- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cinemazealot #25504 üzenetére
szerintem a gond nálam még hamarabb van mert a zero pi-t nem tudom pingelni usbn keresztül... pedig a bonjour fent van
-
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24988 üzenetére
A kodi-val nem jelentkezik a probléma. Viszont nem akarom elkiabálni, de vlc-n belül megnöveltem a file caching, network caching értéket és megszűnt a hiba.
-
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24985 üzenetére
Igen, lemaradt három szám. 13.341.684kbyte...
NAS-ról picit gyorsabb a másolás célgépre, 6.400-6.600kbyte/s.
KODI-t nézem, de ez undorító... Remélem nem lejátszó probléma lesz. -
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24982 üzenetére
Ajánlj valamilyen lejátszót, addig másolok. (:
Közben másoltam. 6.080kbyte/mp TCM szerint. 13.341kbyte méretű ISO ~36-37perc. Az i5 gép hdd-ről a NAS-ra.
-
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24978 üzenetére
BD rip, 1.5GB méret és 2 óra játékidő. Nem próbáltam másik lejátszót, mert nem szeretnék váltani. NAS-ról produkálja, pendrive, saját hdd nem.
Hogyan tudnám tesztelni a nas - kliensek közötti sávszélességet? Mekkora sebesség az elfogadható, normális?
Nincs gigabit lan, csak 100mbit. -
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24883 üzenetére
Aha, ez nekem már valamiért nem jött át az eredeti leírás alapján. Köszönöm!
-
válasz
cinemazealot #24877 üzenetére
Azzal óvatosan, az Apache alapból nem követi a symlinkeket.
-
.Farkas.
tag
válasz
cinemazealot #24562 üzenetére
Sajna nem nyert :/
-
válasz
cinemazealot #24550 üzenetére
Ezt vágom, de mi a tipikus alkalmazása?
-
azbest
félisten
válasz
cinemazealot #24325 üzenetére
Korábban rosszul mondtam, nem drm miatt nincs 720p felett, hanem mert "mpeg dash" módban vannak a szerveren, ami azt jelenti, hogy apró darabkára szabdalva sima letöltésként gyűjti össze a darabokat és ezt a youtube addon magában nem tudja.
A kodi 17 kryptopn viszont egy intput stream addonnal már elérhetőek a fullhd-k, valaki korábban linkelte is. (amlogic boxon pedig 4k-t is próbáltam). Picit még lehet kezdetleges, de általában működik.
-
bally4
tag
válasz
cinemazealot #24247 üzenetére
Igen, erre gondoltam, akkor nem vagyok teljesen hülye. Libreelecben ugyanitt volt!
-
válasz
cinemazealot #24254 üzenetére
-
válasz
cinemazealot #24251 üzenetére
Ez nem a menüben megjelenő listaelem, hanem a külön konfiguráló program indítása a 'Rendszer' szekcióban.
MaCS
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #24251 üzenetére
Ja, hogy így. Rendszer menü alatt én azt értem amikor ezen a képernyőn a rendszer gombra kattintasz.
Ezek az almenük a home képernyőn a skin által meghatározottak, esetleg a user is tudja konfigurálni. Szóval bármi lehet. -
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #24247 üzenetére
Melyik OE verzió ez? Csinálj már egy képet erről légy szíves.
-
dragon1993
őstag
válasz
cinemazealot #24238 üzenetére
Neten keresztül gondoltam
Nekem annyi a lényeg, hogy a "gomb lenyomást" / "kapcsolást" csinálja a Raspberry Pi. -
#peter
csendes tag
válasz
cinemazealot #24221 üzenetére
Köszi szépen a választ!
-
Gabesz87
veterán
válasz
cinemazealot #24174 üzenetére
Köszönöm. Igen, ismerem a Rapoo-t, de nem szeretnék külön bill-egér kombót. Direkt azért néztem olyat, amin beépített touchpad van. Túl gyakran úgysem lesz használva, havi 3-5 filmnézés kb. Szóval ekkora összeget nem is szeretnék erre költeni. Ez a 4-5000-es kategória lenne a cél inkább. Amit linkeltem, a BT-os, tetszik. De az AirMouse is érdekes lehet, amit lentebb linkeltek, csak furcsállom az árát....861 Ft??? WTF? Nem tudom, mennyire precíz egy ilyen airmouse egy touchpad-hoz képest. Az ára miatt vonzó elsősorban.
-
etrop01
tag
válasz
cinemazealot #23827 üzenetére
Egy 8 Gb-os itt ajánlott microSD-re van felrakva noobsal LE meg egy Jessie mivel LE alatt nem tudok torrentezni és nincs samba de ha azzal indítom valóban penge minden. Most megnéztem jessie alatt torrentek szünetelterésénél érezhető a javulás ha stopolom a tm-et már majdnem teljesen jó. Mivel streamnél és vinyós lejátszásnál is ugyanazokat produkálja remélem beállítás lesz.
(#23828) Fecogame: merre találom ezt a fájlt és mennyire növeljem?
A transmisson újtaindítására tudtok valamit?
-
erikke17
őstag
válasz
cinemazealot #23809 üzenetére
Semmit se akármikre megyek egyből ezt az aktivációs fenét dobja fel. Ha be szeretnék Pl. jelentkezni még ezt se engedné. Ma sajnos nem volt időm rá holnap legyalulom aztán manuálisan felteszem legújabbat
-
LLaci89
tag
válasz
cinemazealot #23357 üzenetére
Tanulás alatt az egyetemet értettem. Az ottani tanulnivalóval van bajom.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #23052 üzenetére
Biztos be lehet valamit tölteni a RAM-ba és futtatni, de egy újraindítást nem ér meg. A legkisebb esélyt arra látom, hogy pont egy tűzfal mögötti OE rendszert hekkeljen meg valaki.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #23045 üzenetére
Az Openelec-et nem lehet szétbarmolni. Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem tudsz belenyúlni, mert csak olvasható fájlrendszeren van a rendszer. Max addonokat lehet telepítgetni.
Ha nem vagy biztos benne, hogy mik vannak telepítve, az openelec settingsben kell egy reszet-et kérni. Más nem kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
cinemazealot #23045 üzenetére
Már az egyik meg is van. A config.txt szerkesztés után ssh tiltottam is.
Meg persze a routerből is töröltem a port forwardingot.
Belátom, felelőtlen voltam.
csipuka: Van, de még nincs beüzemelve.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
cinemazealot #23043 üzenetére
Köszi. Ez jó ötlet. Az ssh jelszó alap volt és ki is volt engedve.
Megtettem a szükséges intézkedéseket.
-
norbszt
tag
válasz
cinemazealot #23028 üzenetére
Szia
Nincs, de az osmcben se állítottam be
-
polberto
tag
válasz
cinemazealot #22988 üzenetére
Ez a böngészőből megnyitott kép URL-je
-
polberto
tag
válasz
cinemazealot #22983 üzenetére
http://ip-cím/doc/page/preview.asp így néz ki!
-
polberto
tag
válasz
cinemazealot #22969 üzenetére
Köszi de te szerintem ip kamerára gondolsz, nekem asztali rögzítöm van, ebben az esetben is ugyanez a helyzet?
-
azbest
félisten
válasz
cinemazealot #22902 üzenetére
Vagy akár 14 dolcsiért egy nexx [link], akár openwrt-vel. Én vpn-hez használok egy ilyet.
Először egy pi1-est használtam, de a proci nem tudta kihajtani teljesen. A nexx box pedig wifit is ad. Persze raspibel is össze lehet dugdosni hasonlót, csak nem feltétlen költséghatékony. Persze, ha minden megvan hozzá és nincs használva....
-
miroon
aktív tag
válasz
cinemazealot #22902 üzenetére
Biztosan jobb lenne egy ilyen, de gondolom már van egy raspberry kéznél, ezért akarja azt használni
-
D@reeo
aktív tag
válasz
cinemazealot #22788 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy, hogy változtatott volna a dolgon bármit is, ha statikus IP-je van, de max kipróbálom, ha unatkozok egy kicsit.
Reboot helyett meg szerintem elég lenne egy "ipconfig renew"-val egyenértékű linux parancs (dhclient -v -r?) -
MK VII
veterán
válasz
cinemazealot #22697 üzenetére
Lapi mindenképp megy a levesbe.. 10 éves és már tépem a hajam böngészés közben vagy egy program indításnál, mert olyan lassú.
Valószínűleg az lesz, hogy még emésztem ezt a dolgot és kicsit több kerettel fogok gazdálkodni..
Köszönöm mindenkinek a választ..OFF OFF
-
MK VII
veterán
válasz
cinemazealot #22694 üzenetére
Monitort is vennem kéne még.. Mindenképp használtan venném azt, hogy gazdaságosabb legyen ez a művelet amit meg akarok csinálni.
Igazad van.. Természetesen nem USB-s monitor kell.. Közben leesett nekem is.
Tablet azért nem opció, mert a 19"-os kijelző méret mindenképp kellene.
Nem tudom ez itt mennyire off téma.
Van esetleg topik arra, hogy kitaláljunk számomra egy jó megoldást? -
alvarezlopez
tag
válasz
cinemazealot #22552 üzenetére
Tisztasor, köszi!
-
azbest
félisten
válasz
cinemazealot #22195 üzenetére
kínából néhány dolcsiért kapni usb i2c adaptereket
-
Kicsirics77
veterán
válasz
cinemazealot #22192 üzenetére
Igen jól tudod,de pl a tápot is vissza tudja adni a pi-nek így elég egy táp hozzá
-
Psycho12
csendes tag
válasz
cinemazealot #22160 üzenetére
Koax kábel van akkor DVB-C lesz gondolom
Köszönöm a gyors választ! -
vkp
aktív tag
válasz
cinemazealot #21833 üzenetére
Bootot kell csak kártyára rakni, rendszer pendrive-ra, akkor az sem gond, ha kontaktos a kártya
-
Beni2360
félisten
válasz
cinemazealot #21267 üzenetére
Mert nincs benne akksi, ami hajtaná kikapcsolt állapotban is a belső órát.
Hát az én K1 plus boxomban sincs elem és mégis megtartja és mutatja a pontos időt.
A net alatt beállított időt és adatokat szvsz bele éget vagyis raktározza a belső fix rammjában. Ezt már leteszteltem.
A Pi eszerint másképpen dolgozik.Nálam a LibreELEC-ben nem tudom a pontos dátumot sem beállítani. -
ger1895
csendes tag
válasz
cinemazealot #21221 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
cinemazealot #21210 üzenetére
Jogos a borda megkérdőjelezése, a Pi2 tökéletesen elvan borda nélkül még házban is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
cinemazealot #21047 üzenetére
Alkohollal vagy sebbenzinnel zsírtalanítod mindkét felületet, csöppentesz pillanatragasztót a borda aljára, egy papírlapból vágott rugalmas csíkkal szétteríted rajta és gyorsan lehúzod a felesleget, hogy ne "ússzon" és gyorsan rányomod...
-
busman
veterán
válasz
cinemazealot #21047 üzenetére
Lehet venni azt is pár száz forint.
-
havri1
félisten
válasz
cinemazealot #20896 üzenetére
Köszönöm, de nekem más volt a gond. Engedélyezve volt, mégsem látta egyik gép sem. Ekkor 5.0.8 Openelec volt fent. Ez alól simán ment a transmission, viszont a samba nem.
Most visszatettem a 6.0.3 - at, itt a samba tökéletes, viszont fagy, és a transmission nem megy.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #20661 üzenetére
Kodi magyar fordításba itt lehet beszállni:
https://www.transifex.com/teamxbmc/kodi-main/ -
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #20661 üzenetére
köszi
a playlistet kipróbálom
igen, pi-n vlc szaturációújabb kérdés: BT hangfalra kiküldhető a videó hangja, ha beleteszek egy usb BT adaptert?
Hol kell beállítani, hogy az legyen a hangkimenet? -
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #20612 üzenetére
Köszi, valóban működik, 3giga helyem van, nem kell pendrive
További (kezdő) kérdéseim:
1. ha kikapcsoltam a Pi-t, nincs más mód a bekapcsolásra mint táp ki/be? Esetleg távval menne?
2. hol van a Kodi magyarítás fájlja? Szerkeszthetem? Nem tetszik ugyanis sok megnevezés.
3. videó lejátszáskor az egérmozdításra megjelenő kezelőfelület eltűnési idejét lehet állítani? 2-3 sec elég lenne, most tovább vár.
4. autostart script létezik? tehát pl. egy megadott videót bekapcsolás után egyből kezdjen el játszani
5. használja valaki az ubuntu/vlc összeállítást? Lehet itt színtelítettséget állítani?Tetszik, csak testre kell szabni. De így legalább olyan lesz, amilyenre akarom
köszi!
-
BB9360
aktív tag
válasz
cinemazealot #20365 üzenetére
Kösz! -
BB9360
aktív tag
válasz
cinemazealot #20363 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Végül még az éjjel megrendeltem mindent az fdh-n, összesen 21k lesz, csak a táp érkezik később, mert az épp nincs.
Szerintem sokkal olcsóbban most nem nagyon találtam volna (3 d nyomtatóm nincs), ráadásul azért a pár ezresért (félreértés ne essék, minden fillér kiadása számít és alapos mérlegelés után történik csak meg) nem érte volna meg a macera.
Magán az eszközön megtakaríthattam volna 2,5k-t (ha nem kérem a noobs-os SD-t), ennyiből kaptam volna üres SD-t, OK, de nem akartam még ezzel is foglalkozni.Elég macera lesz a beüzemelés és működtetés, legalábbis tartok tőle...
Tényleg köszönöm a segítő hozzászólásokat, félek, lesznek még kérdéseim
.
-
válasz
cinemazealot #19701 üzenetére
Szia!
Ez még nagyon béta... Illetve csak úgy sikerült, h ez egy képfájl, ami az openelec 5.0.8 dev verzió a githubról, csak van benne built in chromium. Szívesen megosztanám, de ez az image marha nagy és 20 kbps a feltöltési sebességem...
Elvileg egy ilyen paranccsal meg lehet csinálni csak magát aa csomagot, de nekem nem akar működni... Legalábbis lefut, de nem látok sehol semmi változást...:
PROJECT=RPi2 ARCH=arm ./scripts/create_addon chromiumtestingmrdini
Viszont ha kivárom, míg lebuildeli az egész os-t, akkor pedig működik...
-
Beni2360
félisten
válasz
cinemazealot #19701 üzenetére
mert filmnézés közben többször ha már nincs reklám?
Erre szerintem ott van a Mobil, Tábla, Laptop. -
válasz
cinemazealot #19557 üzenetére
Erre én is gondoltam már. Talán tényleg kéne egy rendes táp, de nem akartam túl sokat befektetni, pl eredeti tervek szerint a tv usb-jéről kapta volna a tápot. Aztán jobbnak láttam a folyamatos üzemet.
Jut eszembe: privát email szervert csinált már valaki pi-ből? -
Truman
senior tag
válasz
cinemazealot #19496 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Igen valóban van már netbook 15 ezer környékén is ami jó lenne. De fontos a teljesen passzív hűtésű zajtalan működés is. A kis ház miatt kénytelen lennék vele egy szobában lenni. A kis külső vinyóm ami lenne hozzá, teljesen zajtalan. -
nepszter1
addikt
válasz
cinemazealot #19224 üzenetére
Konkrétan amire szeretném használni , hogy munka helyre bevinni és ott rádugni a monitorra és pl. online mecset nézni , vagy akár bent melóhelyen zenét hallgatni jobb minőségben
-
b0rZ
aktív tag
válasz
cinemazealot #19226 üzenetére
Szerintem kevés lesz a cpu hozzá..
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #19224 üzenetére
Egyébként felmerült már másban is a kérdés, hogy vajon TeamSpeak szerver működik-e Pi-n. De ahogy elnézem, csak valamilyen x86-os emulációval (nem olvastam végig a cikket, lehet, hogy tévedek).
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #19022 üzenetére
Ennyi egyelőre elég is, köszi szépen! Amiket én az érdekesség kedvéért kipróbáltam az megy, ha meg a cimbinek további igényei lesznek itt van ez, plusz kérdez ha mindez kevés lenne.
Az előző felvetésemet nem szakérted esetleg?
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #18950 üzenetére
Szia!
Köszönöm a súgót. Megcsináltam lépésről lépésre, de nem működik. Mindent a leírás szerint csináltam, mégis a kodiban csak az openelec van a samba megosztások között.
Mit csinálok rosszul?
-
válasz
cinemazealot #18895 üzenetére
Az ssh a 192.... IP-vel működik,
M43g
Valóban távol voltál, amikor a külső ip- vel próbáltad, vagy ugyanazon a belső hálózaton?
pl. a whatismyip "server port test"-je sem látja nyitottnak a 22-es portot? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
cinemazealot #18839 üzenetére
Jaja kiló
, de a forint a lényeg!
-
Osynho
addikt
válasz
cinemazealot #18400 üzenetére
5.1-et kevés tv továbbít.
-
válasz
cinemazealot #18355 üzenetére
Köszi a tippet, szétnézek ott. Amúgy elkezdtem írni egy saját scrapert, csak most más gondom van: beolvastattam volna teljes könyvtárat újra a tmdb-vel, de két napja egyetlen találata sem volt, üres az egész filmtár a keresés után. Ez mitől lehet?
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #18357 üzenetére
Alapvetően az van, de néha kell a vezérlőpanelhez és akkor látom. De ezután majd nem figyelek oda.
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #18335 üzenetére
No, hát megcsináltam de igazán nem érzem a változást. Filmek alatt így is "darabos" az egérkurzor mozgása és (talán ezért) nem, látom gyorsabbnak a mozgást.
Kártyaolvasóba téve, PC-re dugva Notepad++ progival (szóközzel) bemásoltam az általad leírt sort tehát elvileg nem ronthattam el. -
Szicskeee
tag
válasz
Valszinu CEC el kezeli az erositot mert regebben meg a pi elott vmi szar hdmi kabellel kotottem ossze es ott nem mukodott utana vettem 1 jobb minosegut es akkor ment igy.
Bocsi a dupla postert.
-
szasanyi
félisten
válasz
Köszi, meg is nézem csak eléggé láma vagyok ehhez a .txt szerkesztéshez. Hálózaton keresztül is vagy csak a MicroSD kártyát olvasóval PC-re dugva tudom ezt megcsinálni?
stigma: sajnos nem ismerem az erősítődet. Gondolom többféle HDMI bemenete és csak 1db HDMI kimenete van (erre van a TV rádugva): Ha így van, akkor ezen az egy kimeneten küld(ene) minden jelet a tévének, amivel az a gond ha több (legalább 2 aktív) HDMI bemenet van egyszerre, akkor egyik sem megy met nem tudja kezelni egyszerre, egyazon kimeneten. Erre gondoltam, nem tudom érthető-e?
-
Szicskeee
tag
válasz
cinemazealot #18332 üzenetére
Az az erdekes, hogy az erositot tudom iranyitani CEC-el.Tehat ahogy atkapcsolok az erositore ott megy a TV taviranyitoja.Szoval valszinu nem tudja iranyitani amit az erositobe dugok + menuben semmi beallitas nincs CEC-hez..
-
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18137 üzenetére
A wetek playon linux alapú openelecet használok.
Oda találtam egy lamp nevű addont, ami elvileg rpi-re, rpi-2-re, wetek playre is van:
[link]
Már csak az lenne a kérdés, hogy hogyan kell ezt konfigurálni, kell-e egyáltalán.
Ha letörlök valamit a nas-ról, akkor valamelyik kliensen elindítok egy médiatár tisztítást, és az törli onnan is?
Gondolom azt viszont kell konfigurálni, hogy hová mentsen a szerver.. -
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18130 üzenetére
Esetleg wetek play-ra? ( openelec) azt úgyis csak tv szervernek használom.
-
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18124 üzenetére
Azt szeretném megoldani, hogy valamelyik pi-n vagy a wetek playon (mindegyiken openelec fut) legyen egy központi adatbázis a nas-omon tárolt filmekről zenékről, illetve hogy mi volt már játszva, meddig,stb., és azt az adatbázist használja a többi pi-m, pc-m,androidos tablet,stb kodival.
Ui. Az előző hozzászólásban pi-t írtam PC helyett,de a prediktív szótár megint okos volt
-
psg5
veterán
válasz
cinemazealot #17908 üzenetére
Nem tudom miért volt, de harmadikra jó lett. Igaz még teljes estés 3d iso-t nem néztünk meg (még annyi idő el sem telt
Nem vettem bordát... -
truefx
aktív tag
válasz
cinemazealot #17863 üzenetére
Ha lassú az egér: [link]
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17863 üzenetére
-
psg5
veterán
válasz
cinemazealot #17604 üzenetére
Megnyugtató,
a Pi2 elég okos, hogy jóval előtte be-cache-lje?Sajna lemaradtam az edigitalis sandisk 16gb-s akcióról,de több mindent vennék iponban így kiszállítás ingyen így esetleg ez a micrsd is jó lesz Pi2-höz?
Valamint ez a táp megfelelő lesz Pi2-höz? -
lord.lakli
őstag
válasz
cinemazealot #17511 üzenetére
Te tudod, de szerintem semmit sem jelent a "klimatizáció" médialejátszó esetén. Pi 1 megjelenéstől ment 24/7-ben Pi 2 megjelenéséig (2-3 év). Azóta Pi 2 megy ugyanígy megjelenéstől és semmi gondja sem volt/van.
-
válasz
cinemazealot #17551 üzenetére
Az openelec és az osmc úgy van összefaragva, hogy automatikusan elinduljon, és a működésükhöz szükséges komponensek vannak csak rajt. Ezért is körülményes belefaragni plusz funkciót biztosító programokat, pl. torrent kliens. Cserébe kulcsrakész rendszert kapsz, csak pár kattintás beállítani az alapvető dolgokat.
Az általános célú operációs rendszerek(OS X, Windows, Rasbian vagy Ubuntu) esetében te szabod testre a rendszert az igényeid szerint (legyen-e grafikus felület, és az melyik legyen), milyen programok legyenek telepítve, stb. Ezekre is telepíthető a kodi, mint bármely másik program. -
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #17551 üzenetére
Igen, láttam már csak nem akartam szerkeszteni. Én azt mondom próba cseresznye, annyit szvsz megér. Én mindenképpen ki akarom próbálni, csak azért mert látni akarom. Linux vagy linux alapú rendszert és programokat még sosem használtam, ezért (is) izgalmas lesz.
-
válasz
cinemazealot #17545 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy vajon lehetséges-e pl. egy billentyűkombinációval váltani Respbian-ról (és annak egyéb alkalmazásairól) Kodi-ra és vissza, vagy csak a multiboot a megoldás?
Nem Respbian, Raspbian.
A kodi is csak egy program, mint a transmission, vagy böngésző. Nem kell ahhoz multiboot, hogy elindítsd leállítsd, vagy grafikus felületet használva átválts egyikről a másikra.bear_
És a config.txt- keresztül sem lett "tuningolva"? -
Blaise
veterán
válasz
cinemazealot #17545 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom milyen telefonjaid voltak illetve van most, de inkább nem mondok semmit...
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #17540 üzenetére
Ez érdekelne, mert van egy "bivaly erős" PC-m dVGA nélkül (mert inkább PS4-en játszom gond nélkül, mint bosszankodjak mindig valamin a PC játékok miatt) ami fölösleges. Ha ki lehetne váltani meg is tenném. 99%-ban netezek rajta, és letöltök. 1% YT és film (az utóbbi inkább házimozival tévén megy).
Akkor menjünk rá a témára, hogy kiderüljön mi a helyzet!A gond csak annyi, hogy nekem még nem érkezett meg a rendelt cucc.
-
azbest
félisten
válasz
cinemazealot #17314 üzenetére
le tudod menteni fájlba a kártya tartalmát, ha meg akarod tartani
-
válasz
cinemazealot #17312 üzenetére
Miért nem töltöd le megint, és teszed fel a kártyára? Mégpedig a teljes raspbian-t. Lesz benne böngésző, és a kodi-t is fel tudod rá tenni.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17290 üzenetére
Ha Openelec kell, akkor ne ilyen vargabetűvel próbáld telepíteni. Töltsd le az image-et, írd ki egy SD kártyára, dugd be a Pi-be és kész.
-
válasz
cinemazealot #17252 üzenetére
IMDB-hez miért nem használod a kodiba épített IMDB eszközt? Kilistázza a szereplőket, stb., talán még előzetest is lehet így nézni.
Én ugyanezt a telefonomon intézem, a yatse a lejátszott filmnél kirak egy imdb gombot, ami behozza a film adatlapját (a telefonra) -
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17252 üzenetére
Openelec alatt csak Kodi addonokat tudsz telepíteni, egyéb szoftvereket nem. Tehát ezt a böngészőt se.
Viszont a Kodi (megfelelő scraper beállítással) maga betölti a film információkat az IMDB-ről. Ehhez nem kell böngésző.
Esetleg használhatsz multibootos kártyát és az 5%-ban másik operációs rendszert indítasz. -
Brandynew
őstag
válasz
cinemazealot #17166 üzenetére
Raspberry Pi 2 model B + ház + hűtőborda + táp + 16 GB UHS-I microSD = 15500 Ft
Ehhez egy külső 120-320 GB-os HDD 6-11 ezer Ft mérettől és attól függően, hogy új-e, vagy használt. -
válasz
cinemazealot #17166 üzenetére
de szebb mint egy noti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest