Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én ma vettem észre CP-n, hogy eltűnt a térkép jobb oldalról a hang állító gyors gomb. (Hang ki, csak figyelmeztetés vagy minden). Ez jól tudom mindig ott volt
-
Csilla és 5101 van, AA-val.
Mondja a traffipaxot.(Viszont gyanús, hogy kb. 2 hete volt pár nap, mikor kussolt, de ez nem biztos. Azóta nem frissült a Waze.)
-
woodworm
veterán
Ma elmentem egymás után 4 rendőrfej mellett, csak az utolsónál szólt, hogy rendőri jelenlét.
-
petir
senior tag
Srácok megvan a megoldás!
Annó nagyon ragaszkodtam Dórihoz...utólag lett visszaállítva a hangja is - be lehetett tölteni! Fogtam átállítottam Lottira és láss csodát mondja !!! Viszont valóban más szöveggel!
Úgyhogy Dóritól el kell búcsúzni végleg
-
LimaBravo69
tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
LimaBravo69
üzenetére
5.1.02
-
retesz147
addikt
Töröltem minden adatot, az appiot is, újratelepítettem, de sajnos nem szólal meg.
-
trebrona
nagyúr
iOS-en tegnap az M3-on működött, traffipax várható. Más lett a szöveg.
-
Szirtimorc
senior tag
A Tomtom Amigo az mondja őket, csak ott meg az adatbázis hiányos
-
petir
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nincsen még... de mint írtam mobil.
A 2. kerületben az Árpád fejedelem útján lévőnél sincs tábla a traffipax még is benne van. ( Streetviewon most néztem )Retesz147 igen néztem !
Sajnos nekem úgy sem mondja . Próbáltam telefonon , AA-n.
Nagyon várom a frissítést remélem vissza fog kerülni! -
LimaBravo69
tag
válasz
retesz147
üzenetére
ez nem jó hír..
sokat autópályázok, eddig igen jól jött, hogy időben leterelt egy-egy nagyobb dugó miatt, sok-sok percet megspórolt már nekem. Szóval kellene a dugófigyelő-újratervező funkciója is.
Inkább lemondok a hangos figyelmeztetésről, mint az útvonal-tervezéről.
Ezekszerint alternatív program/megoldás nincs? Vagy legyek kicsit türelmesebb?
Nem száguldozok, elég öreg vagyok már ahhoz
, de a figyelmeztetés jól jön. -
retesz147
addikt
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Ha nem tervezel utat, csak megy a háttérben, akkor bemondja a trafikat.
Ha így marad, mert feature, nagyon hamar el fog tűnni a népszerűsége... -
LimaBravo69
tag
sziasztok,
Waze kb két hete nálam sem szól a fix traffik miatt. Egyéb sebességmérést (rendőr) szépen bemond most is.
Visszaolvasva két oldalt úgy látom, nem vagyok egyedül a problémával. AA-val használom, verziószám: 5.1.0.1.
Tudja valaki, hogy ez most bug, vagy feature? Lesz javítva, ha bug?
Eetleg újabb verzióval működik?Bónuszkérdés: ha feature, van valami alternatíva ami legalább valami csipogással/hanggal figyelmeztet, és tud forgalom alapú tervezést?
Elég sokat vezetek havonta. -
petir
senior tag
Sziasztok,
A Szentmihályi úton Újpest irányába kikerült egy traffipax doboz!!!
Szerintem a szokásos ki-be rakós verzió. Most épp nincs benne.Nekem az alacsony szerkesztői szint miatt ilyet nem enged feltenni. Úgy tudom van itt a topicba olyan aki tud ilyet szerkeszteni - kérem tegye fel !
Köszönöm szépen!!!
-
-
$atirka
őstag
A nulláson a 32-es kőnél balatonfelé kint van traffic jelző tábla de még sincs jelzés a waze-ban. Ez hiányosság, vagy beszedték onnan az aparátot?
-
$atirka
őstag
Baromi idegesítő, hogy jönnek a köd jelentések. Amúgy minek? Látom...
Nem találom sehol, hogy hol lehet kikapcsolni.
Köszi a segítséget. -
zeon.hu
nagyúr
Van arra valami trükk, hogy mindenképpen a telefonon szóljon a Waze?
Természetesen be van állítva, de pár napja mégis a rádión keresztül beszél, pedig eddig jó volt és se a telefon, se az autó nem változott.
(AA nincs) -
petir
senior tag
Sziasztok,
Arra lettem figyelmes, hogy a waze nem mondja a sebességmérő kamerákat...AA-n használom. Azt tudom , hogy a Google már nem mondja de átvette a Waze is ??
-
Márton
nagyúr
Én állítottam egy valamit a Mi9 telómon, vagy végre megoldották, hogy nem kell feloldani a képernyőt, ha kikapcsolom, majd vissza miközben fut a Waze? Azonnal látható, bravó!
-
Oldman2
nagyúr
-
snpetit
aktív tag
Azt lehet tudni, hogy mikortól a Maps mikortól veszi át itt nálunk is a Waze jelentéseket? Vagy már működik is?
-
Rick4
félisten
válasz
whbear
üzenetére
De szabályos, ugyanis az egyetlen kitétel, hogy a művelet ne befolyásolja a mérést, és ettől a trafi meg tudja mérni az elhaladókat, tehát szabályos, íme kettő találat az ezer linkből: [link] [link]
Az más kérdés, hogy pl a németeknél biztosan tilos előrejelző appokat használni, de annak ehhez nincs köze, itt sem app használatról van szó, hanem a szembejövő jelzéséről, amire nincs tiltó szabály, azaz legális, és ahogy országonként eltérőek a sebességhatárok, matricák, behajtási feltételek, akár tömeg akár emissziós normák telkintetében, és még sok más aprósággal kapcsolatban is, egy a programban otthonosan mozgó waze szakembernek ugyanúgy pár kattintás ezt a trafi dolgot az adott országban érvényes szabályokkal összhangba hozni, míg a másikban úgy hagyni a következő jogszabály vagy törvényváltozásig. -
-
Rick4
félisten
válasz
whbear
üzenetére
Milyen jogi oka lehet erre bárkinek?
Nem hogy nincs akadálya, de a rendőrség szerint még az is legális, hogy ellenőrzés mellett elhaladva a szembejövőket figyelmezteted villantással.Egy okot látok erre, rendkívül körülményes a bejelentés módszere, nincs dedikált és fixen ott lévő gomb, hanem nyomogasd a kijelzőt többször, miközben nem figyelsz a vezetésre...
-
$atirka
őstag
Hallom a híreket, hogy a Google kivette a mapsból a traffi jelentés lehetőségét.
Vajon ez várható a waze esetében? -
Rick4
félisten
válasz
Laslow
üzenetére
Most értem haza egy 1000km-es útról, ahogy azt már megszokhattuk, teljesen logikátlanul vannak a sebességhatárok, és a korlátozások jelentve- vagy ezzel összefüggésben jelölve, mert tuti nem a jelentésekkel van itt gond, a pályákon, országutakon, M7- 52-es út kb semmi, 52-es úton semmi, 4-es úton sok sok 70-es tábla 70-essel jelölve, így az út kezdetén kijelzett érkezési időhöz képest nem késtem túl sokat, pedig egy ilyen lehetőség ott van a programban,. hogy a jelentések alapján valakik, akiknek erre jogosultsága van, beállítják a valós sebességhatárt ezzel összefüggésben az ott haladóknak azaz az évi gyakorlatilag így értelmét veszti. Oké, egy 410km-es 5.5 órás út volt, tehát lehetne sokminden benne, de nem volt, fix 20 percre álltam meg egy helyen, és 10 percre még egy helyen, amik tervezett megállók voltak.
végül meglett az openstreetmap is AA-n, rájöttem hol találom, de moist telefon újraindítás, vagy más oldotta meg, nem tudom, mert ekkor már ott volt. Működik, megy, beszél, de szerintem aki igon nevelkedett, és waze-zel folytatta, annak ez elképesztően szokatlan, és ebből az aspektusból még csak jónak se mondanám.
-
Laslow
senior tag
Igen, sajnos ilyen a Waze sok-sok éve: időről időre elrontanak rajta valamit. Most például az a legidegesítőbb számomra, hogy kikapcsolhatatlanul kijelzi a fekvőrendőröket, méghozzá úgy, hogy a képernyő alsó negyedét elfoglalja a szöveges kiírás, hogy sebességlassító akadály van előttem. Ettől aztán nem látszik az autómat szimbolizáló ikon a térképen, sem a közvetlenül előttem lévő térképszakasz, mert mindezt alulról lefedi a fekvőrendőrre való figyelmeztetés, ami ráadásul csak azután tűnik el, hogy elhagytam a fekvőrendőrt. Persze a kis budapesti utcák tele vannak felvőrendőrökkel, így hamarosan már mutatja is a következőt...
Lehet jobb lenne ha nem panoráma, hanem portré módban használnám a telefont Waze közben, de nekem így (lenne) kényelmesebb több szempont alapján is. A Waze fejlesztők viszont magasról tesznek a fekvő üzemmódra. (Akkor már inkább tiltanák le az egészet, és csak állóban lehetne használni, és legalább otthagynám a francba az egész Waze-t! Komolyan, rendre azt gondolom, ezt senki ki nem próbálta egy percre sem fekvő módban, különben nem adták volna ki az adott módosítást. Sok módosítás meg álló módban is pocsék. Véletlenszerűen időnként nem mutatja a sebességhatárokat nálam, újraindítás után igen. Micsoda egy bughalmaz már az egész Waze?!) -
Rick4
félisten
-
woodworm
veterán
válasz
whbear
üzenetére
Az amazonos letöltőknek is aktiválni kell a playes verziót, ugyanis csak abban érhető el az AA.
Ne kérdezd az értelmét. -
woodworm
veterán
válasz
Pulsar
üzenetére
Legálábbis olyan szinten van, hogy megjelenik az alkalmazásindítóban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#18932 Rick4
A telefon beállításainál nézted, hogy engedélyezve van-e a megjelenítése? A google play-ből telepítetted? Osmand+-ról beszélünk, de megvetted? Ugyanis az ingyenesen letölthető verzió elméletileg nem támogatja az AA-t. Ez utóbbi érdekes ugyan, mert nekem mindkettő megjelenik az indítóban. -
Rick4
félisten
Tegnap voltam Pesten, ennek az openstreetmap appnak nem tudtam lehetőséget adni, bármennyire is ígéretes, de az AA- kompatibilitás hiánya miatt csak a waze játszott, késéssel indultam, nem fért bele az útközbeni próbálkozás.
Namost az elmúlt egy hétben az AA és a waze is frissült, ezáltal megint sikeresen elszúrtak valamit, végig azt hallgattam, hogy termúlva termúlva...
100 esetben 95-nél képtelen volt a navi kimondani, hogy hány méret az a terméter.
Idióták, hogy lehet így elrontani megint valamit (sokadszor) ami egyszer már működött. -
Kbali
nagyúr
Ilyet a waze is tud, hogy az előzőleg tervezett, adott helyen befejezett út után nem jegyzi meg, merről jöttél. Elindulsz szépen, mert azt mondja menj egyenesen, majd 100 m után rájön, hogy ő a másik irányra gondolt és megfordít (persze nem simán az úton, hanem valami jó kis kerülővel).
-
Rick4
félisten
Na újapakoltam,.most lejött a térkép 15 másodperc alatt, van is rögtön egy furcsaság. A főutcán lakom, bent vagyok a házban. Az utca kétirányú, az opensteeetmap elfordit jobbra, 130m múlva a sarkon forduljak el a templom felé, majd kerüljem meg, és a foutcara visszafordult a saját házam előtt elhaladva menjek Balatonkeresztúr felé. Miért nem fordít rögtön balra, mikor kiállok az udvarról?
Ha már ezt se sikerül megugrani, lesznek bajok...
-
Rick4
félisten
-
Oldman2
nagyúr
Én pár hete áttértem az Openstreetmap alapú AndOsm+ alkalmazásra.
Egy „űrhajó” a Waze tudásához képest. Egy dolgot nem tud csak, az autópályamatricákat.
Ellenben bemondja a zebrákat, a sebességkorlátokat, a bukkanókat, a stoptáblákat (ha bekapcsolom ezeket). -
Micsurin
nagyúr
IOS-en gond nélkül bemondja nekem mind rendőri ellenőrzést, mind a trafikat. Ellenben apumnak visszatettük egy hosszabb kihagyás után androidon, és konkrétan alig mond be neki valamit.
Összehasonlítottam az app beállításokat de semmi difi, még a hang is azonos (Dóra).
Van valami ötletetek mi az oka?
edit.: igen, biztos trafikra néztük és nem HuGo-ra. Konkrétan az én telefonjaim előre szólnak a szentendrein is a trafiboxokról, ahogy a Balaton mentén is végig visítottak. Ellenben neki csak kijelzik...
-
plömplöm
őstag
Bejelentettem programhibát, waze-customersupport@waze.com, angolul, mert az nemzetközi. Kaptam angolul választ, nem meglepő lerázós "törölj cache-t", aláíró: Zoltan. Írtam választ, elején angolul leírva, hogy ez nekem egy magyar keresztnévnek tűnik, úgyhogy íme itt a hiba magyarul, hátha előrébb jut a dolog. Kaptam angolul választ, hogy sajnálják, de magyar nyelven nincs support, próbáljak meg cache-t törölni, aláíró: Zoltan. hátköszi

-
Rick4
félisten
Csak feltettem gyorsan, és kimentem megnézni, amikor először telefonon ment az app, és felkapcsolódtam az AA-ra, átdobta, de az AA-n alul rányomtam a tunein-re, és onnan már nem volt vissza, nincs AA-n ott az ikonja, azaz nem tudod elindítani, sajnos megy vissza a hivatalos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy darabig nekem is jó volt, aztán elromlott. Reméljük neked nem szokik le róla