Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz Mattb #21204 üzenetére

Szerintem teljesen fölösleges ventilátoros házra költeni. A ventilátor csak többlet fogyasztást eredményez az amúgy is sokszor problémás tápnak (olvass vissza, sokan nyűglődnek, mire megtalálják a megfelelő tápot), illetve fölöslegesen zajong. A Pi2 (és talán a Pi3 is) pedig tökéletesen megvan passzív bordával is. Amikor év elején megvettem a Pi2-met néhány topiclakó még a borda létjogosultságát is megkérdőjelezte. Ráadásul nekem az egész cucc a tévé mögött van, senki nem látja, a doboz pedig a málnapc.hu-tól kapott fekete, vékony falú, recsegő-ropogó vacak. Ha annál kicsit masszívabbat választasz, jobban jársz, de ha nem teszed házba, még a hűtése is jobb lesz. Legfeljebb néha portalanítani kell. ;)

Amikor a Pi átvette itthon a médialejátszó szerepét egy HP ProLiant Microserver N36L-től (ami egyébként is egy halk PC a maga 1 db 12 cm-es ventilátorával, ráadásul egy szivacsos belső falú szekrényben működött), felüdülés volt, hogy tökéletesen zajmentesen nézünk filmet. Már csak a projektornak akarok egy hush-box-ot és tökéletes lesz a moziélmény. :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés