Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16501) radio11 válasza KROK640 (#16499) üzenetére


radio11
tag

Nem húztam én meg, alapon használtam. Csak élveztem, hogy olyan gépem van amiről mindenki álmodik, meg hosszú időre akartam egy jó gépet (elég sokáig használtam is. :D ( nem vagyok játékos, a legkomolyabb játék amivel játszottam valaha az a Doom II volt). Tbred-B volt egyébként, a dátumokra nem emléxem, hiszen majd 20 éve volt, még az rémlik, hogy egy magyar srác ezzel a procival követett el valami komoly tuning rekordot.
Olyan iparágban (elektronikai gyártóipar) dolgoztam, hogy hamarabb ( és könnyebben ) jutottam elektronikai dolgokhoz, mint a halandók. Abban az időben volt először és utoljára top kategóriás telefonom is, azóta kinőttem ezeket a dolgokat és csak olyat veszek amire valóban szükségem is van.

(#16502) hobizoli válasza --ka (#16485) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mondjuk azt a RDRAM-s 820-s okossagot siman fogtak az K7-s Athlon-k SDR-l is

dragabb is volt, meg igazabol lassabb is az intel, es nem csak a RAM miatt kerult tobbe
az 1GHz CuMi P3 60k-ba kerult akkor, amikor az 1GHz-s tündérbárd 35k volt
raadasul a CuMi-t igazi cumi volt egyatalan beszerezni is, a nagykerekben is varolista volt ra, a TB meg a sarki kozertben is volt hegyekben
meg az 1GHz CuMi P3 aran 1:1-ben 1.2-1.3GHz-s-t lehetett venni a TB-bol, mikozben a TB clock2clock is gyorsabb volt, a gyorsabb belso EV6-s "DDR" adatbusza miatt

szoval sehogysem volt az jo vetel, meg foleg gyors se

az 1.13GHz-s CuMi meg igazi Colombo felesege szindroma volt, papiron letezett, de ember nem latta soha sehol, mivel azokat vissza is hivtak, mert fagytak

több drón kell ;P

(#16503) jokeph válasza --ka (#16485) üzenetére


jokeph
nagyúr

Van nálam most is RD-s gép, i850-es. nem rossz, nem rossz, csakhogy én akkor találkoztam vele előszőr, amikor már i845-ös DDR-es gépem volt, na ahhoz képest nem volt frenetikusan gyors. ez 2003 ősze volt, előtte néztem havernál meg, hogy mit tud (nem a pontszámok érdekeltek, hanem a használhatósága és az esetleges előnyei/problémái), ezek fényében, meg a jóáras 512 MB DDR1-333MHZ ram ára fényében lett i845 a konfigom alapja,1,8 GHZ-es NW Pentium procival.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16504) F.E.K.. válasza KROK640 (#16496) üzenetére


F.E.K..
senior tag

"Tehát Linuxban is el lehet intézni sokmindent amit Windowsban, csak éppen ahogy láttam sokszor sokkal több melóval"

Az attól függ hogy mit akarsz elintézni :DD

Linuxot használok, de játékhoz, office használathoz az egyik ssd-n win10 van. Van amit a win, és van amit a debian alatt kényelmes megoldani.

Kicsit olyan ez, mintha azt kérdezné valaki, hogy mi a jobb jármű, egy robogó vagy egy 737-es repülő... Attól függ, hogy egy városban akarsz közlekedni, vagy át az óceánon....

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16505) E.Kaufmann válasza F.E.K.. (#16504) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Tehát a Debian a robogó ;] ?
Egy kicsit fellengzősek ezek a Linuxos hasonlatok, a halászhajó VS hadihajó szerintem picit jobb hasonlat, valamint minden megoldható (akár asztali) Windows alatt is, kérdés, érdemes-e (licenc költségek, biztonsági kérdések, hatékonyság/sebesség).

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16506) Lenry válasza KROK640 (#16496) üzenetére


Lenry
félisten

A másik, hogy szerintem a Linux azoknak való, akik az utat élvezik, nem pedig célorientáltan használnak egy gépet. Tehát Linuxban is el lehet intézni sokmindent amit Windowsban, csak éppen ahogy láttam sokszor sokkal több melóval.

ez úgy baromság, ahogy van.
egyrészt nekem pl a laptopom, de a céges asztali gépem is Linuxos (az itthoni szerveremről nem is beszélve), egyiken sem az út a lényeg, hanem hogy a meló el legyen végezve.
másrészt semmi sem bonyolultabb benne, csak máshogy van megoldva. annak persze, hogy nehéz, aki nem hajlandó semmi újat megtanulni, meg 20+ éve Windowsozik, és a legjobb szándék esetén is úgy indul neki, ahogy a Windowsnak.
akkor persze, hogy nehéz lesz, ahogy a benzinnek is nehéz elmagyarázni hogy legyen már kedves gázolajként, gyertya nélkül begyulladni, nem lehetetlen, csak nehéz, de ettől egyik se lesz jobb a másiknál.

túlmisztifikálod a Linuxot és felisteníted a Windowst, holott ha nem 25 éve Windowst használnál, akkor meg azt éreznéd bonyolultnak, csak épp nálad van 25 év helyzeti meg tapasztalati előnye.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16507) Lenry válasza KROK640 (#16494) üzenetére


Lenry
félisten

Firefoxxal sosem tudtam nagy barátságot kötni, ráadásul folyamatosan az volt az érzésem, hogy a Chrome után megy

azt tudod ugye, hogy a Firefox jópár évvel korábban indult, mint a Chrome? (2002 vs 2008)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16508) Syl válasza Lenry (#16506) üzenetére


Syl
nagyúr

Ha valaki nekem elkezdni fikázni a linuxot, csak annyit szoktam kérdezni, hogy ugye a Windows-t megvetted, boltban, dobozos (min. oem lemezes) változatban, nem pedig.... :U Na ilyenkor indul a sunnyogás. Mert pár/több-százezres videókártyára általában nem sajnálják a pénzt, de OS-re azt a húszast már igen.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#16509) Pötyi válasza KROK640 (#16498) üzenetére


Pötyi
őstag

Nem néztem el az évet. Sőt, még ki is ábrándítalak: az Asbisban azt az alaplap+proci+ram szettet leárazva vettem, mert az volt az utolsó a boltban, kiárusították. Év végi készletkisöprés.

:DDD

(Nyilván Pöstön jobb lehetett a felhozatal a hivatalos Intel cuccokat forgalmazó nagykerben, mint Szabolcs megyében, a Nagyecsed-alsói kókány számtek boltban...)

QNX is cool!

(#16510) E.Kaufmann válasza Lenry (#16507) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nekem meg az rémlik hogy a kezdetekkor pár microsoftos fickó nyíltan felvállalta hogy firefoxot használ internet explorerrel szemben.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16511) E.Kaufmann válasza Pötyi (#16509) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Pesten persze hogy jó volt a felhozatal akkoriban, annyira, hogy Debrecenben sokáig nem lehetett márkás tápot kapni még 2000 után sem. Itt Debrecenben például akkor kezdett el a konkurencia is márkás tápokat árulni amikor megjelent a Mistral. Sokat szidták de én örültem neki, mert felkavarta az állóvizet. Valamint volt ilyen szervizes tapasztalatokat összefoglaló füzetük is, hogy mit hogy érdemes és hogy nem érdemes csinálni.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16512) F.E.K.. válasza E.Kaufmann (#16505) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nem mondtam melyik melyik (a lényeg hogy különböznek), az már a TE fellengzős megállapításod hogy mit minek nézel :DD :DD :DD

De valóban, jobb hasonlat lenne, legközelebb ezt fogom használni (ha megkapom a copyright-ot tőled rá :DDD )

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16513) E.Kaufmann válasza F.E.K.. (#16512) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Meg, Rájen közlegény, meg...
Azért egy bizonyos életkor és tapasztalat után már inkább munkaeszközöknek kell tekinteni ezen rendszereket, nem rajongani értük. Engem pl nem érdekelt, min fut, megírtam Java-ban, aztán már helyzettől függött, hogy a Windows futtatja vagy a Debian alapú levelezőszerver ;]. Ja és még telepítgetni se kellett semmit, leraktam az OpenJDK binárisokat, és had szóljon.

Na szegény Javat is sokan besz@rozták a szerencsétlen reklámdobáló Windows telepítő, töketlen programozók és a böngészős Java miatt (nem a javaScript!!!), az orákulumos mostohaszülőről már ne is beszéljünk ;] .

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16514) koby11h


koby11h
aktív tag

Én régen használtam időszakosan Linuxot. Mandriva, Suse, Mint. A gondom az volt vele, hogy volt amit a grafikus felületen állítottam és jó volt. Volt amit a grafikus felületen állítottam és utána leírásokat átrágva kiderült, hogy még egy konfig fájlban is állítgatni kell. Van amit meg csak konfig fájlban lehet.
Most hasonló az érzésem a Windows 8+ verziókkal. Gépházban, vezérlőpultban, csoportházirendben és ha ott sem akkor visszatérhetünk a registry mókoláshoz megint ...
Egyik gisgugya másik eb!

Illetve a sok Windows után az a gondom még a Linux-al, hogy amíg a több évtized után a Windows alatt ha valami kell, akkor tudok rá fejből 1-5-10 programot, addig Linux alatt keresgetnem kell és ez elveszi a kedvem. Más lenne az is, ha a munka a Linux-ra kötelezne, akkor pont fordítva lenne... ez persze az én hibám, ezt elismerem, de nincs erőm annyi időt rászánni amennyit kellene.

Az, hogy melyik böngésző mennyi memóriát használ és melyik a jobb az pár évente változik. Sok funkciót átvesznek egymástól. Nekem az FF jobban bejött, ami zavaró benne, hogy pl. nagyon lassan áll le, kilépés után még mentegeti a dolgait, mókol... (ssd-vel nem veszem észre, de hdd-vel nagyon!). Pluginek mindkettőre vannak, hol egyikhez jobb, hol másikhoz. Szóval általában azt használom ami van az adott gépen.

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16515) hobizoli válasza KROK640 (#16499) üzenetére


hobizoli
nagyúr

konkretan a i865/875-t elobb lehetett kapni egy honappal varosszerte, mint ahogy lejart rola az NDA, es megjelenhetett volna rola a teszt hivatalosan :DDD

itt a PH-n is mar azert tettek ki a cikket rola egy nappal NDA vege elott, mert mar boldog boldogtalan megbeszelte az aktualis thread-ben hetek ota mit megy vele a P4-e

meg a HWSW-swek szoltak is erte, hogy nem kene NDA lejarta elott semmit kitenni, mert a chipzilla nagyon be fog gorombulni a jogaszaival

:DDD

több drón kell ;P

(#16516) E.Kaufmann válasza koby11h (#16514) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem vagyok egy Apple fan, de a GUI fejlesztési elveket (nem magát a GUI-t) elcsórhatnák már a többiek. Pont Java-val kapcsolatban olvastam egy jó Apple leírást régről, hogyan legyen elég "reszponzív" a program, na az abban leírt tök egyszerű elveket mai napig sokan nem tartják be :W
Az volt a lényeg, bármi, ami több mint 50 ms-re blokkolja a GUI szálat, azonnal nyomjuk be külön szálba. Tényleg azért elegánsabb, ha visszaír a program, hogy ne nyomkodd te hülye mert még dolgozom, minthogy befagyna a felület.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16517) F.E.K.. válasza koby11h (#16514) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Igazából a szemlélet más. A grafikus felszín az extra, a konzol az alap.

"Illetve a sok Windows után az a gondom még a Linux-al, hogy amíg a több évtized után a Windows alatt ha valami kell, akkor tudok rá fejből 1-5-10 programot, addig Linux alatt keresgetnem kell és ez elveszi a kedvem."

Hát, nekem például ha nincs tool... akkor csinálok linux alatt (de ez nyilván windows alatt is megoldható. Ki miben mozog otthonosan).

A windows felhasználó barátabb, de egy szint után már ott is ugyanúgy érteni kell hozzá, egy mai linuxot meg grafikus telepítővel ugyanúgy lehet next-next-finish módszerrel telepíteni mint egy wint.

A szemlélet az más, de misztifikálni/isteníteni egyiket sem kell.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16518) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Bejött Katasztrófa néni. Hozta a törött kijelzős laptopot, meg a törött kijelzős telefont. :D
A törött gépről átmásoltuk a cuccait a cserére. Tetűlassan ment, valamiért.
A cseregép touchpad gombjai behaltak, még mielőtt kiment volna. Új gép.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16519) F.E.K.. válasza hcl (#16518) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Vajon ez az embertípus a saját cuccaira is ennyire vigyáz, vagy csak azt éri baleset amit más (pl. céges) fizet neki?

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16520) Pötyi válasza E.Kaufmann (#16513) üzenetére


Pötyi
őstag

Azt hiszem most mondtál ki egy nagy igazságot. Leegyszerűsítve: a számítógép tényleg csak munkaeszköz. (Mint az autó is, el tudjon vinni A-ból B-be.) Csak az a baj, hogy mi vérrel fizettünk minden egyes 4 MB ram bővítésért a 486-osba, ezért néha kialakult érzelmi kötődés.

QNX is cool!

(#16521) koby11h


koby11h
aktív tag

Nekem a héten egy érdekes hely és egy Acer volt. Az Acer laptopot közel két éve vették és most bontották ki!!! :F
No Bootable Device.
Mondom vagy nem vettek rá Windowst, vagy valamiért nem találja, helyi IT-sel nézessék meg.
Hááát, helyi IT-s nincs, munka után menjek már el!
Ismerős cége, elmentem. Tényleg nincs IT-sük, 9 gépes kis cég. Elküldték majdnem 2 éve mert "semmit nem csinált". Eddig mentek a gépek nagyjából, frissítések persze szinte sehol, csak ami automatikus... ami nem megy azt félrerakták, pl. begyűrt papíros Samsung lézert! Nem tudták kivenni a papírt és vettek egy másikat! :W
A laptop számlájából kiderült, hogy még garanciális és Win10 Pro kéne legyen rajta. Erre mondjuk kértem szervizt, majd elviszik és megcsinálják. A többire amiket mutattak meg nem tudtam sírjak-e vagy nevessek. Windows 10 1909-ek, több üzenet, hogy frissíteni kellene pl. Adobe, Java, Office, ÁNYK de a legtöbb helyen kikapcsolva amit lehetett frissítés, mert sokáig tart.
Múlt héten egy régebbi laptop lehalt, elvileg csak a Windows omlott össze, de nem álltam ott hozzá tesztelni és telepíteni. Több gépben kellene tápot cserélni mert zúgnak a ventik. Ki kellene mindent takarítani. A NAS-uk megállt, hdd hiba, csak kikapcsolták és most emailben küldözgetnek mindent egymásnak... egy gépen meg pendrive-al, mert nem megy a háló. Nem is fog, mert 8 portos switch van a 9 gépre...
Kértem kössenek szerződést valakivel, nekem erre nincs 6-8-10 hétvégém, hogy rendet rakjak...
Nem tudom mi lesz belőle, de egy vicc volt az egész! "Jó" volt látni mennyire értékelik a munkánkat! :W

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16522) BiP válasza E.Kaufmann (#16505) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem, nem kell megfeleltetni egyiket vagy a másikat. Egyszerűen csak azt akarta érzékeltetni, hogy vannak különböző eszközök, ami mind jó a maga nemében, arra, amire ki lett találva. Megfér egymás mellett a kettő.

#16514 koby11h : Ezzel tök egyetértek. Én is így vagyok vele.

#16519 F.E.K.. : Ezt nem értem. Valaki magyarázza el. Attól, mert céges, miért nem kell vigyázni rá? Pont hogy jobban vigyázok rá, mert nem az enyém, de felelősséggel tartozom érte. Nem?

#16520 Pötyi : Na igen. Akkor máshogy mentek a dolgok. Összevakart zsebpénzből ment az upgrade, nem apuci vette, lemondással járt, nem volt mindegy.

#16521 koby11h : pl. begyűrt papíros Samsung lézert! Nem tudták kivenni a papírt és vettek egy másikat!
:W Inkább nem merték vagy nem akarták. Baszki, -nálunk legalábbis- a nyomtató diktálja, hogy mit csinálj, ha elakad a papír. Ott a kijelzőn, mit tekerj, mit nyomj, lépésenként. Nem egy agysebészet. De ha nem is ennyire interaktív, akkor is csak van annak valami user guide-ja.

[ Szerkesztve ]

(#16523) BiP válasza koby11h (#16521) üzenetére


BiP
nagyúr

mennyire értékelik a munkánkat!
Ugye, ha az ITs jól végzi a munkáját, akkor az láthatatlan. (mint a háziasszony).
Szépen rendben vannak a dolgok, flottul megy minden, az ITs meg biztos unatkozik.
Aztán amikor nincs, kiesik a fogaskerék a gépezetből, akkor idővel gyűlnek a mosatlanok/hibaüzenetek, és akkor döbbennek rá (vagy akkor sem), hogy ma már ez egy megkerülhetetlen dolog.

(#16524) hcl válasza F.E.K.. (#16519) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

A saját cuccai is ilyenek voltak, de amúgy szerintem ő simán el van átkozva :D

@koby11h : "pl. begyűrt papíros Samsung lézert! Nem tudták kivenni a papírt és vettek egy másikat! "
Aha, aztán megy a sírás, hogy nincs pénz :D Másra meg nem költenek, mert nincs.

@BiP: Jaja a láthatatlan jó munkára :)
User guide? Azt se szokták tudni, hogy van :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16525) F.E.K.. válasza BiP (#16523) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Volt régen egy cég, ahol felmondták a szolgáltatásunkat (külsősként láttunk el üzemeltetést több cégnél), mondván spórolás!

6 hónappal később ők keresték meg a céget, hogy több pénzért nem akarunk-e visszamenni... addig tartott a "minden megy magától" állapot. ~70 pc volt, egy ideig "vitte a lendület".

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16526) hcl válasza F.E.K.. (#16525) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D:D:D:D:D:D

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.