- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy nem túl gagyi microSD-nél a foglalat lesz a szűk keresztmetszet, nem kell egészen sandisk extreme szintekig menni...
-
Keem1
veterán
Az eMMC-vel nem csak ez az egyedüli "probléma". Attól eltekintve, hogy gyorsabb, mint az SD, a célja még ugyanaz. Médiafájlok tárolása. Valószínűleg egy 4K videót kellő sebességgel kiír, de egy rendszer üzemeltetésekor keletkező adatváltozásokat ez sem tud igazán megfelelő sebességgel kezelni.
Szerintem valamelyik későbbi generációban elérhető lesz a kártyafoglalattal átellenben a Pi alján az NVMe csatlakozó (az sem kizárt, hogy nem az alapváltozatban, hanem valamelyik extra kiadásban), amivel már kellően kicsi, kis fogyasztású, ám nagy kapacitású és teljes értékű SSD csatlakoztatható a mostani megoldásnál kényelmesebben (az USB-s külső ház, amiben az én SATA SSD-m van, tök jó, de nem kifejezetten kényelmes), az SSD minden előnyével együtt (TRIM, SMART, kiemelkedő sebesség rendszer alá is).
A Pi túlsó szélére kitett NVMe csatlakozóval bőven belefér egy 80 mm hosszú SSD, és a vastagsága (amennyivel magasabbra kell beépíteni egy házban) is csak alig fog növekedni emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest