Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9488) Penge_4


Penge_4
veterán

Sziasztok,

Én is gondolkoztam egy ilyen beszerzésén (inkább a Banana Pi tetszik).
Elsősorban torrentre lenne használva (ebben a maximumot kéne nyújtania). HDD-nek lehetne egy USB-s külső vinyó, aminek nem kell külön táp. Ezt gondolom elbírná. Egyéb perifériát (billentyűzet, egér) akár le is lehetne húzni róla miután elindult a kliens.

A legfontosabb az lenne, hogy folyamatosan fusson sok (4-500) torrenttel. Nyilván seedben tartásról van szó, nem arról, hogy egyszerre ennyit töltene le vagy töltene fel maximum sebességgel. Ebben az esetben olyan 10 szimultán letöltés illetve 20 szimultán feltöltés (a pár kB/s-től a megabitig, leecherfüggően), amivel számolni kéne. Ezt bírná stabilan?

A második, amennyiben az elsővel képes megbirkózni, mivel alacsony fogyasztású és úgyis folyamatosan üzemel, ezt lőném ki HDMI-vel (HDMI->DVI átalakítóval) fullHD monitorra és filmeket néznék rajta. Mennyire bírna 1080p-s filmeket a folyamatos torrent mellett?

Ezek mellett még nyilván egy localhost webUI futna, amivel hozzáadnám a letöltendő torrenteket.

Valamennyit visszaolvasgattam a topicban, írták, hogy az USB-je nem annyira stabil, meg előfordul, hogy lefagy.

NAS-on is gondolkoztam, de azokon saját firmware van valami gagyi torrentklienssel meg egy rakás kéretlen, általam nem használt szolgáltatással (felhő, biztonsági mentés, RAID, stb.), ellenben hiányzik belőle a rugalmasság, amit egy oprendszer (akár Linux, akár Android) kínál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.