Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brekkk

senior tag

válasz Jester01 #7484 üzenetére

Otthoni használat mellett egy 15K RAID 0 és egy SSD között nem nagy diffi lesz.
    Én leginkább akkor veszem észere a különbséget, ha párhuzamosan több lemezművelet folyik egyszerre. Ha csak 1 programot indítok majdnem mind1, hogy ssd v 15 K RAID 0 HDD.
    Firefox 10 ablak egyszerre történő megnyitásáig semmi érezhető különbség nincs. Több esetén már előjön az SSD előnye. Víruskersésben is gyorsabb az ssd.
    Játékoknál semmi drasztikus difi nincs.
    Nekem egy 64 GB-os SSD-n van az OP rendszer. Minden más, naponta használt program RAID 0 10 K, és 15 K-s HDD-n van. Adattárnak 5.4 K-es HDD-t használok.
    Tapasztalatból írom, hogy esetetmben nincs nagy diferencica az SSD és HDD között főleg egy Hardveres RAID vezérlő mellett, amin még 128 MB cache memória is akad.
    Az 5.4 K és 7.2 K-es HDD-k esetén RAID nélkül drasztikus lehet a növekmény az SSD javára.
    Én például nem férnék el 120 GB-on. Csak az OP rendszer, és néhány program esetén máris 30 GB-nál vagyunk.
    Egy újabb játék akár 10-15 gb is lehet, így meg nem is elég a 120 GB. Ha még az SSD-nél ajánlott 10%-ot szabadon is hagyjuk akkor 5-6 program és megtelt a rendszer.
    SSD-t akkor veszek mindennapi használatra, ha majd az 256 GB-osok lesznek olyan 30 K körül, addig marad a SCSI RAID 0.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés