Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26751) frescho válasza opr (#26747) üzenetére


frescho
addikt

Még azt is mondd el neki, hogy minden a bemeneti anyagtól függ, mert sz*ból nem lehet várat építeni bárhogy filterezed. Sok fényben, napsütésben megteszi egy jobb telefon is, de még egy APS-C szenzorral is küzdelmes egy sportcsarnok, mert a világítás nem elég, nagy ISO-nál zajosodik, nem nyithatod tökig az apertúrát, mert nem lesz benne semmi, ha meg 24 fps-re állítod, akkor mozgatásnál fog a kép hullámozni a rolling shutter miatt. Ja és ez még csak 1080p, de ahogy mész fölfelé minden egyre viccesebb. Szóval el lehet kezdeni a telefon-laptop vonalon 1080p-vel, efölött exponenciális a befektetés.

Ja és még egy dolog: Építettem white boxot, fényképezgetek gépeket, de nem tudok (és nem is akarok) tovább lépni. Beláttam, hogy nem érné meg, mert az eszközök ára radikálisan emelkedne, pedig még mindig én vagyok a korlát nem a cuccok. A fejlődéshez több tehetségre, tanulásra és időre lenne szükség, de csak azért kezdtem bele, hogy a hobbimat dokumentáljam.

Az eredményről számolj be, de tegnapra :D

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#26752) opr válasza hobizoli (#26750) üzenetére


opr
veterán

Gamer notinak van ertelme, csak nem az es nem ugy, ahogy es akik venni szoktak. :(
Pl kollega megvette a brutal alienware lapost. Mondhatnank ra, hogy barom, csak az van, hogy minden heten 4 napot Manchester-ben tolt, 3-at meg Londonban. Es gamer. Neki pl egy aldas, hogy letezik az, hogy eros gamer laptop. Masik haver, akinek konkretan En ajanlottam gamer laptopot az meg 2 honapot itt tolt, 2 honapot ott, ilyen a munkaja.
Szoval nem kell azt leirni, hogy ertelmetlen. Akkor ertelmetlen, ha megveszi a hulye, es megy az asztalra, ahonnan a budos eletben nincs elmozditva. Ami, ok, lassuk be, a gamer laptopok 90%-ra biztos igaz, de attol meg, hogy idiota modon nem arra es azok veszik, amire es akinek valo, attol meg van ertelme, hogy letezik. :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26753) opr válasza frescho (#26751) üzenetére


opr
veterán

El fogom, mindenkeppen. Azt is, hogy bar ez az osszeg, amit mst ralapatol szamara csilalgaszatinak tunik, de igazabol ez a legalja ennek a mokanak, es ha komolyan gondolja, kezdjen el szamolgatni. :DDD

Koszonom mindenkinek a segitseget! :R
Elkezdek nezegetni, hogy mi/merre/hany meter, aztan majd megaszondom, mi lett a dologbol.

Elso benyomasom amugy az, hogy ha ragaszkodunk a mobilitashoz, legjobban egy hasznalt mobil workstation-el jarna, amin van tb, aztan kesobb ha ugy adodik, kap egy kulso vga-t. Kerdes, hajlando-e ilyen osszegnel hasznalt gepet venni, mert ha nem, nem tudom, mi lesz ebbol az egeszbol...

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26754) hcl válasza opr (#26753) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szerintem egy P52-es Lenovo esetén sem a VGA lesz a szűk, ha videót vágni akar, és nem játszani... Szóval ott FullHD esetén szerintem bőven elég.

Mutogatni való hater díszpinty

(#26755) KROK640 válasza hcl (#26742) üzenetére


KROK640
veterán

Ugyanakkor az emberek sokkal nagyobb része nem is viszi sehová sem a gépet.

Nem erre a workstatiönre gondoltam, hanem arra amit az átlag ember szokott venni, a színes szagos műanyagházas, minden elemében forrasztott konzumer vackokra. Mert valljuk be a nagytöbbség ezeket keresi, mert fúúúú mennyit spórol egy minőségi üzleti laptophoz képest. És valahol igaza van, mert tényleg sok a különbség. Ugyanakkor laptopba sokkal többe kerül az a teljesítmény mint asztaliba (és itt elég csak a netezős 4 mag, 8GB-os alap konfigra gondolni).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26756) hcl válasza KROK640 (#26755) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én nagyon sokakat látok, hogy a lakás különböző pontjain laptopoznak, nem annál a kijelölt asztalnál. Az egy dolog, hogy a lakásból nem viszi ki a gépet.
Illetve kevesebb helyet is foglal, mint egy asztali, és ez ha nem hodályban laksz, fontos tud lenni. (Pl. nekem is az asztalom egyik fele a laptop+ monitor, másik felén szerelek, de egy asztalival még úgy is kevesebb helyem lenne, ha az asztali az asztal mellett van. És akkor az asztalit el se tudom vinni, ha megyek valahova.)

Üzletihez képest egy új gépen spórol, de ha egy használt üzletit nézel, azon már nem, csak az szerelhető, és tartósabb.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#26757) hobizoli válasza opr (#26752) üzenetére


hobizoli
nagyúr

az atlag alienware gamer noti 1.2-1.6millios arabol osszerax egy-egy gamer PC-t itt meg ott, meg veszel egy kisebb hordozhato gothedeket utkozbenre

es akkor nem a 16-17"-s kijelzo elott gornyedsz, meg nem egy 3-3.5kg-s teglat viszel

:DDD :DDD :DDD

x17 R2:
12700H, 32GB RAM, 3080TI.... 1,95misi
ne rohogtess mar :U

több drón kell ;P

(#26758) KROK640 válasza opr (#26752) üzenetére


KROK640
veterán

Pontosan.
Nekem is van ilyen haverom a Tibi. Ő is a munkája miatt, három különböző város között ingázik. Erősen asztali gép párti volt, így kezdetben alternatív megoldásokon gondolkoztunk, de hamar beláttuk, hogy három különböző helyen, három különböző gépet realtive napi szinten tartani, ezek között az adatokat szinkronizálni, kész rémálom lenne, és valószínűleg drágább is, mint egy gamer laptop.

így lett az első gamer laptopja, egy 4th gen I7-es, 960M-el asszem. Büszkén hozta hozzám ,megmutpgatta, majd megversenyeztettük a gépeket, nekem akkor egy I3 4330-asom volt GTX950-el, és hát a sokkal drágább elvileg jobb laptop nemigazán tudta leverni a gépemet, sőt, voltak játékok amikben mögötte végzett (a proci is M-es nem teljes értékű volt).
Ezekután használta egy ideig boldogan, majd még ki sem fizette teljesen (részletre vette) amikor a GPU megadta magát. A szervízben kiderült, hogy nem cseérlhetp, az egész egybe van forrasztva, teljes belső csere meg annyiba kerülne mintha vesz egy új gépet. Dobott egy hátast és vett egy új gépet.
Épp tegnap hívott fel, hogy elkéne adni, mert valami erősebbre vágyik (i7-11800H, 24GB RAM, RTX3050, 2TB SSD).

Na, ő a környezetemben az egyetlen ember, akinél abszolúte indokoltnak látom a laptopot. Sőt, valahol sajnálom is szegényt, mert pont ő gondolkodott alternatív megoldásokon, és most mindenbe belefut, amibe belefuthat.

...és pontosan ahogy írod, az esetek 90%-ban pont nem azok veszik akiknek kellene.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26759) KROK640 válasza hcl (#26756) üzenetére


KROK640
veterán

Azt a lakás különböző pontjain való laptopozást is max 1-1 embernél látom, általában dedikált helye van.
Akinek egy számítógépház nem fér el a szobájában annak nagyobb szobára van szüksége, nem laptopra :D

Sajnos a legtöbb ember már 80-100 ezres keret mellett is természetesen csakis újba gondolkodik "ilyen sok pénzért nehogy már a használtat". majd ezzel al endülettel elmegy és megvesz valami vadi új konzumer szart, a lényeg, hogy el lehet dicsekedni, hogy zsír új laptopja van, meg ő tapicskolta össze először. Az, hogy már a vétel napján csereérett szegény konfig, az nem szokott szempont lenni. 1-2 évig elszenved vele, aztán jön a telefon, hogy bővíteni/csodát tenni kéne, lehetőleg tegnapra és ingyen.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#26760) opr válasza hobizoli (#26757) üzenetére


opr
veterán

Neki még az előző, asztali i9 procis van, asszem 2080ti-vel. Egyrészt két gép az nagyon nem ugyanaz, mint egy, pláne ha nem csak játszol, illetve feltételezed, hogy mindig fixen két hely között mozog, ami nem igaz. Hidd el, nem azért adta ki a pénzt, mert hülye.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26761) hcl válasza KROK640 (#26759) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Akinek egy számítógépház nem fér el a szobájában annak nagyobb szobára van szüksége, "
Meg az asztalihoz a monitor, billzet.
De ha valakinek 52m2 lakása van, az gondolom megszívta :D

Amúgy a lakásban mindenfele laptopozásnak jó fokmérője az is, hogy mennyire van eltömődve a hűtő; lerakják az ágyra és pillanatok alatt teleszívja magát...

"Sajnos a legtöbb ember már 80-100 ezres keret mellett is természetesen csakis újba gondolkodik"
Jaja, nem jó.

ON.
Jön a ticket
"ezt azért küldjük nektek, mert rajtatok még nem volt"
...valami szerveres cucc, közünk sincs... :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#26762) hobizoli válasza KROK640 (#26759) üzenetére


hobizoli
nagyúr

kornyezetemben most eppen olyat latok, hogy a reeeeegi noti helyett kene egy uj

kineztunk egy tenyleg nem draga Asus megoldast a Digiprime-n 125k-ert
11gen i3 CPU, 8GB RAM, 256GB SSD....ugyanez a gep 16GB es 512GB-l 166k lenne
igazabol az sem egy veszes ar szerintem

most ott tart a vonal, hogy lenne 80k-ert vmi i7-820QM 8GB DDR3-l.... ~12 eves gep

en akkor inkabb a 80k-t betolnam a kezdoreszletbe, es egy ev alatt havi ~5k-val kikohognem a tobbit :U

több drón kell ;P

(#26763) Syl válasza hcl (#26761) üzenetére


Syl
nagyúr

Akinek 52 m2-es lakása van, ne vegyen 2 millióért gamer laptopot ;]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#26764) szebe válasza Syl (#26763) üzenetére


szebe
őstag

Annyiból már lassan a nyílászárócsere se jön ki, akkor legalább legyen ami fűtsön ;]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#26765) hobizoli válasza Syl (#26763) üzenetére


hobizoli
nagyúr

hat az erosen attol is fugg hol van
mert vhol a 55m2-s lakas 80+ millioba kerul manapsag [link]



;]

több drón kell ;P

(#26766) hcl válasza Syl (#26763) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na de hogy simát se? :Y :DDD

Mutogatni való hater díszpinty

(#26767) koby11h válasza hobizoli (#26762) üzenetére


koby11h
aktív tag

Az én környezetemben most olyanok vannak, hogy tönkrement a 5-6 éves laptop és tudok-e valamit kezdeni a 10-12 évessel, hogy gyorsabb legyen, mert most nem lesz új.
Kettő régi - 2310M és 4005U - is lett élesztgetve + ram és ssd beműtésével és újratelepítéssel.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26768) koby11h


koby11h
aktív tag

Én most átálltam mATX ház, monitor, bill+egér gépről laptopra, de van hozzá ugyan az a monitor + bill-egér. A különbség? Ugyan annyit foglal, csak a laptop fölött el lehet látni. :)
Hogy miért lett ez? Mert bagóért jött a laptop, a saját gépemet jól el tudtam adni. Laptop gyorsabb mint a gép volt, tárhely dupla, de a töredékét fogyasztja és mostanra kb. teljesen hangtalanra sikerült belőni.
Valójában miniPC-t szeretnék majd, de az kétszer annyi lett volna mint a laptop és egyenlőre lemondtam róla.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26769) BiP válasza koby11h (#26767) üzenetére


BiP
nagyúr

szerviz? Vagy az drágább, mint életet lehelni a régebbibe?

Amúgy tényleg érződik, hogy válság van. De egyben csalóka is, mert elmész valahova / bárhova, tele vannak a helyek, és olyan autókkal, hogy csak néz az ember.

#26765 hobizoli : Marina part?
Azért durva, hogy mennyit képesek kiadni az emberek egy szaros 55nm-ért, csak mert jónak titulált helyen van (pedig ugyanúgy csak egy lakótelep, csak körbe van kerítve az udvar :) ), meg mondjuk ránézésre jól meg van csinálva belül.

[ Szerkesztve ]

(#26770) koby11h válasza BiP (#26769) üzenetére


koby11h
aktív tag

Egyik alaplap hibás, már a szerviz adta vissza. A másik kicsit leesett.
Mindkettőből kimenthető volt a SATA SSD, így lehetett adatokat menteni, át lehetett rakni a régibe a hdd helyére. DDR3L memóriát becseréltettük DDR3-ra.
Lassabban indul, de elmegy, a lényeget kibírja. Majd jövőre meglátják, azt mondták.

Én is látok embereket új elektromos autót venni, nem hitelből. Nyaralásra menni most.
Van aki így menti a pénzét, van akinek meg nem igazán számít.
Én jelenleg sajnos mindkét csoportból kilógok...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26771) hobizoli válasza koby11h (#26767) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ja, de amikor ezt mondod neki, hogy egy esetleges alaplapcserenel GTK a notika par ev mulva meg csak vigyorog, hogy aaaa ez ugyis csak masokkal tortenik meg

meg a 2 eves gyerek lerantja a 500k-s gepet az asztal szelerol is csak egy fantazia szulemenye....aztan ja nem


:DDD

több drón kell ;P

(#26772) Syl válasza hobizoli (#26771) üzenetére


Syl
nagyúr

> lerantja a 500k-s gepet az asztal szelerol

Magsafe töltő :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#26773) hobizoli válasza BiP (#26769) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mondjuk azert vegignezve par hirdetest is, a belvaros mas reszeihez kepest egyatalan nem szamit draganak ott egy kegli
...meg ez vegulis azert csak a Duna parton van, nem vhol bent a sotet hugyszagu gettoban

ez uj: [link]
1,2millios m2 ar tok atlag mostanaban mar

több drón kell ;P

(#26774) Tim82 válasza hobizoli (#26771) üzenetére


Tim82
nagyúr

Tudod, notit el lehet tenni, viszonylag egyszerűen. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26775) hobizoli válasza Tim82 (#26774) üzenetére


hobizoli
nagyúr

igen, azt sokan ugy szoktak....janem :U

több drón kell ;P

(#26776) Tim82 válasza hobizoli (#26775) üzenetére


Tim82
nagyúr

És ez szerinted a notebook hibája, ugye, hogy nem teszik el a notikat a gazdáik és lerántja a két éves poronty?

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26777) hcl válasza hobizoli (#26771) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"meg a 2 eves gyerek lerantja a 500k-s gepet az asztal szelerol is csak egy fantazia szulemenye...."
Asztalit is le tud. Max. ha nem a kétéves, akkor a négy.

Az alaplapcsere meg mondjuk egy üzleti gépben nem olyan nagy pénz ám. Simán van annyi egy desktop lap is.

@koby11h : "Majd jövőre meglátják, azt mondták."
Sosem látják meg jövőre... megint jönnek majd, hogy legyen gyorsabb, ingyen, tegnapra :DDD

@BiP : Igen, de ez inkább a társadalmi olló nyílása. Aki szegény, szegényebb lesz, aki gazdag, gazdagabb. Átjárás felfelé egyre kevésbé.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#26778) koby11h válasza hcl (#26777) üzenetére


koby11h
aktív tag

Van átjáró felfelé, egy csomó lehetőség:
- nyersz a lottón
- örökölsz egy ismeretlen milliárdos Amerikába emigrált családtagtól
- ráesik egy konténer aranyrúd a házadra és kárpótlásul megtarthatod
- az aranyhal teljesíti három kívánságodat
- négy-öt körül föl kell kelni és napi 26-28 órát dolgozni...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26779) bambano válasza koby11h (#26778) üzenetére


bambano
titán

[link]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26780) Tim82 válasza bambano (#26779) üzenetére


Tim82
nagyúr

[link]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26781) koby11h válasza Tim82 (#26780) üzenetére


koby11h
aktív tag

Mondom, rengeteg lehetőség van... :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#26782) hcl válasza koby11h (#26778) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hosszú nyelved van, és jó gyomrod... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#26783) Lenry válasza Tim82 (#26780) üzenetére


Lenry
félisten

[link]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#26784) Tim82 válasza koby11h (#26767) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem olyan rég, talán 3 hete én egy Pentium B970 procis Samsung notit bővítettem 4 + 2 GB DDR3 RAM-ról 2x4 GB-ra, meg lecseréltem a 750 GB-os vinyót egy harmadakkora SSD-re és mellesleg volt egy Win 8.1 -> Win 11 upgrade is.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26785) E.Kaufmann válasza Tim82 (#26784) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A Sanda Brigire már nem húztam volna Win11-et.
Amúgy eddig nem volt bajom vele, de szerintem van valami geb@sz most a wpa3 - intel AC wifi - win11 háromszöggel, mert 5 GHz-n nyögvenyelősen csatlakozik és más is írt hasonló hibát ilyen felállással. Driver downgrade és fw upgrade az AP-n nem segített, WPA3 lelövése már inkább ..

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26786) xboxelado444 válasza cbmfan (#22) üzenetére


xboxelado444
újonc

Kuldott volna valami szar cefret xd

(#26787) Tim82 válasza E.Kaufmann (#26785) üzenetére


Tim82
nagyúr

8 GB RAM-mal és SSD-vel ez a gép is rendben van, Win 11-gyel is, a tulaja (hozzáteszem, 78 éves néni) nem panaszkodott, hogy bármi gondja lenne (és ha lenne, akkor jelezné, eddig is megtette).

De amúgy kísérleti jelleggel másik Sandy Bridge-s notira is feltettem Win 11-et. Az tiszta telepítés volt, Thinkpad X220-on, ott kellett mókolni valamennyit driverekkel (főleg az ujjlenyomatolvasóval), hogy minden működjön, de ezzel együtt stabilan és gyorsan működik (szintén alá van pakolva értelmes mennyiségű RAM és SSD persze).

Én jelenleg ennél a generációnál húzom meg a "mindennapi használatra még alkalmas"-vonalat, legalábbis Windowsszal.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26788) fatpingvin válasza Tim82 (#26787) üzenetére


fatpingvin
őstag

hozzá kell tenni nagyon erősen variál mit tekintesz mindennapi használatnbak, ugyanis itt is nagy különbségek vannak.

az én X230-asom pl vicces módon Jitsi videohívást tökéletesen tudja kezelni FHD-ban két monitorral, de mondjuk a Discord webapp akad mint a veszedelem. mindkettő böngészőben futó dolog.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#26789) opr válasza Tim82 (#26787) üzenetére


opr
veterán

A problema az, hogy kezdenek kihalni a nativ appok, a webkit+js alapu borzalmak meg ugyanugy legyilkolnak barmit, mindegy, milyen OS van a webkit alatt (ami onmagaban kb egy OS-nek tekintheto), onnantol kezdve meg nagyon attol fugg, mi az a mindennapi hasznalat.
Ilyen teren, pont a cegek sporolasi hajlama, a rohanas es a barmi aron profithajhaszat miatt veszti el a linux az elonyet. Na nem azert, mert jobb lesz a win, hanem mert tok mindegy, nem az eszi meg a gepet, hanem a nyolc milliard absztrakt layeren keresztul dolgozo foshalom, amivel annyit erunk el, hogy kiir egy stringet. :(

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26790) Tim82 válasza fatpingvin (#26788) üzenetére


Tim82
nagyúr

+ opr:

A "napi használatra még alkalmas" nálam az, hogy netezés, levelezés, mondjuk egy Ferdium-jellegű univerzális alkalmazás 3-4 az alá begyűrt chat-jellegű szolgáltatással, Spotify, h.264 legfeljebb 1080p-ben (offline, nem streamelve) megy rajta, nem feltétlenül mindez egyszerre, de működnek rajta anélkül, hogy hajat kellene tépni a lassúságtól és/vagy visítana a gép állandó jelleggel a terheléstől. Ez is több, mint amire a nem power user emberek általában használnak számítógépet. :)

Erre tapasztalataim szerint a Core i 2. generációs architektúrás gépek még nagyjából elegek (hangsúlyos a "még" és a "nagyjából" szó).

Az említett Samsung notin a néni kb. megnézi az e-mailjeit, elolvasgat egy-két híroldalt, Facebook-on játszik a szokásos mondjuk úgy, hogy egyszerű játékokkal, ritkán van egynél több lapfül nyitva a böngészőben és ennyi. Erre még évekig alkalmas lesz valószínűleg a gép, többre nem nagyon, de nem is lesz másra használva.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#26791) VIPowER válasza koby11h (#26778) üzenetére


VIPowER
senior tag

Én nyertem.
Frizbinek jó lesz. :D

(#26792) hcl válasza Tim82 (#26790) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Egy T420 asszem megfelel ennek, és azon még a böngészdés FullHD is megy. Jól.

Mutogatni való hater díszpinty

(#26793) opr válasza Tim82 (#26790) üzenetére


opr
veterán

Igen, ilyen definicio szerint egyetertek. Nagyjabol a definicioval is, mert vegulis ezeknel a usereknel minden masra ott az okostelefon.
Nalam ez a gep/kategoria kb a megvetelre mar senkinek se ajanlanam, de ha van es perpill eleg, a cserejet se javasolnam kategoria. :)

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26794) opr


opr
veterán

Ui.: Update: Kozben beszeltem az amator videovagni tanulni/probalgatni akaro sraccal, 100%, hogy laptop lesz a dologbol, es jogos az igeny, mert kb minden masodik heten minimum ket napra elutazik valahova, UK-n belul, ahol csinal videokat, es helyben szeretne telefonnal nagyobb kijelzon megnezni, meg esetleg nap vegen a szallason valami minimalis vagast csinalni rajta feltoltes elott, ha ugy van. Ugyhogy elkezdtem turni a megfelelo laptopot neki.

Nehezites, hogy nem autoval jarkal, hanem tomegkozlekedessel, tehat nem lehet ubernehez gamer vas. Konnyites, hogy videovagas alatt egyelore tenyleg annyira gondol, hogy vagdosas, esetleg valami alafesto zene, plusz stabilizalas, 4k felbontas mellett, aztan ennyi. Raadasul ha ugy van, raer szuttyogni vele a gep.

Szoval nekiestem a laptopvadaszatnak, viszont mondtam neki, hogy ilyen sok hordozas mellett nem vagyok hajlando neki valami gamer notit ajanlani, mert 1 ev utan darabokra fog esni, ugyhogy valami ebay-es uj/refurbished, de meg gyari garis moka lesz a dologbol.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26795) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Akkor marad egy új Alma zsebrenyúlósan, Magyarósi Csabának bevállt.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26796) szebe válasza E.Kaufmann (#26795) üzenetére


szebe
őstag

Magyarósinak azért van almás múltja. Oké, az új cuccokat kipróbálásra kapja, de nem lepne meg, ha azon kívül is kapna némi kedvezményt.

M1 Air 1000 gbp, 13-as M2 pro 1300, azért az nem annyira vészes.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#26797) opr válasza szebe (#26796) üzenetére


opr
veterán

Na igen, de 1000 meg 1300 az a 8/256gb verzió, amiből mindkét szám olyan, hogy teljesen bővíthetetlen, mindegy, mivan. Egy minimum 16/512-es kombónál már 1800-2000 pénz körül beszélgetünk. És ott már hirtelen nagyon nem a fröccsentett műanyag gamer cuccok az ellenfél, amiket olyan könnyedén elpicsáz a mac, hanem a dell precision meg a hp zbook meg hasonlók. Ott meg már tényleg a személyes preferenciák döntenek.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26798) E.Kaufmann válasza opr (#26797) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ha az akksiidő/cipelhetőség számít, akkor az almát nehéz megszorongatni, pláne árban. Videókat elnézve, jól eltalálták a platformot útközbeni tartalomgyártáshoz.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#26799) opr válasza E.Kaufmann (#26798) üzenetére


opr
veterán

Akkuidő annyira nem számít, a hordozhatóság de. Viszont 1000 font a keret. Azt mondani erre, hogy van itt egy nagyon fasza, csak minimum 2000, hogy legalább so-so használható legyen, kicsit durva.
32gb/2tb verzióban meg már a 2000 font is kb a kanyarban sincs.
Más laptop meg... Ok, picit cpu-ban gyengébb lesz, akkuidő se az igazi, valószínűleg hangszóróban meg kamerában is jobb az mbp, viszont megveszed 1000 pénz körül ebay-ről még 2 év garival kb újonnan, aztán apple árhoz képest bagóért van minimum 32gb/2tb kiépítés, úgy, hogy jóeséllyel amúgy van +1 m.2 slot, szóval később ha kevés a hely, extra 2tb is valami 150 font körül van.

Jó az mbp, de csak akkor, ha tényleg nem számít se a pénz, se a portok (videoedit gépen azért egy hdmi minimum legyen már), se a bővíthetőség. Vagy legalábbis mások fontosabbak, mint pl az akkuidő.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26800) Pötyi válasza VIPowER (#26791) üzenetére


Pötyi
őstag

Dehát tegnap valami S. Maorgííít nyert! :DDD

QNX is cool!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.