Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
OSMC-t futtató RPI2-m már minden szempontból tökéletes lenne a használatra, a rá csatlakoztatott HDD-től eltekintve (jelenleg). A problémám a következő: A drive egy 5 éves WD Elements, pontosan [ilyen] típusú. Tartalmaz egy NTFS és egy Ext4 partíciót. Szeretném, ha már véget ér minden aktivitás rajta, akkor 10 perc után álljon le (spin down).
Ezt próbáltam a hdparm paranccsal, azt, hogy az milyen választ adott, már [ebben] a kommentemben kifejtettem. [Ez] alapján a guide alapján beconfigoltam a hd-idle-t, amelyik úgy nézett ki, hogy működik, 10 perc után leáll a vinyó, ha nem volt használatban. Igen ám, de leállítás után 20 perccel újra felpörög, majd 10 után ismét leáll, és így tovább...
Amit guidehoz képest másképp csináltam az annyi, hogy a hdparm-ot nem removeoltam, mivel az az OSMC-nek szerves része. Úgy vettem észre, hogy ha a disk le van épp állva és meghívom a hdparm-ot, hiába hibát dob, a disk felpörög (viszonylag gyorsan). Ezért próbáltam a hdparm service leállításást, udisks-glue.conf-ból való kitörlését (tartalmazott egy ágat, amelyben a következő parancs szerepelt: /sbin/hdparm -S 240 %device_fi$ ). Esetleg máshol lehet valamilyen időzített/ütemezett hívás (akár hdparm akár más, pl. df ami felpiszkálhatja a driveot?
Hang szempontjából, mikor ~20 perc után magától pörög fel, nekem úgy tűnik, hogy lassabb fordulatra pörgeti csak magát, alig hallatszik, nem zúgatja annyira, mint egy film lejátszása közben pl.
WD-s utilitykkel próbáltam piszkálni Windows alatt, de ezek által már nem támogatott. A S.M.A.R.T. funkciók jelenleg [így] vannak beállítva, ezekhez egyáltalán nem értek.
Ha bárkinek bármilyen ötlete, javaslata lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne ezt a spin-down/spin-up loopot megállítani (a suspenden kívül), azt nagyon szívesen fogadnám, mert én már minden ötletemet ellőttem, és elég tanácstalan vagyok.
Ha bármi más infó kell, azt is tudom mondani.
Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta a regényem (és segít)!
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 7
- Autós topik
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- RYZEN 5 7600X DDR5 FÉLKONFIG (GARIS)
- Gamer PC - Ryzen 7 2700X, RTX 2070, 16gb RAM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Lenovo S510 tower, i5-6400, 8GB DDR4, 500GB SSD Samsung 970 EVO, 500GB HDD
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest