Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
van egy netgear stora nas-om, ami anno nagyon jó volt ár/érték arányban, meg a benne pörgő két 500gb-os wd green is, de az egyik bad sectoros lett, és mivel jbod módban voltak, okozott pár nap szívást. ez erősen elgondolkodtatott azon, hogy valami profibb megoldást keresek. mivel a dobozos nas-okból ami jó, az böszme drága, inkább azon gondolkodom, hogy összerakok valami olyasmit, mint a hp proliant szerverek, egy ulv athlon II x2 procival. a fő cél, hogy médiaszerverként és letöltőszerverként is funkcionáljon, könnyen bővíthető legyen a tárkapacítás, és annyira redundáns legyen, hogy túlélje egy meghajtó halálát. semmi létfontosságú dolog nem lenne rajta, de tudjon kiszolgálni sok klienst egyszerre, ha úgy adódik. indulásnak 3db 1,5 terrás hdd-t gondoltam belerakni, ezt igény szerint bővíteném később 6-ig. igazából egy drobo lenne a legjobb, de mikor abból megláttam a hálózatra köthető verzió árát, hangosan felnevettem és bezártam az ablakot.
ez a különböző dedikált nas oprendszerek felé terelt, a windows server overkill lenne, licenszem amúgy sincs.
ott van az open media vault, aminél mondjuk egy raid 5 tömb lenne a megoldás, annyi előnye lenne kb. hogy legalább fél-hardveres megoldás, mert az alaplapi vezérlő tudja, de az olvasási lyuk miatt továbbléptem hamar.
a második az unraid volt, ennek egyébként nagyon szimpatikus tulajdonságai vannak, különböző lemezekkel is bővíthető, mivel nincs striping, nem olyan hw igényes, viszont az ingyenes verzió nem kezel cash drive-ot és 3-nál több lemezt, de 69 dollár még nem a világ vége, csak jó lenne megspórolni.
ezzel pedig elértünk az opennashoz és a raid-z megoldáshoz. ebben igazából két dolog nem szimpetikus, ebbe sem lehet különböző méretű lemezeket rakni, és bődületes mennyiségű ram kell hozzá, bár 69 dollrából kifér pár giga, de további nehezítés, hogy a kinézett alaplap csak két modult fogad.
igazából még mindig az unraid tűnik a legjobb megoldásnak a rugalmasság miatt, van ami miatt mégis kerülni kellene inkább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen házat vegyek?
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- New World - az új Amazon MMORPG
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX) új
- AKCIÓ! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- 5G! Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P RTX A500 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest