Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Diablo1

csendes tag

Újból sziasztok!
    Sajnos eddig nem volt időm foglalkozni a raid-el, de ma már elkezdtem. :DD
    Nem tudom, hogy mennyire emlékeztek, de az volt(van) a gondom, hogy RAID0-ba kötött 2db és 4db vinyó esetén is ugyanannyi az olvasási sebesség ICH7R alaplapi vezérlővel.

Azóta frissítettem az alaplap bios-át, de megmaradt a probléma.
    1. Aztán letiltottam az ITE IDE vezérlőt a biosban, amire 2db dvd-író volt kötve.
    Utána lefutattam a HDTach tesztet többször is és láss csodát 200mb/s az átlagos olvasás (eddig 100mb/s volt). :D [link]
    Megörültem neki, hogy megtaláltam a problémát, viszont sajnálattal vettem, hogy vhogy el kell rendezni a 2dvd-írót, hogy ne befolyásolja ezt.
    Ezután gondoltam, hogy biztos lefoglalják vhogy az átvitelt a chipseten, gondoltam engedélyezem őket, és letiltom helyettük az usb-t, hogy hátha úgy működni fog normálisan (úgyis több usb van a gépben (az integrálton kívül), csak nem akartam szétszedni, inkább letiltottam az egészet).
    Oké, újraindítás, lefuttatom a tesztet, megint csak 100mb/s. :(
    Mondom rendben, akkor engedélyezem az usb-t, letiltom megint az ITE IDE vezérlőt, ezt meg is csináltam, megint egy teszt és megint csak 100mb/s. :O
    Mért lehet ez? :F
    Ez olyan sz*r, egyszer működik, egyszer meg nem. :O :F
    Lehet hogy nem HDTach-el kéne tesztelni? Sisandrával próbáltam, de az kiírja, hogy nem lehetett olvasni, vagy vmi ilyesmit. :(

2. Aztán gondoltam, hogy variálok a blokkmérettel, hátha vmelyikkel jobban teljesít.
    (Közben engedélyeztem az ITE IDE vezérlőt a dvd-írókkal.)
    4,8,16kb-os blokkal 150-160mb/s körül [link], 32kb-nál 130mb/s, 64kb-nál 115mb/s, 128kb-nál (ami ugye az alap) 100mb/s körül van az olvasás.
    Ennyire befolyásolja az olvasást a blokkméret? Vagy mért lehet ez? :F
    Emellett a kisebb blokkméret a szerverekhez, a nagyobb az audio/video fájlok vágásához kell, legalábbis az alaplap kézikönyvében ez van. Nekem pedig pont nagyobb blokkméret kéne, mert gyakran szeretnék videofájlokkal dolgozni.

Előre is köszi a válaszokat! :R

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák