Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17101) DarkByte válasza szasanyi (#17096) üzenetére


DarkByte
addikt

Szerintem nem fogod megbánni. Elég egyszerű beállítani. Anyuméknak raktam össze egy RPi2-t úgy hogy sose volt Raspberry-m előtte. Körülbelül egy óra alatt beállítottam, WiFi-vel, mindennel. Pedig nekik régi CRT-jük van, úgyhogy még bénáznom kellett a Kodi menüjében mire rendesen beállítottam a kép pozícióját. De ilyen HDMI-s kijelzőnél eleve nincs.

(Szerintem többet paráztam a 4 érintkezős jack-ből RCA kábelen hogy jó lesz-e, de végül egy Sony camcorder kábel jó lett hozzá. Két dugót igaz fel kell cserélni a TV-be dugva, de amúgy szépen teszi a dolgát.)

[ Szerkesztve ]

(#17102) dugesz77 válasza DarkByte (#17101) üzenetére


dugesz77
őstag

Szerintem is. Első openelec telepítés/indítás után úgy éreztem ,hogy ez egy out the box termék. Féltem én is tőle,mert amikor vettem akkor is tele volt a topik számomra értelmezhetetlen UFO nyelven íródott hozzászólásokkal. Valaki itt már írta korábban.,hogy nem szabad megijedni. Azok az emberek akik média playernek vették nem írogatják le ide naponként,hogy ma is gond nélkül megnéztek rajta 3 filmet és hónapok óta ki sem kellett kapcsolniuk ,mert nem volt vele gondjuk.

(#17103) lehella válasza dugesz77 (#17102) üzenetére


lehella
senior tag

Így igaz, lassan egy éve jól teszi a dolgát. Mióta cseréltem a 5.0.8-as OpenElecet 6.0-ra, azóta talán gyorsabb is a masina :)

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#17104) arnd válasza azbest (#17100) üzenetére


arnd
senior tag

Amikor elindult a video, egyből beugrott, hogy sehol máshol nem lehet csak az "International" menüben...
Nem értem, hogy miért nem láttam ezt eddig...
Köszönöm.

Mondjuk az IMDB elérés utólagos módosítása is gondot okozott mostanság. Valahogy a jobb egérgomb kiesett...

(#17105) szasanyi válasza cigam (#17098) üzenetére


szasanyi
félisten

Végül ezt rendeltem. Távvezérlőről valahol már volt szó, de nem találom. Milyen típus jó hozzá, és pontosan mire lehet használni? Mármint funkciókat tekintve, és alapból kezeli vagy program és/vagy beállítás pluszban kell-e hozzá? Mint mondtam és külső, 2,5 USB3 HDD-vel használnám filmnézésre, néha zenét hallgatok. Jelenleg a TV-n tudom ezeket megtenni, de egyrészt ott a videófáljformátomok és a feliratok nem teljes körűen használhatók, másrészt jó lenne ha zenehallgatáshoz nem kellene mennie a TV-nek (is).

dugesz77: LG Simplink be van kapcsolva, és az AV HDMI Passthrough szintén. 38 évesen messze vagy már a tacskó kortól (kivéve a retardáltakat, de ebben a topikban túl sok nem lehet ;) )

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#17106) Celtis válasza szasanyi (#17105) üzenetére


Celtis
veterán

NE vegyél hozzá semmilyen távvezérlőt egyelőre, csak ha valami gebasz lenne. Sokkal elegánsabb a TV távirányítójával kezelni. Mind az erősítőd, mind TV-d tudja a CEC-et. Ha minden jól megy (TV-ben a simplink, erősítőben a Kuro link engedélyezve van), akkor csak elindítod a PI-t és teljes természetességgel kezeled a TV távirányítójával.

Zene hallgatáshoz pedig a mobilos távirányító app-ot érdemes használni, hiszen nyilván nem fogod a TV-t bekapcsolni hozzá. De TV nélkül egy külső infra távirányító sem jó semmire, visszajelzés nélkül.

(#17107) szasanyi válasza Celtis (#17106) üzenetére


szasanyi
félisten

Semmiképpen sem azonnal gondoltam. Először az eszköz legyen meg, aztán beüzemelve és működjön jól. Talán csak a WiFi adapter ami azonnal kellhet, mert vezetékes kapcsolatot nem tudok létrehozni a TV-nél.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#17108) kobipeti


kobipeti
aktív tag

Van egy PI zero-m mediaplayernek beállítva Openelec-kel, hűtőborda nélkül 3-4 óra használat után 52-55 fokig melegszik az alap 700 MHz-en, érdemes-e az órajelet emelni, mert elég lassú a menüben (másodperces csúszások vannak), és ajánlott-e az emelt a frekvencián a plusz hűtés? Elméletileg a zero 1GHz gyárilag, lesz-e látható javulás, lehet inkáb a codec-et kéne megvennem és kevésbé pörgetné a procit?

(#17109) azbest válasza kobipeti (#17108) üzenetére


azbest
félisten

A mostani openelec még valószínű nem ismeri direktben a pi zerot, hisz régebbi, mint a zero, ezért a normál pi1 sebességén használja. Úgy emlékszem valaki mintha nemrég írta volna, hogy a config.txt milyen beállítása mellett megy 1GHz-en így is. A licensz csak mpeg2 és vc1 videóknál számít, azokat nélküle le sem tudja játszani folyamatosan. A kezelőfelület lejátszás közben direkt frissül ritkábban (kikapcsolható a menüben a limit), azért, hogy ne a film akadjon meg.

A hd hang szoftveres lekonvertálásához a pi1 nem elég gyors, de normál tömörítésű filmeknél ezzel ritkábban találkozni.

A plusz hűtés nem szükséges normál körülmények között. Inkább csak biztos, ami biztos és dizájn célból szoktunk a rakni a pi-kre. Gondolj arra, hogy a telefonba zárt chipeken sem gyakori ma még a hűtőborda :)

[ Szerkesztve ]

(#17110) kobipeti válasza azbest (#17109) üzenetére


kobipeti
aktív tag

Köszönöm! Ezek szerint cselekszem

(#17111) Flowtation válasza cigam (#17050) üzenetére


Flowtation
őstag

Szia!

OFF:
Túl vagyok életem első linux telepítésén (ne röhögjetek :DDD ) az egyik itthoni gépre. A múltkor kérdeztem, hogy a pi-t meg tudom e csinálni dlna szervernek.
ON:
Javasoltad, hogy egy raspbiannal próbálkozzam. Nos azt szeretném kérdezni, hogy ezt ugyanúgy meg tudom tenni az sd kártyára? Tehát bootolok az usbről és a linux telepítőben az sd kártyára telepítek? Ott is kell mindenféle partíció? Ha nem akkor milyeneket és mekkorákat csináljak? 4 gbos kártyám van de azért megpróbálnám.
Gondolom grafikus felület nem kell. Ha megvan a telepítés akkor ssh-n keresztül tudom a továbbiakat csinálni? Pi bekapcs és utána a laptopról konfigurálhatom a torrentet és a dlna szervert?

Bocsánat ha alapvető dolgokat kérdezek, de még csak tanulom ezeket.

Köszi a választ!

ÜDv!

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#17112) cigam válasza Flowtation (#17111) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Gratula! Elindultál a lejtőn... :K

Nem úgy megy mint az asztali rendszerek telepítője. A RapberryPi hivtalaos oldaláról kell letölteni az image fájlt. Ezt ugyanúgy kell kiírni mint az openelec-et, vagy osmc-t. (w32diskimagewriter)
Ezután jön amit írtál, ssh-n keresztül bejelentkezni, beálítgatni. Grafikus felület nem kell, ezért a Rasbian lite-ot töltsd le(vagy az ubuntu core-t).
Asztali rendszernek mit telepítettél fel?

---

Készül a Raspbian cikk:

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#17113) Flowtation válasza cigam (#17112) üzenetére


Flowtation
őstag

debiant, aztán tettem rá egy xfce-t.
Most is azon lógok. :)

Jó, hogy lesz egy ilyen cikk is! :K

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#17114) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Vettem egy Raspberry Pi 2 Model B-t, Raspbiant raktam rá.

Jelenleg helyi hálózaton keresztül XRDP-vel érem el a grafikus felületét. Szeretném kívülről is elérni, de routeren keresztül csatlakozok, a routerbe pedig LTE-s SIM kártya van. Próbáltam port forwardingot, DMZ-t is, de sikertelenül, gondolom mobilnetnél erre nincs esély. És így XRDP-vel sem tudok kívülről csatlakozni.

Tudtok valami alternatív megoldást, hogy kívülről is elérhessem a Raspberryt?

Más alkalmazáshoz is kellene a nyitott port... olvastam valami SSH tunnel lehetőségről, de nem értem, hogy kell, megköszönném, ha valaki elmagyarázná, hogy mi ez, és mi a menete.

Köszönöm.

(#17115) azbest válasza Brandynew (#17114) üzenetére


azbest
félisten

ha a mobilneted privát tartományból ad címet, akkor nem lesz elérhető. Van szolgáltató, ahol többféle módon is lehet ip-t kapni, attól függ a hálózat, hogy melyik apn-jüket használod.

(#17116) Brandynew válasza azbest (#17115) üzenetére


Brandynew
őstag

Amit az első hozzászólásban ír az illető, az nem ennek a kijátszására van?

http://unix.stackexchange.com/questions/104024/how-to-access-a-private-network-behind-a-router-cant-port-forward

Illetve ez?

http://unix.stackexchange.com/questions/46235/how-does-reverse-ssh-tunneling-work

Még a TeamViewerre gondoltam alternatívaként, de az gondolom nem megy arm-es Raspbianon. Vagy?

(#17117) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!
Feltettem a raspian-t és sikerült a tvheadend kiszolgálót is feltenni, működik is. Más, kodi-t futtató eszközről elérem.
Feltettem hát a kodi-t az RPi2-re is, apt-get install kodi. Megörültem, hogy ismeri és már telepíti is.
A problémám az, hogy ebben a kodi-ban nincs PVR kliens.
Találtam a neten egy zip-et (pvr.hts-2.1.17.zip), ami a kodiban telepítve megjelenítette a Tvheadend HTSP klienst.
Viszont ez így nem működik, valamilyen "can't load Dll" problémája van (mit keres itt dll?!?!).
Ezt és a Vu+/Enigma2 klienst szeretném futtatni rajta.
Tudtok segíteni?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#17118) ice9


ice9
tag

Raspbian. Deluge + ftp + samba share + kodi 500GB usb hdd (pi-ről táplálva). kb 2 nap után (vagy 1-3, változó) lehal (kernel panic) a rendszer. Most vettem hozzá egy Stontronics T5582DV tápot de ezzel is. Valakinek van ötlete?

Deluge visszafogva 5Mb/S-re, max 5 aktív kapcsolat. Napközben torrent megy, este esetleg mellette Kodi.

kép1

kép2

(#17119) Scooter válasza ice9 (#17118) üzenetére


Scooter
tag

A winyót próbáltad külső tápról, nem a Piről?

(#17120) ice9 válasza Scooter (#17119) üzenetére


ice9
tag

próbáltam rádugni egy usb hub-ot 2A táppal. ugyanaz

(#17121) Gyb001


Gyb001
senior tag

Sziasztok. Szerintetek ezt vagy ezt tudom banana pi m3-al használni?

A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station

(#17122) doberman


doberman
senior tag

...nyugdíjasklubbbbb... :C :C :C 52...
2 rpi2 az egyik home meteorológiai állomás, a másik épp tvstream szerver (tvheadend+oscam - örökhála azbest nek) nas, owncloud... de még mindig van tartalék benne majd még kitalálok valamit..

8lnu

(#17123) Brandynew


Brandynew
őstag

Nekem is Raspberry Pi 2-m van, rajta tvheadend. Azt meg tudnátok mondani, hogy hogy tudom rajta keresztül streamelni a csatornákat, hogy máshonnan is elérhessem?

(#17124) azbest válasza Brandynew (#17123) üzenetére


azbest
félisten

publikus ip cím és port átirányítás kell hozzá a routereden. Ha dinamikus ip-t osztanak, akkor valami dyn dns szolgáltatós regisztráció sem árt, hogy elérd.

Nameg erős jelszavazás a tvheadendben és a raspi felhasználónál is, különben a fél világ a te tévédet próbálja nézni hamarosan. :)

[ Szerkesztve ]

(#17125) Brandynew válasza azbest (#17124) üzenetére


Brandynew
őstag

Hát itt sajnos mobilnet van, de majd februárban átrakom egy Digis netre + tv-re :D És ha az meglesz, akkor mi a teendőm, hogy fogom azt streamelni magamnak?

(#17126) azbest válasza Brandynew (#17125) üzenetére


azbest
félisten

"ha az meglesz, akkor mi a teendőm"
Lásd előző választ :P

(#17127) Brandynew válasza azbest (#17126) üzenetére


Brandynew
őstag

Jó, de konkrétan hogy működik ez, hogy érem el kívülről a tvheadend stremjét? Van egy URL, amit beillesztek VLC-be, vagy hogy megy ez?

(#17128) azbest válasza Brandynew (#17127) üzenetére


azbest
félisten

Persze,
http://a-cim-amit-oszt-a-szolgáltató:9981/playlist
például

De van külön kliens app is, androidra tvhguide például. Vagy Kodi is.

(#17129) Brandynew válasza azbest (#17128) üzenetére


Brandynew
őstag

Ez a /playlist alapból él, ahogy elindítom a tvheadend-et, vagy ezt be kell valahol állítanom, hogy ezen a címen akarom a streamet?

(#17130) Laca0 válasza azbest (#17128) üzenetére


Laca0
addikt

Valaki nem vállalna egy leírást az OE+tvheadend telepítéséről és konfigurálásról?
Úgy látom itt a topicban, elég sok embernek megy.
Én viszont már kipróbáltam egy fél tucat OE verziót, XBMC-t és most a Raspbian-t. A backend 1 oe-n és a raspbian-on megy csak, de itt meg a kliens oldallal van a probléma.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#17131) wassermann válasza Laca0 (#17130) üzenetére


wassermann
Topikgazda

A TV Head-end több fajta rendszer alatt is futhat.
Én az öreg RaspBMC-s-t (OSMC elődje) alatt futo "3.4 Dirty" konfigurálását tudom leírni, a többi sem lehet nagyon eltérő. Először a szolgáltatást engedélyezni kell (nálam Programok-Beállítások) TVHeadend Server Port:9981 = ON. Ezek után egy böngészőben megnyitni a szerver konfig lapját, nálam 192.168.1.102:9981. Itt az első tag a PI IPcíme. Ezután itt, a configurációs lapon a DVB-Inputs lapon kiválasztani a megfelelő vevőt (ez csak akkor választható, ha a driverek rendben vannak), és megadni neki a vétel helye szerinti Mux-okat és kész. Rögtön le lehet ellenőrizni, itt a böngészőben működik-e mert az EPG fülön, az éppen futó műsorok mellett ott a PLAY felirat

[ Szerkesztve ]

(#17132) crissprivat


crissprivat
senior tag

Helo.
OE-Kodi alatt ti milyen média tartalom frissítö progit használtok. Van valami jó alternatívája az "XBMC Library Auto Update" -nek?

Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248

(#17133) Laca0 válasza wassermann (#17131) üzenetére


Laca0
addikt

Köszi!
Igazság szerint ezt a részét én is tudom, de nem mindig működik.
Láthatóan ugyanaz a tvheadend backend fut OE, OSMC és Raspian alatt is, mégis az egyikben tud hangolni, a másikban meg nem, ugyanazzal a tuner fw-el!
Ez az egyik, eddig megfejtetlen problémám.
A másik a Raspian alatt a kliens telepítése. Ill. Raspian, azon belül pedig Kodi plugin telepítés. Ha apt-get-el felteszem a Kodi-t, abban alapból nincs semmilyen PVR kliens sem.
Nekem a stream-elés része megy androidra, windows-os gépre is, sőt netről is teszteltem már. Csak saját magán nem megy most, Raspian alatt.
OE verziókból valamelyiken ment, valamelyiken meg nem ment a hangolás. Tehát maga a backend működött, csak folyton FAIL volt a muxoknál.
Most azért próbálgatok ennyit, mert keresnék egy olyan verziót (akármelyik rendszerből), amelyiken megy a tvheadend, a vu+/enigma2, átmennek rendesen a HD hangok az erősítőre és megy a BD 3D lejátszás.
Szerintem nem akarok túl sokat, ezeket tudnia kellene...

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#17134) azbest válasza Laca0 (#17130) üzenetére


azbest
félisten

Előbb átfutottam a telepítésen.

Úgy tűnik a 6.0.0 openelec indulás után nem tudja betölteni valamiért a dvb tuner drivert. Később kihúz-bedug után már megint működik. Persze lehet, hogy csak táp probléma, de nem valószínű. Lehet ebbe futottál bele.

Nekem a tvheadend egy másik pi-n fut raspbiannal, ott nem volt ilyen baja.

(#17135) Celtis válasza Laca0 (#17133) üzenetére


Celtis
veterán

A tuner driver nem a TVheadend addon része, hanem az operációs rendszeré. Ez okozhat alapjaiban eltérő viselkedést.
Openelec-re CvH rendíthetetlen munkásságnak köszönhetően van sokféle és folyamatosan frissített driver támogatás

[ Szerkesztve ]

(#17136) azbest válasza Laca0 (#17133) üzenetére


azbest
félisten

No, kissé összecsapva, de kitettem ide egy teljes leírást [link]

Ahogy már írtam, valami baj lehet a kernellel, mert induláskor nem sikerül betölteni a tuner driverét. Érdemes lehet inkább a hivatalos stabil 5.0.8-ast használni. Abban is hasonlóak a lépések.

(#17137) azbest válasza azbest (#17136) üzenetére


azbest
félisten

Na szép... közben sikerült igazolni véletlenül, hogy a raspberry pi2 szerverem a smartcard reader miatt fagy le néha. Mivel most nem arról néztem az adást, hanem csak a kártyaolvasóját használtam :)
(azt hiszem ezzel jobb hijján az egyik régi pi lép elő kártyaolvasóvá, úgy hogy az usb-jént 1.0 módra konfigurálom át, mert úgy stabil :U )

(#17138) Siffredi


Siffredi
senior tag

Sziasztok!

Végre rászántam magam, hogy tanácsot kérve írjak ide a fórumra...

Szóval, régóta tervben van nálam egy nas vásárlása, csak mindig visszatartott pár dolog (ár, bonyolultság, router csere), emiatt mindig napolva lett a dolog. Viszont mostanában az ismerősöm felhívta a figyelmem erre a kis eszközre, és egyre jobban érik bennem az elhatározás, hogy beruházok egyre.

Viszont előtte kérdeznék pár dolgot. Jelenleg médialejátszót használok, direktben kötve a smart tv-re. Ehhez usb-n csatlakozik 1-1 terras vinyó. A lejátszó típusa egreat r6s pro, wifis, de van rajta ethernet csatlakozó is. A routerem sajna csak 100mbit-es...

Szóval, a kérdésem az lenne, hogy tudok-e olyan nas-t csinálni a málnából, aminek a segítségével tudok letölteni és seedelni torrenteket, és ezzel egyidőben tudom-e a már letöltött tartalmakat streamelni a fentebb említett media playerre? Igazából már nagyon elegem van abból, hogy állandóan kábeleket kell dugdosgatnom ahhoz, hogy a laptoppal letöltött állományokat át tudjam mozgatni a külső vinyók valamelyikére...

Szóval a fenti dolog megoldható lenne? Ha nem, mit javasoltok, hogy kiküszöbölhessem az állandó kábelhúzogatást?

Bocs a hosszú hsz-ért, de ez már hosszú évek keserűsége, ami most kijött belőlem... :)

(34)

(#17139) harylmu válasza Siffredi (#17138) üzenetére


harylmu
őstag

lehetséges (NAS-nak egyébként Banana Pi inkább OpenMediaVault oprendszerrel), de hosszútávon nem ajánlanám, mert nem egy erőgép, megvannak a limitjei letölési szálakban például. helyedben inkább HP Microserver-t vennék vagy valami NAS-t.
ez pl jó topik

hogy nézne ki a maximum leterheltség? max hány letöltés és hány torrent/kapcsolat lenne?

[ Szerkesztve ]

(#17140) Siffredi válasza harylmu (#17139) üzenetére


Siffredi
senior tag

Leginkább az ára miatt gondoltam a málnára, a nas, amit kinéztem, majdnem háromszor annyiba kerül... (zyxel nsa325v2)

Igazából az aktív kapcsolatok száma nem túl sok (kb. 5), de torrentet ritkán törlök, emiatt nem ritka, hogy 100+ torrent idle, de ez tudtommal semmit nem jelent... Ja, és a fentebb említett nas sem sokkal erősebb, sőt, memória fele annyi van benne...

Egyébként a routert nem kellene lecserélnem a hd anyagok streamelése miatt? A 100mbit-et kevésnek érzem...

Szerk.: a letöltés kimaradt, egyszerre 1-2 dolgot töltök csak, de egy ideje már nem vagyok túl aktív töltögető...

[ Szerkesztve ]

(#17141) hunaqua


hunaqua
addikt

Adott egy "100" éves Samsung plazma,aminek csak DVI kimenete van.Hiába kötöm össze HDMI-DVI cuccal a málnával,ugye hang nincs.Erre esetleg valami ötlet? SAMSUNG szerviz menü esetleg?

(A Dreambox-nak is HDMI-DVI van,és ott jó a hang,nem fizették ki a HDMI licencet.)

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#17142) azbest válasza hunaqua (#17141) üzenetére


azbest
félisten

A tévén az bemenet lesz.
Ha tényleg csak dvi protokolt ismer a tévé, akkor azon nem fog bemenni hang.

Szerintem könnyen kipróbálható, ugyanis a pi esetén a config.txt-ben lehet erővel megadni üzemmódokat. Ha a hdmi módot kényszeríted, akkor gyanítom, hogy nem fog képet adni a tévé.

hdmi_drive=2

[ Szerkesztve ]

(#17143) cigam válasza Siffredi (#17140) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Azért azt vedd figyelembe az áraknál, hogy a csupasz Raspberry Pi-hez(16'000.-) még kell egy tápegység(2'000.-), eg mikroSD kártya(16GB 5'000.-), opcionálisan egy házikó (3'000.-) És máris 26k-nál járunk. Az általad kinézett NAS 28k-ról indul.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#17144) harylmu válasza Siffredi (#17140) üzenetére


harylmu
őstag

haha nicked csak most látom :D ;]

amúgy 10/100 elég, nem kell emiatt csere

[ Szerkesztve ]

(#17145) hunaqua válasza azbest (#17142) üzenetére


hunaqua
addikt

Elvileg vannak olyan gépek amiben a szerviz menü előhívásánál be lehet kapcsolni.( a samsung-nál nem tudom) Simán tudná a hangot is továbbítani a dvi,csak az egy olcsóbb "jogdíj" volt. :)

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#17146) Brandynew válasza cigam (#17143) üzenetére


Brandynew
őstag

Nem kerül ennyibe. Aliexpress-ről érdemes rendelni, én is onnan rendeltem. Szállítási költség sincs.

Raspberry Pi 2 model B + ház + tápegység + hűtőborda: 13 ezer Ft
Hardverapróról új UHS-1 16 GB-os microSD: 2500 Ft

Ez csak 15.500 Ft

(#17147) MaCS_70 válasza doberman (#17122) üzenetére


MaCS_70
félisten

A meteorológia állomásod a PI-n mit tud? Miből áll?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#17148) Laca0 válasza Celtis (#17135) üzenetére


Laca0
addikt

Celtis, Azbest! Köszönöm a válaszaitokat!

A driver elmélettel csak az a baj, hogy ugyanaz a driver/fw van mindegyikben: dvb-usb-dib0700-1.20.fw

Az OE Tvh telepítést ugyanúgy végeztem, mint ahogy azbest írja. Annyi különbséggel, hogy egyes verzióknál nem lehet a menüben kiválasztani az Unofficial repo-t, hanem külön zip fájlból kell feltenni.

Akkor egy kicsit konkrétan a mostani állapotomról: jelenleg 2015-11-21-raspbian-jessie.img telepítve, partició kiterjesztve. Update, upgrade megvolt. Felment a "HTS Tvheadend 4.0.8", a tuner driver a szokásos. Működik is, távolról elérem.
Hogy a Pi-n is tudjam nézni, feltettem a Kodi-t apt-get-el. Ez valamiért nem tartalmazza a PVR klienseket. Ezzel kapcsolatban van infótok? Gondolom nem mindenki csak szervernek használja.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#17149) envagyok válasza Laca0 (#17148) üzenetére


envagyok
veterán

Miért nem az openelecet használod ?
Abban benne van minden.

(#17150) Siffredi válasza cigam (#17143) üzenetére


Siffredi
senior tag

Nem itthon venném meg a dolgokat, és lehet csak a pi-t (kb. 10k) kellene megvennem. 2 amperes töltőm van, házikó is pár száz ft, kártyát szerintem találnék otthon hozzá...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.