Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nem tudom, a Vista által használt NTFS pontosan mennyiben tér el az XP alatt használttól, de gondolom, igazából semmiben. Ezért, az alaplapgyártót (vagy a RAID vezérlő készítőjét) megkérdezve, esetleg az interneten utánaolvasva meg lehet tudni (vagy akár kísérletezgetni is lehet a beállításokkal, ha van némi fogalmad egy RAID5 felépítéséről, és tudod, hogy a vezérlők hogyan szokták megkeverni az adatokat a tömb tagjain, bár ez sokáig tarthat), hogy a RAID vezérlő milyen sorrendben helyezi el az adatokat a RAID-en, milyen rendszerben rotálja a paritást stb. Ezen adatok birtokában én a FileScavenger nevű programmal állnék neki mentegetni, ugyanis ez tud olyat, hogy egy sérült RAID-ről úgy olvassa az adatokat, mintha működő lenne, és ez alapján keresi a filerendszer, file-ok, stb. adatait a tömbön. Hansúlyozom, ha nagyon fontos adatok vannak a sérült tömbön, akkor én vagy lementeném (legalább) a sérült HDD-t egy image-be, vagy elvinném olyanhoz, aki fizikai mentést készít a HDD-(k)ről, és ezen a mentésen kísérleteznék inkább, nehogy romoljon a visszaállítás esélye (a döglődő Seagate miatt). Arra is készülj fel, hogy még ha minden rendben is megy, hosszú-hosszú keresgélésre számíthatsz, valószínűleg egy, vagy több napig fog tartani csak az, hogy a program a megmenthető adatokat megkeresse.
Ha ez preferenciaként számít, akkor én már több alkalommal mentettem így, sérült RAID5-ről.
Egyébként, az elméletet figyelmen kívül hagyva, és gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva, az átlagos (vagyis nem a 100k HUF feletti kategóriát értve ez alatt) RAID5-vezérlők esetén, én inkább RAID1-et használnék, bár a HDD-k bekerülési értékét tekintve rosszabbul jössz ki, de megbízhatóbb a működése...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Filmvilág
- Energiaital topic
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- iPhone 15 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest