Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Idővándor
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koháry
tag
Teljesen tudatlan vagyok a témában, ma olvastam először erről a kütyüről. Kérdéseim:
Ha egy alap Raspberry Pi 2-t veszek egy hozzá tartozó házzal, akkor azt tudom használni hálózati médialejátszóként. Imac-ről Yosemite alól meg tudom osztani vele a számítógépen lévő mappáim tartalmát smb-n keresztül, vagy kell még hozzá vennem valamit? Láttam, hogy van hozzá sd kártya, az mire való?
Milyen grafikus felület van rajta, mert azt láttam, hogy plex-et meg hasonlókat lehet rá telepíteni, de nekem csupán arra lenne szükségem, hogy amikor az ethernet kábellel összekötöm a pi-t a géppel ugyanabban az elrendezésben lássam a gépen lévő cuccaimat, mint a gépen. Nem szeretem a média szervereket, mert minden adatot átrendeznek külön könyvtárakba. Tehát van a pi-nek saját grafikus operációs rendszere amiből ezeket egyszerűen el tudom érni anélkül, hogy mindenféle parancsokat kéne bepötyögni?
Milyen média formátumokat játszik le és mik a korlátai a készüléknek a videó és hanglejátszásban? Főleg sorozatokat (leginkább mp4-ek) és full hd mkv-kat nézek vagy bd 25-öt.
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hobby elektronika
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpársportok
- Videós, mozgóképes topik
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Alphine Green 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3745
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest