- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
Nyilván a Te döntésed, a Te pénzed, csak nem teljesen értem a logikát.
Én a helyedben olyan 5 kiló körül nézegetnék. Annyiért már egész jó gépet lehet venni használtan. És ha esetleg nem jön be, akkor gyakorlatilag bukó nélkül el lehet adni.
Ha meg megtetszik, akkor vehetsz jobbat, drágábbat, akár újat is. -
Joshi
titán
válasz
Somatom #2393 üzenetére
Én OTP-és vagyok, de nem akarok bankba menni. Munkáltatóim már van, csak elküldök minden papírt a Cetelemnek oszt csókolom. A brinyóról mi a véleményed? Teljesen kezdő vagyok, még az is lehet hogy csak porosodni fog a bringa.
Amúgy a letisztult forma fogott meg ebben a vázban, nekem nagyon tetszik. Aszfaltra gondolom nem kell fullos teleszkópos villa stb.
-
Somatom
veterán
Én bementem az Erste -hez és mondtam, hogy adjanak lóvét, mert bringát akarok venni. Olyan hitelt kaptam, aminél nincs bünti a végtörlesztésre és csak addig kell kamatot fizetnem, nem a teljes futamidőre. Ha 6 hónap alatt ki tudsz pengetni egy bringát, akkor sztem megéri, mert bármilyet választhatsz.
-
Joshi
titán
Most ez a legújabb kiszemeltem, inkább aszfaltos felé mozdulnék. Nem kellenek a méregdrága villák kiegészítők, ha esetleg később szükségem lesz rá majd fejlesztek. Ezt most 6 havi 0% részletre el tudom hozni 200k befizetés mellett.
Mi a véleményetek?
-
hroberto
veterán
válasz
Runner_fxr #2389 üzenetére
Ez már brutális nyomaték. Gondolom az akkut is szívja rendesen ha használod mind a 120 - at.
-
Joshi
titán
válasz
Runner_fxr #2389 üzenetére
Köszi, de pont feltűnt nekem, hogy a 0% THM max 999.999Ft-ig van. Szóval az ajánlásod pont cumi, mert arra nincs 0% THM.
-
válasz
hroberto #2384 üzenetére
Ma is mentem kicsit a Haibike flyon-al. Azért én élném ezt a 120Nm-t.
Csak ne lenne ilyen nehéz ez a bringa, meg túl nagy a TQ motor, nehéz hozzá jó vázat tervezni. De az is igaz, hogy egy 75Nm-es Bosch CX vagy Egy 90Nm-es Brose is baromi jó és elég is.
Joshi: XC monti esetében már egy RS Recon, vagy Reba teljesen jó villa. 1,1 körül vannak már össztelósak is. [link]
-
Joshi
titán
Tévéknél ez nem így van az biztos, mást nagyon nem vettem még 0% THM-re. Azt látom hogy a 2019-es modelleknél ugyan az Ebikeshopban 100-al olcsóbb, persze egy laikus elveszik a részletekben ahogy én is. Azt se tudom hogy egy adott modellnél mik az értékes különbségek szóval nekem nehéz a döntés.
Privibe kaptam egy használt bicajos ajánlást, vagyis többet is, de azokat kp-ban ki kellene perkálni. Persze meg van rá a lóvém, de akkor gyakorlatilag nullán vagyok. Nem egyszerű a döntés.
-
Joshi
titán
Mondjatok egy olyan villát ami egy kezdőnek megüti a mércét. Ugye a korábban linkelt bringát leszóltátok hogy ez a csomag eléggé fapados, de ugyan itt van több árkategória. Akkor most melyiket lenne érdemes megvenni mondjuk kicsit drágábban? Itt van az összes Cube modell. Engem csak az érdekel aminél ott van a Cetelemes hitel lehetőség. Természetesen más márka is szóba jöhet, de max 1milláig gondolkozom.
-
hroberto
veterán
válasz
Runner_fxr #2383 üzenetére
120 Nm konkrétan egy 1.3-as Swift maximális nyomatéka.
-
válasz
hroberto #2382 üzenetére
Az, hogy elforog a hátsó kerék és emeli az elejét a bringa, egy összetett dolog, sok tényezős. Múlik a kerékpár geometrián, mennyire hosszú a váz, illetve a láncvilla. Hány fokos a dőlése a nyeregvázcsőnek, illetve a fejcsőnek. Rengeteget fejlődtek a geometriák az elmúlt években, teljesen más egy mai modern E-MTB mint egy 5-6 évvel ez előtti vagy régebbi, nem csak a motorok fejlődtek. Számít az is, hogy mennyire technikás a kerékpáros, mennyire ügyesen kezeli a kerékpárt a meredek terepen. Illetve az sem mindegy, hogy milyen széles külső van a bringában. Egy plusz-os kerék 2,6-2,8-as szélességgel, megfelelően agresszív mintával, azért más kávéház mint egy átlag 2,2 szélesség. 120Nm körüli nyomatéknak már szerintem sincs sok értelme egy kerékpáron, ráadásul itt a súly is nagyon elszáll, de egy olyan 70-90Nm egyáltalán nem felesleges, nagyjából ez az a szint ami a pont tökéletes egy E-MTB-hoz. Persze nincs mindig szükség erre a nyomatékra, az igaz, de előfordulhat.
-
-
big-J
őstag
válasz
Runner_fxr #2376 üzenetére
Melyik speci? Most az uj kenevoval a reginek bitang megy le az ara, ebayen van egy 300km-es 100% akksi allapotu, 2.5k fontert(~1m). O hogy rohadjon meg jo lenne negyediknek.
Amugy egy laikus eszre veszi a kulonseget 120nm es 90nm 250w os motor kozott?
-
Sőt van aki pecabotot vesz 1,5 millióért, ismerek ilyen embert.
De ebből a szempontból én is "bolond" vagyok, mert pont kétszer annyiba került a bringám mint az autóm.hroberto: Igen, brutális a fejlődés, és az a durva, hogy akkora az igény ezekre a bringákra, hogy nem tudnak eleget gyártani. Rendkívül érdekes időszak volt az elmúlt 8-10 év pedelec szempontból. Kicsit ilyen 90-es évek hangulata, akkor volt ennyire aktív a MTB fejlődése. A Haibike konkrétan már alig gyárt analóg bicajt, pár éve még egész tisztességes palettája volt hagyományos bicajból is, de ma már alig, csak e-bike, de abból aztán van minden.
Egyébként ez a Flyon számomra kicsit fura gép lett, az biztos, hogy egyedi darab, igazán látványos, főleg a váz fejcső körüli része, és a motor integrálása. Ugyan ez a motor van az M1 Spitzing-ben is, de a Haibike sokkal szebben megoldotta az integrációt. Azért geometriára ez inkább túra gép mint sportos MTB. Az én Merida eone sixty-m, szerintem kerékpár kezelés szempontjából alázza a Haibike Flyon-t, egy technikás terepen lefelé keresztbe lenyeli. De itt valószínűleg nem is a sportos terepezők a célközönség, inkább a teljesítmény orientált, maximalista túrázók. Sok gépet kipróbáltam, de a csúcs szerintem a Specialized! Náluk jobb bringát senki nem gyárt.
-
big-J
őstag
Nem olyan draga az van mar 5'000 ert
-
hroberto
veterán
válasz
Runner_fxr #2372 üzenetére
Basszus, ez már lassan úgy néz ki mint egy holdjáró. Nagyon futurisztikus.
Hihetetlen mennyit fejlődtek pár év alatt ezek a bringák. Főleg dizájnban.
Lehet, hogy tavasszal lecserélem a matuzsálemem. Egy haverom megvenné. -
Joshi
titán
válasz
Runner_fxr #2372 üzenetére
Tyűű, ez bitang jól néz ki. A gond ott van, hogy ennyiért autót vesz az ember.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
Runner_fxr #2369 üzenetére
Semmilyen esetre se kapkodom el a vételt, jövő héten jelentkezem az üzletetekben. Egy biztos, hogy nem engedem magam rábeszélni semmire.
-
-
Joshi
titán
válasz
Runner_fxr #2367 üzenetére
Autóban én ezt átéreztem, nincs ez ellen kivetésem ez így van ahogy mondod. De pl egy 2011-es Skoda Octavia és egy ugyan ilyen évjáratú Audi között is van nem kicsi különbség. Nekem teljesen megfelel az Octavia. Remélem érted mire gondolok.
ui.: saját hirdetés tiltott a PH-n. Inkább küldted volna privibe.
-
Mondhatok én itt neked érveket, de tökmindegy, ki kell próbálni. Gyere ki Törökbálintra, van nálunk KTM monti 4. Gen Bosch cx-el, kb ugyan az a geo és felszereltség mint a cube amit néztél szintén 4. Gen CX-el. Utána menj egy kört ezzel a Haibike-al, és nem lesz kérdés, hogy melyik fog jobban tetszeni.
Sokkal stabilabb, masszívabb szerkezet a Haibike. Motorban is hasonlóak, talán a cx kicsit erősebb.
-
Joshi
titán
válasz
Runner_fxr #2364 üzenetére
Nagyon jól néz ki, de ugye nálatok nincs 0% THM.
Mondjuk ezt az ársávot még ki tudom fizetni mellényzsebből is, de ha nem muszáj akkor minek? Érveket akarok, a felhasználási módomat már ismeritek habár még én se vagyok vele 100%-san tisztában.
-
-
Joshi
titán
válasz
hroberto #2362 üzenetére
Persze értem én, de nem extrém körülményekre kell sőt. Leírtam hogy 10-15 éve nem is kerékpároztam max néhány percig adott alkalomkor. What? Ne hogy már Extrém túrákra küldjetek 40+ évesen. Nem vagyok túlsúlyos, azzal nincs gond, de azért az ízületeim már nem a régi.
ui.: a bal térdem műtötték keresztszalaggal, anno sokat fociztam szóval a mozgás nem áll messze tőlem.
-
Joshi
titán
Korábban írtam hogy én kb 10-15 éve nem ültem biciklin, vagyis úgy nem hogy túrázás vagy hasonló. Szóval én úgy gondolom hogy nekem nem kell a méregdrága összetevők. Remélem a linkelt brinyó meg tud állni azokkal a fékekkel amit adnak hozzá.
Ha nem akkor nagy baj van. Terepezés egyelőre kizárt, itt Kisalföldön amúgy se jellemző, esetleg Bakonyba, de így hirtelen nem tervezek ilyesmit.
Akkor közelítsük meg a dolgot onnan, hogy most kifizetnék ~700k-t, aztán ha szükségem lesz rá fejlesztek. Pont az a lényeg hogy ne kelljen egyelőre fölösleges pénzeket extrákra kifizetni ha nem muszáj. Ráérek azzal később is. Aztán az is lehet hogy idővel eladom a bringát mert nem használom ki. Ki tudja. -
big-J
őstag
Ez brutal fapados kiepites, csak a motor miatt nem er meg annyit.
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?min_price=300000&q=Cube&o=1 -
Joshi
titán
Most nagyon a Cube Reaction Hybrid One 500 a kiszemelt, ráadásul most van rá 6 havi 0% THM is. Ha itt mindenki rábólint hogy ez jó vétel egy vegyes de inkább aszfaltos átlagos vagy inkább kevesebb bicajozásra, akkor megvenném. Kinézetre is tetszik. Nem akarok sokáig ezen agyalni.
A motorról mi a vélemény? Ez ahogy nézem, már gen4-es motor. Gondolom ez már megüti a mércét. Ezzel mennyit lehet menni? Túl lehet lépni a 25Km/h-ás sebességhatárt?
Bosch Drive Unit Performance CX Generation 4 (75Nm) Cruise (250Watt)
-
big-J
őstag
Egy kis fogas torvenyszeruen mindig jobban fogja terhelni a lancot, mert kevesebb kontaktolo fog all rendelkezesre ugyanazt a nyomatekot kifejteni a lancon.
A kis fogast is jobban terheli, egyreszt ugyanezen okbol, masreszt elete soran kevesebb fogra jut ugyanannyi kopas, ezt acel motor fogassal "oldottak meg", ugy nem veszes azon az oldalon. -
Joshi
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest