Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz azbest #18140 üzenetére

Régen használtam már média lejátszásra az első generációs pi-t, de a zeroval most openelec-cel indítottam.
    A 6.0.1 remekül fut rajta. A gui betöltése persze kicsit tovább tart, de 1GHz sebességgel menüben mászkálás és állítgatás közben is folyamatos maradt a háttérben a tv stream lejátszás a háttérben.

Először a hub-ról akartam visszatáplálni, de kiderült hogy ez a régi, gagyi hubom diódával védett :)
    A samsung sd kártya amivel próbáltam nem szereti, ha kirántom alóla az áramot. Korrupt lett a fájlrendszer. A sandiskek nem ilyen kényesek.

Áh közben próbálom sandisk-kel... ez is könnyen elromlik. Csak bedugom a hub saját tápját is. Lehet, hogy nem szereti, ha rajta keresztül van más megtáplálva. De az is lehet, hogy a magasabb órajel miatt érzékenyebb. Vagy tényleg bajos a friss openelec kernele... de így is fagy...

Na kiírás után átállítottam a config.txt-ben az órajeleket a p1 alap órajelére. Úgy tűnik az openelec nem túl stabil, ha 1GHz sebességgel megy, volt hogy partició kiterjesztésbe belefagyott vagy utána a rebootba. 700MHz-en megfontoltabb, de legalább nem fagy le. Így jónak tűnik.

A képen még a magas órajelen van. A korábbi 6.0.0 még 700-on hajtotta a pi zerot, mert nem ismerte külön, ott azért lehetett stabil. Így 2.08 a bogomips.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés