakról lenne kérdésem megint.
Az mitől függ, hogy melyik ablakot adja be?
Rendszerint beadja az újat, "Indulás!" gombfelirattal, alul megy a csík visszafelé, az idő letelte után tovább lép, adja a térkép nézetet, navigál.
[kép]
Néha azonban egy "Élő forgalom" felirat van alul a kék mezőben, ami nem akar magától eltűnni:
[kép]
Ilyenkor muszáj rábökni, és akkor vált az Indulás feliratú gombra.
És van, amikor random a régi tervező ablakot adja be:
[kép]Egyébként én ez utóbbit szeretném visszakapni, az új sokkal kevésbé informatív számomra.
Valamint, az mitől van, hogy az alkalmazás eléggé keveri az angol és magyar nyelvű feliratokat?
Értem az angolt, de nagyon zavar, hogy vegyes a nyelv. Lehet ezzel kezdeni valamit? -
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
Igazán át lehetne gondolni a tervezési algoritmust is, vagy legalább választhatóvá tenni rövid/gyors/gazdaságos opciót.
Jelen helyzetben nagyon nem mindegy merre hány méter.
Ma pl egy 22 km-es távon vitt volna körbe autópályán (Téglás - Debrecen dél) 31 km-en 2 perc nyereségért 8 km
plusszal, ez kicsivel több, mint 35%
eltérés. Persze, hogy nem arra mentem... -
Faby
senior tag
válasz
Nikaré
üzenetére
Horvátokhoz érdemes ENC kütyüt bérelni
Én tőlük kölcsönöztem 2-3 alkalommal, de rákeresve talász még páratA lényege, hogy mint a kamionok útdíj eszköze, ez is elektronikusan rögzíti a kapun áthaladást, és utólag (iiletve előleget kell befizetni, de utólag számolsz el) fizeted az úthasználatot.
Külön sávon tudsz a kapuknál menni, jóval kisebb (vagy egyáltalán nincs) a torlódás, nincs jegyhúzás felhajtáskor, fizetés lehajtáskor, csak szépen egyenletes tempóval áthaladsz.
A zágrábi őrületet sikeresen megúsztam mindig ezzel.Javaslom.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
A Karcag-kelet körforgalom és a Hortobágy-Berettyó csatorna (megyehatár) közötti útszakaszt kijavították, így itt megszűnt minden korlátozás, 90 km/h az érvényes sebességhatár, mindkét irányban.
(hogy meddig, az kérdéses, hiszen csak a kopóréteget cserélték foltokban, de alatta az útalap is valszeg meg van szakadva, és csúszik bele az árokba) -
Faby
senior tag
Üdv újra, ismét sebességhatár.
Az itt #16763Faby 1. pontban jelzett szakaszt megszoirták 40-es táblákkal a 60 helyett.
Eléggé hektikus, de ami biztos, Debrecen felől Szolnok irányába a régi kihajtós pihenő és a sima parkoló között van 40.
Valamint egy sima leágazás és a tanya bejárata között is,
Nagyjából a képeken látható szakaszokon.
A visszirányt pénteken tugom megnézni.
Ez alapján be tudja valaki állítani?
-
Faby
senior tag
válasz
Pulsar
üzenetére
Szia, pénteken és ma reggel megnéztem, alapvetően jól vannak beállítva.
A 2. tételen kellene egy kicsit finomhangolni, ott elveszett a 70-es korlátozás.
Régebben úgy volt, hogy a 110-ról volt 90-re, majd 70-re a négysávos végén.
Most úgy van állítva, hogy végig 90, majd egy nagyon rövid szakaszra 70, csak pár 10 méter közvetlenül a Fegyvernek-Örményes tábla előtt A 70-es korlát kezdetét kellene előrébb hozni, a47.22459165260825, 20.506843010040942koordinátáktól van a 70-es korlát. [link] Remélem érthető. -
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Én is vártam vele, mielőtt beírtam, már legalább 3-4 hete kint van a 60-as tábla.
De, sajnos elég rossz, főleg az a szakasz, ami korábban 70-es volt, az erdő mellett, ott konkrétan le van csúszva az út széle az árok felé, szintkülönbséggel, jó nagy repedéssel. Itt, ha szembe forgalom (hiánya) engedi, érdemes a felező vonalat középre venni, és úgy menni. Múltkor 70-80-as tempónál eléggé dobálta a kocsit.A korábban 90-es szakasz (erdő után a karcagi körforgalomig) még nincs ilyen ramaty állapotban, de mire eljutnak a felújítással idáig, az is vacak lesz.
Hetente járok Debrecen - Szolnok közőtt, hidd el, az elmúlt egy évben nagyon sokat romlott a 4 főút állapota, nem csak itt, máshol is.
Kösz.
Pénteken megyek vissza Debrecenbe, akkor tudom csekkolni. -
Faby
senior tag
Sziasztok, sebességhatár módosítás kellene.
1:
4-es főút, Hortobágy-Berettyó csatorna és a Karcag kelet körforgalom között 60-as korlátozás mindkét irányban (gondolom az út minősége miatt, ahelyett, hogy megcsinálnák, inkább táblával javítják. Évek óta le van szakadva az út széle) a korábbi 70 és 90 helyett.
2:
4-es főút, Törökszentmiklós-Surjány és Fegyvernek-Örményes között, a 4 sávos részen, Debrecen felé az OMV kút után a 110-es korlátozó táblák be vannak forgatva, így ezen a szakaszon 90 km/h a megengedett, érdekes, hogy a másik irányban maradt a 110.
3:
4-es főút Szajol-kelet és Törökszentmiklós elágazás között, mindkét irányban nem kerültek vissza a korábbi 110-es táblák, így itt 90 km/h a megengedett. A nagyjából félúton lévő elágazásnál 60.
Ha valaki rá tudna nézni, és javítani, az jó lenne.Kösz előre is.
-
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Én írtam, arra alapozva, hogy ez eddig így volt, hogy átadás évében ingyenes, és csak utána fizetős, több útszakaszt adtak át így, jellemzően az év utolsó napjaiban, hogy aztán a következő év elsejétől fizetős legyen. Mivel a szakasz benne van a jövőre fizetős utak listájában, így logikusan követlezett.
Most ettől eltértek, de várjuk ki a végét, majd amikor ténylegeen végigmehetünk rajta. -
Faby
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Ha az M4 új szakaszát kérded (Abony kelet - Törökszentmiklós), akkor még idén, mivel jövőre már benne van a fizetős utak listájában.
Van ugyanis egy szabály, hogy az átadástól a következő év január 1-ig ingyenesek az újonnan átadott szakaszok,
Mivel az M4-gyel már fizetősen számolnak jövőre, így idén át kell adniuk idén, akár december 31-én is. -
Faby
senior tag
Sziasztok, Tiszapüspöki - Törökszentmiklós M4-es építésnél itt változott a terelés.
Szolnok felől Debrecen irányába nem kell kavarogni a felüljárók - körforgalmak szövevényében (piros vonal), hanem lehet menni egyenesen, mint régen (zöld vonal). Elég gyengén van kitáblázva.
A másik irányt nem tudom, azt hétfőn tudom tesztelni. -
Faby
senior tag
Nem tudom, egy átlagos Debrecen - Budapest távon nekem óra szerint 140 gps (és a Waze) szerint valós 135-tel haladva mindig nő folyamatosan az érkezési idő.
Ahhoz, hogy kb 5 percet hozzak az első kalkuláció vs tényleges érkezési időn tartósan 150 körüli valós sebességgel kell haladjak, ez alapján gondoktam, hogy a Waze jóval a megengedett fölött kalkulál. -
Faby
senior tag
válasz
fant0mi
üzenetére
Nem csak neked válaszolva, de ebben a hszben volt szó a sebességhatároktról.
A sebességhatárok navigációs szempontból díszek. Nem befolyásolják a tervezést (aktuális és historikus sebességadatok igen)Ez nem biztos, hogy jó így (legalábbis szerintem)
Az esetek jó részében így nem valós, elérhetetlen érkezési időket kalkulál a program.
Pl autópályán hiába 130 km/ó a megengedett, tudjuk jól, hogy 150-ig biztonságban vagyunk, az emberek nagy többsége így bőven a sebességhatár fölötti tempóval hajt, ergo ebből a waze azt szűri le, hogy ez a tempó, erre kalkulál.
Így az a ritka közlekedő, aki a szabályokat betartva autózik, folyamatosan változó, mind későbbi érkezési időt lát.
És itt jön képbe kedvenc vesszőparipám, az utánfutó mód, ill annak hiánya.
Ha pályán szabályosan közlekedek futóval (80 km/ó), a progi meg ~140-es átlaggal számol, akkor elég nagy lesz a difi a valós és a kalkulált érkezési idő között. Ok, a kalkulált folyamatosan változik, mígnem a célbaérésnél meg fog egyezni a valóssal.
Ugyanez a helyzet lakott területen kívül, egyéb úton (főút, autóút), vsak ott a 90 vs 70 nem akkora különbség, de attól még létező.Szerintem jobb lenne, ha a waze mindenhol, ahol az adatok alapján a valós sebességadatok meghaladják az útra beállìtott max határt, ott a felső határral számolna, nem a valóssal.
-
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ok, köszönöm.
Holnap megyek arra, nem hiszem, hogy addig átmegy, vissza pénteken jövök, csekkolom. -
Faby
senior tag
Srácok, mi kell ahhoz, hogy egy sebességhatárt módosítson valaki a Waze-ben?
Jeleztem itt többször: #14568, #14771, #15736
Valamint menet közben térképhiba jelentés, sebességhatár probléma pontban többször, oda-vissza irányban.
Semmi nem történt. Ugyanúgy ott van a 60-as korlátozás a Waze-ben. (legalábbis pénteken este még ott volt) -
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Asszem van egy olyan "ökölszabály", hogy az átadás évében ingyenes, és a következő január 1-től fizetős.
Ha pl dec 30-án adnak át egy utat, az szívás...
A régi-régi 4-es / 40-es emlékeim szerint elég sok kívánni valót hagy maga után több szempontból is, én azt nem tartom valós alternatívának, bár tény, létezik. -
Faby
senior tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Azért az M4-et így fizetőssé tenni elég véleményes.
Nem igazán van mellette díjmentes alternatíva, mint az M1-M3-M5 esetén (legalábbis Albertirsa - Abony között, illetve a folytatásban Szolnok után). Itt ugye nagyrészt a 4-es főutat fejlesztették, és nem párhuzamosan építették meg a pályát/autóutat.
Elég szemét húzás, szerintem. -
Faby
senior tag
Idén áprilisban, majd júniusban jeleztem Kabánál egy nem létező 60-as korlátozást, még mindig ott van a Waze-ben, a valóságban 90-es az útszakasz. (a kereszteződés átépítése előtt volt ott 60-as korlátozás, mióta megépült a felüljáró, azóta a 4-esen végig 90 a határ)
Valaki meg tudná nézni, és javítani?
-
Faby
senior tag
válasz
Bacusuz
üzenetére
Gyanítom, hogy az új teló android 10 (vagy 11?)
Mindegy, az a lényeg, hogy a Google úgy gondolta, hogy kiveszi ezt a lehetőséget.
Röviden: a Waze-n belül beállítani nem lehet.
Hosszabban: vagy marad a tapicskolás vezetés közben, vagy megpróbálod a telefon menüjében beállítani (nem ismerem a Samsungot), hogy a hívást ne teljes képernyőn fogadja.
Illetve itt korábban volt róla szó, hogy automatizálóval (Macrodroid) megoldható. Nézz szét ezekben a hozzászólásokban. link -
Faby
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Tudom, hogy drágább autópályán, de nem érdekel. Annyira legalábbis nem, hogy ezzel töltsek időt, esetleg vezetés közben tapicskoljak, meg bámuljam a kijelzőt.
Itthon autópályán 30-40 km-enként vannak kutak, jellemzően azonos áron. Tankolok az első útbaesőnél, még társaság preferenciám sincs, mind ugyanazt árulják. Lemenni meg nem fogok, pont azért megyek a pályán, hogy haladjak. Bele van kalkulálva, hogy pályán drágább, ennyi.
De nem akarom nagyon szétoffolni a topikot, nem vagyunk egyformák, nekem ez megint olyan fícsör, ami ha nem lenne se okozna gondot, sőt, inkább zavaró. -
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
És mindenki másnak:
Soha az életben nem jutott eszembe ár alapján benzinkutat keresni, sem a Waze-ben, sem máshol.
1. eset: tudom, hogy hamarosan tankolnom kell, de nem égető, elmegyek a kedvenc, bejáratott kútra.
2. eset: Hosszabb úton vagyok, tankolnom kell, bemegyek az első útbaeső kútra, és tankolok. Nem érdekel, hogy 2 km-rel arrébb 2 Ft-tal olcsóbb, az teli tanknál is (50 l, max 70) 100-150 Ft. Magasról lesz@rom, nemhogy még menet közben böngészgessek, meg keressek árakat.
Ez megint olyan fícsör, mint a matricás szarakodósdi, nekem nem hoz semmi előrelépést, fejlődést, sőt, a régi módszer nekem sokkal jobb volt. Mármint fizetős autópályára értem.
Nagy kár, hogy nem lehet kikapcsolni, én is idegbajt kapok, amikor feldobja, hogy frissítsem az árakat.
Szerencsére reklámok mostanában nincsenek.
Tudom, antiszociális vagyok, vállalom, nekem ez így jó. -
Faby
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az autósoknak már csak azért sem jó, mert fogyasztás ide vagy oda, az E10 üzemanyag sokkal hajlamosabb a szétesésre, megromlásra. Meg kell kérdezni a kisgép szervizeket, tavasszal hány karburátor tisztítás, esetleg csere van pl láncfűrészen, rotakapán, fűnyírón. Úgy beletrutymósodik a benzin, hogy csak na! Ez már az E5-nél is volt, csak nem ilyen mértékben. Nem véletlen, hogy a szervizesek már régen mondják, hogy kisgépet üzemeltetni, eltenni csak prémium benyával szabad, ha tavasszal is használni akarod.
Ráadásul a nagyarányú bioetanol (alkohol) sokkal jobban higroszkópossá teszi a benzint, sokkal jobban magába szedi a vizet (párát), és ez elég masszívan tud korróziót okozni az arra érzékeny helyeken, ha egy kicsit ritkábban használják. Aki folyamatosan megy, heti több száz km-t, hetente tankol, annál talán nincs ilyen gond.
Javaslom mindenkinek a Totalcar vonatkozó cikkeit, podcastjait, videós anyagait. -
Faby
senior tag
válasz
plömplöm
üzenetére
Debrecen, Auchan, 98-as E5: 378 Ft a honlapjuk szerint.
Shell, Debrecen, Balmazújvárosi út 5. (ez a korábban emlegetett, Auchanhoz legközelebbi Shell kút) 95 E10: 363,9 Ft a holtankoljak.net szerint, nem mentem el megnézni.
Ez 14 ,1 Ft különbözet jelenleg, de volt már 5 Ft körül is, viszont az Auchan az E5, szerintem jó alternatíva.
De ez eléggé off, szóval befejezem, mielőtt az orromra koppintanak. -
-
Faby
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Eddig elég jól működött, hogy ide beírtam, és valaki javította.
Menet közben nem fogok menük almenüjében turkálni.
Akkor így marad. -
Faby
senior tag
Az ebben a hozzászólásban jelzett nem létező 60-as korlátozás a 4-es főúton Kabánál még mindig benne van a Waze-ben, ha valaki tudja, javítsa ki, köszönöm.

És a sok frissítés ellenére, még mindig "múlva xxx méter" a távolságjelzés... -
Faby
senior tag
Sziasztok!
Ez a lezárás nem tudom, rajta van-e már a térképen?
Vértesi úti vasúti átjáró, Debrecen
Ez alapján a hír alapján 3 hónapra le fogják zárni. Elég fontos, forgalmas útszakasz.
Lezárják az egyik fontos vasúti átjárót Debrecenben -
Faby
senior tag
válasz
fant0mi
üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
A vasúti átjárókat értem, és egyetértek, én is kikapcsoltam, de úgy vagyok vele, hamár van, akkor legyen következetes, ha megnézed, van még olyan átjáró a környéken, ami hasonlóan csak egy dűlőút, de mégis jelezve van, és van olyan is, ami nincs. De ok, haladjanak sorban, de azért egy egyszámjegyű főúton, akármilyen kisforgalmú is maga a vonal, lehetne.
Az esős korlátozást 70-es táblával meg csak azért írtam, mert ha jól emlékszem, valaki panaszkodott miatta, szerintem se kell kezelni, ez így utólag lehet, hogy pontosabban kellett volna fogalmaznom.
Kösz még1x.
-
Faby
senior tag
Némi update, finomhangolás.
Tegnap végigjártam a 4-es főutat Debrecen-Szolnok között, lenne pár apró javítani való:
Kabánál befejezték a kereszteződés és a felüljáró építését (már régebben), a Waze feldob egy már nem létező 60-as korlátozást, a valóságban végig 90.És a (szerintem teljesen felesleges*) vasúti átjáró jelzéshez: ha már van, akkor legyen következetes. Nem néztem mindet, de láttam menet közben két átjárót, sőt, az egyiken át is mentem, ami nincs jelezve:
4-es főút, szintén Kabánál, van egy iparvágány, ami keresztezi a 4-es főutat, nincs jelezve. A vágány él, nincsenek a sínek elbontva, a fényjelző működik.A másik, Püspökladány és Karcag között, a Hortobágy-Berettyó csatorna előtt (Debrecen felől) van egy lehajtó, ami keresztezi a Budapest-Nyíregyháza vasútvonalat (elég forgalmas), szintén van fényjelző, és nincs jelezve.
És ha már 4-es főút, valaki itt korábban jelezte, hogy nincsenek 70-es korlátozások a Waze-ban. Nem tudom, ugyanerről a szakaszról van-e szó, de Fegyvernek-Örményes és Kenderes között valóban ki van téve a 70-es tábla, de alatta kint van az esős időre vonatkozó kiegészítés is:

Ezt nem tudom, hogy lehetne kezelni.* A vasúti átjáró jelzése szerintem azért nem egy Véda kategória (bár azok se kicsik), ezt ha valaki benézi, nem veszi észre, annak vezetnie sem szabad.
Sokkal többet érne pl az utánfutó, mint járműkategória belerakása, vagy a rettenetesen zavaró Maradj otthon figyelmeztetés kiszedése.
Szerencsére ez legalább kikapcsolható. -
Faby
senior tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
Hidd el, maradnék én, ha tehetném, de menni kell.
Pontosan tudom, mi a helyzet, ez csak egy felesleges plusz. Elsőre is megértettem. Ez csak egy X, de ott van a munkahely automatikus kiválasztása, majd annak az indítása, kb fél perc, mire egyáltalán elindul (vagy még több, ha kivárom és nem nyúlok hozzá), három érintő képernyő tapicskolás. Lehetne ez kevesebb is!(#14511) plömplöm
Hát annak sincs sok értelme. Mintahogy békeidőben az útinform honlapját kiírogatni oda, majd pont vezetés közben fogok a hírek között böngészgetni! -
Faby
senior tag
Ezt az indításnál megjelenő, "csak akkor indulj el, ha muszáj" figyelmeztetést nem lehetne valahogy kikapcsolni, kivenni?
Roppant idegesítő a sokadik alkalommal, igen, tudom, korlátozás van, de munkába muszáj menni, elsőre is megértettem, nem kell mindig az arcomba tolni. -
Faby
senior tag
válasz
fant0mi
üzenetére
Na ezért rossz ez a rendszer alapból!
Sztem úgy kellene, hogy ha a historikus és pillanatnyi adatokból az jön ki, hogy az elérhető sebesség nagyobb, mint a megengedett, akkor alapból a megengedettel számoljon.
Ha kisebb, akkor pedig az aktuálissal (pl dugó, vagy baleset stb miatt)
És itt jön képbe a kedvenc vesszőparipám, az utánfutó.
Azzal ugye pl autópályán 80 a megengedett, de mivel a waze nem tudja, hogy éppen futózok,bezért a pályán az elérhető legmagasabb sebességgel számol érkezést, ami lássuk be, nagyon nem ugyanaz, mintha betartom a korlátozást. (Attól most tekintsünk el, hogy nem nagyon látni személyautót, vagy akár kistehert, aki pályán 80-nal vontat utánfutót.)
Meddig tartana berakni egy opciót, mint pl motorkerékpár, hogy most vontatok? -
-
Faby
senior tag
A 2019-es árak:
3,5 tonnánál könnyebb járművek, max. 1,3 méter tengely feletti magassággal:
heti:15 euró
havi: 30 euró
éves: 110 euróItt az érvényességi idő tényleg annyi, mint a neve, egy kicsit hosszabb kiruccanás esetén figyelni kell, ha heti matricát veszel az érvényességi időre.
Érdemes kint venni, itthon is árulja ugyan a MOL, de tavaly a 15€-s matricát 5500 Ft-ért adták, és szerintem azóta csak emelték az árat.
(15€ most napi árfolyamon ~5050 Ft) -
Faby
senior tag
válasz
Joe_Muad_Dib
üzenetére
A megfejtést nem tudom, de ezt csinálta nekem is Xiaomi Mi 9T-n is pár hétig, viszont a múlt héten (legalábbis akkor vettem észre, de nem régebben, mint 2 hete) megjavult.
Rendszert nem frissítettem, Waze frissítés nem emlékszem, hogy volt-e közben.
Én a xiaomi együtthatóra fogtam, de ha Samsungnál is előjött, akkor lehet általános hiba. -
Faby
senior tag
válasz
lacentos
üzenetére
Biztos, hogy fizetős lesz? (nem kötözködés képpen, csak kérdezem.)
Nem nagyon van vele párhuzamosan díjmentes lehetőség, és azért az szokott lenni. Minden klasszik autópálya mellett pl M1-M3-M5-M6-M7 esetében ott van a párhuzamos főút, itt nincs.(#14101) Chris0321
Az országos térkép szerint a pest megyei matrica elég lesz még jó darabig, ha fizetős is lesz az M4, a fizetős szakasz Pest megyébe fog esni. -
-
Faby
senior tag
válasz
Szili17
üzenetére
Szia, nem teljesen abba a témába vág, amit boncolgatsz, de ezt a hibát (magyartalan múlva xxx m a távolságjelzésnél) is tudnád nyomni egy kicsit?
Illetve tegnapi tapasztalat:
Ezt vajon miért csinálta?
Látszik a képeken is, hogy sokkal rövidebb a körforgalomból jobbra, majd megint jobbra fordulva elérni a célt, de mindenáron vissza akart fordítani. Cél utca nem egyirányú, nincs lezárva ebből az irányból, rejtély.
Illetve ez is érdekes, a cél az utca közepén van, de tervez a végéig.
A pontos cím Szolnok, Üstökös utca 12. Ránéznél térképen?
-
Faby
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
Amikor bevezették, én ugyanígy reagáltam, nekem sem lett jobb/kényelmesebb, sőt.
De le lettem oltva, hogy én vagyok a hülye, mert milyen jó ez így.
Öröm látni, hogy nem vagyok egyedül.
Azóta nekem is a környező országok matricái fixen be vannak kapcsolva, és veszek, ha arra járok. -
-
Faby
senior tag
válasz
Szili17
üzenetére
Mondjuk az utánfutó pont nem lenne hülyeség, autópályán pl drasztikus különbség van a megengedett sebességben, (130 vs 80), ami már az érkezési időben is brutál különbség. De a 90 vs 70 is több, mint 20%, az is ad szignifikáns eltérést érkezési időben.
Behajtási korlátozásokról meg nem is beszélve.
Motor és taxi mellett elférne, szerintem. Sőt, megkockáztatom, több értelme lenne, mint a taxinak. -
Faby
senior tag
válasz
fatal`
üzenetére
Persze, együtt lehet vele élni, de könyörgöm, ezt a szintet a 2000-es években a PDA navik (Tom-Tom) hozták! Az IGO meg mérföldekkel jobb volt.
Ma 2019-et írunk, azt hiszem nem túlzó elvárás, pláne úgy, hogy eddig jól/jobban működött, akkor most ne kelljen már belenyugodni, hogy ez ilyen és kész.
Úgy fest, hogy minden frissítéssel csak rosszabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest