- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
OSMC-t futtató RPI2-m már minden szempontból tökéletes lenne a használatra, a rá csatlakoztatott HDD-től eltekintve (jelenleg). A problémám a következő: A drive egy 5 éves WD Elements, pontosan [ilyen] típusú. Tartalmaz egy NTFS és egy Ext4 partíciót. Szeretném, ha már véget ér minden aktivitás rajta, akkor 10 perc után álljon le (spin down).
Ezt próbáltam a hdparm paranccsal, azt, hogy az milyen választ adott, már [ebben] a kommentemben kifejtettem. [Ez] alapján a guide alapján beconfigoltam a hd-idle-t, amelyik úgy nézett ki, hogy működik, 10 perc után leáll a vinyó, ha nem volt használatban. Igen ám, de leállítás után 20 perccel újra felpörög, majd 10 után ismét leáll, és így tovább...
Amit guidehoz képest másképp csináltam az annyi, hogy a hdparm-ot nem removeoltam, mivel az az OSMC-nek szerves része. Úgy vettem észre, hogy ha a disk le van épp állva és meghívom a hdparm-ot, hiába hibát dob, a disk felpörög (viszonylag gyorsan). Ezért próbáltam a hdparm service leállításást, udisks-glue.conf-ból való kitörlését (tartalmazott egy ágat, amelyben a következő parancs szerepelt: /sbin/hdparm -S 240 %device_fi$ ). Esetleg máshol lehet valamilyen időzített/ütemezett hívás (akár hdparm akár más, pl. df ami felpiszkálhatja a driveot?
Hang szempontjából, mikor ~20 perc után magától pörög fel, nekem úgy tűnik, hogy lassabb fordulatra pörgeti csak magát, alig hallatszik, nem zúgatja annyira, mint egy film lejátszása közben pl.
WD-s utilitykkel próbáltam piszkálni Windows alatt, de ezek által már nem támogatott. A S.M.A.R.T. funkciók jelenleg [így] vannak beállítva, ezekhez egyáltalán nem értek.
Ha bárkinek bármilyen ötlete, javaslata lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne ezt a spin-down/spin-up loopot megállítani (a suspenden kívül), azt nagyon szívesen fogadnám, mert én már minden ötletemet ellőttem, és elég tanácstalan vagyok.
Ha bármi más infó kell, azt is tudom mondani.
Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta a regényem (és segít)!
Új hozzászólás Aktív témák
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest