- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Metalized
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem tudom, a Vista által használt NTFS pontosan mennyiben tér el az XP alatt használttól, de gondolom, igazából semmiben. Ezért, az alaplapgyártót (vagy a RAID vezérlő készítőjét) megkérdezve, esetleg az interneten utánaolvasva meg lehet tudni (vagy akár kísérletezgetni is lehet a beállításokkal, ha van némi fogalmad egy RAID5 felépítéséről, és tudod, hogy a vezérlők hogyan szokták megkeverni az adatokat a tömb tagjain, bár ez sokáig tarthat), hogy a RAID vezérlő milyen sorrendben helyezi el az adatokat a RAID-en, milyen rendszerben rotálja a paritást stb. Ezen adatok birtokában én a FileScavenger nevű programmal állnék neki mentegetni, ugyanis ez tud olyat, hogy egy sérült RAID-ről úgy olvassa az adatokat, mintha működő lenne, és ez alapján keresi a filerendszer, file-ok, stb. adatait a tömbön. Hansúlyozom, ha nagyon fontos adatok vannak a sérült tömbön, akkor én vagy lementeném (legalább) a sérült HDD-t egy image-be, vagy elvinném olyanhoz, aki fizikai mentést készít a HDD-(k)ről, és ezen a mentésen kísérleteznék inkább, nehogy romoljon a visszaállítás esélye (a döglődő Seagate miatt). Arra is készülj fel, hogy még ha minden rendben is megy, hosszú-hosszú keresgélésre számíthatsz, valószínűleg egy, vagy több napig fog tartani csak az, hogy a program a megmenthető adatokat megkeresse.
Ha ez preferenciaként számít, akkor én már több alkalommal mentettem így, sérült RAID5-ről.
Egyébként, az elméletet figyelmen kívül hagyva, és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva, az átlagos (vagyis nem a 100k HUF feletti kategóriát értve ez alatt) RAID5-vezérlők esetén, én inkább RAID1-et használnék, bár a HDD-k bekerülési értékét tekintve rosszabbul jössz ki, de megbízhatóbb a működése...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Witcher topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Használt Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max fejhallgató / 12 hó működési garancia
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest