Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Sziasztok,
Én is gondolkoztam egy ilyen beszerzésén (inkább a Banana Pi tetszik).
Elsősorban torrentre lenne használva (ebben a maximumot kéne nyújtania). HDD-nek lehetne egy USB-s külső vinyó, aminek nem kell külön táp. Ezt gondolom elbírná. Egyéb perifériát (billentyűzet, egér) akár le is lehetne húzni róla miután elindult a kliens.A legfontosabb az lenne, hogy folyamatosan fusson sok (4-500) torrenttel. Nyilván seedben tartásról van szó, nem arról, hogy egyszerre ennyit töltene le vagy töltene fel maximum sebességgel. Ebben az esetben olyan 10 szimultán letöltés illetve 20 szimultán feltöltés (a pár kB/s-től a megabitig, leecherfüggően), amivel számolni kéne. Ezt bírná stabilan?
A második, amennyiben az elsővel képes megbirkózni, mivel alacsony fogyasztású és úgyis folyamatosan üzemel, ezt lőném ki HDMI-vel (HDMI->DVI átalakítóval) fullHD monitorra és filmeket néznék rajta. Mennyire bírna 1080p-s filmeket a folyamatos torrent mellett?
Ezek mellett még nyilván egy localhost webUI futna, amivel hozzáadnám a letöltendő torrenteket.
Valamennyit visszaolvasgattam a topicban, írták, hogy az USB-je nem annyira stabil, meg előfordul, hogy lefagy.
NAS-on is gondolkoztam, de azokon saját firmware van valami gagyi torrentklienssel meg egy rakás kéretlen, általam nem használt szolgáltatással (felhő, biztonsági mentés, RAID, stb.), ellenben hiányzik belőle a rugalmasság, amit egy oprendszer (akár Linux, akár Android) kínál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 3800X + RTX 2080 SUPER + 32GB RAM Gamer PC (AORUS / RM750x)
- Asztali PC i7 13700K RX 7900 GRE 32GB DDR5 1TB NVME
- ROG Core PC - ROG X570, Ryzen 7 3700X, 16Gb RGB, ROG RTX 2060 Super 8Gb, 500Gb M2 SSD - Windows 11
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i5-12600KF/ASRock - Z790 PRO RS/D4/MSI RTX 3080 Suprim X 10GB/32 GB DDR4
- Asztali PC , i5 12400F , RX 9060 XT , 16GB RAM , 1TB NVME
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- Bomba ár! HP Elite X2 G4 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann