- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Nem vagyok nagy linux guru, eléggé kopottak az ismereteim, de olvasgatok.
Most még tesztelgetem a Pi4-et, nem jött még meg a ház / micro hdmi átalakító, szóval jelenleg a Raspbian Bluster Lite-al próbálkozok. Samba megosztás lenne rajta, működött is, csak érdekes, mármint az usb meghajtó mountolása. Erre kaphatnék egy leírást?
Készítek bárhova, mondjuk a /media -ba egy mappát. Utána chmod 777-es jogok erre a mappára a pi usernek.
Utána ide csatolom?
Próbáltam csatolni, ment is. Látszólag rendben volt, utána kivettem a pendrive-ot és ugyanúgy elértem a hálózaton a mappát, benne a file-okkal, tehát valójában az sd kártyán volt a tartalom, ez így nem okés.
Vagy azért lehetett mert rebootoltam és ugye lecsatolódott, a mappa meg ugye ott van az sd kártyán...Nekem ehhez kellene egy leírás, meg az fstab szerkesztéséhez. EXT4 partíciót fogok használni.
Raspbian Bustel Light-ban üres a Home? Tehát se downloads mappa, se semmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Opel topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3080 Ti , 32GB RAM , 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest