- Miért nincs szükségem egy darab elektromos rollerre se?
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Így nem kell kidobni a gépet és friss Windows 10-en maradni 2029-ig
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz Fücsök007 #3087 üzenetére
Ezt a mikrós net dolgot honnan veszed? Nem kétségbe akarom vonni mert gondolom megalapozottan írod amit de végigolvasva egy pár Fejlesztés befejezéséről szóló sajtóközlemény ahol leírják, hogy mit, hol és milyen technológiával fejlesztettek sehol nem találkoztam mikrós megoldással, továbbá mint ahogy már írtam én úgy tudom, hogy ez kifejezetten vezetékes szolgáltatásról szól. Ez a Fiberwave-t nem tudom mire fel linkelted, ők csinálnák azt a mikrós kivitelezést amiről beszélsz? És akkor hogy van ez pariban egy vezetékes, optikás nettel? A 160Mbps-os mikrós net (nem is tudtam, hogy van ilyen, papíron nekem is 25Mbps-os netem van de első perctől amióta felajánlották és váltottam erre a díjcsomagra csak egy speedtest erejéig tudja, de ezt viszonylag stabilan, valójában inkább 15Mbps, hát nem furcsa ) 12e Ft-ba kerül havonta és ez csak internet, szemben pl. a PR-Telecom legközelebb álló 140Mbps-os csomagjával 7e Ft-ért ami az internet mellett kábel TV előfizetést is tartalmaz a telefont már direkt nem is mondom. Ez nem egy súlycsoport. Vagy a PR-Telecom ugyanannyiért adná az előfizetést csak wifi-n, és max hány Mbps-ig?
-
btz
addikt
Valaki gyorsabb netről álmodik, valaki pedig a meglévőt is eltörölné
[„Bizonyítsátok be, hogy ártalmatlan!” - Az 5G ellen tüntettek Budapesten]ⓑⓣⓩ
-
e90lci
senior tag
-
Sirandrish
legenda
-
Fücsök007
őstag
válasz Danecay #3081 üzenetére
A Pr-telecomtól elég ha mikrohullámmal fedi le a maradék 3 település hiányzó utcáit, így értettem. (Eszláron már ott vannak, Tiszalökön csak az optikai gerincet fogják szerintem vinni, ha ott leraknak egy mikrós tornyot, akkor azzal lefedik az igényhelyeket.) Egyébként a fiberwave mint írtam rendelhető, Itt van a lefedettségi térkép.
[ Szerkesztve ]
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #3085 üzenetére
Elméletben egy cég, de külön válalat. Rendeld meg a kalásznettől a netet, jó drágán, hátha bekötik a netet koaxal, és gyorsabb lesz.
-
Sirandrish
legenda
válasz szmihaly #3084 üzenetére
Jaah hogy jaaa...én azt hittem a kettő az egy is ugyanaz
Akkor vegyék át a projectet, vagy adják el amannak az optikát...nekem mindegy, csak legyen már végre normális netEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #3083 üzenetére
Mert nem a telekom nyert fejlesztést, a telekom meg csak rátelepült a meglévő koax hálózatra, ami a kalásznet tulajdona, ezért nemtudják nekem se bekötni a koaxot, ami kb. 70 méter lenne, így csak réz van. A nyertes pr telekom profilja meg a koax hálózat. Majd esetleg valamikor......
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz szmihaly #3082 üzenetére
Hát akkor az anyjukért nem építik ki a településen belül is..
A szántóföldbe minek optika?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #3072 üzenetére
Mint már régebben írtam, tőlem kb 200m-re van a földben az optika. Végig a József A. utcán, a töltés tövében végig, újtelep-hajnalos- eszlár felé. Külterületen ha mész lökről eszlár felé, az út valamelyik oldalán, az úttól kb5-6 méterel bentebb látható, ilyen kilométerkőhöz hasonló betonoszlop, az alatt van a kötőakna. Annakidején mikor csinálták, naponta jártam ell mellette dolgozni, azért tudom..... Ha jól emlékszem, akkor lök meg vasvári közt a vasút tövében megy a kábel, visszafelé meg vasvári- lök közt a kerékpár út mellet az oszlopokon van a koax.... Több infóm nincs.
-
Danecay
addikt
válasz Fücsök007 #3080 üzenetére
Úgy tudom a mikrohullámú net nem számít csak a vezetékes. Igen, rémlik, hogy mintha hallottam volna, hogy Dadára pár éve behúztak valamilyen kábelt de amennyire emlékszem az sem érhető el az egész településen. Ezek szerint tényleg csak Tiszadobon nincs semmilyen vezetékes szolgáltatás. Na már csak ezért is bicskanyitogató, hogy azt írták, hogy nálunk nem lesz kiépítve. Remélem csak baromságokat beszélt az illető!
-
Fücsök007
őstag
válasz Danecay #3075 üzenetére
Tiszadobon nincs vezetékes hálózat, Tiszadadán Telekomos ADSL2+ van. Ahogy írták előttem a maradék településeken HFC-s hálózat van. Egyébként Tiszadada és Tiszadob településeken mindenképpen ki kell építeniük a vezetékes hálózatot, mivel a pályázatban is feltétel volt a kiépítése. A maradék településeken elég a mikrohullámú szolgáltatás is.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Nekem lökön 30as net a MAX, de ha minden igaz vannak utcák ahol már van koax amin 100m körül jön...
Sajna az én útcámban PONT nincsenEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
kiskeni
aktív tag
A szélessávkeresőt meg amúgy ezeket az oldalakat felejtsd el. Nekem ahol lakom azt írja, hogy elérhető a gigabites Telekom csomag is, közben a francokat. Erre még a Telekom saját rendszere is rácáfol, mikor a csomagoknál beírom a címemet... De a szélessávkereső megmondja a tutit.
Szerk.: ja, nekem nem mellesleg ilyen 8-1MBit/s gyakorlatilag a sebességem, miközben a díjcsomag kínált sebessége 30-5MBit/s. Szép mi?
ÁÁÁÁ de most nézem NINCS hűségidő az internetre! A környékemen a Znet Telekom is szolgáltat és a hallottak alapján elég stabil a szolgáltatásuk (errefelé legalábbis), ráadásul gyorsabb is. Nehogy átnyargaljak hozzájuk. Jó is, hogy most rákukkantottam mi hogy van.[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Danecay
addikt
válasz Sirandrish #3067 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a járást érintő településeken: Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszaeszlár, Tiszadob, Tiszadada, Szorgalmatos jelenleg milyen sebességű vezetékes internet érhető el.
Ha tippelnem kellene:
Tiszavasvári => 30Mbps
Tiszalök => 30Mbps
Tiszaeszlár => 30Mbps (itt a PR Telecom is szolgáltat és 140Mbps-os a legnagyobb csomag)
Szorgalmatos - a szélessávkereső szerint itt is gyors net van 1Gb, bár ezekbe az oldalakban annyira nem bízok mert hozzánk is hoz pl. olyan szolgáltatót ami sohasem volt.És akkor maradt Tisazdada és Tiszadob ahol biztos, hogy nincs vezetékes szélessávú net amire meg azt mondják, legalábbis Tiszadobra, hogy nem terveznek lakossági hálózat kiépítését?
A fenti adatok eltérhetnek a valóságtól, részben internetes keresés eredménye. részben spekuláció. A 30Mbps-os érték meg nyilván attól annyi, mert tudomásom szerint ez a program elsősorban azokat a településeket célozza meg ahol vagy egyáltalán nincs vezetékes internet vagy nem éri el a 30Mbps-ot. Nos nálunk mindkét állítás igaz és a kapott infó szerint nálunk ellenére sem lesz a lakosság számára elérhető szolgáltatás.
Az egyes települések sebességi adataival kapcsolatban küldhetnétek némi megerősítést vagy cáfolatot!
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Lajosnagy17 #3073 üzenetére
Biztos, hogy nem csak hálózati gerinc fog keresztülhaladni nálatok is és azért szerepeltek a projekt-ben mint ahogy nekem mondták? Bár szerintem ez elég boolshit magyarázatnak tűnik
-
Sirandrish
legenda
Hát az érdekes
Szerintem vagy nem optika volt az, vagy nem tudom...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
e90lci
senior tag
válasz Sirandrish #3070 üzenetére
Látni nem láttam,csak kb 2 vagy 3 éve nem volt net Vasváriban egy fél napig,és akkor mondták,hogy Lök és Eszlár között elszakították az optikai kábelt.
-
Sirandrish
legenda
Hol látsz te ilyet? Mert én még mindig egy árva rézkebelen nyomom
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
e90lci
senior tag
válasz Sirandrish #3064 üzenetére
"Hát bakker, én ezt 138millióért is megcsináltam volna..."
Hát annyiért én is egyedül. Optikai kábelnek kb 300Ft métere Tiszalök-->Tiszadob kb 20Km,mert úgy tudom Lök-ig ki van építve az optika.
-
Sirandrish
legenda
válasz Danecay #3066 üzenetére
Nem tudom mit tehet néhány ember az ügy érdekében, de bármi ötleted/javaslatod van amiben esetleg elkélne a segítség, szólj bátran.
Nekem is elegem van az egészből...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Danecay
addikt
válasz Lajosnagy17 #3065 üzenetére
Gondolom ezt nekem szántad Megvárom az ügyfélszolgálat válaszát is de biztosan nem hagyom szó nélkül. Akármilyen választ is kapok akkor is bosszantó, hogy egy ezen a területen messze elmaradott település kapcsán ahol mint fentebb írtam se vezetékes telefon se kábel TV se semmi, felmerül egyáltalán ez a kérdés.
-
Lajosnagy17
senior tag
Írjál a KIFU-nek, hogy tisztázzák a helyzetet, hogy mire adtak pénzt, mert ez félrevezető.
BTW, Én is így vagyok Balatongyörökkel kapcsolatban.
MVMNET, se híre, se hamva, hogy mi és mikor fog történni. Pénz több mint 1 milliárd a Keszthelyi régió fejlesztésére.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Én nem értem hogy lehet ezt megcsinálni.
Oké, tudom én hogy lop mindenki, de hogy egy 100%ban támogatott projectra úgy veszik fel a nem kevés pénzt hogy aztán egy árva gazszálat nem tesznekj odébb....hogy lehet ezt megtenni?
Hát bakker, én ezt 138millióért is megcsináltam volna...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
e90lci
senior tag
válasz Sirandrish #3062 üzenetére
"Társosztályunk tájékoztatása szerint Tiszadob település csak 1 közintézmény kiépítéssel szerepel az érintett Széchenyi 2020 pályázati kiírásban. A településen a PR-TELECOM nem épít lakossági ellátó hálózatot a közeljövőben. Köszönjük megértésedet!"
Nesze neked 145 millió.Magyar kitalálja,hogy kell jó drágán a semmit csinálni. Remélem aki lenyúlja a pénzt,mindből erős szívgyógyszert vesz.
-
Sirandrish
legenda
válasz Danecay #3060 üzenetére
Hát a véleményem inkább nem írom le, mert nem szalonképes, de azt elárulom hogy ezzel a "levelezéssel" még azt a maradék kis reménycsírát is kiölték amihez eddig ragaszkodtam..
Ebből nekem az jön le hogy az első lépcsőben TUTI hogy nem csinálnak semmit, és majd a másodikban (amikor 100as net kell mindenhova?), majd esetleg, olyan 2025 környékén.
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Jól felbosszantottam magam így a véleményeteket kérném. Üdv, úgy látom Tiszalökről is vannak érdeklődők, nekünk közös az ügyünk.
Tehát adott a GINOP-3.4.1-15-2016-00257 azonosítójú projekt melynek alapján Tiszavasvári járás, ezen belül Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszaeszlár, Tiszadob, Tiszadada, Szorgalmatos települések is érintettek a fejlesztési PR-Telecom által végzett munkálatokban, ahol a projekt záró dátuma 2019.07.27-ben volt meghatározva. A projekt 100%-ba támogatott melynek összege 145 063 117 HUF. A projekt záró dátumát követően ameddig természetesen nem történt semmilyen fejlesztés, felvettem a kapcsolatot email-ben a PR-Telecom ügyfélszolgálatával és mivel hallani lehetett máshol is csúszásokról meg szerettem volna tudni, mikorra van elcsúsztatva a kivitelezést, amire a következő válasz kaptam:"Tájékoztatjuk, hogy Ginop kapcsolattartónk tájékoztatása szerint a használatba vétel várható ideje 2020 év első negyedéve."
Nem voltam boldog de már annak is örültem, hogy belátható időn belül legalább lesz.
A tegnapi napon egy másik térségen átadott hálózat kapcsán írt poszt alatt érdeklődtem ismét, hátha van valami konkrétum az én településemet illetően. Mások is kérdeztek mindenfélét és a PR-Telecom-os munkatárs készséggel válaszolt is mindenkinek ezért én is ezért én is feltettem a saját kérdésemet,
projekt számra, lejárati dátumra hivatkozva amire ezt a választ kaptam:"Attól, hogy egy település benne van a pályázati leírásban, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott helyi elérési, lakossági hálózat is kiépül. A települést akkor is feltüntetik a pályázati anyagban, ha azon településen keresztül gerincvonal vagy törzshálózat halad keresztül."
Erre írt válaszom:
"Azért bízom benne, hogy ilyenről szó sincs, mármint, hogy csak gerincvonal halad majd át viszont lakossági hálózat nem épül ki. Erre már csak azért sem látok sok esélyt mert településünkön nincs és soha nem is volt vezetékes kábel és internet elérés de még csak vezetékes telefon sem (lakossági szinten), egyetlenegy mikrohullámú technológián alapuló szolgáltatás van no és persze a mobilinternet de ezeket ugye figyelmen kívül is lehet hagyni mert a Széchenyi 2020 program ezen része kimondottan vezetékes szolgáltatásra korlátozódik.
Gondolom azért, hogy nem csak találgatásokra kell szorítkozni, Önök a szolgáltató, csak tudják, hogy lesz e itt fejlesztés vagy sem és, hogy várhatóan mikor, tekintve, hogy túl sok idő már nem is nagyon áll rendelkezésre a program végéig."Az erre kapott válasz amit olvasva nem hittem a szememnek:
"Társosztályunk tájékoztatása szerint Tiszadob település csak 1 közintézmény kiépítéssel szerepel az érintett Széchenyi 2020 pályázati kiírásban. A településen a PR-TELECOM nem épít lakossági ellátó hálózatot a közeljövőben. Köszönjük megértésedet!"
Miii vaaan? Akkor mégis hol épít ki hálózatot 145 063 117 Ft-ból, ahol eddig is volt több, köztük vezetékes alternatíva is? Látszólag ott sem mert a tiszalökiek is csak vakarják a fejüket. Nem tudtam megállni, hogy ne írjak ismét emailt az ügyfélszolgálatnak válaszul arra a levelükre melyet először idéztem ahol a használatba vételt 2020 év első negyedévében határozták meg. Erre választ jó eséllyel csak napok múlva fogok csak kapni de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Elnézést ha egy kicsit hosszúra sikeredett!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Fogyjunk le!
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 /i5-1345U/32 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Precision 5560 15.6" 4K+ érintő i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Kivételes áron eladó Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th Gen /i7-8665U/16GB/512GB SSD/2in1/Touch/Gari/ Toll
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- L14 Gen3 27% ÁFA 14" FHD IPS i7-1255U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar