Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#10616) kovcsrob válasza DrojDtroll (#10044) üzenetére


kovcsrob
tag

Néha, maikor meglátok egy ilyen táblázatot (és olvasgatok itt) úgy érzem nagyon rondán benézek valamit. (vagy szerencsém volt)
Évek óta használok egy arc 1210 et egy asrock h87 ben. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem fog menni. (kompatibilitás stb gondom lehetne)
Amikor a RAID 5 öt összeraktam számomra egyértelmű volt, hogy a három lemez sebessége KB két lemez RAID 0 sebességét fogja hozni. Írásban és olvasásban is. (max kis veszteség a kártya CPU ja miatt)
Ez a táblázat KB azt mutatja, ahogy az alaplapi ment. Ami kicsit olyan volt, mintha nem röptében számolna. KB egy lemez sebessége alá esett be az írás.
Én tévedek és ez az egyszerre gyorsuló írás és olvasás az nem a szokásos dolog a hardveres RAID 5 nél? (ahogy a lemezek számát növelem)

Amikor pár hete szétkaptam a tömböt és átdugtam az alaplapi vezérlőre, meg sem lepődtem, hogy látja. Olvasni nem próbáltam, addigra üres volt a tömb. De azt hittem, hogy ezek mostanra szabványos dolgok. (és csak régen volt a chipsetes kínlódás)
Ha megjön az asr 6805t kártyám újra kell építenem a tömböt?
Lehet simán meg sem fog nyekkenni? (ebben a lapban)
A régi kártyám Kb mindent lemezt olvasott továbbított meghajtóként. Eszembe sem jutott lemezkompatibilitási listát nézni.

Eleve ragaszkodom, az asztalimban a hardveres RAID kártyához. Valahogy az előre olvasási algoritmusoknak köszönhetően folyamatosabb az olvasás. (nem RAID meghajtóknál is) Nem rángatja annyiszor a fejet.
Többet próbálkozik egy egy hibás lemeznél. Az alaplapi simán leolvasott szó nélkül fél fájlokat. (egy egy vacakoló meghajtóról)
A WD green átugrálta és törölte a fájlokat. (aztán keresgéljem, hogy mi csak látszik teljes állománynak) És a HDD továbbra is tökéletes volt a SMART szerint. Az arc 1210 el legalább látványosan próbálkozott előtte. És a végén bejegyezte gyengének a szektorokat.

Tömb szétesés meg hasonló horror dolgok eddig meg sem fordultak a fejemben. Úgy voltam vele, hogy két meghajtó teljes halála a teljes adatvesztés. Újraépítés közben max fájlokat veszíthetek, ha a második meghajtó is elkezd vacakolni(de nem hal le teljesen).


Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.