Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Windows alatt csak teljes lemezekből lehet tömböt létrehozni.
Igen, először konvertálni kell dinamikus lemezzé őket, utána az egyiken be kell jelölni, hogy mit szeretnél vele csinálni.
Ez egy egyirányú folyamat (a dinamikussá konvertálás), utána csak particiók törlésével állítható vissza egyszerű lemezzé.Ja, és a másik lemeznek is dinamikusnak kell már lennie a gépben (úgy emlékszem)
-
Jester01
veterán
A sebessége már már vetekedni fog az SSD vel
A szekvenciális olvasás az lehet. De a véletlen elérés az még mindig legalább tízszer lassabb lesz egy SSD-nél. Csak a forgásból adódó késleltetés (rotational latency) 4ms fölött van.
A WIn 7 boot, majdnem annyi idő mint SSD-vel.
Ez azért lehet mert a windows ha jól tudom optimalizálja a bootolást.
sellerbuyer: elvileg semmi dolog nem lesz vele, de az ubuntuból persze bármit kinézek

rigo88: amit venni tudnék az egy 30gb-s ssd, ennek az árnak csaknem feléért viszont vásárolok 2db 160as raptort
Kicsit le lehetek maradva, már 120-as SSD-t kapni 30 ezerért, akkor mennyiért osztogatják a raptorokat?
-
rigo88
aktív tag
elgépeltem/elnéztem!
10k
nem "kedvelem" a ssd-ket, gyerekek gyerekbetegségekkel szvsz. tehát még várnék vele.
amit venni tudnék az egy 30gb-s ssd, ennek az árnak csaknem feléért viszont vásárolok 2db 160as raptort, ami már-már ssd sebességet produkál.
majd csinálok teszteket, és megosztom! -
Krix
őstag
Ha eleve tervezed, hogy át fogod vinni másik gépre akkor szerintem jobb a Windows+dinamikus lemezből raid5. Ezt biztos át tudod vinni másik gépre.
Nekem van egy Atom-os supermicro lapom amin ICH9R van. Amikor megvettem kipróbáltam az alaplapi riad5-öt és a win+dinamikus lemez raid5-öt is. És igencsak meglepődtem, hogy a win-es raid5 kb. 10-15%-kal gyorsabb volt olvasásban mint az inteles alaplapi. Írásban meg még nagyobb volt a különbség a win-es javára. Mindkettő szoftveres ugye, csak az alaplapi egy driveren keresztül megy, a win-es meg tisztán op. rendszer.
Aztán a vége az lett, hogy vettem egy rendes hardveres raid kártyát ami persze sokkal jobb sebességben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Melyik tápegységet vegyem?
- Automata kávégépek
- Windows 10
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bestbuy játékok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- iPhone topik
- Linux Mint
- További aktív témák...
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 250Gb 320Gb 500Gb és 1Tb is!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

10k