Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
azbest
üzenetére
Régen használtam már média lejátszásra az első generációs pi-t, de a zeroval most openelec-cel indítottam.
A 6.0.1 remekül fut rajta. A gui betöltése persze kicsit tovább tart, de 1GHz sebességgel menüben mászkálás és állítgatás közben is folyamatos maradt a háttérben a tv stream lejátszás a háttérben.Először a hub-ról akartam visszatáplálni, de kiderült hogy ez a régi, gagyi hubom diódával védett

A samsung sd kártya amivel próbáltam nem szereti, ha kirántom alóla az áramot. Korrupt lett a fájlrendszer. A sandiskek nem ilyen kényesek.Áh közben próbálom sandisk-kel... ez is könnyen elromlik. Csak bedugom a hub saját tápját is. Lehet, hogy nem szereti, ha rajta keresztül van más megtáplálva. De az is lehet, hogy a magasabb órajel miatt érzékenyebb. Vagy tényleg bajos a friss openelec kernele... de így is fagy...
Na kiírás után átállítottam a config.txt-ben az órajeleket a p1 alap órajelére. Úgy tűnik az openelec nem túl stabil, ha 1GHz sebességgel megy, volt hogy partició kiterjesztésbe belefagyott vagy utána a rebootba. 700MHz-en megfontoltabb, de legalább nem fagy le. Így jónak tűnik.

A képen még a magas órajelen van. A korábbi 6.0.0 még 700-on hajtotta a pi zerot, mert nem ismerte külön, ott azért lehetett stabil. Így 2.08 a bogomips.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Egérpad topik
- Gaming notebook topik
- Formula-1 humoros
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/16Gb RAM/550W Platinum
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 - TOUCH
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- Apple iPhone SE 2020 64GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

wassermann