Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4397 üzenetére
Szia.
Ezek az adatok honnan vannak? Ahol én lakom, ott máshogy van, mint a térképen.
Üdv B.
-
Sarandon
újonc
válasz
Lajosnagy17 #4377 üzenetére
Helló. Szomorúan olvasom amit megosztottál velünk A Vidékháló Kft-ről. Akkor ezért nem válaszolnak a leveleimre. Volt pénz, nincs pénz. Amúgy nálunk is ők nyertek Somogy megye Marcali járás. Már több mint 2 éve kész a településen az E-on oszlopsoron az optika kiépítése, kötődobozok, stb, de működő szolgáltatás azóta sincs. Valami infó esetleg lenne valakinek, hogy ez működni fog e valamikor, átveszi e valaki és persze, hogy mikor? Előre is köszönöm.
-
Lajosnagy17
senior tag
A felső kép a jelenlegi Invitel által üzemeltetett, javarészt réz hálózatot mutatja. Az alatta levő pedig, hogy mi várható. Sárga PR-Telecomot, Zöld az MVMNET-et, az pár kék meg a DIGI-t.
Ahogy látható a DIGI nem sokat feketetett be ezidáig a hálózat fejlesztésébe és láthatóan veszni hagyja majdnem a teljes régiót.
Kérdés: ki fogja üzemeltetni az MVMNET hálózatát, milyen konstrukcióban fog üzemelni. -
Pokesz007
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #4391 üzenetére
Már egy ideje kapott Kaba úgy tudom. Báránd fele ,nem látok mozgást.
Most B.bajom után egy útvonalon kivágtak egy csomó fát az út mentén,de lehet a korhadt dolgok miatt,igaz láttam én abba élő fát is...elég vastagokat. -
frici69
tag
válasz
placeboHUN1 #4393 üzenetére
Remélem annyit már nem kell várni ,mint neked 2018 óta. Tudom ez csak egy reménysugár. De, legalább ennyivel is előbbre tart a történet.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
placeboHUN1 #4393 üzenetére
Az igaz, hogy semmi sem biztos még, de azért látszik, hogy a tervezés elindult a celldömölki és pápai körzetben.
Sőt még a kivitelező is megvan a METALCOM Zrt.
-
frici69
tag
Fény az alagút végén: [link]
-
geridon81
csendes tag
én a mai nappal mondtam le a digi koax tákolmányát ami 80/8 volt,a sebességgel még nem is let volna gond de a szolgáltatásuk az egy katasztrofa volt.
Pl voltak olyan napok söt honapok mikor este 5 után nem volt net csak másnap reggel 10 órátol,de volt olyan is sokszor,hogy péntek reggel elment és csak hétfön reggel 11 kor jött vissza.
most ez lett helyette -
Pokesz007
senior tag
Nah 25 km-re tőlünk Pladanyba megint van optika ,mutheréknak most kötötték be DigiNet 1000 csomagot... kíváncsi leszek,hogy az idén hozzánk melyik ér el...
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4384 üzenetére
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4379 üzenetére
Mezőkovácsházi járás elkezdve, de ott az Oroscom kivitelez illetve majd szolgáltat is hiszen ők kaptak rá pénzt. [link] Invitel visszaadta ha jól informáltak (ők írták nem én találtam ki
).
Kovácsházán már van is terület, ahol optika működik. -
kisapa
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #4379 üzenetére
Sajnos ebből a térképből is látszik,hogy az ország "közepe" Kecskemét és környéke kimarad minden jóból.
-
Lajosnagy17
senior tag
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1nSSQdP3XCGLF9HQ6Y0Y2qwQ3VKjpSamp&usp=sharing
Ha kiválasztod a SZIP -et jelenleg 3 szolgáltató van felrakva.
-INVITEL/DIGI
-MVMNET
-PR-Telekomkülönböző színnel. Minden olyan települést felraktam, ahová SZIP fejlesztés címén pénzt kaptak.
Kis kör csillaggal jelenti, hogy valami változás már elkezdődött, Pl ez lehet tervezés is.
Az látható, hogy MVMNET jószerivel semmit nem csinált az elmúlt három évben.
Az INVITEL-DIGI páros:
-aszódi járás befejezve
-pilisvörösvári járás befejezve-várpalotai járás elkezdve
-zirci járás elkezdve
-ajkai járás elkezdve
-jászberényi járás elkezdve
-dunaújvárosi járás elkezdve
-szarvasi járás elkezdve
-makói járás elkezdveFüggőben:
-békési járás
-mezőkovácsházi járás
-szeghalmi járásPR-Telekom elég sokat megvalósított az ígért fejlesztésekből, habár elég sok hátra van.
-
Gyula000
csendes újonc
SZIP Tokaji járás
A KIFÜ válasza: A fejlesztés megvalósult (PR), de HFC ED 3.0 technológiával. Új hálózatot nem építettek, csak az eszközöket cserélték modernebbre.
Továbbá a MT azt az információt adta, hogy a "...hálózatfejlesztés tervezése már elkezdődött Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud településeken. Annak kivitelezése várhatóan év végén fog elkezdődni..." (remélhetőleg optikával)
-
Lajosnagy17
senior tag
Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság "felszámolás alatt"
Változás időpontja: 2020.11.26.
Bejegyzés kelte: 2020.11.27.
Hatályos: 2020.11.26. - ...
Közzétéve: 2020.12.01.A Kecskeméti Törvényszék a napokban - a cég fizetésképtelensége miatt - jogerősen elrendelte az Opticon Kft. felszámolását. A bíróság által kirendelt felszámoló a fővárosi Leascenter Kft.
Mint arról beszámoltunk, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói múlt év áprilisában lepték meg a kecskeméti székhelyű Opticont és mintegy 5 milliárd forint értékű költségvetési csalás bűntette miatt előzetes letartóztatásba került a cégcsoport ügyvezetője, több munkatársa, valamint a Vidékháló Kft. tulajdonosa. -
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4375 üzenetére
Hát végre valami jó hír
Teljesen meg vagyok lepődve, azok után hogy minden honnan azt írták hogy visszalépett a PR.
-
draco31
veterán
Meg kellene már ismét kérdezni, tudják-e már mi újság?
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4372 üzenetére
Köszi az infót! Úgy látszik akkor észak-kelet felől "támadják le" a pápai járást. Én meg az észak-nyugati részre várom őket. Aztán majd ha egyszer elkészül meglátjuk,hogy ki szolgáltat és milyen árakkal!
-
Lajosnagy17
senior tag
-
Diák66
őstag
A kedves KIFÜ nem írta le, hogy melyik szolgáltatónál? Milyen segítőkészek voltak....
Gyanítom egyébként, hogy mindegyiket a Technotel biztosíthatná. Znet van még a Balaton környékén, de Pécselyen pont nincs. A mobilinternet egyébként lehetséges, hogy gyorsabb lenne. Csak kérdés beleférnél-e mondjuk havi 50-100 GB-ba. -
Fücsök007
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4363 üzenetére
Ránéztem.
Elég sok adat rajta van már, de több egyéb kisebb szolgáltató még hiányzik. Megkérdezném, hogy szerepelnek-e majd azon kisebb szolgáltatók, amelyek legalább 2 járásban szolgáltatnak vezetéken.
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4359 üzenetére
Közelítenek
Szergény 6-8 Km. Igaz ez még nem a Pápai járás s ebből még mikor lesz megvalósítás
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Fücsök007 #4343 üzenetére
Légy szíves nézz rá a térképemre. Nem teljes, de elég sok minden felkerült már rá.
(Sajnos a layerek száma limitálva van, nem lehet mindent szépen megoldani.)A következő layerek vannak:
-DIGI internet
-Invitel
-Invitel koax
-DIGI optika fejlesztés
-Egyéb szolgáltatók - PR Telecom,Tar Kft, Telekom, PickUp, Vidanet(Telekom)
-Egyéb szolgáltatók fejlesztései
-MVMNET
-DIGI mobil állomások engedélyezés alatt
-DIGI optikai kábel fektetés -
Lajosnagy17
senior tag
Sarkad is felkerült a DIGI oldalára vagy 10 utcával, de nem limitált házszámmal. Láttok haladást arrafelé?
Városerdő Gyula után úgy látszik lefedésre került a DIGI optikával, gondolom mennek tovább Sarkad felé, lehet hogy már Dobozon is veszik át az Invitelt.Szarvason és Csabacsüdön is elkezdődött az optikázás a DIGI által. Valaki tudna updatet írni a fórumon.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
djzotya1983 #4360 üzenetére
Nekem elvileg az idei mikulás repülővel vagy a Jézuska hozza kerékpárral. Sok sikert hozzá.
-
djzotya1983
tag
Szia Iceman! Bocsánat, de nem voltam mostanában a fórumon! Igen! Feljebb váltottam az 1000/1000 ről, leadtam postán a régi modemet, és automatice kaptam az új 5670 es ont t postán.
Nincs router a gép és az ont közt. Én vezetékesen használom a 5.5Gbites portot olyan módon hogy van egy usb 2.5Gbit-ethernet külső hálókártyám. Így néz ki a hálózat. Nema leg stabilabb a wifije így kettéválasztottam külön jelszóval bandsteering offal. Így működik az 5 és a 2.4 ghz es wlanja is normálisan. 900/900 mobilon mérve a wlan is. 1 gbit is néha.... -
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET fejlesztések Inviteles területeken. (tervezés)
NMHH.HU
Iszkáz,Nagysimonyi,Nemeskocs,Doba,Ostffyasszonyfa,Szergeny,Keléd,Jánosháza
Régebbiek:
Adorájánháza, Nemeskeresztúr, Karakó, Egyházashetye, Kemeneskápolna, Csönge
A kivitelezést a METALCOM ZRT fogja végezni.
-
Fücsök007
őstag
válasz
placeboHUN1 #4356 üzenetére
A helyzet az, hogy eleve nem volt megvalósítható 2018 decemberére a program, mivel sok év lemaradást nem lehet 2-3 év alatt behozni. Sok helyen ki kellett építeni az optikai gerincet, amihez elég sok engedély kell a szokásos településen belüli engedélyek mellett, továbbá szakemberből és alvállalkozóból sincs elég. A Telekom sem tud egyszerre mindenütt fejleszteni, és a kevésbé fontos települések a (vdsl2 fejlesztést leszámítva) mindig a sor végén kapnak fejlesztést.
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Gyula000 #4355 üzenetére
Felesleges bármit reklamálni ugysem fog történni semmi.A fidesz geci kormány 2018 végéig akarta befejezni a szip programot az államtitkár bejelentett a 2018 őszén hogy kész..A valóságot tudjuk ahol nincs semmi ott mobil netet adnak jó lesz a falusiaknak,a telekom meg bevezetett egy 30 Mbit es csomagot az adsl területekre persze sok helyen pár megbit van de az is 30Mbit es csomag aztán kész...
-
Gyula000
csendes újonc
Én a Tokaji járás ügyében írtam egy mailt a NMHH-nak akitől megjött a robot levél, hogy max 30 napjuk van a válaszadásra.
Ha ők nem segítenek megyek tovább! Más projekteket már vissza adott a PR, lehet ez is arra a sorsra jutott.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Gyula000 #4335 üzenetére
Engem legalsó járás érint, amiben annyi történt, hogy a faluban még tavaly áprlis magasságában felrakták az optikát, meg a splittereket, de már akkor mondták a szakik hogy egyhamar nem lesz semmi, mert nincs gerinchálózat.
BTW azért nem semmi, hogy lassan másfél éve volt ennek a projektnek a záró eseménye, ahol szépen bemondták, hogy mindenhol 100%-ban megvalósult. Ehhez képest meg a valóság az, hogy a PR kb sehol sem tart, valahol meg pályázni is kell még. Nájsz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4347 üzenetére
Ez engem a Cyta-s dolgokra emlékeztet
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest