Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VegyesTamás
senior tag
-
Szili17
tag
válasz fant0mi #10091 üzenetére
Nem UpdateRequestet akar küldeni hanem Reportot (kis bubit).
Nem lehet, csak a helyszínről és csak a kliensből. (Kivéve ugye a partnerek akik tudnak feedelni, pl BKK.)
Baj? Nem baj, miért lenne baj? A kátyún kívül (ami ugyanúgy eltűnik 20 perc után (azt hiszem 20, de lehet 30) mint minden más) mi értelme lenne? Látsz valamit, hazamész és jelented 2 óra múlva. Semmi létjogosultsága nincs. Hát ezért.
Egyébként meg igen, ha már otthon akarsz bűvölni akkor megcsináltatni kéne. Jelentsd be valahol, ha olyan helyen van pl járókelőn.
Szerk.:
És hogy nagy hiba. Bocsánat ezen nem tudom túltenni magam. Még nem tapasztaltál eleget ezek szerint. Túl jóhiszemű vagy. Nem láttál akkor még ezek szerint őszi reggeleken 150 méterenként ködöt jelentő barátunkat mint valami izraeli Jancsi és Juliska lehetett követni pár kilométeren át, hogy merre jár... Na ezek az IQ betyárok tudnál ezt otthonról is csinálni. Jó lenne? Hát remek lenne... Erre is gondolni kell. Így is van aki a panelházak parkolójába ontja a kamera jelentést meg a dugó, rendőr jelentést. Gondolom próbálkozik az ilyen ember inkább, de remélem érzed benne a "veszélyt" meg a hülyeséget ami ezzel elszabadulna.[ Szerkesztve ]
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a logikus. Mivel bizonyítanád, hogy ott jártál ahova a jelentést rakod?
⭐ Stella
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv, kéne egy kis segítség.
PC-n hogy tudnék Jelentést csinálni. Tegnap belementem egy ordas nagy kátyúba, és jelölném a térképen, ha lehetne.
-
Oldman2
veterán
válasz Winner_hun #10074 üzenetére
A leírtak szerint módosítottam és elmentettem a házszámot.
-
Pepeninho
őstag
Hali. Olyat tud a program, hogy tobb uticekt adok meg es optimalizalja a leghateknyabb utvonalat?
Ps4, Xiaomi 11T
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Szili17 #10081 üzenetére
Dániának azon a részén 2x jártam, nemigen volt gyanús, tudtam, hogy messze van, de ez így rohadt nagy kerülő, és még térképem is bután néz ki No offense én szeretem ahogy tervez. Viszont az hogy autópályán gyorsabb az lehet, de az is 1000% hogy 80as átlaggal a kicsi utakon gazdaságosabb mint tartósan 100 fölött menni és plusz km-t is. Arról beszélve, hogy itt tényleg inkább az autópályán van a forgalom nagyrésze. btw nem
rossz ez mert pl most már azt az utat preferálja amit én is mert az autópályán ilyenkor
torlódás van. Lehetne ezt mondjuk annyival optimalizálni, hogy egy kicsit nagyobb ablakban vágja hozzád, hogy "hé te ez az út1 perccel rövidebb mint az" és ezt egészen 10p különbségig, szóval quázi felhívja a figyelmet, hogy több opció van hasonló ETAval. Mert valamit most is irogat, de sokszor nem értettem mi az a kis info.[ Szerkesztve ]
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Szili17
tag
válasz VegyesTamás #10075 üzenetére
Általában én is, de azért mielőtt elindulok rá szoktam nézni milyen utat mutat nagyjából és ha gyanús valamiért akkor ránézek gyorsan az alternatívákra is. Aztán menet közben is van hogy változtatok (például meredek úton vinni fel / hozna le és ott előző nap ott csúszkált mindenki akkor más irányba megyek).
Igen, volt régen, hálistennek már nincs. Nem is értem hogyan volt az ennyi ideig benne. A rövid az olyan rövid volt, hogy min{km}, de nem úgy hogy ha 1 perccel rövidebb csak az autópálya akkor nem, hanem legrövidebb és nem számít se a lezárás, se a dugó, rövid. Az minden volt ami nem a Waze. A röviddel a Waze egy jó szar navigáció lett. Hálistennek kivették!Ez a gazdaságos meg ránk ragadt az iGO-ból, igazából szerintem az ott azt csinálta hogy a magasabb rendű utakat preferálta jobban. Ezt a Waze alapból csinálja, csak a tetejébe még kerüli a bedugult utakat is, ha van merre. Épp ezt mondtam neked hogy fix tempón menni az autóúton/autópályán gazdaságosabb mint bármilyen más úton (persze ha 150-nel mész akkor nem annyira). Neked meg pont ez volt a bajod, hogy "minek megy 1 perc nyereségért +X km-t.
Szerintem igazából felesleges is erről beszélni, mert valakinek sosem lesz jó valami. Sőt senkinek nem lesz mindig jó minden. De ez igaz a régi navikra is. Ott is lehetne panaszkodni hogy nem jó ez meg az a tervezési mód, mert én tudom hogy XY úton gazdaságosabb meg jobban követhető. Meg amúgy is ki a bánat állítgatja mindig az hogy most milyen módban tervezzen? Senki... Ide sem kell annyi mód. Itt az a mód van, hogy megmondod mikorra kell odaérni és odaérsz (+/-5 perc), ha nincs valami rendkívüli."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
-
domerator
veterán
Sziasztok
Az utóbbi 1-2 hétben párszor előfordult, hogy úgy hittem fut a waze a háttérben de mégse. Esélyes lehet hogy én nem kapcsoltam be induláskor, de túl sokszor fordult elő ahhoz hogy ennyit tévedjek, tapasztalta esetleg valaki az utóbbi időben hogy kilépne a háttérben futásból a waze?
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Szili17 #10056 üzenetére
hát azért akkor is fura...errefelé a dugó inkább az autópályán van ritkábban azon az úton nyilván az átlagsebesség lassabb (80as korlátozás van rajta). Nem szoktam alternatív útvonalat nézegetni, címet beírom és megyek, most sem nekem tűnt fel, barátom mondta, hogy mégis mire föl mentem az autószállítóval ennyit ha neki a gmaps 130 km-t írt...aztán akkor néztem meg. Mintha régen let volna rövidebb/gyorsabb választási lehetőség...és még sokan szerettek volna gazdaságost /köztes állapotot/ is.
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Winner_hun
titán
válasz Oldman2 #10073 üzenetére
A google is odébb rakja a 2-es számot, csak pont a másik irányba, ami közelebb van. Szerkesztőben jelöld ki az utcát, nyomd meg 2x a H-t, majd rakd a megfelelő helyre a jelölőt, írd be a házszámot, majd jobb felül mentsd el a műveletet.
Nem tudom hogy sikerült oda navigálnia, nekem a google-s találatot dobja ki. Ha a waze-ben nincs megadva házszám akkor a google-ból szedi az adatokat.Ami még bezavarhat az a lakóház, az erősebb mint a beállított házszám, így ha az rossz helyre van rakva akkor még tud rossz helyre navigálni.
Egyébként az utóbbi időben ha be is van állítva házszám van hogy nem foglalkozik vele, csakazértis a google-s címet tölti be. Nem tudjuk miért...
Végigolvastam a hozzászólásokat, hátha jött válasz, aztán visszamentem válaszolni - addigra már nem is figyeltem arra hogy megírtad a házszámot, csak nem számmal hanem körülírva
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Oldman2
veterán
válasz Winner_hun #10072 üzenetére
Gyorskeresőből választottam ki a pontos címet. Felajánlotta a Waze.
Mivel nem tudtam melyik végén lesz a célállomás, rábíztam magam.Szerintem leírtam a pontos címet. De ha nem egyértelmű, akkor helyesbítek rajta.
-
Winner_hun
titán
-
őstag
Sziasztok!
Androidon használom a Waze-t, és a kérdésem az lenne, hogy létre lehet-e hozni gyorsindítót (shortcut, indító ikon, stb.) a főképernyőn külön-külön a kedvencként elmentett útvonalakkal?Köszönöm!
-
Oldman2
veterán
Hétfőn Szolnokon a reptér közelében volt dolgom, a Balázs Béla utcában.
Kicsit fura volt, hogy pontosan beütöttem a házszámot (a páros oldal legkisebb értékét), ennek ellenére a Waze az utca másik végére (a Kassák Lajos utcához) vezetett.
A házszámok növekedési irányát hogyan lehet javítani a térképben?
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz merqree #10061 üzenetére
Kapcsold be a HUD funkciót, és nézd meg a kijelzőt! Egyből rá fogsz jönni.
HUD funkcionál a szélvédőről visszaverődő képet nézed. Ahhoz pedig a kijelzőn tükrözve kell megjeleníteni a szövegeket.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
flash-
veterán
Mire adsok pontot a waze?
-
-
HoldChore
tag
Sikerült valakinek megfordítani és tükrözni a WAZE-t fejtetőre, (Vagy az egész telefonképet), hogy HUD-ban lehessen használni? Ha igen, hogyan? Köszi
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
Szili17
tag
válasz VegyesTamás #10052 üzenetére
Szia, igen, a legjobb, legvalószínűbben tartható ETA a nyerő.
Itt annál az 1 percnél egyébként mélyebb a dolog. Hogy megéri-e vagy sem az már a te döntésed. Nézd meg az útvonalakat és válaszd a neked szimpatikus alternatívát.
Egyébként meg hely és helyzetfüggő az egész. Melyik éri meg jobban, ha te Budapest III. kerületből mész Dunaharasztiig? 30km helyett 56km. Viszont gyorsabb 6 perccel jelenleg az M0. Melyik éri meg jobban?
Időben? Km-ben? Fogyasztásban? "Dehát dupla annyi az M0-n a kilométer." Igen, de a fogyasztás meg fele annyi ha hellyel-közzel állandó sebességgel tudsz haladni. Akkor mi éri meg jobban?De ez mind csak magyarázkodás, a Waze szempontjából a legkorábbi, legbiztosabb ETA a lényeg. Ha két egyforma időtartamúnak ígérkező útból a hosszabbat adja, az azért van, mert a rövidebb hajlamosabb bedugulni, amivel az ember megszívja (nem 1 perc lehet a végén a "nyereség", hanem akár 11 is). Előre tudjuk? Dehogy. Választhatunk merre megyünk, alternatíva is van.
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
merqree
őstag
-
VegyesTamás
senior tag
sziasztok! Fanatikus (358586 pont, Összes jelentés 665, Vezetett kilométerek 109 045 és wazer király bármit is jelentsen ez ) wazer vagyok, szóval beköszönök ide (bár egy ideje Dániában ahol sajnos nem túl nagy az aktivitás) viiiszont ezt már nem először vettem észre amit furcsállok az intelligens waze-től és nem találtam rá beállítási lehetőséget. Miért helyezi ENNYIRE előtérbe a gyorsaságot? azért az 1 percért egyszerűen nem éri meg...
-
flash-
veterán
csak ma jelentettem 4 rendőri jelenlétet/traffit sarkad - cegléd útvonalon, megköszönni már senkinek sem sikerült,engem viszont méricskélő rendőrnő szajol után szolnok határában leállított,(gps szerinti 100al mentem 90 helyett, szóbeli figy.el megúsztam, köszönet érte
hiba: nálam meg 1 órán keresztül nincs hálózat hibaüzi volt, természetesen volt mobilnet, teló szabadégalatt,ésatöbbi ésatöbbi...
hát nem mindig értem ezt a navit: 46 os úton törökszentmiklós előtt szolnok felé simán levitt a főútról,bevitt a város kisutcáiba majd úgy később vissza a 46osra, pedig se lezárás se dugó nem volt... csinált már hasonlót..
öltet????[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma volt nálam 2x is érdekes GPS jel nem elérhető hibaüzenet. De az az érdekes, hogy ez szabad ég alatt navigálás közben jött. Egyszer csak azt láttam megáll a térkép, utána fent pirossal, hogy nincs GPS jel. App kilövése-újraindítása sem oldotta meg.
iPhone SE
⭐ Stella
-
-
ezmivolt
tag
Beírtam a Csipesz bárt, a Király u. 41-re adta fel, de a 25-tel szemben mondta be, hogy megérkeztem, és a páros oldalra rakta a célkört is....
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Miért dobálja el a gps-jelet a waze, ha akár egy pillanatra is a háttérbe rakom? Indításnál is majdnem egy percet kell várnom mire pozíciót talál. Wifin lóg a telefon (redmi 4x), egy másik telóról osztom neki a netet. A maps viszont tökéletesen megy, azonnal jelet talál, és nem dobálja el. Ha egyszerre futtatom a két navit osztott képernyőn ugyanez a helyzet.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Winner_hun
titán
válasz eisento #10041 üzenetére
Jobb alul sárga jelentős gombra rányomsz, ott a Hely-et kiválasztod (lilás ikon), csinálsz képet, beírod a nevet, címet megadod, pontosítod a térképen a helyet, kész. Ezek után ha akarod, meg lehet adni részleteket. Ha nem megy felviszem a térképre böngészőből, de abból te nem fogsz tanulni, próbáld ki nyugodtan. A régi ha már nem aktuális akkor majd törlöm (egyébként lehet jelenteni ha kiválasztod a helyet a keresőben).
-
eisento
addikt
sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogyan tudok hozzaadni uj helyeket? regebben mikor odaertem egy ceghez siman be tudtam allitani uj helyet/ceget hozzaadni... Ma pl a Materiateszt kfthez mentem a wazeban ez a cim van: Materialteszt Kft.
H-2151 Fót
Eőri Barna u. 73. (honlapjukon is)viszont egy ideje vagy atkoltoztek vagy nem tudom de mashova kell menni az uj cim: 2151 Fót Kosztolányi Dezső u. 71
viszont nem talaltam hol tudnam hozzaadni hogy mondjuk ha mas is menne oda akkor ez az uj cim bent legyen a talalatok kozott.
koszonom.
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #10038 üzenetére
Pedig ott vannak. Ha nyitva volt a lap akkor nyomj egy reload-ot (F5). Vagy ki van kapcsolva az adott réteg nálad. Én látom őket. q meg q30 meg q38.
-
Winner_hun
titán
válasz Szili17 #10033 üzenetére
Oké, akkor itt most van valami gond. Jött egy pár e-mail amiben a q-ra reflektált kaszast, de a szerkesztőben én egyik bejelentésemet se látom, ha az e-mailes értesítőben szereplő linkre kattintok, akkor sem. Ilyenkor mi van? Tokod környékén szórtam ki egy párat. Igaz amit fejből + autós kamerából tudtam már javítottam..
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Winner_hun #10034 üzenetére
3-4 mp az durva. Nálam a 1,5-2 is bőven sok volt, de most tényleg jónak tűnik.
Box's don't touch!
-
Winner_hun
titán
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #10032 üzenetére
Van hogy várni kell rájuk pár napot. Én még nem jöttem rá, hogy minek a függvénye, van hogy pár óra, van hogy pár nap kell. Mint az "utazásaim"-nak.
-
Winner_hun
titán
Miért nem jelennek meg a térképhiba jelentéseim a szerkesztőben? Nem az első eset...
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #10024 üzenetére
Ez igaz, de szerintem azért vitt az M2 felé, mert az átkötő le/felhajtók nem voltak fizetősek és ilyenkor a Waze mihamarabb igyekszik leiszkolni a fizetős szakaszról, ahogy azt az előbb írtam is. Ez sima user error szerintem amúgy.
A "b"-re meg nem találtam semmi értelmes magyarázatot. Nincs ott b nevű település. Esetleg ha megint látnál ilyet akkor szólj, hátha okosabbak leszünk. Köszi!
-
Winner_hun
titán
válasz Szili17 #10027 üzenetére
Számomra az, hogy az M0-áson harmad/fele annyi fizetős utat kellett csak megtenni mint az M2-esen kellett volna.
Előtte próbált nem arra vinni de nem hallgattam rá, nem tudtam miért akar kerülőt amikor nincs semmi esemény előttem.[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
Igen, tudod amikor nincs más út, akkor muszáj a fizetősön vinnie. Tehát ha tiltod és felhajtasz az M7-re (hiába tervez más irányba) akkor egy darabon vinni fog rajta, nevezetesen az első lehajtóig. Mi ebben olyan furcsa?
-
IG55
senior tag
válasz Winner_hun #10024 üzenetére
Hogy mi? Fizetős útra akart vinni úgy, hogy be volt állítva, hogy ne vigyen? Mert akkor elkezdem vakarni a fejem.
-
Winner_hun
titán
válasz Szili17 #10023 üzenetére
Az M2-es is fizetős, mégis arra is vitt volna. Amúgy a fizetős utak elkerülése be volt kapcsolva, hogy miért azt nem tudom, lehet az akkukímélő mód kiválasztásánál félrenyomtam. Tegnapelőtt is mentem a nulláson, arra is tervezett szóval ezt ma nyomhattam félre. User error.
A másik az elvileg itt volt (csak itt volt rendőri jelzés, de mire ideértem már nem voltak itt).
[ Szerkesztve ]
-
Szili17
tag
válasz Winner_hun #10022 üzenetére
Viszont van fizetős út. Ugye tudod hogy az M3 és az újpesti lehajtó között fizetős az M0?
A "b" az elvileg a város lenne, lehet hogy van arra valami hülyén elnevezett szegmens. Hol van ez pontosan?
-
Winner_hun
titán
Ilyen útvonalat miért ad be?
Átnéztem az útvonalat, nem látok véletlenül beállított bonyolult kereszteződést. Semmi esemény, torlódás nem volt az útvonalon.
Illetve az Errefelé: b - az a "b" mi akar lenni, út elnevezése?
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Üdv!
Ki lehet kapcsolni, hogy ne kapjak heti összesítő levelet?A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
merqree
őstag
válasz bigdady #10012 üzenetére
Sygicre váltottam, jó áron volt a premium EU, és azota azt használom.
A térkép es az utasítások hagynak némi kívánni valót, de online lehet beküldeni a térkép hibákat, így frissül a térkép. Igaz, nem 2-3-4 naponta.
Ami tetszik: HUD, dashcam, nem idegesít a sok pontvadász felhasználó jelzése (100 méterenként dugo, pl). A dugót jól kezeli, ugyanúgy rávezet a piros útra, de nincsenek jelzések, és csak ott piros ahol valóban a megengedettnél lényegesen (50% kb) lassabban lehet haladni. Ez az 50% tipp a részemről!Nem jöttem rá, hogyan lehet a köztes pontok sorrendjét változtatni. Sajnos nincs aktív magyar forum.
Kb, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Egy hónapja mas navigációt használok, én így hagytam el a waze-t:
78000.km, 263679 pont.
Ebben benne van a térkép szerkesztés után kapott pontok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest