Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26651) KROK640 válasza hcl (#26649) üzenetére


KROK640
veterán

Ilyen otthonról is rásegítek kicsit még nekem is volt, nem mindenhol de akadt. Mondjuk ahol ez kellett ott volt az, hogy jellemzően munkaidőben sem annyira értem rá.
Sajnos nekem az ingázás mindenképp van, mivel faluban lakok, és ha csak nem olyan időszakom van, hogy itthonról dolgozva a magán projectekből élek meg, akkor eleve leugrik napi 2-3 óra az életemből :(

Volt olyan munkahelyem, ahol anno akkor kerestem havi 110-120 ezer ftot, mikor a barátitársaságom tagja 70-80 ezreket, Béka cimborám a 90 ezerrel már nagymenőnek számított. Csak aztán pár hónap alatt rájöttem, hogy nagyon nincs élet mellette (csak hamar bevezették, hogy szombaton is meló van, sőt olykor vasárnap is be kellett ugorjak), ha valamire mégis akadt időm, akkor kedvem/türelmem nem volt hozzá. A barátiam is azt hitték, hogy már elszálltam magamtól, hogy nem keresem őket, sőt ha hívnak is lerázom őket, közben csak arról volt szó, hogy napi 10-12 órákat voltam az irodában heti 6 nap, néha 7, és mellette 3 óra inga ...
Persze jó volt venni új telefont, meg új VGA-t... na mondjuk a VGanak pont nem volt jelentősége mert időm sosem volt játszani, nagyon max vasárnaponként egy picit, de az új VGA első 3 hónapjában szinte játékot se látott...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26652) KROK640 válasza hcl (#26591) üzenetére


KROK640
veterán

Igazából itt nem is a szám a lényeg, hanem annak az aránya, hogy ahogy növeled a RAMot, mennyire sokkal durvábban növekszik a ténylegesen használható memória mennyisége (is).
Kicsit ez olyan mint amikor megduplázzák pl a fizetésed, miközben a megélhetési költségeid maradnak. Akkor nem duplának fogod megélni a fizetésed, hanem nagyon sokkal többnek, elvégre a szabadon felhasználható kereted ugrik a többszörösére.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26653) KROK640 válasza F.E.K.. (#26596) üzenetére


KROK640
veterán

Egy ilyesmi sedan ját felén is, kissé rat style, jó nagy hanggal de nekem tetszik.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26654) KROK640 válasza Lenry (#26597) üzenetére


KROK640
veterán

Egy bizonyos pont felett igazam van, ez kb 8GB.
Azt észrevettem már régebben is, hogyha valamennyivel több RAMom van akkor több a foglalt is, de 8GB felett már nincs különbség. (egyébként a 3GB-t onnan mondtam, hogy megnéztem hogy boot után mennyit foglal a Win10. Az adat 16GBra vonatkozok, de tudom, hogy 8-on is ennyi.
Egyébként ebbe beleköthetünk ezer oldalról, mert pl attól függ mi van az indítópltba, melyik build épp stb, stb. Itt nem a konkrét szám, hanem az arányok amik lényegesek.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26655) bambano válasza hcl (#26647) üzenetére


bambano
titán

az a gond, hogyha én rátolom a vasat a vasbeton falra, minden optika meghajlik. csak a bit nem fog átmenni rajta soha többet.
2-3 centi nekem azért számít, mert egy konzolt raktam a falra, amiben van a digis cucc meg most még a router, és arra akarom rátenni az új háziszervert. És ott nekem számít, hogy előre mennyit lóg le, a gépház lába az alátámasztáson belül van-e még vagy már lóg.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26656) KROK640 válasza BiP (#26598) üzenetére


KROK640
veterán

#26598 BiP
Persze, egyrészt a méretbeli fejlődésük is lelassult, másrészt elhiszem, hogy a kutatás és az előállítás is drágult, csak meglehetősen szomorú az, hogy az utóbbi időben az a tendencia látszik (főleg a VGA-knál, de a HDDknél is) hogy megjelenés után 1-2 évvel az adott cucc még drágább lehet, mint megjelenéskor.
HDDknál ez különösen rossz abból a szempontból, hogy 10 éve volt egy nagy áremelés, ami mai napig nem akar visszamenni az emelés előtti szintre (ugye az árvíz volt a kifogás, ami nagyon tartósan évekre megemelte a HDD árakat elég nagy mértékben*), azóta pedig eljött az, hogy az új, nagyobb HDDlk nem lenyomják a régiek árát, hanem csak egyszerűen árban feléjük érkeznek. A 8TB-os HDDk pl már évek óta velünk vannak, de még mindig nem sikerült 80 ezer ft alá menniük árban :( sőt, bizonyos modellek termékciklusuk során, csak drágultak.

* Itt körvonalazódott egy veszélyes precedens, amiből sajnos a gyártók tanultak. Egyrészt a hiány miatt emelt árakkal dolgozhattak, másrészt emelt áron kisöpörték a raktárkészletet is, az árcsökkentéssel meg nem nagyon sietnek. Ugyanerre a lóra ült fel az NVidia a cripto őrület idején, hogy az emberek drágábban is megveszik, és emiatt lett olyan horror MSRP ára az új generációnak. Az AMDnek nincs más dolga mint 100 dollárral alájuk ígérni, és elfogadott lesz az új generáció ára egy olyan szinten, ahol átlag gamer 3-4 évig tuti nem jut ilyen kártyához. A VGA gyártóknak összesen ott csúszott hiba a számításaikba, hogy a cripto baromság lepörgött és rengeteg használt VGA lepte el a piacot igen jó árakon, szval a vadi új drága kártyák csak egy szűk rétegnek kellenek majd.

(A komment további részére a Lenry-s szakaszban válaszolok)

#26599 Lenry :
Igen, a ft romlása is belejátszik az árak emelkedésébe, ez kétségtelen. Ráadásul a ft romlás engem most eléggé negatívan érint :(
"senki értelmes nem mond ilyet.
adattárolásra gigabyte / forint szempontból nézve még mindig a HDD a legalkalmasabb" - na végre, hogy más is így látja. Igaz, a nyavalygókról sok esetben kiderül, hogy tartalomfogyasztás only így 256/500GB SSD-n is elél és könnyen mondja, hogy nincs már hely a HDD-nek, a sokkal nagyobb csoportról meg kiderül, hogy valahol a lakásban/házban sunyin meglapul egy NAS-ocska benne 2-3-4 HDD-vel.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26657) bambano válasza hcl (#26649) üzenetére


bambano
titán

"Pestre elmehettem volna Linuxozni nem egyszer, 2x fizuért, de minek, ha nincs életem?": igenigen, hogy itt fórumozol velünk ebben a világszínvonalú topicban, amit minden nagyobb hírügynökség realtime szemléz (este 10-től a másodcsatornán beszélgetések Krok adósaival), ez azt jelenti, hogy van életed!
:)) ;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26658) gabyka válasza szebe (#26604) üzenetére


gabyka
aktív tag

..."Kocsiban olyan zene szóljon, amit a sofőr szeret, mert különben nyűgös lesz..."...Ősöreg igazság: ha valamelyik zenémet kritizálják...úgy azt mégegyszer meghallgatjuk...

[ Szerkesztve ]

(#26659) I02S3F válasza bambano (#26657) üzenetére


I02S3F
őstag

ÁÁÁÁ! :DDD

(#26660) KROK640 válasza BiP (#26601) üzenetére


KROK640
veterán

Akkor gyorsítónak tud annál többet használni, de nyilván üresen is több marad. Igazából tényleg annyi jelentősége van, hogy annál több tud hasznosan hasznosulni, és nem feltétlenül arányaiban csak annyival lesz jobb mint amennyivel több ramot teszel bele.

Azért a 7500 egy I5-ös, kétszer annyi cache-el 3800-as turboval, és ami még szintén fontos lehet, hogy nem 2C4T hanem 4C4T. Na meg van köztük három generáció. (Amúgy nem DDR4-es már a 7000-es gép? Azok főleg DDR4-esek voltak már, tudom volt mókolt lap, amiben ment DDR3L-el is) de ha DDR4-es akkor az is gyorsíthatott rajta.

#26602 fatpingvin : Nem írtál? Akkor kéne :D
Ugye, hogy ugye? :)
Na most ha nincs klíma, szárítógép stb, az tök jó, viszont amit leírtál az alapján a géppark leszerelése nélkül is belefértetek SZERINTEM a rezsicsökkentett limitbe.
A másik amiért érdekes ez az egész, mert helyben bizony mostanság sok helyen belefutottam ebbe, hogy jajj az asztalit gyorsan cseréljük le laptopra mert kevesebbet fogyaszt, és biztos ezen múlik majd, miközben ott van a "klíma, szárítógép meg ilyen f*szságok" és elszalad venni laptopot, mert ettől várja a megváltást. Aztán ellocsol 5 évnyi fogyasztás különbséget az új gépre, és mire elkezdene anyagilag profitálni belőle, addigra a laptop minden szempontból mehet a kukába.

#26603 fatpingvin : nincs jelentősége, főleg most, hogy meg is válaszoltad :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26661) frescho válasza KROK640 (#26583) üzenetére


frescho
addikt

Hogy mi? Hogy? :F Egy 8GB RAM-mal megáldott VGA kártyánál -4GB-od van? A CPU cache hogyan csökkentené a RAM méretét?

RAM-ba ágyazott IO területek amit kerestél és a PAE amivel már régen túl lehetett ezen lépni.

De könyörgök ne hagyd abba, kell mivel etetni a vasas trollokat.

https://frescho.hu

(#26662) KROK640 válasza F.E.K.. (#26621) üzenetére


KROK640
veterán

"chrome, ~40-60 lapfül megnyitva, nagy részére szerintem nem is emlékszik mi van nyitva ott, és persze van ami többször is szerepel a listában"
Tipikus barátnőm :D - csak ő ezt 4GB(!) RAMmal adja elő. A gép persze sosincs újraindítva, csak lehajtva a teteje meg felnyitva.
Aztán furán néz rám, amikor azt mondom neki, hogy a gépe türelemre tanít, vagy hogy valamiért egész nap a Commodore 64-esemre gondolok ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26663) BiP válasza KROK640 (#26660) üzenetére


BiP
nagyúr

Persze. Volt sok szempontból procielőny (HT helyett 4teljes mag, órajel, +3gen). De ugye mindre azt mondjuk, hogy alig pár % ugrás. Aztán összességében meg mégis érezhetőbb lett, hogy egy alapvetően gyors gép még pörgősebb lett.
Igen, amúgy DDR4-es, ez is hozhatott. (ddr3-1600-> ddr4 2400)

(#26664) fatpingvin válasza Tim82 (#26644) üzenetére


fatpingvin
őstag

fúbaz+...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26665) fatpingvin válasza bambano (#26657) üzenetére


fatpingvin
őstag

most mondd hogy nem élvezed krokesz barátunk screenfulnyi hozzászólásainak olvasását. főleg amikor egymá után van belőle 10+ :DDD

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26666) KROK640 válasza BiP (#26663) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, összeadódik az a sok apróság.
Engem is meglepett hogy öcsinél mit hozott a 4160, el is játszotam a gondolattal mi lett volna, ha egy I5-öt vszek neki... Bár így ebben az votl a jó, hogy a CPU meg [a 4GB RAM egy 10-esből kijött.
Ennyit még bőven megért a platformja, bár használt árakat megnézve az I5 sem lett volna egy nagy etwas, de hát ezt vettem neki, ennek is örül :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26667) bambano


bambano
titán

nem tudom, hogy megvan-e, hogy mit futtatott Linus (a kerneles) mostanában... [link]
most már muszáj lesz felzárkóznotok.
hozzám ;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26668) koby11h válasza bambano (#26667) üzenetére


koby11h
aktív tag

Még a kanyarban sem vagyunk, ha érted mire célzok... hozzád képest :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26669) Tim82 válasza bambano (#26667) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nekünk van annyi eszünk, hogy nem futtatunk kanyarkábelen Memtest-et. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26670) I02S3F válasza Tim82 (#26669) üzenetére


I02S3F
őstag

Elkanyarodtunk a témától! :U;]

(#26671) BiP válasza I02S3F (#26670) üzenetére


BiP
nagyúr

Akkor beszéljünk inkább másról, mondjuk a fertőző betegségekről. Első legyen mondjuk a kanyaró.

[ Szerkesztve ]

(#26672) hcl válasza KROK640 (#26651) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, ez a bajom, hogy a melóhoz még hozzájön, hogy hogy jutsz be. Egyáltalán inkább azért lakok városban, hogy ne kelljen mindennel macerálni, ha bolt kell pl.

"Igazából itt nem is a szám a lényeg,"
De az is. A RAM-ot meg kell venni. Otthonra is, meg amikor egy virtuális szerverért fizetsz egy hostingon, akkor is. Ott már főleg nem mindegy, hogy 4 vagy 8GB-ot kell kifizetned az OS miatt.
Az előző melóhelyen elég sok Unix és Linux szerver ment 4-8GB-okkal. (Nyilván pl. nem az adatbázisszerverek.) A home szerveremben most 1GB van. Ha kevés lesz az Owncloud Docker-es image-nak, akkor lesz bele 4 :D

@bambano : Igen, ezt mondtam, hogy érthető.
Hasonló megoldás lesz nekem is, kis szekrénybe be az összes cucc, de valahol a plafon közelében.

Életem meg, gondolj bele, ha még ennyi se lenne :D

Az a lényeg, hogy ne vegyél példát az egy éjszakás Memtest-ről :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#26673) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Ingyen kéne, de tegnapra: Két természetfilm csatorna (lehet több is) az éjszakai portásnak...
Ötlet valakinek a megoldásra? PC-vel kellene úgy megoldani, hogy csak arra tudják használni.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26674) BiP válasza E.Kaufmann (#26673) üzenetére


BiP
nagyúr

Mármint david attenborough-féle állatos-növényes természetfilm, vagy "természetfilm" -kacsint-kacsint ?

(#26675) E.Kaufmann válasza BiP (#26674) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem kacsint, komolyan... Vagy valami NatGeo/Spektrum féle csak pl Youtube-ról.

Erről jutott eszembe, valamelyik éjjel eltévedtem a neten és véééééletlenül egy kacsintós oldalon találtam magam, ahol az éjszaka közepén egy csajszi botorkált az utcán élőben szelfizgetve sztrímelve és néha villantott, de nem a vakuval :DDD

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26676) hcl válasza E.Kaufmann (#26675) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szülői felügyeletre használható progikban nem lehet hasonló mintákat beállítani?
Meg a hosts file mókolása is jó dolog :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#26677) koby11h válasza E.Kaufmann (#26675) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nálunk nincs ilyen, de van wifi, a portások vettek közösen 25-ért egy tabletet és azon azt néznek amit akarnak vagy ami bejön.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26678) F.E.K..


F.E.K..
senior tag

Jut eszembe, egy kis emléket megérdemel... most állítottuk le..
(linux vs win stablitás témához pont illik is :DDD )

Igen, már csak egy pár nap kellett volna neki a nagykorúsághoz.. :D :D :D

[ Szerkesztve ]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#26679) sh4d0w válasza F.E.K.. (#26678) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

AIX server: 3650 days.

https://www.coreinfinity.tech

(#26680) bambano válasza sh4d0w (#26679) üzenetére


bambano
titán

novellből volt 6000 fölötti... [link]

F.E.K: debian. systemd mentes.
12:01:53 up 1476 days, 3:12, 1 user, load average: 0,04, 0,09, 0,07

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26681) F.E.K.. válasza sh4d0w (#26679) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nem az uptime az érdekes, hanem a debian 3.1 Sarge, a maga 2005. június 6-os kiadási dátumával :DDD

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#26682) hcl válasza sh4d0w (#26679) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Upgradelni meg a mesében, mi? :D Azt' jönnek a securitysek hogy patcheld :D

Valaki tett be nemrég ilyen 1000 körüli Windowst is.

Mutogatni való hater díszpinty

(#26683) E.Kaufmann válasza bambano (#26680) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Engem a tápellátás érdekelne... Dízel/gáz aggregátor, táponként egy szünetmentes? Tényleg ütemezetten havonta be kell röffenteni az előbbit vagy még gyakrabban?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26684) sh4d0w válasza hcl (#26682) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Elfelejtett szerver, funkció nélkül.

https://www.coreinfinity.tech

(#26685) F.E.K.. válasza E.Kaufmann (#26683) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nálunk például a fenti esetben a szerverszobát több nagyteljesítményű szünetmentes (több fázissal természetesen), és dízel aggregátorok is biztosítja, ezek automata készenlétben. Olykor az üzemeltetésnek be kell indítani azokat karbantartás miatt.

Nem, nem csak ez az egy ősi szerver van bent a szerverszobában :DDD

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#26686) fatpingvin válasza bambano (#26667) üzenetére


fatpingvin
őstag

szééép :D

mondjuk nekem a mókásabb kérdés ebben az Apple M2-es vas. Asahi jól halad?

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26687) hcl válasza E.Kaufmann (#26683) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Pár munkahellyel ezelőtt be kellett indítanunk néha nekünk is a dízelt. Meg a pár szekrény méretű UPS-t is néha jöttek ellenőrizni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#26688) E.Kaufmann válasza fatpingvin (#26686) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Csinálják a GPU drivert Rust-ban, de állítólag már anélkül is elég jól elfutkorászik. Linus mesternek HW hiba miatt ideiglenesen ilyen almás laptopról kellett dolgoznia...

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26689) E.Kaufmann válasza hcl (#26687) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nekem "csak" 2U magas 2200VA-s APC-hez volt még szerencsém, olcsón szereztük az UPSAkkuk-ról vagy valami hasonló oldalról. Azóta meg elkerültem a szerverszoba környékéről. Utoljára takarítónőként voltam egyben :), mert én legalább biztos nem húzok ki semmit, amit nem szabad.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26690) fatpingvin válasza E.Kaufmann (#26688) üzenetére


fatpingvin
őstag

tudom, láttam :D viszont ezt nem egészen értem, ha már anélkül is egy, akkor minek rozsdázunk?

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26691) E.Kaufmann válasza fatpingvin (#26690) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

GPU gyorsítás nem megy anélkül, ami ugye ront az akkuidőn meg a teljesítményen. Rust meg csakazért is, prúf of koncert vagy hogy mondja a német...

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26692) fatpingvin válasza E.Kaufmann (#26691) üzenetére


fatpingvin
őstag

ja ok, szval framebuffer konzolnak jó volt eddig is, ezt azért nem nevezném teljes funkcionalitásnak :D a rust mániát meg egyszer csak meg fogom érteni...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26693) E.Kaufmann válasza fatpingvin (#26692) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Volt youtube videó, ahol X-et is be tudtak rá röffenteni, tehát annál picit több volt, gondolom olyasmi, mint PC-n a VGA meg a VESA módok.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26694) hcl válasza E.Kaufmann (#26689) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D :D :D :D :D

@fatpingvin : "ha már anélkül is egy, akkor minek rozsdázunk?"
Gondolom hatékonyság, vagy amúgy is át akarnak állni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#26695) totron válasza E.Kaufmann (#26675) üzenetére


totron
addikt

Jók szerintem az ilyen helyszíni bejelentkezések-kitelepülések. Viszi a kompakt mobileszközt, a csöcs meg eleve adott, kész is a külső helyszínes show. Mivel így szociálisan is elegendő(nek érzett) visszajelzést kap, nem is kell fejlődnie neki tovább, meg van érkezve a bódottágba egy kis botorkával.

(#26696) bambano


bambano
titán

nu, most lett kész a hálózati felújításom.
már csak egy virtuális gépet kell faragnom, amin elfut az abevjava.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26697) E.Kaufmann válasza bambano (#26696) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Az a leÁNyKori neve :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26698) BiP válasza E.Kaufmann (#26697) üzenetére


BiP
nagyúr

A javasasszony leÁNyKori neve

[ Szerkesztve ]

(#26699) koby11h válasza bambano (#26696) üzenetére


koby11h
aktív tag

A JAVA még hátra van?

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26700) bambano válasza koby11h (#26699) üzenetére


bambano
titán

raktam fel strace-t, az mindent megmond.
mondjuk vannak elég érdekes függőségei... pl. felrakod az abevjava-t, simán fut. majd amikor be akarod küldeni a nyomtatványt, elszáll.
és aztán strace-vel meg logfile olvasással ki lehet deríteni, hogy amikor maga alá ránt egy böngészőt, hogy bejelentkezzen a kaü-vel, akkor száll el, mert nem talál renderert.

na de ezt a konténeren felnőttek nem is értik :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.