- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
maestro87 #32948 üzenetére
Windows-ról Pi-re? Pl. DSynchronize Portable
Pi-ről Windows-ra? Pl. rsync -a /nas/data/ /mnt/Windows/2018-08-01
Vagy olyan WEB-es, mindenhonnan elérem felhőt? pl. NextCloud -
válasz
bence092301 #32947 üzenetére
Bővebbet tudsz mondani az igényekről?
-
maestro87
őstag
Köszi, megjavítottam fsck -a paranccsal mert nem szeretem ha bármilyen hiba van a rendszerben.
De úgy tűnik felesleges volt a mentés. Egy torrentet leellenőriztem, de megvan 100%-ban, a többi meg majd idővel kiderül.
Egyébként arra van valami javaslatod, hogy lehetne az RPi-n szinkronizálni bizonyos mappákat a Windows-os gépemmel? Jó volna egy amolyan házi felhőtárhely. -
bence092301
tag
Szerintetek a raspberry pi 3 b+ vagy a Rock64 4gb ram os valtozatt a jobb? (NAS szerverrt szeretnék futtatni.)
-
-
válasz
t72killer #32940 üzenetére
Alakulunk kameravezérlésből, csak a Thieye kamerákat nem látom a támogatottak között.
-
-
Arról lehet tudni valamit, hogy az egyes raspberry változatok mennyit fogyasztanak, zero-tól Rock64-ig?
Másik kérdés, hogy androidhoz elég-e 1GB RAM úgy, hogy 1-2 app is fusson, vagy ha droidot szeretnék, akkor több kell?
-
Nem alapkövetelmény a streaming, de nem jönne rosszul. Gyakorlatilag ezeket kell megoldani:
0. kameraindítás (attiny85, automatikusan indítaná ha a tápáramot szolgáltató napelem feltöltötte az akksit), ez a rész nagyjából világos, sőt, a nemrég berendelt thieye kamerámon lehet alapból meg van oldva a probléma a "car mode"-dal (kb 3-4 hét múlva érkezik a kamera, akkor tudom tesztelni)
1. Vezérlés (menü, felvétel): A-megoldás: kell egy kütyü ami vagy androidot futtat és szimplán megy rajta a kamera appja vagy B: bevethetők róla a html parancsok - "A" igényel egy komolyabb, pl Rock64-es rendszert, "B" megy arduinóról is.
2. Adatmozgatás: ez nekem arduinónál fehér folt, nyilván egy Raspy-nak, pláne Rock64-nek vagy telónak nem gond.Routert tudok szervezni, ha kell - bár legszivesebben egy dobozban oldanám meg a vezérlési-adattovábbítási feladatokat. Net amúgy vegyesen LTE mobilnet és a környékről fogható ingyenes wifi lenne - utóbbi elég bizonytalan, mindenképp kell az LTE backup.
Az esp8266-os kérdéssel átmegyek az arduinós topikba
-
válasz
V.Stryker #32934 üzenetére
A /boot/config.txt-ben hogy néz ki a GPIO beállítása? Van benne egy ehhez hasonlatos sor?
dtoverlay=lirc-rpi,gpio_in_pin=18,gpio_out_pin=22Próbáltad már szűz rendszeren, ahol nem frissítesz, telepítesz mindenféle fura dolgokat, hanem csak és kizárólag a wiki leírását követed?
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudjatok, h most honnan érdemes rpi 3-t venni? HA-n nem nagyon találok értelmes áron.
-
válasz
Yoshida #32931 üzenetére
+#32932: nem kell realtime, az is elég, ha naponta 8-10 jobb minőségű fotót átküld. Kültérben lenne, tehát fontos, hogy legyen egy (fúrható-faragható műanyag) vízálló tok, azaz régi fényképezőgéppel inkább nem próbálkoznék.
Gondoltam rá, de normális áron kapható IP-kamerák képminősége a kaki alatt van 3 szinttel, egy négyéves gopro/normálisabb mobilteló szintjét megütő fotót feltöltő példány fehér holló ritkaságú - a h4 black-em pedig csak a port gyűjti itt a polcon már majd egy éve, gondoltam hasznát vehetném. És persze egyúttal kitanulnék egy tök érdekes dolgot is.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
t72killer #32930 üzenetére
szerintem ez akkora ön tökön szúrás, már bocs, hogy inkább mindenképp ip kamera vagy hasonló irányba kéne menni. szerintem ráadásul a gopro streamje rossz felbontású, késik, stb. timelapse-re használtam építkezéshez (csak helyben sd-re mentéssel, 5sec / kép), és eléggé melegszik még tok nélkül is, zártabb helyen túlmelegedhet. nekem 3+ van csak, de a későbbiekről olvastam ilyen gondot, de lehet csak 5 -6 tájékán, hogy asztalra letéve nem bírt 2 órát teljesíteni, mert túlemegedés miatt kikapcsolt. Szóval nem erre találták ki szerintem...
-
Sziasztok! Zöldfülűként kérnék egy kis véleményt:
Egy akciókamera - egyszerűség kedvéért hívjuk gopro-nak, mert az egyik kamera egy hero 4 black lesz - képét szeretném streamelni/fotókat megosztani róla, illetve a kamerát távolról (500km...) neten keresztül vezérelni. Azaz gyakorlatilag IP-kamerává változtatni. Azért írtam gopro-t, mert azt már elég alaposan körbejárták a kamerahackelésben érdekelt népek.
A kérdés, hogy milyen megbízható és alacsony fogyasztású/minimál-hardver és szoftver kéne a projekthez?
Amit eddig tudunk:
- A kamerához van full kontrollt biztosító Androidos app, ami képet is hoz a kameráról
- Ebből ügyes kollégák kihalászták a http protokollt használó parancsokat, amit Arduinora felpakolva tudják vezérelni a kamerátKérdések: meg lehetne-e úszni a vezérlést-megosztást anélkül, hogy egy folyamatosan töltőn tartott(...) Teamviewerrel vezérelt mobiltelót kéne bevetni? Egy Pi zero vajon tudná kezelni az adatforgalmat? Azt hogy lehet megoldani, hogy egyidejűleg kapcsolódjon wifin a netre ÉS a kamerát is wifin kezelje?
A teamviewer-es telefon is csak 3/4G hálózattal működőképes megoldás, lévén nem tud egyszerre netes wifire és a kamera wifijére csatlakozni - ennél kéne valami jobb megoldás, ami kérfelé tud nézelődni.
P.S.: Látom valaki már ráállt a témára
Még persze a távoli elérés és a hardverigény kérdéses...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hívószám-hamisítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged