Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz Donki Hóte #18815 üzenetére
az nem szemelyes adat kiadasa [de rendszeresen kiderul, h bizony mar online is volt tema, ahol onkent es dalolva - ingyen gmail hasznalat pl. - beleegyezett a user] - megjegyzem gyanus, h magyar szovegben kiejtett idegen tulajdonnevet bazi nehez is felismerni ma me'g
a szemelyes adat tok mas kategoria
de reszemrol off vege, befejeztem, csak csodalkoztam h felmerulhet h mas bongeszheti[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #18812 üzenetére
Én azt mondokm, lehet, hogy ez túl sok személyes infó, viszont mivel nincs mit titkolnom, engem nem zavar, hogy ha én vissza tudom keresni, mikor merre jártam, cserébe meg mások is látják.. Nézzék csak, ha erre van idejük.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #18808 üzenetére
Jobbulást a betegnek, remélhetőleg nem lesz maradandó nyoma..
Átérzem a helyzetet, sok éve, mikor még volt autóbérléssel, foglalkozó vállalkozásom, volt olyan, hogy 1 óra múlva indulni kellett Görögország legalájába egy cserekocsival, 1500km, útközben foglaltunk szállást, ott kerestünk szerelőt a másik autónak, majd miután nem tudták megcsinálni, 24 óra alatt értem haza vele, néhol 30-cal, néhol 130-cal közlekedve a pályán...
De volt olyan is, hogy egy autómentővel a svájci határig kellett mennem, ighaz, csak 2500 km, ott egy autót felhúzni, és irány haza, 33 órát vezettem egy seggel, ilyenkor egész egyszerűen kell a navi, érthetetlen, hogy pont azokkal szórakoznak, akinek ez létfontosságú.
Pár napja pont ugyanezt írtam több saját eset kapcsán, olyannál is, amikor konkrétan időbeni késést okozott a tévers tervezés, a kerülőről nem beszélve..Szerintem is lehetetlen, hogy ha nem csak terelés van, hanem konkrét lezárás, ne jelentené legalább egy ember, de ha ugyanúgy, mint az én esetemben leszarja a szerkesztő, az annak okoz gondolt, akinek ott szüksége van a navigációra. Egy helyi tudja merre kell menni, neki lehet navi se kell, aki életében egyszer jár ott, és kell a segítség, az fogja megszívni, mert a térkép nincs javítva.. Ezen az oldalon valami elképesztő nagy változásra van szükség, mert egy rendszer olyan jó, mint amennyire a leggyengébb eleme jó. Ha nincs frissítve a térkép, csakúgy, mint te, mások is elégedetlenek lesznek, ha valami hülye menet közben kamu jelentéseket ad le, és nincs legalább másik két embertől megerősítés, minek veszi be, mikor már 1 hónap alatt a 10- jelentésére írták a mögötte érkezők, hogy nincs ott? .Ezt az út szélén állást nem okozhatta egy forgalomfigyelő autó, amit mindig látott valaki előtted?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #18809 üzenetére
Régen a weboldalon belépve meg lehetett, mostanában én már nem találom, viszont a google idővonal tökéletes, még navigáció használata nélkül is megmondja, merre jártál, meddig voltál ott, hány km-t mentél aznap, stb stb.
-
Márton
nagyúr
válasz Donki Hóte #18252 üzenetére
"az autós navigáció nem tűnik el teljesen a telefonokról, viszont a Térkép alkalmazásból át fog kerülni az Asszisztens-be, és a jövőben abból lehet majd használni azt."
- from cikk
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Nikaré
őstag
válasz Donki Hóte #18127 üzenetére
Nem tapasztaltam semmi hibát a saját baki elkövetésén kívül.
Nem kapcsoltam bd a GPS -t, ez miatt nyafogott, bekapcsolás után sem tervezett. Csak akkor tért észhez amikor újra csatlakoztam AA -hoz. Utána minden flottul ment. -
simico
aktív tag
válasz Donki Hóte #18127 üzenetére
Én 6:40-kor indultam ma, nem volt semmi gond.
-
axioma
veterán
válasz Donki Hóte #17995 üzenetére
Mondom, a helyes sav _nem_ volt jelolve, ezert kerem h az _is_ legyen, ha a tervezes kov lepeset nem is latja [hogy egyenes eseten csak azt].
Tenyleg ennyire nem kovetheto amit irtam? -
zeon.hu
nagyúr
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #17971 üzenetére
Csúcsidőben az a Belgrádon átvezető autópálya katasztrófa Teljesen bedugul, senki semmilyen szabályt nem tart be, kijáratonál áll a sor. Tettem már meg rajta 20 perces utat másfél óra alatt úgy, hogy csak Újbelgrádig kellett mennem kelet felől, vagyis a belvárosig be se kellett mennem.
-
zeon.hu
nagyúr
-
oszy
veterán
válasz Donki Hóte #17967 üzenetére
Nagyon köszönöm!!
A túra így módosul. Visszafelé lesz az IKEA.
Ez a térkép honnan van?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
axioma
veterán
válasz Donki Hóte #17967 üzenetére
ej, ha bezarult volna a kor, lenne eszaknyugati elkerulo...
-
oszy
veterán
-
Chris0321
addikt
válasz Donki Hóte #17961 üzenetére
Igen, jó esély van rá, hogy mindenki a nulláson akar majd menni és a város mellett az is teljesen bedugul.
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #17894 üzenetére
User error.
Nem akarsz fizetőkaput? Állítsd be a kapcsolóval. Nem akarsz matricát (akár külföldi akár magyar)? Akkor ne add hozzá az engedélyek/matricák listájához. Készen is vagy.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #17894 üzenetére
Ha matricás ország, akkor megkaptad a megoldást: ne állíts be semmilyen korlátozást - ha nem adtad hozzá a matricát, akkor nem visz arra, ahova az adott matrica kellene. Ez sokkal kifinomultabb beállítási lehetőség, mint ami a Google-ben van.
-
Somatom
veterán
válasz Donki Hóte #17892 üzenetére
Külföldön is van matrica. Pl. Ausztria, Svájc, stb. Azokat is listázza a Waze. Még a városi engedélyeket is ismeri.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #17887 üzenetére
Egyszerűen nem adsz hozzá matricát. Így az ingyenes szakaszokra felvihet.
-
Oldman2
veterán
válasz Donki Hóte #17887 üzenetére
Mivel más nincs, marad az "Autópályák / Autóutak elkerülése".
-
merqree
őstag
válasz Donki Hóte #17110 üzenetére
Hatalmas
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #17110 üzenetére
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Winne
nagyúr
válasz Donki Hóte #17069 üzenetére
Ezt értem, de inkább olyan kellene, hogy ahogy a telefon hangerejét állítom, úgy változzon az app hangereje is. Régen így is volt. Ez valami frissítéssel tűnt el?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Oldman2
veterán
válasz Donki Hóte #17009 üzenetére
A múlt héten ezt én is beszoptam!
Ez hasonló elcs...ett UI megvalósítás, mint a GMail alkalmazás Beállítások pontja, ami a Címkék alatt jelenik meg.
Nálam van kb. 200 címke. Mekkora "mellényúlás" lett volna fölülre tenni a Beállítást.
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #17009 üzenetére
A megyeiek e-matrica* néven futnak.
Az országos Vignette HU, igazodva több más ország országos matricájának elnevezéséhez (pl. Vignette AT, Vignette CZ).
A megyeiek a sor végén vannak, az országos meg ott, ahol a többi országos. Mondjuk egy kereső mező tényleg nem ártana.[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16996 üzenetére
Nem jó semmire.
-
veterán
válasz Donki Hóte #16995 üzenetére
Na, csak megtalálta a rendszer a régi felhasználónevemet
Van 33 ezer pontom, ezt be lehet váltani egy TúróRudira
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16993 üzenetére
Regisztrálj. Szinkronizálja, aztán meglesz. Más módszert nem tudok. Nincs export.
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16991 üzenetére
A kedvenceket átviszi, csak be kell lépni a felhasználóddal az új telefonon.
-
F-ECT$
titán
válasz Donki Hóte #16830 üzenetére
Nálam 4.2 másodpercet siet, de semmi gond nincs a gps-szel.
Dive ever, work never.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Donki Hóte #16830 üzenetére
Normál esetben az eltérés 0.1 mp alatt kéne legyen.
Helyhozzáférést nem kapcsoltad ki véletlenül?
(Van olyan telefon, ahol a legördülő menüben van a kapcsoló, ott véletlenül hozzá lehet érni)Tedd repülő módba a telefont, indítsd újra, utána kapcsold ki a repülő módot.
Ha ezek sem segítenek, akkor a telefonod topikja, esetleg Android szakmai topik.
[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16827 üzenetére
A Waze nem közvetlenül fér hozzá a gps-hez, hanem egy daemonon keresztül. Ilyenkor érdemes más appal is próbálkozni, például egy teszprogrammal, ahogy te, vagy gmaps, vagy valami. Mert lehet baj a daemon-waze között, de lehet beljebb is.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Donki Hóte #16827 üzenetére
Nézd meg a time.is oldalon, mennyire pontos a telefon órája.
Ezután kapcsold ki a "hálózatról lekért idő használata" opciót (ezt később vissza lehet kapcsolni) és nézd meg újra. Jó eséllyel ez okozza a gondot.#?*@&!
-
blueye
veterán
válasz Donki Hóte #16824 üzenetére
Vasarnap nekem is elment a GPS jel Budapest kornyeken ketszer ket percre pedig nem szokott ezen a szakaszon a Realme GT 5G-n. Visszajott magatol.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Donki Hóte #16824 üzenetére
És a telefonon volt?
Ilyenkor egy GPS teszt alkalmazás jól jön.
Ilyen nálam is volt, kényszerített leállítás megoldotta.
(Ne az alkalmazás váltóból lődd ki, hanem az alkalmazás infónál)#?*@&!
-
Faterkam
addikt
válasz Donki Hóte #16619 üzenetére
A minap jöttem Budaörs felől és Erzsébet hidat mondott, a Déli felé jöttem tovább! (Legfrissebb Waze, Lotti)
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #16622 üzenetére
Ennek nincs köze a helyismerethez. El kell engedni, hogy adott esetben Te merre mennél valahova, a táblát írja ki, mert az a legegyszerűbb, és akkor is látod, ha nem értesz vele egyet.
-
gulyasa
őstag
Amerre terel az egy közös útvonal a Margit és az Erzsébet híd felé. Ugyanazt a két sávot kell követned, mindegy minek nevezi, hogy merrefelé tarts.
Egészen addig, ahol le kell majd később térned a Margit híd felé...Az iGO azért is egyszerűbb (vagy van akinek pont bonyolultabb), hogy alapban nem mondja, hogy melyik híd, út, stb. felé tarts, csak annyit, hogy egyenesen tovább, vagy tarts jobbra, stb. És közben a sávasszisztens segít, hogy melyik sáv(ok)ban ajánlatos haladnod tovább.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
fant0mi
őstag
1. Eddig nem volt elég konzekvens a táblákkal. Persze aki hellyel-közzel ismeri a várost, annak többet mond, hogy melyik híd. Ha hozzáírod a 2 hidat, akkor kérdés, mennyire olvasható a Wazeben.
2. Nincs elválasztva függőlegesen. Ez akkor még nem osztályoz a két sáv között. Csak a következő tábla, amit be is fotóztál.
[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16616 üzenetére
Azt a térkép tartalmazza.
Egyébként ha jól emlékszem, a közúti tábla tetején pont hogy az van hogy [10] Dorog. Csak alatta fehérrel, hogy melyik híd. Szóval csak konzekvens a táblával. -
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #16614 üzenetére
Válassz másik hangcsomagot, ami nem mondja az utcaneveket.
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #16500 üzenetére
Ha tényleg percenként, akkor az egy régi bug, ami időnként felbukkan. Egyébként az új útvonal, menetidő változatlan annyit jelent, hogy az eredeti útvonalon megnőtt a dugó. Szóval ha maradsz az eredetin, az mondjuk plusz tíz perc, vagy követheted az új utat, és akkor marad az érkezési idő.
-
tepenzed
őstag
válasz Donki Hóte #16445 üzenetére
Az a baj, hogy az egyik az értesítésekre jó, a másik meg a navigációra, mindkettőt kell futtatni
Mert, hogy a gmaps nekem azóta sem mutatja a sebességlimitet, rendőröket, sebességmérőket, pedig 2 éve elérhető a fejlesztés. -
WhiteWalker
nagyúr
Érdekes míg a Waze alig fogyaszt mobiladatot, szinte elenyésző, addig a GMaps beleharap rendesen az adat forgalomba, úgy, hogy az offline térképe le van töltve...
-
Lali-213
senior tag
Engem többször mentett vagy mentett volna ki kellemetlen helyzetből, kevesebbszer volt hogy szívtam a Waze miatt.
Persze ehhez hozzá kell tennem, hogy nem megyek olyan gyakran ismeretlen terepen és az országot sem járom túl gyakran. -
Faterkam
addikt
válasz Donki Hóte #16442 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is, igaz kicsit más szemszögből! Nem rég mentem Pestről Cserkeszőlő, Cibak, Tiszaföldvár felé, nekem Pest és Heves megyei matricám van, ez be is van állítva!
DE! Régen vagy az M5 Lajosmizséig és onnan már matricamentes utakon Kecskemétet elkerülve vitt, vagy M4 Abonyig, ami most a végét is jelenti, és Martfű fele le. Most csak az M4-et adta be, és az M5-ösre azt írta útdíj köteles, vagy mellette vitt végig. Ma megint ránéztem, és ha Cserkeszőlőt adtam meg, akkor Örkényig tervezett és onnan az 5-ös, vagy M4-en (ami nem is rossz). Lajosmizsét csak akkor tervezte, ha köztesnek adtam meg
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #16442 üzenetére
Ez sajnos ilyen, pontosabban hétről hétre rosszabb.
Én kb egy hete Balatonmáriafürdőről indultam Kaposvárra, időben indultam az általam eddig már 5-6x megjárt útvonalat, (tavasszal költöztünk ide, sokmindent ismerek, de sokmindent még nem) és az általam ismerten lezárt, előtte bejelentett útszakasz lezárásáról tudomást sem véve arra akart vinni, de ezzel még nem is lett vona gond. Mivel tudtam, merre akarok menni, gond se volt belőle. Aha, hogyne...
Tervezéskor és induláskor fogalma se volt a lezárt útszakaszról, ami össz 300m, nekem viszont a táblák előtt el kellett fordulnom, onnantól csendben áttervezett, és ha már ezt megtette, nem csak azt a 300m-es szakaszt akart kikerülni, hanem mindjárt a célig másképp akart vinni, viszont onnan már a harmadik útvonalat akarta, csak épp szokás szerint fogalma sincs dolgokról..
Megkerültük a nagy belváros közepét, és 300m kerülő után azon az úton akart vinni, ahol szintén útépítés van, de ott legalább több km hosszan, lámpától lámpáig 3-400m-enként megállsra kényszerítve az autósokat, buszokat, teherautósokat, tehát egy fél órás késés garantált, és erről meg végképp fogalma sincs, úgyhogy bent Marcali közepén keringóztem, mire kiderült, mit akar, 10 km megtétele után eszméltem rá, hogy merre akar vinni, de akkor már 15 perccel későbbi időpontot írt, mint amikorra oda kellett érni, úgyhogy hátraarc, és indultam az eredeti útvonalon.
Akkor lettem igazán lelkes, amikor egy sima kis faluban egy enyhe jobbkanyart még megpróbált egy kisebb úton abszolváltatni, tök vlogikus lett volna a házak között lavírozni, index, fék, kanyar, gyorsítás, majd a sarkon index fék kanyar, gyorsítás, majd a következő sarkon megint index fék kanyar, majd gyorsítás kombóra váltani, ráadásul úgy, hogy az a szakasz 50m-rel hosszabb lett volna. Na azt már nem vettem be, mentem a kétszámjegyű úton tovább 50-nel, és saccra ezzel 20 másodpercet nyertem.
Szerintem a rendszer valami spirálba került, és egyre beljebb jut a tervezési mizériával..
Halvány foglama se volt, mit kellene csinálni...
Persze visszafleé Kaposváron is dugóba keveredtünk egy gyors útépítés miatt, terjesen természetes, hogy a rendszernek erről se volt fogalma... Pedig azt se előtte 15 perccel ásták ki... És as sorban senkinek sincs waze, senki se jelenti, stb stb stb. Hát persze...
-
petir
senior tag
válasz Donki Hóte #15832 üzenetére
#15831 MaCS_70 válasza
Adom maximálisan és egyet is értek !---
Nincs olyan , hogy buszkresz OK , oldó tábla sincs. De ahogy Macs is írta nem hülye a főváros büntetés ügyileg..
Amúgy amit írsz tipikus esete a "...Ha másnak szabad akkor nekem is..." mert miért ne dolognak.
Napi 400-600 km-t is megyek és ki nem állhatom mikor 10-15 percet én végigcumizok mindenkivel valaki meg jön és szabalytalanul bevág, ha én ki tudom várni várja már ki a szabálytalankodó is.
Kipróbálni nem fogom de remélem, hogy von büntetést maga után. Van amúgy pl. Budán ilyen a Margit hídnál vagy a Kolosy téren azok tuti büntetnek volt belőle TV riport.Egy szó mint száz ha büntet ha nem inkább mondja be legalább van visszatartó ereje!
[ Szerkesztve ]
-
petir
senior tag
válasz Donki Hóte #15829 üzenetére
Azért a busz más téma...segíteni kell a haladását jó pár helyen már tábla is figyelmeztet erre....
-
petir
senior tag
válasz Donki Hóte #15826 üzenetére
Remélhetőleg büntetést küld ki a főváros vagy a kerület.
Elég idegesítő mikor csúcsban Te akár 10 perc mire feljutsz a pályára valaki meg jön aztán betúrja az orrát a záróvonalon + keresztbe felfestett vonalakon...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #15800 üzenetére
Miért kell újratervezni? A waze lényege, hogy nincs gyors- rövid- gazdaságos útvonal, hanem van a jó, meg a többi. Értelme sincs megnézni, merre visz, hacsak nem ragaszkodsz valamiért más útvonalhoz, mert az ideális útvonalon visz...
Persze ez mind csak elmélet, a valóságban nem egészen így működik, tök és paszuly módban visz mindenfelé, de amúgy az újratervezésnek tényleg nincs értelme, mivel menet közben a beérkező adatokat is feldolgozza, nekem volt olyan, hogy Szegedről elindultam Pestre, Dabasnál baleset volt, és egész egyszerűen vette az infókat, kérdés nélkül áttervezett, és vitt le a pályáról. Persze ez egy éve volt, akkor még minden jól ment. .
-
Siriusb
veterán
válasz Donki Hóte #15802 üzenetére
Én nem találtam más lehetőséget.
-
Siriusb
veterán
válasz Donki Hóte #15800 üzenetére
Rányomsz az Útvonalakra.
-
fecs
senior tag
válasz Donki Hóte #15700 üzenetére
Autóra van D1 éves matrica, az be is van állítva a Waze-ben. Ez meg is magyarázza a félreértésem.
Waze megnyitása után az Autó infó-nál állítottam át motorra és aktiváltam a fizetőkapus utak elkerülését. Viszont a matricákat nem bántottam. Hiába aktiváltam a fizetőkapus utak elkerülését az országos matrica jelenléte miatt tervez díjköteles szakaszon.
Lehetettem volna okosabb is, mert az útvonalon észrevettem a szakaszhatárt, csak bíztam a Waze-ben. 60 percen belül még lett volna lehetőségem megvenni a matricát. Most már mind1, 7500 Ft volt a lecke ára.
ahogy fant0mi is írta...[ Szerkesztve ]
Pixel 6a
-
fatal`
titán
válasz Donki Hóte #15707 üzenetére
Ez is teljesen logikus, nem tudod hozzáadni mert már hozzá van adva. Ezért a hozzáadás helyett törlés gomb van.
Max azt tudnám elképzelni, hogy a hozzáadott matricáknál a baloldalon zöld legyen az ikon, vagy valami hasonló. De igazából sok szükség nincs rá szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Donki Hóte #15703 üzenetére
Az x-et elmondtak a tobbiek, a helyedben azt mondanam hogy a matrica ikonjaban legyen zold pipa (es akkor lathato az allapot de me'g pluszban ertheto a jobb oldalon a torles).
Amugy a torles ugyis megerositeses muvelet, es ma mar szokasos hogy az elemre rabokve lehet valtoztatni (itt is muxik nem csak ha az x-re boksz), kulon megerosites meg mar megvan, igazabol az X akar elhagyhato lenne onnan, nincs lenyegi funkcioja. -
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #15707 üzenetére
Nekem fura lenne, ha zölddel kellene törölni.
Szerk: szerintem ez a piros x elég elterjedt törlés gomb, nemigen láttam még sehol zöldben.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
De miért is kéne még a pipa, ha az van fölötte, hogy "Matricáid/Engedélyeid"? Szerintem teljesen egyértelmű, hogy azok vannak meg, és a piros x-szel tudod törölni, ha lejárt pl.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
fatal`
titán
A piros X azt jelenti, hogy törlöd a matricát (pl. lejárt már). Felül vannak a matricáid, alatta, ami nincs, teljesen átlátható így.
-
st6969
őstag
Itt a piros X nem azt jelenti, hogy ki van jelölve, hanem ha arra rányomsz, akkor tudod kitörölni.
Amúgy amit írsz, jogos, átláthatóbb lenne, de akkor kell valami gomb még, amivel törlöd. -
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #15674 üzenetére
Az emlult 2 hetben minden alkalommal ezt csinalta. Bezaras, ujra elinditod a Wazet, akkor mar jo volt. Tegnap ota elsore talal halozatot megint. Tokom tele volt vele...
-
leslieke
Jómunkásember
Nálam ok, egész délelőtt használtam.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
fatal`
titán
válasz Donki Hóte #15676 üzenetére
Nálam is OK, bár nem mozogtam, itthon vagyok.
Próbáld meg újratelepíteni, hátha megoldja.
-
veressjanos
aktív tag
Tökéletes. Nálam most ment kb. 2 órát. 😎
-
baloo79
tag
válasz Donki Hóte #15514 üzenetére
Én régebben azt olvastam, hogy úgy nagyjából 5 perc körül volt a késleltetés, nem tudom, változott-e azóta, ha egyáltalán..
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #15497 üzenetére
A matricak idobeli ervenyessegere neked kell figyelni.
-
Márton
nagyúr
válasz Donki Hóte #15497 üzenetére
Fura, mert Galaxy S6-on és Redmi 4X-en is kilép, mikor matricát állítanék be.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Faby
senior tag
válasz Donki Hóte #15403 üzenetére
Az autósoknak már csak azért sem jó, mert fogyasztás ide vagy oda, az E10 üzemanyag sokkal hajlamosabb a szétesésre, megromlásra. Meg kell kérdezni a kisgép szervizeket, tavasszal hány karburátor tisztítás, esetleg csere van pl láncfűrészen, rotakapán, fűnyírón. Úgy beletrutymósodik a benzin, hogy csak na! Ez már az E5-nél is volt, csak nem ilyen mértékben. Nem véletlen, hogy a szervizesek már régen mondják, hogy kisgépet üzemeltetni, eltenni csak prémium benyával szabad, ha tavasszal is használni akarod.
Ráadásul a nagyarányú bioetanol (alkohol) sokkal jobban higroszkópossá teszi a benzint, sokkal jobban magába szedi a vizet (párát), és ez elég masszívan tud korróziót okozni az arra érzékeny helyeken, ha egy kicsit ritkábban használják. Aki folyamatosan megy, heti több száz km-t, hetente tankol, annál talán nincs ilyen gond.
Javaslom mindenkinek a Totalcar vonatkozó cikkeit, podcastjait, videós anyagait.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #15403 üzenetére
És nem jó a mezőgazdaságnak, mert gyakorlatilag harmadik világbeli szintre süllyedünk vissza mezőgazdasági szempontból. Élelmiszer helyett olajnövényt termelünk, amit sok EU-támogatással és kevés munkaerővel meg lehet termelni, és kevés hozzáadott érték keletkezik a gazdaságban, csomó mezőgazdaságból élő meg elveszíti a munkáját, és megy robotolni vagy közmunkába (egész tájegységek éltek meg például a görögdinnyéből).
Az élelmiszert meg majd behozzuk máshonnan. Szerintem egyszerűen bűn a környezetvédelem nevében élelmiszer helyett üzemanyagot vetni. A klímasemlegesség kamu, mert ha a repce helyén krumpli vagy éppen spárga nőne, vagy legelő, akkor az ugyanúgy megtermelné azt az oxigént azon a területen, amit most beszámolunk a semlegességbe. Ahol meg esőerdőket vágnak ki, hogy a karbonsemlegesség nevében bioüzemanyagot termeljenek a helyén, arról már nem is beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Donki Hóte #15401 üzenetére
"az E10-es üzemanyaggal bizony többet fogyaszt, mint korábban"
egy adatot találtam összvissz, hiba keresem, ott 3%-ot írtak, ráadásul ott a 98-as e5-höz képest méregették, amihez képest a 95-ös e5-ből szintén több kellene. szóval, miről is beszélünk, 1-2%-ról? ez már kb az, hogy ha abból az irányból fúj a szél, amerre mennem kéne, akkor nem indulok el. ha neked van valami más számod, akkor linkeld nyugodtan. ha nincs, akkor maradjunk továbbra is abban, hogy semmilyen <modern> benzinesnek nem szabadna sem osszon, sem szorozzon ez az e10. ez kb mintha azon sírnánk, hogy én a farosskodámmal akarok járni most is és miért nincs ólmos benzin a kutakon.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Hajtos
csendes tag
válasz Donki Hóte #13323 üzenetére
Igen így van , igazad van csak , hogy épp Én sem tudtam , hogy béta az az nem figyeltem fel rá sajnos , emberek vagyunk és tévedünk. De egyébként nem csak ez oldotta meg a gondot hanem az, hogy a készülékben ki kellett választani, hogy a waze legyen az alapértelmezett navigatió remélem ez segít majd másnak is aki ezzel a problémával néz szembe
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #13219 üzenetére
Mire a figyelmeztetés után odaérek a kátyú helyszínére, addigra 100 másik kátyú mellett elhaladtam, olyan ütemben romlanak le az utak. Amíg ezt sokan pontgyűjtési lehetőségnek tekintik, szerintem sincs sok értelme a funkciónak.
-
Rick4
félisten
Amíg kereszteződésnél nem működik a sávinfó, addig sajnos itt se lehet ezzel mit kezdeni.
-
dionaea
őstag
Tök életszerű példa köszi.
-
tyielow
aktív tag
válasz Donki Hóte #13037 üzenetére
Angolul. "Hazard reported ahead...GET DOWN!!!"
Heavy traffic ahead... I see everything.YouTube: toty1ka
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #13000 üzenetére
Igen, lámpánál szokta megkérdezni. De olyankor nem, amikor tényleg dugóba kerülök, és ő még nem tud a dugóról (ez az, amikor ahogy állok a dugóban, úgy teszi egyre későbbre az érkezési időt percenként, de következetesen úgy számolja az ETA-t, mintha nem lenne előttem a dugó maradék része).
-
őstag
válasz Donki Hóte #13000 üzenetére
Áh, dehogy... Ahogy lassulást érzékel adott ideig, azonnal kérdezi. Élő példa a Deák térnél a Múzeum krt. irányába a lámpa a csokis boltnál... Minden alkalommal ha elsőnek fogom ki a piros lámpát, akkor egy idő után kérdezi, hogy dugóba kerültem? Ja és ez napszaktól független, akár de. akár du. . Térkép pedig nyilván tele sok kis apró wazerekkel
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Rick4
félisten
válasz Donki Hóte #12962 üzenetére
Mondjuk pont a besorolással szívtam a minap az M3 bevezetőnél, tarts balra, arra is tartottam, csak túl balra, el is vitt egy 2.5km-es kerülőre.
Igonál a sávinfó tényleg a legkorrektebb megoldás, ami létezik, itt is lehetne használni..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Donki Hóte #12962 üzenetére
Azért annak is vannak hibái, pl friss térkép.
Nálam 2018. Q4 van (Here térkép), az se túl friss.Egyébként igo, here, waze hármasból nagyon jó navit lehetne gyúrni.
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Donki Hóte #12750 üzenetére
Hazafelé már tervezett, bár nehezen akart összejönni.
Viszont Belgrádig mindenhol 120- at ír a pályán (A1), ami már 130 szinte végig. Onnan hazáig (Magyar határig, most értünk ide) már kb jó.
#?*@&!
-
csababarca
őstag
válasz Donki Hóte #12590 üzenetére
na de azt tudod, hogy ha a pályára vezet, akkor kell matrica, ha sima úton mész akkor nem.
mindegy, akkor átfogalmazom, hogy nekem nem szükséges, mert előtte se volt problémám ilyennel soha, amikor nem volt országosom is tudtam, hogy hol kell hol nem, utána meg mindig országosom volt/van 10 éve már
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Dr V
őstag
válasz Donki Hóte #12575 üzenetére
Nem is baj... amióta megvan a waze, azóta megvan a 3s lemaradás a valós helyzetemhez képest. Más programnál azonos körülmények között nem tapasztaltam ilyet.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
SZATA
senior tag
válasz Donki Hóte #12563 üzenetére
Ahogy mondták előttem, tényleg nincs ilyen, de ha Dórát választod útitársként, ő kevesebbet beszél a körforgóknál.
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #12563 üzenetére
Nincs ilyen. Almodtad.
-
noorbertt
őstag
válasz Donki Hóte #12489 üzenetére
A sok reklám... Az eszik sokat
-
Siriusb
veterán
válasz Donki Hóte #12489 üzenetére
Ennyit a google maps fogyaszt. Régebben még budapesti csúcsforgalomban sem volt ekkora adatéhsége.
-
zharkanyi
tag
válasz Donki Hóte #12464 üzenetére
Ennyit nem ér az egész.
Ha egyszer-egyszer esett volna meg, akkor nem is említeném. Viszont jelenleg az a tapasztalatom, hogy mindegy, hogy 6:30-kor, vagy 7:00-kor érek az elágazáshoz a Petőfi híd felé mindig jobb menni, mint az ajánlott Egérutas útvonal.
Már azt is teszteltem, hogy az ETA-t mennyire találja el jól, de ha követem az útvonalat, akkor mindkét hídon nagyjából pontos. Max. 1-2 perc eltérés van és az is szór, hogy lefelé, vagy fefelé.Lassan rutinból megyek a Petőfi híd felé, de az ilyet azért nem szeretem, mert ha egyszer lesz arra valami nagy gebasz és beragadok pl. egy baleset mögé. Pedig a Waze szólt, hogy ne arra.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Donki Hóte #12427 üzenetére
A tapasztalatom a következő (egy konkrét olasz helyre nézve):
Ha, a Waze-ben keresem ki az adott címet (nem link-et küldök koordinátákkal), akkor képes letervezni az utat.
De, ha én jelölöm ki a térképen (vagy link-ről hozom be), akkor már nem.Próbáld / próbáljátok ki!
... a baloldali a keresés alapján. Ekkor tud tervezni.(#12457) petir
"... minden előzmény nélkül kilép." - sajnos ehhez már nekem is volt "szerencsém". Sokáig azt hittem, hogy a "szarandroid", de tegnap láttam ezt iPhone-on (8-as) is.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #12448 üzenetére
A waze nem az eltévedés ellen van, hanem a dugó kikerülésére. Belgrádban sem magától értetődő, hogy érdemes átmenni a városon, vagy jobb az elkerülőn menni. Visszafelé pedig de, sokszor sok sorban állást spóroltam már meg a határnál a waze-zel. A kapuknál Belgrádtól Magyarország felé még nem álltam hosszú sorban, de Röszkénél álltam már 5 és 7 órát is.
-
kmarci25
veterán
válasz Donki Hóte #12448 üzenetére
Nyáron, hétvégén (főleg szombaton) nem szabad utazni, ha egy mód van rá. Legalábbis Olaszország, Horvátország halál ilyenkor. Jellemzően ilyenkor van a turnusváltás, úgyhogy mindkét irányban nagy a forgalom. Határátkelők, autópályakapuk, kompok dugulnak.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #12444 üzenetére
Mondjuk Belgrádnál meg főleg visszafelé Röszkénél lehet értelme a netes navinak. A Telenornál van értelmes heti netes csomag Szerbiára, a Vodánál már drága a dolog (napi 3000-ért használhatod az itthoni előfizetésed tarifáit), de amikor megspórolsz egy hétórás sorban állást hazafelé a szerb-magyar határon, akkor bőven megérte.
-
apaszka
veterán
válasz Donki Hóte #12442 üzenetére
Köszi!
Bár a fiamnak van full korlátlan....
Vagyis a cég fizet gondolom.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
apaszka
veterán
válasz Donki Hóte #12427 üzenetére
Görögország, Paralia - Katerini próbáltam tervezni.
Próbálok tervezni utat máshova, de nekem se Párizs, Róma felé se tervez?Mitől függ?
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Szili17
tag
válasz Donki Hóte #12349 üzenetére
Amikor kezded akkor szokott megjelenni, 1-2. Vannak ilyen egyszer megszerezhető dolgok, mint első jelentésed, meg 100 km-t vezettél a héten vagy ilyesmik. A pontok alatt megnézheted.
Szóval ezeket nem baj ha nem szeded fel, mert később újra megjelennek.
Volt régebben olyan időszak, hogy valami esemény miatt tematikus bónuszok jelentek meg. Pl StarWarsos, de ez egy ideje nem volt. Amúgy pontot adnak (ami mint tudjuk kb semmire sem jó), a tematikusak 5-10 pontot kb.
A tematikusakból több van, többet össze lehet szedni, véletlenszerűen jelennek meg körülötted és nem szedi fel előled senki. De talán emiatt felesleges keveregni a városban"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Faterkam
addikt
válasz Donki Hóte #12343 üzenetére
Volt már fent, bent a lakásban teljesen halott a jel, (régi bérház, vastag falak) kint viszont 15-20m.
-
Winner_hun
titán
-
fant0mi
őstag
válasz Donki Hóte #12325 üzenetére
Waze wiki
https://wiki.waze.com/wiki/Search_codes -
dionaea
őstag
válasz Donki Hóte #12266 üzenetére
itt szerintem az a kérdés honnan mész a reptérre.
-
junkpod
veterán
válasz Donki Hóte #12263 üzenetére
Túlzó véleményed van a nácik tulertekeleserol. Ma már sokkal több autó és dugó van, a hisztis időjárás és sok autó miatt több a váratlan esemény. És igen, jobban sietunk manapság, gyorsul tarsadalmunk. Nem csak perceket lehet spórolni.
Ma pld. az M0 kelet szektor vagy 10-15 km hosszan megállt egy baleset miatt. Nagyon sokan bentragadtak.Illetve az, hogy baleset történt a zárt úton, és ettől beszorultak autók, az semmi összefüggésben nincs semelyik navi programmal...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest