- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Értem én hogy így a biztos , meg tudom hogy üresek , de aki arra jár az már nyomja a fékpedált
.
Jah a másik , hogy mikor lejössz a gyorsforgalmiról az 50-es tábla után , az első trafit is bemondja , ami a bal oldalon van , miközben nem is abba az irányba néz
. Az a Vecsés felől , a gyorsforgalmi felé haladókat nézi .Ez igaz a másikra hogy , hogy Vecsés felől jössz Budapest felé, akkor bemondja a másik oldalon lévő traffit , ami szintén nem arra néz, hanem a Vecsés felé érkezőket nézi (már ha lenne benne egység
). -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Amúgy a reptér felé a gyorsforgalmin ahogy lejössz a Waze jelzi a traffipax kamerát (az egyik befelé mér(ne) a másik kifelé az Üllői út elágazás előtt) , de mindkettő üres
.
Nem tudom hogy így marad e , vagy előbb utóbb kerül bele kamera is , de sokan nem tudják és padlóig lassitanak
.Nem lehetne ennek valahogy utána járni vagy jelölni hogy "fake" kamera van ott?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Már én is kinombam röhögtem
.
Igen van kerékpár sáv , viszont nem tudni hol és hogyan történt a baleset , sajnálom az illetőt nyilván
, ettől függetlenül annyira kabaréba illő az egész ami ott történt , és ez a baleset megkoronázta az egészet. De legalább megnyílt végre , ez az egyetlen pozitívum.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Magyar abszurd: lakossági kordonbontás után átadják a felújított autós aluljárót
Elvileg ma nyitják meg

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
klassz 
Esetleg nem lehetne olyan kóperáció az FKF-fel , MOHU vagy hogy hívják Budapesten a kukasokat , hogy ha elindul a kukás autó akkor azt jelezze a Waze , és ne vigyen be az adott utcában ahol épp munkáját végzi? Tehát figyelbe vegye a kukás autók helyzetét és kikerülje őket útvonal tervezéskor? Vagy ez már túl science fiction??

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Bal0924
üzenetére
Tök felesleges másik. Talán a GMaps érdemes lenne próbálni , de ott nincs traffipax és rendőri jelenlét jelzés.
Még nagy előny a Wazenak , hogy a fekvő rendőrt is sok helyen mutatja. Sajnos vagy nem sajnos még mindig ez a "legjobb" navigációs app.Ma kipróbáltam a fizetős TomTom appot is , hát az se szotyi
.
Amit pirossal jelöltem a képen , ott az végig beton gerenda van , több száz méteren keresztül , de szerinte forduljak meg ott, ahol kéken mutatja
.Itt el is dőlt a kérdés , hogy törlöm lefelé az appot.
Szóval marad a Waze , nincs jobb alternatíva.Kbali: csak a szokásos

-
WhiteWalker
nagyúr
Most teszteltem másik navigációs appot , az egyik a HereWeGo , TomTom - Maps & Traffic.
Az előbbi a balra kanyarodás helyett jobbrát mondott
(térképen jól mutatta pedig) , szóval az irányokkal volt baja és nem volt élő navigáció , az utóbbi pedig nem ismerte fel az adott intézmény nevét ahová mentem volna , csak a pontos cím beírása segített . Szóval a sok (💩) navigáció app közül , még mindig a Waze a "jobb".
Mutatja a traffit,rendőri jelenlétet és a kereső motorja is jobb.Csak a valós forgalmi helyzet alapján az útvonal keresésével vannak bajai
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni , ne haragudj.
Egyénenként ez a szakasz nem igazán szokott bedugulni , ha nagy a forgalom , akkor is ilyen 30km/h-val azért lehet gurulni . Most is csak a baleset miatt történt a dugó.
Szóval ezért sem ül , amit mondasz , legalábbis ezen a szakaszon , ha igaz amit emlitesz. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Ennek csak problémái vannak. Ma tetézte ismét
. Taksony , Fő úton brutál dugó , állt az egész baleset miatt , ez látható is a képen, de a Waze ismét nem ismeri a "kertek alatt" tervezni fogalmát.
.
Valamiért az alternatív útvonalakat vagy nem ismeri , vagy nem akar róluk tudomást venni . Vagy csak simán kivették ezt a funkciót. 🤷Pirossal jelöltem az általam járt útvonalat, miután láttam hogy áll az egész Fő út , ismerve a környéket letértem rá , néhány autóst leszámítva üres volt.
.
Waze alszol???
-
WhiteWalker
nagyúr
Mostanában savaztam a Wazze-t hát ezután aztán pláne egy kalap 💩-nak fogom nevezni és egyre rosszabb az egész. Ma másodjára szivatott meg .
Ugyanis Dunavarsány felől jövet, kedden az M0 lehajtó M5 felé le volt zárva!! Ez a fogyatékkal élő simán navigált arra! Ezt se értem miért , mert nem hinném hogy akkor teleportáltak oda ...
Nah másnap reggel ismét eljátszotta ezt , induláskor eszembe is jutott , hogy megszivatott előző reggel , de hát hittem neki , hiszen ezért használjuk.
Szóval látni hogy ugyanúgy navigált , mintha ott se lenne , miközben ott az ikon is :Úgy hogy ismét mehettem Gyál felé, majd vissza , ez plussz 8km + idő (dugó).
Aztán vissza felé jövet úton Gyál felől , már látni a térképen a lezárást:

Nahhh ez hogy van ?? Szóval azon kívül hogy mutatja a traffit és a rendőri jelenlétet egy fabatkát se ér!! A régi funkcióját rég elvesztette, nem most már hónapokkal ezelőtt.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Ez a kettő pont elég volt hogy ne használjam.
.
Ráadásul anno megvettem , igaz nem prémium plussz tag vagyok , csak sima prémium.
Adok még egy esélyt neki , mennem kell a 7. kerületbe Dunavarsányből. Meglátjuk hogy navigál.Azt mondanom se kell hogy reggel a Waze megint "okos volt" simán bevitt a dugóba , (Szigetcsép --> 14. kerület ) , át Csepelen. Bravo , a kezdeti kiírt étkezéshez képest 10 perc késés. Ami nem sok , de a szokott útvonalon megyek ilyen nem szokott lenni, vagyis ritkán...és ülhettem a dugóban több helyen is.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
DessertFox
üzenetére
Hát elhiszem , de engem kétszer megvezetett.
Egyszer itt:Máskor itt:
Kb két éve jöttem Budáról Pestre és a Szabadsajtó utról akart balra vinni az Astorianál a Deák irányába
Nem tudom hogy gondolta 
Szóval:
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
"no problemo"

Most próbálgatok mást , a Sygic jó lenne , de bizonytalan vagyok vele , hogy ismeretlen helyen jól navigál e? 🤷
A Google Maps-ba nincs traffi és rendőri ellenőrzés mutatás.
Magic Earth-be ezek szerint nincs valós forgalom figyelés .
Sok nem maradt , TomTom , Osmand...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Félre értés ne legyen , nem a munkádra tettem a megjegyzésem (tiszteletem innen is) , mert ez csak csepp a tengerben , hogy ott épp nincs benne a lezárás és tervez az útvonallal , engem jobban bosszant , hogy szinte alig tervez másfelé, kikerülve a dugót , mint ahogy a képen látszik amit küldtél. Ez jobban dühít. Régebben tök jól működött.
De azért képes pluszt 10-15 km-t autóztatni a nullason , hogy nyerjen 5-8 percet.
. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Én egy szóval nem mondtam hogy a te hibád!
Ezt nem tudom miből sikerült kikövetkeztetned?
De szavaiddat tovább véve, 2024 október óta ha lekerült a Waze-ban a zárlat, ergo megnyílt , miközben nem , és azt akarod bemesélni , hogy azóta egy év távlatából senki nem jelezte hogy ott lezárás van?
Ha nem baj , ezt nem veszi be a gyomrom.Kicsit más: ma kb 2 év használat után mondom megnézem ismét a Sygic-t . Hát a navigálással nem volt gondja , a magyar ragozást leszámítva ( "fordulj jobb a Kossuth Lajos utca"
, kb mint egy Google fordító) nem volt gond. Aztán jött a kispesti Ady Endre , ahol ide érve a Kossuth Lajos utcából nem közvetlenül vinne balra , hanem előbb jobbra az Adyra, majd utána balra balra fordítana vissza
.Nahh jó, hagyjuk ezt a Sygic-t is , tök ismeretlen helyen nem bíznám így rá magam.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Tehát az a hibás aki arra jár és nem jelenti be , hogy hónapok óta folyamatosan le van zárva?
Ezek szerint valamikor a Waze jól mutatta , de akkor mi alapján került ki , hogy ott biza lezárás van? Mikor fel sem oldották.
Nekem ebbe nem kicsi ellentmondás van.
És igen , továbbra is szarezafos!Bevisz a dugóba , alternatív útvonalat "kertek alatti" kerülést nem csinál , soroljam?
Nem értem , miért kell ennyire egyeseknek kardosokni mellette? Hiszen nyilvánvaló hogy érdemi fejlesztés nincs , csak a minőség romlik. -
WhiteWalker
nagyúr
Ez a Waze tényleg egyre rosszabb. Mindig van lejjebb.
Reggel is dolgom volt a 7. kerületben Szigetszentmiklósról jöttem és Csepelen keresztül vitt a Gubacsi hídon , ahol szerinte tiszta volt az út , hát mondanom sem kell olyan dugó volt rajta és a környékén, hogy öröm volt nézni és nem 2 perccel előtte került oda ...
Bánom hogy rá hallgattam.
(reggeli csúcsba)Ma délután szinte ugyanez az útvonal volt és 8 percet nyertem az általam jónak ismert útvonalon. Ennyit erről a sz@rkupacról.
-
WhiteWalker
nagyúr
Újabb eset , az idióta tervezésre . Délután 15 után kicsivel , folyamatosan vissza akar a Hungáriára terelni , miközben a vele párhuzamos utca (Százados) üres!!!

Valamiért nem hajlandó erről az utcáról tudomást szerezni
. Hiába 30-as útszakasz , komoly perceket lehet vele spórolni.
Mint ahogy írtam fentebb , Dunavarsány felé is ugyanezt csinálja Dunaharasztinál, ott sem visz be a mellék utcákba. Hanem vissza terel a dugóba a főútra.
-
WhiteWalker
nagyúr
Én úgy érzem, szándékosan rontják a tervezést , próbálnak a Google maps felé terelni. (Azt nem használom , szóval nem tudom, hogy jobban navigál e , mint a Waze)
"Nem segít olyami, mint a nehéz kereszteződések elkerülése elől elvenni a pipát?"
Nekem nincs beállítva , nyugodtan bevihet a legnehezebb kereszteződésbe is

. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
$atirka
üzenetére
Ma pl Dunaharasztin keresztül kellett mennem , Dunavarsány felé, pénteki délutáni csúcs elején , 16 óra körül és persze giga dugó Harasztiba mint máskor.
Mit csinál ez a fogyatékkal élő navigáció? Végig vitt volna a fő úton a dugóban
, miközben a párhuzamos mellék utcákba simán lehetett haladni ... Lassan már a használhatatlan kategóriát súrolja ez a 💩. -
WhiteWalker
nagyúr
Ez a Waze egyre hulladékabb esküszöm.
Borzalmasan tervez , kb mint egy tanuló vezető
!!!
Vidékről járok fel Budapestre pár hete Dunavarsány felől , egészen a 7. kerületbe!
A reggeli csúcsba 7-8 között amit a Waze ajánl útvonalat, nah ahhoz képest 15 percet nyerek azon az alternatív útvonalon amit én ismerek.
Nem is értem , ezzel az útvonallal miért nem tervez?? Vagy valami mást a "kertek alatt"?
Bevinne a legnagyobb dugóba ( Hungária/Könyves krt)
Nem is értem 🤷 Régebben olyan jól működött, az utóbbi időben lett ilyen fosch.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs. (Ford Sync 3)
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
whbear
üzenetére
Töltsem le azért az appot.
Erőlteti , mert e nélkül nem lehet letölteni...Oké letöltöttem, nem lehet az appba beállítani hogy hova mentse (lehet én vagyok a béna ) , hogy később kimásoljam a telefon másik mappájába...
Mert letölti az Android/data/mega.privacy/cache mappába , de innen nem lehet kimásolni.Az appban utólag sem lehet megnyitni innen .

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Írtam privatot.
-
WhiteWalker
nagyúr
Lehet valahol jelenteni , hogy egy "út" nem az , hanem "utca" minősítésű?
-
WhiteWalker
nagyúr
Ahogy olvasom értelmes megoldás nincs rá , se magyarázat. Én úgy látom , hogy egyre inkább a grafikai részt tuningolják inkább , miközben az útvonal tervezés része egyre rosszabb.
Egyre többször tapasztalom , hogy pl: Budapesten többször mutat dugót olyan helyre ahová bemegyek , mert ismerem a környéket és azt látom hogy szinte üres az utca. Vagy épp fordítva, van ahol üresnek mutatja a pályát , be kanyarodva pedig áll sor.
Érthetetlen számomra. Mintha régebben ez jobban működött volna , vagy megbízhatóbb volt az app.Tényleg , a Google maps tudja már a rendőrségi jelenlétet mutatni , vagy hol mérnek trafival ?
Eskü csak ez miatt használom lassan a Waze-t , mert át térnék a Google -ra. -
WhiteWalker
nagyúr
Dolgom adódott Őrbottyán felé Kőbánya irányból.
Waze először vitt volna körbe 5x km-t az M0 56 perces idővel , az alternatív útvonalakat nézve volt rövidebb 35km-s , időben 1:06 perces . Nah remek , bár soknak tűnt ez is időben:
Nézem mi a f@szért visz be a dugóba mikor balra az M2 láthatóan üres??
Majd beállítottam köztes célnak a MAFILM-t és láss csodát szépen megváltozott a menetidő

Lecsökkent 3km-rel és több mint 20 perccel .
Ezt miért nem tudta így tervezni ez számomra rejtély
.Kb ennyit is ér ez az app , sokszor figyelni kell mit és hogyan tervez.

-
WhiteWalker
nagyúr
Tényleg nem.
Pont azért gumiszabály , mivel semmilyen hivatalos igazolás nélkül mondhatsz bármit , hogy mi dolgod volt. (Nem úgy , mint egy kamionos behajtási engedély mondjuk egy adott út szakaszra)
A rendőr meg nem tud vele mit kezdeni , ha megállít egyáltalán , bár erre még nem volt precedens a világ egyetemben. -
WhiteWalker
nagyúr
A kutya nem állít meg , és nem foglalkozik vele. Sem itt sem máshol. Pont ezért gumi szabály. Semmi értelme ennek a táblának.
Volt ismerőst egyszer állították meg és kérdezte a rendőr a Kazinczy utcában éjjel mit keres itt , azt mondta gyrosért jött be
, simán elengedték , sőt többször a rendőr előtt kanyarodtam be - ahogy millió más taxis - még a fejüket is elfordították.
Nem büntetnek , ez miatt , mert bármit mondhatsz. Szóval továbbra sincs ennek a táblának jelentősége és értelme , így ebben a formában.(De elárulom belvárosban a kihelyezett kamerák a Dohány utca , Dob , Wesselényi utcában hiába vannak bekötve és kitáblázva , hogy kamerás övezet , behajtani csak engedéllyel lehet , nem büntetnek ha mégis behajtasz. Ezt nem kell tudnia a navigációnak tök egyértelmű)
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
"kivéve célforgalom"
Elég gumi szabály
. Nem kell ezt túl gondolni. A rendőr se foglalkozik vele , senkit se érdekel ha behajtasz , hiszen "dolgod" volt ott. Pont ezért f@szság ez a tábla.
De nem fogok én neked magyarázkodni.Mindenki rosszul tudta, mit jelent a célforgalom
(Nem is taxiként vagyok , az csak a Waze beli könnyebb útvonal miatt van beállítva)
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Mert mondjuk naponta vagy 5x megyek át , nemcsak ott , máshol is , ráadásul, mint írtam direkt "taxi"-kent van beállítva. Mint célforgalom miatt simán átmehetek , de ezt is írtam. Ebből látszódik az algoritmus egy amőba szintjén "dolgozik". Képtelen tanulni.
Jah és persze az automata forgalomkorlátozó süllyedő oszloppal se tud tervezni , hogy NT kocsiként ott átmehetek. Jah de , egyetlen egy(!!) helyen a városban az Erzsébet téren a Nádori tér felé ismeri fel , sehol máshol.
A buszsávot se tudja értelmezni sokszor , mert hiába írja hogy ott menjek (kisbuszként) , közben időben a dugó idejével kalkulál mintha a normál sávon mennék.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ebben az időpontban még alig van autó a városban. Szóval simán hozhatna ugyanúgy arra.
A forgalom hétköznap 6:30 óra után de inkább 7 óra után kezd beindulni. Addig simán lehet közlekedni.A Waze egyre rosszabbul navigál sajnos. Be van állítva hogy "taxi" vagyok , mivel NT rendszámos kocsival közlekedem , de sokszor olyan utakra terel Budapest belvárosában hogy a fejem fogom. Jah és persze olyan utakat se vesz figyelembe amin már 1000x jártam , pl a Párizsi udvar (Petőfi Sándor utca) , hiába van kint a behajtani tilos kivéve felforgalom tábla , Ő akkor sem emeli be az algoritmusba

Íme a példa:
Elvitt volna a dugóba körbe a Bajcsy Zsilinszky úton , jó 20 perc alatt , míg én levágva a Petőfi Sándor utcaba:
Fogalma se volt róla hol vagyok
, majd az Erzsébet tér közelébe érve észlelte hogy erre is lehet útvonalat tervezni
:Sirok rajta b+

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
simico
üzenetére
Van igazság abban amit írsz , tapasztaltam én is ezt és van hogy az ellenkezőjét is.
Gondolok itt arra , például , hogy Budapest belvárosában amit jól ismerek , nem visz a mellékutcákban , mert neki full pirosban jelzi , mikor arra megyek "nézzük meg alapon mert itt nem szokott bedugulni" , és mikor valóban oda érek , sehol egy autó az utcában és a környéken se , de a térkép totál pirosban van az útszakasz. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Érdekes így

Múltkor nekem Szlovákiában jól működött .Esetleg cache törlés vagy teljes törlés ?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Mármint mutatta hogy pl bal kanyar jön és közbe jobbrát mondott ?

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
Többször megfigyeltem , kiválasztok egy útvonalat és van hogy menetközben felülbírálja és kiválasztja a szerinte "jobbat". Ami mondjuk hosszabb 10 km-rel , mondjuk 6 perc nyereség miatt.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Somatom (RIP) szavaival élve:
"Nem mindegy , hogy navigálni akarsz vagy navigálósdit játszani."
Utóbbira a Waze tökéletes.
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
Ahol hosszú ideje útfelújítások vannak , nem lehet valahogy megoldani hogy ne jelezze állandóan??
Szerintem tök értelmetlen hogy mindig jelezze és kérdezze "megerősíti"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5128, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de egy jó másfél éve nem láttam hogy kint lettek volna.
, ettől függetlenül annyira kabaréba illő az egész ami ott történt , és ez a baleset megkoronázta az egészet. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. 

.

. Nem kell ezt túl gondolni. A rendőr se foglalkozik vele , senkit se érdekel ha behajtasz , hiszen "dolgod" volt ott. Pont ezért f@szság ez a tábla.