Új hozzászólás Aktív témák

• Rhino666

addikt

LOGOUT blog (1)

Üdv!

Adott egy 3B v1.2, hozzá tartozó 5V 2,5A táppal és 16GB microSD kártyával. Kérhetnék egy gyorstalpalót, hogy mire lehet még szükségem feltétlenül ahhoz, hogy PiHole legyen belőle? Nem szeretnék úgy járni, hogy még a TV távirányítóját is kinyírja. :(

Hűtőborda? Ház? Valami shield? Amatőr kérdések ezek, Arduino-ban otthon vagyok, de ez a Raspberry dolog teljesen idegen, csak annyit tudok róla hogy egy teljes értékű szerver csak kicsiben... :)

Valahogy úgy képzelem ezt az egész procedúrát, hogy felhúzok valami rendszert a microSD kártyára, bedugom, táp + ethernet, adok neki fix IP-t és beállítom a routeren, hogy azt használja DNS-ként, aztán legfeljebb valami remote webes admin felületen finomhangolom hogy milyen domaineket akarok letiltani.

Egy 0-tól Java fejlesztőig terjedő skálán mennyire vagyok a valóságtól elrugaszkodott? Monitor, billentyűzet, egér, TV távirányító is kellhet a rendszer telepítéséhez (esetleg a használatához)? Arra gondoltam, hogy Pi OS-t rakok rá, mert Ubuntut nehézm lehet, jó eséllyel másra nem is lesz használva. :)

Reményeim szerint ez egy set it and forget it scenario, nem szeretnék rendszeresen szarakodni vele, ugyanis az időm megfizethetetlen. :)

Köszi a konstruktív válaszokat előre is!

Üdv:
    Rhino666

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés