Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz totron #26946 üzenetére
Van mérnök és programozó is. Mindkettő sír.
A programozónál pl tudom, hogy ő nem tudna annyit keresni, hogy utolérje magát. Ideális gáz tipusú ember, (kitölti a rendelkezésre álló teret), sőt, ő kicsit ennél is durvább. Havi 1Milla nettoval képes adott hó 25-én már keresni, hogy nincs-e 20-30 ezred kölcsönbe?
De ismerek olyan 600K nettos embert is, aki évek óta görget maga előtt egy lassan de folyamatosan növekvő már milliós tartozáshegyet. (egy kevéssel nekem is lóg)
Ez egyébként pont nem falusi attitűd, mert mindegyik ember városban él.
BTW a mérnök csak azon sír, hogy az évi 3 nyaralásból csak kettő lesz. A többiek viszont megélni sem tudnak a fizetésükből.Podcastet? De kivel beszélgetnék?
Amúgy köszi, egy YT channelnek lehet tényleg lenne értelmeInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz Top cat #26949 üzenetére
"Azon csodálkozom, hogy ilyenhez másodjára is visz valaki bármit is."
Valahogy sejthető, hogy ezek sem az MTA rendes tagjai@BiP : Asszem az emberek nagy része még nem fogta fel, hogy a digitális cuccainak van jelentősége.
Mondjuk még van olyan is, aki pl. a postacímét se.@KROK640 : ""de hát 100 ezer ft olyan sok pénz" meg a "nehogy már használtat vegyek ennyiért" "
Egészségére... Az ilyen problémás arcoktól kell szabadulni[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
F.E.K..
senior tag
válasz KROK640 #26952 üzenetére
Érdekes, van akinek semekkora bevétel se elég, esetünkben nem a bevételi oldal a gond, hanem a kiadási.
Akinek a bevételi oldala is pocsék,az ezzel a pénzügyi tudatossággal nagyjából menthetetlen szerintem (hacsak "nem tér magához" egyszer csak).
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
válasz KROK640 #26948 üzenetére
"Gondolom F.E.K.. kolléga csinálja meg ingyen, de tegnapra."
Hát, úgy kezdte a feleség (ő szervezi a meglepetést a férjének), hogy rendeljem meg a cuccokat én hozzájuk, pontosabban az anyához, ne bukjon le a dologgal.
Persze van köztük ~200 Km is, beszerelni nekem kell...ene, de nagyon igyekszem kitáncolni a dologból.
A férj gyerekkori barátom, csak ezért nem hajtottam el eleve a kedves feleségét... És pont ezért akarok kimaradni ebből, mert nagyon jó eséllyel csalódás lesz a dologból így sajnos.
(Ha erről beszélhetnék a leendő ajándékozottal, akkor sima ügy lenne, vagy a keret ugrana meg, vagy a használt cuccok kerülnének képbe. Természetesen javasoltam, de az asszony határozottan elutasította, mert hát ez meglepetés lesz! Az lesz, de sajnos artól tartok, hogy nem úgy ahogy ő elképzeli...)
Szóval igen, ez éppen egy ontopik dolog lett. Igaz, itt nem az anyagiakkal van a gond, tőlük nem is fogadnék el pénzt a szerelésért. De azt, hogy "de te mondtad hogy ezt meg ezt vegyük, és mégse jó!" már határozottan kihagynám...
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz bambano #26957 üzenetére
Rajta vagyok, rajra vagyok
Kapott pár iránymutatást hogy milyen dolgokat figyeljen minimum pl. a monitor vásárlásnál (ilyen alap dolgok mint csatlakozók), megírtam neki, hogy véleményem szerint ennyiből és a férje bevonása nélkül nem lesz sikeres az a meglepetés, azóta csend van, napok óta nem keresett.
Lehetséges, hogy megsértődött, de az igazából az ő gondja, nem az enyém...
-
totron
addikt
válasz F.E.K.. #26955 üzenetére
Nem tér, kitörölhetetlen kultúrjegynek látom én elsősorban a jelenséget, a pénzügyi tudatlanság/felelőtlenség csak kísérőtünet.
Az ajándékozásról: a monitor különösen kényes pont. Vannak ilyen szeretetnyelvűek, akik nagyon akarják a jót, aztán a "de én nem ilyet akartam" faktor meg majd halkan elnyomódni kénytelen, s hálószobai vigasztalással tompul esetlegesen. Sajnos teljes mértékben csak alátámasztani tudom a félelmed. Nem rombítja el sem a szándékot, sem az azt követő használati értéket, a közös örömöt a bevonás, ezt kell megértetni a feleséggel, ráadásul a rizikófaktor is leesik nulla közelire, így meg..
-
BiP
nagyúr
válasz F.E.K.. #26958 üzenetére
Ha nem jut előbbre a meglepetés dologgal, (mivel TE meggátoltad ), akkor maradnak a rég bevált dolgok. Majd kap egy újabb nyakkendőt, 2 pár zoknit meg egy üveg vörösbort, +este lepippantja, mert hát mégiscsak szülinap.
Ezt a nem bevonást mi elengedtük. Felnőttek vagyunk, már eszerint viszonyulunk a Mikuláshoz meg a Jézuskához is, nehogymá' egy szülinapi ajándékból ekkora cécót csináljunk.
Asszony pár hete okosórát kapott szülinapjára, együtt választottuk ki a 3 jelöltből. Most mit titkolózgassunk? Hogy aztán csalódjon, hogy nem jó, nem tetszik, másikat szeretett volna?
(annyi volt a meglepi része, hogy megjött, felraktam a polcra, és a szülinapon adtuk át. Ennyi. És legalább 100% módon örült neki. )[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Mi is túlléptünk ezen a meglepetésesdin. Én nem értek a divathoz, asszony sem a műszaki cuccokhoz a bankszámla pedig közös. Inkább megbeszéljük ki mit szeretne, minek örülne és együtt kiválasztjuk. Ez is akkora öröm és nincs csalódás. Még az értékegyezőséget is csak megmosolyogjuk...
Gyerekek is kérhettek választott ajándékot, de kaptak valami olyat is ami meglepi. 10 éves koruk után pedig már inkább amit tényleg szeretnének."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
-
koby11h
őstag
válasz bambano #26966 üzenetére
Hidd el jó ez így, Ő azt veszi meg, ami tetszik Neki, én azt veszem meg, amire szükségem van. A közös számla pedig eléggé leegyszerűsít dolgokat és töredék pénzzel támogatjuk a bankokat
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #26949 üzenetére
Klónozni akkor kellett volna mikor átadtam. De az sem baj h ha összeb@sssza, kifizeti, és újrarakom A drivereket úgyis félreraktam a D meghajtójára, plusz az én gépemen is fel vannak jegyezve
#26950 BiP :
Nem az a durva, hogy elfeleti a jelszavát (bár ilyen egyszerát... DE AZ!), hanem, hogy mennyien tudták/tudhatták a jelszavait ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz F.E.K.. #26955 üzenetére
#26955 F.E.K.. #26956 F.E.K.. :
"Akinek a bevételi oldala is pocsék,az ezzel a pénzügyi tudatossággal nagyjából menthetetlen szerintem" - ott an pl öcsém. Hihetetlenül alacsony fizetésből tesz még élre is. Most intézek neki olyan állást, ahol a 10×-esét fogja keresni. Nem 10× annyit fog félretenni, hanem sokkal többet. (az más dolog, hogy amúgy nem értem őt, mert reaktortechnikusból kevés van ebben az országban, és ahelyett ha szakmájában helyezkedne el, sokkal alantasabb dolgokat vállal - pl könyvtárban dolgozik)."hacsak "nem tér magához" egyszer csak" - Pesti cimboráimnál évek óta nincs magukhoz térés, csak egye durvább adóssághegyek görgetése, már-már életmódszerűen. A legvisszaásabb számomra az, amkor 6-8-900 ezret kereső - 25-én már engem felhívó "küldj már 30 ezret, majd fizukor megadom" emberek - próbálnak arról meggyőzni, hogyha felköltöznék akkor tejjel mzel folyó kánaán lenne nekem ... (aha, igen, ezért megérné feladni a német és osztrák helyeimet, nyilván... )
"Persze van köztük ~200 Km is, beszerelni nekem kell...ene, de nagyon igyekszem kitáncolni a dologból." - ez eléggé rosszul hangzik cimbora
"(Ha erről beszélhetnék a leendő ajándékozottal, akkor sima ügy lenne, vagy a keret ugrana meg, vagy a használt cuccok kerülnének képbe. Természetesen javasoltam, de az asszony határozottan elutasította, mert hát ez meglepetés lesz! Az lesz, de sajnos artól tartok, hogy nem úgy ahogy ő elképzeli...)" - bármennyire is meglepi, javaslom azajándékozott beavatását, max majd vágjon meglepett fejet.
Erről egyik cimborám jut eszembe aki autót akart venn. Audi volt az alap elképzelés. Sokáig. Majd egy napon hazaállított egy Mercivel (hirtelen abban a pillanatban sokkal jobb alternatíva volt*), a család meg nem győzte dugdosni az audis baseball sapkát, pólót, kulcstartót stb.* így lett nekem is Intel 10400F-em, holott hetekig abszolút Ryzen vonalon gondolkodtam. Pont akkor álltam 11 év Intel és 11 évnyi AMD után, úgy voltam vele, ami jön
#26954 totron : akkor az monológ lesz (Ciprusi élményeknél már érik egy ilyen, mert elég sokan kértek a fórumról hatalmas beszámolót... és hol van még Ausztria és Német, fesztiválos dolgok, Spanyolország stb) Szóval lehet h ez lesz a vége.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
"Neked simán, mert te nem b@szod el a pénzed" - mondjuk ez is igaz, de akárhogy is nézem a matekot, jobban mint most semmiképp sem állnék.
Az osztrák német helyekkel abban függ össze, hogy oda szoktam járni melózni. Na most ha pesten van egy rakás fix kiadásom (pl albérlet) akkor egy megszokott melóhelyből nem fogok csak úgy kiugrálni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
Lenry
félisten
én gyűlölöm a meglepetéseket, nem csak ajándékozási, hanem az élet minden területén, úgyhogy nagyon korán leszoktattam mindenkit erről.
plusz meglepni sem szeretek senkit, mondja el mit szeretne, megkapja és akkor az tuti olyan lesz, amit akar, nem vagyok gondolatolvasó.
jobb ez így mindenkinekde már a melóhelyen is ugyanez van perifériák szempontjából: válaszd ki, nyilván ne legyen elszállt ára és akkor megveszem céges számlára, de én nem fogok senki helyett egeret, billentyűzetet, fejhallgatót választani, aztán meg jönnek nyafogni, hogy miért nem jó.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Nekünk a sok hülye igény miatt vannak standard cuccok. Egy-egy speciális eset van, tervezők (pl. 3D egér), ipari cuccok, stb., de alaptelefon az a Samu közepes, managernek iPhone, azt' csönd. Monitor 24" van meg másodiknak használt kisebbek. Kamerából is vannak standardok, ha valaki az ipari cuccaihoz mást akar, megveszi, üzemelteti. TV is, gépet adunk hozzá, ami hajtja, de ha nem tetszik az amit ipari területre leteszteltünk, akkor vesz magának, garit intézi, felszereltetést intézi... Fülesből is van standard vezeték nélküli, meg vezetékes.
Itt is volt, hogy ilyen 100 ezres mechanikus billzeteket rendelgettek (azt' vitték haza, mert HO), főninél akkor telt be a pohár.
A legkeményebb az, hogy egy csomó cucc állt nálunk akár egy évig is, mert requesteli, azt' nem jön érte. Így egy idő után, ha valamit nem visznek el, akkor szabad préda
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #26972 üzenetére
de ha Bp-n tobbet keresel, mint amibe az alberlet kerul rezsivel mar azzal is jobb vagy, foleg ha meg a hazat eladod videken es veszel belole pl allampapirt 11.75%-n
ami egy fix bevetel es asszem az adomentes is
igaz evente 1x-re kohogik ki, de 4 ev alatt ~55-56% kijon ra kamatos-kamatban
ami egy 50 millios keronal 4 ev alatt +28misi, ami 48 honappal szamolva havi 580 rudi zsebpenz ajiba
annyit mikor keresnel a hazon, ha berlo lakna benne?
kozben felujitas stb is penzbe kerul
vagy AMD reszveny 57.25 volt nyitaskor 58.8 zaraskor az 2.7% nyereseg
50 misinel az 1.35misi (minusz ado)
es az egybol ott vantöbb drón kell ;P
-
User a telefonjával, hogy nem tölt. És fontos lenne, mert ezen van az autó progija.
WTF adunk másikat, felteszed. Ja de nem tudja a PIN-tOK, kapsz másikat, hátha meg lehet javítani.
Meg lehetett, közben előkerült a másik szarrátört telója, amin meg a banki cuccai vannak, így azt nem cserélheti le (azon csodálkoztam, hogy az még működött, amilen állapotban van, darabok hiányoztak a frontüvegből)Gratulálok, ha egyszer beszarik, biztos jó lesz...
-
válasz Top cat #26983 üzenetére
Ma pl én is majdnem, mikor az ŐkFolyadék informatikusával vitatkoztam, hogy valami gallyra ment a mérőórás oldalukon, erre ő bizonygatta, hogy pedig náluk nem változott semmi. Mondjuk később próbálkozott megérdeklődni egy-két dolgot, de az első hívás után kicsit nagyobb gyorsulással tettem le az asztalra a telefont az ajánlottnál.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
válasz Top cat #26979 üzenetére
Amúgy kultúrarc, csak némileg káosz
Amúgy nem nehéz összetörni, leesik, stb. De egy nem keveset kereső arc miért nem oldja meg, hogy jók legyenek a cuccai, pláne ha banki stb dolgai vannak rajta? Nem beszélve arról, hogy asszem eléggé unsupported is volt már az a teló.
@koby11h :
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #26984 üzenetére
ŐkFolyadék
Nem jövök rá hogy ez melyik cég lehet
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
vince
őstag
válasz E.Kaufmann #26984 üzenetére
gajra megy, és nem az aláírásod miatt
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
KROK640
nagyúr
Vagy régebben írtam, vagy te értettél félre valamit. Augusztus vége-Szeptember eleje volt majdnem két hét Németország. Majd szeptember vége, október eleje tengelyen 6 nap Berlin egy nap Csehország (Prága, Brno).
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #26976 üzenetére
Nem feltétlenül. Teszem azt mondjuk az albi rezsivel együtt 180 ezer, és keresek 250-et. Marad 70 ezrem közlekedni, enni, élni (ruha, meg bármi ami kell, néha új telefon, gépfejlesztés) és bulizni (ez Pesten önmagában nagyon komoly tétel tud lenni). Ha itthon leveszem az albit és a rezsit (azzal nem is jövök egy ilyen ház amiben én élek Pest környékén 250-300+rezsiről indulna), akkor rögtön ott vagyok, hogy a jelenlegi (javarészt local specifikus) bevételemmel kevesebb munkával több pénzből van lehetőségem gazdálkodni.
Ok, a ház eladása és állampapírba fektetése nem fordult meg a fejemben... Annyira nem értek hozzá, mindenesetre a számok amiket írsz, nekem valószerűtlenül szépek. (az albérlőt ne is említsd a legutóbbi ilyen jellegű köröm hétszámjegyű volt ... mínuszban, mai napig nem heverte ki a költségvetésem és a házam sem)
Ugyanakkor ezerszer lejátszottam a matekot, 2009 első fele bolt az utolsó időszak amikor még lett volna értelme Pestre költöznöm, azóta nincs, sőt kontraproduktív lenne számomra.Azzal már nem is jövök annyira - mert nem reprezentatív - nyilván a Pestiek javarészére nem igaz, de :
Három pár van a közeli ismerősi társaságomba akik felköltöztek Pestre, sorrendben : 2009, 2016 és 2020. Mindhárom társaság ismeri egymást meg engem is, és egymástól függetlenül is, folyamatosan panaszkodnak, hogy nincs pénz. Persze valami szerepe van annak is, ahogy élnek, de két párnál együttesen a havi 1Milla netto megvan, a harmadiknál "csak" 750K... Ha fent járok Pesten és találkozok velük, nincs olyan, hogy legalább 10-20 ezret ne kérjenek kölcsön (de volt amikor ennek a többszörösét kérték), amit persze később megadnak, de volt olyan, hogy fél évnél is többet kellett várjak erre. (meg részletekbe jön stb.) [Legkeményebb : mikor Berlinből hazajöttem, akkor beálltunk egy ATM mellé, a három srác felsorakozott én meg mondtam : jó, akkor neked mennyi kell? neked? és neked? összeadtam és úgy vettem le pénzt, hogy nekik is... fájt. Ugyanakkor már háromból kettő visszaadta
Ha már ház elad és költözés, akkor sokkal inkább költöznék Pestnél lényegesen nyugatabbra, szerintem költségekben Bregenz közelítene ehhez, ugyanakkor szerintem jóval menőbb és élhetőbb mint Pest. De sok más ötletem is lenne, és valahogy egyik se Budapest...[ Szerkesztve ]
-
-
pn4hvq
senior tag
Ki mit tenne kérdés:
Nézem a privát telefonomat, hogy érkezett Google belépéshez kód. Hát de én nem kértem . Megnézem a saját fiókomat, nincs semmi gyanús tevékenység.
Újabb kód smsben, aztán 15 perc alatt még 5.
Gondolkozok: lehet, hogy a több, mint egy évvel ezelőtti munkahelyemet akarnak valamelyik Google fiókba belépni, ahová én anno beállítottam a saját privát telefonomat (céges nem volt), hogy akár otthonról, akár szabadság közben be tudjak lépni, ha valami nyűgjük lenne az ottaniaknak. Aztán elkezdtek záporozni a telefonhívások a kódok után.
A kezdő kérdés adott: ki mit tenne? Megadnátok a kódot vagy 1 év után elengednétek a kérdést. Anno, mikor eljöttem a munkaidőmre járó bért megkaptam az utolsó forintig, de pluszt semmit. És lehúztam ott több, mint 5 évet, és ki is használtak, amíg hagytam. -
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #26997 üzenetére
Persze, ha túl sokat iszom, még megfulladok, hogyne aggódnék
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest