- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
goldister #34387 üzenetére
Az owncloud-ból forkolták a nextcloud-ot, és azóta az utóbbi sokkal gyorsabban fejlődik. Én a fork óta használom, és a biztonsággal nem volt gondom. A nextcloud kliens szokott egyedül meghalni ha egy nagyobb fájl szinkronizálásánál a fájlt felülírom még mielőtt feltöltötte volna az előző verziót.
-
válasz
goldister #34270 üzenetére
No és a "másik PC" a "tökéletes PC"-re milyen sebességgel másol?
Továbbra is azt mondom, hogy a hiba nálad van. Nincs lekorlátozva tuningolva,optimalizálva,...?
Hiába van ugyanolyan hálókártya benne, ha a beállítások (vagy kábel miatt) nincs meg a sebessége.- Fizikailag cseréld fel a 2 PC-t. Ami eddig "tökéletes" volt, az új helyen is hozza a sebességet? A "másik PC" megtáltosodik az új helyen?
- Nézd át a "másik" hálózati beállításait. Milyen sebességgel kapcsolódott, Van rajta valami+ biztonsági program? Elég izmos gép(HDD), hogy tudja azt a sebességet?
Ezt inkább valamelyik hálózatos topikban kéne átbeszélni, mivel a a Pi részéről a sebesség, és a fájlmegosztás problémamentes.
-
-
válasz
goldister #34251 üzenetére
Jó jó, de a gép(ek) vezetékkel, vagy WiFi-vel kapcsolódnak? Másik gépre/ről tudja a stabil 10MB feletti sebességet? Csak a Pi-vel van sebességgondod? Milyen sebességgel csatlakozik a hálózatra? (Mind a PC mind a Pi) pl. az ethtool eth0 parancs szerint mekkora a kapcsolat sebessége(már ha vezetékes)
NFS és Samba között nincs difi, mindkettőnek ki kell hajtani azt amit az USB-s lemez tud. (Nem az USB-s csatlakozás(ház) a szűk keresztmetszet?)
Nekem most a torrent 2.6MB-val tölt fel, és ezért csak 6MB-al tudok másolni samba-n keresztül (Nekem még 100Mbites Pi2 van) Más program nem tekeri a merevlemezt, vagy a hálózatot? -
válasz
goldister #34247 üzenetére
Szívesen!
Mit, hova, mivel? Én tudom, hogy te tudod, de nekem fogalmam nincs mire gondolsz, hogy melyik eszköz mire hogyan csatlakozik.aryes
Hogy, hogy mi értelme? A béjeggyűjtésnek vagy a pimpelt desktopnak(cicis háttérkép, 3D gyorsítós képernyővédő,...) mi értelme? Miközben a Pi "unatkozik", csinál valami értelmeset. De futtathatsz rajt BOINC klienst, amivel elég sok tudományos projekt részesévé válhatsz. Sok kicsi sokra megy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam topic
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lexus, Toyota topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest