Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Mike válasza Carlos Padre (#991) üzenetére


Mike
veterán

a pc-s csalókat nem is kell. elég megnézni a GTA online PC-s sessionjeit. public tele van csalókkal

(#1002) Carlos Padre válasza Madwe (#998) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Hát jó, akkor lemaradtam, mindenki szidta a tac prot. Bár újabban sem olvastam semmi pozitívat róla. Mindenesetre ezt nagy hiányossagnak tartom a Sony részéről, hogy ekkora biztonsági rést hagyott az ügyeskedőknek.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1003) NyMRooD válasza Carlos Padre (#999) üzenetére


NyMRooD
őstag

Nem tudom, hogy hogy vagy összerakva de nekem mint játékosnak az az érdeke, hogy egy multi címmel minél tovább, minél nagyobb közösséggel (ezáltal gyorsabb a matchmaking is) játszhassak, ehhez a crossplay hozzá tud segíteni, a teljes vagy indok nélküli elzárkózás pedig ellene van, innentől kezdve az, hogy "a védelmemben teszik" nem elfogadható indok, nem érdekel, hogy hogy, de oldják meg (és ne azzal, hogy egyszerűen nincs), az ő dolguk (tudom, könnyű osztani innen az eszet, de ha én tudnám ilyen kérdésekre a jó megoldást, akkor én ülnék a helyükön :D). Tény ez szembe megy az üzleti érdekükkel, de akkor mondják azt, nem ilyen hülyeségeket próbáljanak eladni.

Még egyszer mondom, az is jó ha részben mennek bele és csak konzolokkal és azokon is csak kontrollerrel és ezen szabályok betartását megkövetelik a fejlesztőtől. De leírtam, hogy meglehetne pc-vel is oldani és akkor mehetne az egér + billentyűzet kombó is (külön választva).

"Hogy vitatkozzak veled a toxikus játékostáborról ha te magad zárod ki őket?" - nem vitatkozol velem, te dobtad be, hogy akkor jönnének a toxikus meg a frusztrált játékosok és azoktól véd a Sony, azért kérdem, hogy miért lenne más platformok játékosa ilyen, egyszerűen a definíciódat nem értem, így addig amíg azt nem tisztázzuk én nem vitatkozom csak kérdem, hogy miről beszélsz? Az én definícióm szerint ilyen játékosok kék oldalon is vannak, nem kisebb arányban mint más platformokon, szerintem ezek nagyrészt a fanboyok, akik úgy viselkednek mintha részvényesek lennének a platform tulaj cégben. Nekik belehet egy crossplatform kizárva opciót is rakni és nyugodtan játszanak együtt. Mi többiek pedig hadd élvezzük a gyors matchmaking--et és azt, hogy egy játék szerverei nem halnak ki egy év alatt.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1004) Deck válasza NyMRooD (#1003) üzenetére


Deck
titán

Pc-vel sose mehetne, még ha külön is lennének az egeres+billentyűzetesek akkor sem. Hisz pc-n ott a 120fps vagy még több míg a konzolosoknak fele ennyi lenne jó esetben. Ez már maga hatalmas előny és akkor ehez jön még a makrózás, cheatelés, tv vs monitor válaszideje és input lagja.. stb.

Xbox ellen meg felesleges lenne hisz a Sonyé a piac, sokkal több felhasználója van. Semmi üzleti érdeke nem fűződik hozzá. Régen a Microsoft nem akarta, most a Sony nem akarja.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#1005) MasterMark válasza Deck (#1004) üzenetére


MasterMark
titán

Mintha ezek közül bármi is számítana...

Aki jó játékos az fos egérrel fos monitoron is jó játékos, aki meg nem tud jászani, annak a világ legjobb technikája se segít.

Switch Tax

(#1006) Deck válasza MasterMark (#1005) üzenetére


Deck
titán

Már, hogyne számítanának..

PS5

(#1007) MasterMark válasza Deck (#1006) üzenetére


MasterMark
titán

Semmit nem számít, de aranyos hogy azt hiszed.

Láttam fos egérrel hatalmas laggal jól játszani játékost. Egyszerűen nem ettől füg, hanem a taktikától legtöbbször. És ez minden játékra igaz.

Nagyon-nagyon kicsi az mikor a technika döntene el bármit is.

Switch Tax

(#1008) Madwe válasza Deck (#1006) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem számít, hidd el. Mondom ezt úgy h gsynces 144hzes monitorról jöttem. A mi szintünkön nem, vagy baromi minimálisat számít. Sokkal inkább a skill a fontos. Azon a szinten, ahol számít, ott úgyis a pro perifériákra és hwra megy az ember. De ha ő rosszabb körülmények között játszana mint te, akkor is megalázna...
Pl ott a fortnite, crossplatform pc xbox ps4 swithch. ha egérrel játszol egeresekkel tesz össze (legyen az xbox ps vagy pc) ha kontrollerrel kontrolleresekkel (legyen az akár pc!).
A switchen kisebb a framerate, mégsem rossz vele online játszani! Pláne nem esélytelen...

(#1009) MasterMark válasza Madwe (#1008) üzenetére


MasterMark
titán

Aki tud játszani az switch-ről is elver fele fps-el, meg kontrollerrel, hiába a csoda dpi-s egered meg a 144hz gsync monitorod.

Switch Tax

(#1010) Madwe válasza MasterMark (#1009) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ezt nem tudom nekem mondod e s félreértettél, de én is pontosan ezt állítom :D Bár már csoda monitorom sincs meg egerem se:P Mellesleg szerintem még olyan is akad, aki mobilról elverne egy top pc-set, de ez már más kérdés :D

[ Szerkesztve ]

(#1011) Deck válasza MasterMark (#1009) üzenetére


Deck
titán

Mindkét oldalon tud játszani a játékos akkor nem kérdés melyiken nyer. Vagy azt mondod kontrollerel ellehet verni azt aki egerezik multi fps-be? A pc tele van csalókkal.. Ez az amin nem lehet változtatni. Szóval maradjanak csak külön. :)

PS5

(#1012) Deck válasza Madwe (#1010) üzenetére


Deck
titán

Mobilról egy top pc-set? Na ne viccelj már :D
Nem tudom mit szívtál de van még? ;] :P

[ Szerkesztve ]

PS5

(#1013) MasterMark válasza Deck (#1011) üzenetére


MasterMark
titán

Ilyen helyzet szinte soha nem történik meg. Valaki mindig jobb játékos, még ha szar elismerni is. Innetől pedig már semmit nem számít a technika.

Madwe: Csak megerősítésként írtam.

#1012: Top pécés jelenleg a magát profinek hívő játékos a gsync monitorával meg stb, csak épp játszani nem tud. Hidd el semmit nem segít a profi cucc rajta.
A gagyi cucc meg nagyon keveset ront egy tényleg jó játékoson. (Még úgy is jobb tud lenni bárkinél.)

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1014) Madwe válasza Deck (#1012) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem top mint játékos, hanem top mint hw. Hidd el simán van ott akkora noob illetve van akkora pro mobil player, h ez megvalósítható legyen. Pláne h taktika is fontos nem csak skill, de a legutolsó a hw...

(#1015) Deck válasza MasterMark (#1013) üzenetére


Deck
titán

Persze, hogy mindig van egy jobb játékos. De hatalmas előnye lenne a pc-seknek. Már csak ha egy gameplayt nézel multiról pl: COD BO4 a kontrolleres irányítás a közelébe sincs annak ahogy valaki pc-ről játszik vele.

PS5

(#1016) Deck válasza MasterMark (#1013) üzenetére


Deck
titán

Ne mond már ezt, hogy a pc-s nem tud játszani csak jobb cucca van míg a konzolos tud játszani de gyengébb cucca van. Vedd azt, hogy ugyanúgy tudnak. Na melyik lesz jobb? :) Jó, hogy nem még vak is.. Nem? ;]

[ Szerkesztve ]

PS5

(#1017) MasterMark válasza Deck (#1015) üzenetére


MasterMark
titán

Értsd úgy, hogy hiába van hatalmas előnye, ha egyszer idióta és kifut középre, akkor egy kontrolleres játékos is simán lekapja.

CoD mondjuk kicsit speciálisabb mert elég erősen skill-based játék. De ott is inkább számít a reflexed mint az hogy milyen monitorod van.

(#1016): Ezt honnan sikerült kiszűrni? A hipotetikus példára írtam csak...

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1018) Deck válasza MasterMark (#1017) üzenetére


Deck
titán

Ha hülye játékos ja. De azis van mindkét oldalt. Válaszidő és az input lag fontos hisz sok tv-n elég magas. Ellenfél előbb észre vesz és lelő te meg észre sem vetted még.. Csak killcamon látod, hogy mi van.

Nem játszok pc-n csakis ps4-en de azért na.. :)

[ Szerkesztve ]

PS5

(#1019) MasterMark válasza Deck (#1018) üzenetére


MasterMark
titán

Nem. Amiket írsz, azt csak hiszed.

Egy profi játékos tudja, hogy ott jönni fog valaki, és sokkal előbb lelő, még úgy is hogy később látott meg. Ezért nem számítanak ezek a dolgok.

Akkor zavar csak be, ha amúgy szarul is játszol, meg még az input laggal is szenvedned kell, akkor csak mégszarabb leszel. Viszont valaki aki tud játszani, meg se kottyan neki, mert tud hozzá alkalmazkodni, és úgy is jobb lesz.

Hidd el, tudom miről beszélek. Hiába van mechanikus billem meg csoda egerem, ha a haverom az ezer ft-os teszkós cuccokkal is bármiben megver, mert egyszerűen tud játszani.

Switch Tax

(#1020) Madwe válasza Deck (#1018) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egyrészt a ps4 is monitorra köthető, végképp nem értem ezt az érvet, jelenleg is játszol olyanokkal akik monitoron nézik. Olyannal is aki egeret használ, scripteket makrókat futtat. Ahogy pl a legtöbb tévén van game mode, amivel 20ms alatt van az ilag...

És én is továbbra is tartom, volt csúcs pécém, elég magas ligákban játszottam pl hots-ot és cs-go-t, cs 1.6ot is anno. Hidd el, semmi egetverő különbség nincs hw között, az a legutolsó, ami számít. Persze a marketingesek nem ezt súlykolják, s valóban minimálisan számít, de az a legutolsó a sorban, ami szóba jön...

[ Szerkesztve ]

(#1021) NyMRooD válasza Deck (#1004) üzenetére


NyMRooD
őstag

Ha visszaolvasol a pc-s dolgokra írtam megoldást, a Valve-nak elég jó anti-cheat megoldása van és plusz biztosítéknak még jön valami olyan, hogy valamilyen formában a személyazonosságod is igazolni kell, ha ezután csalsz kivágnak és hiába veszed meg újra ezek közé nem mehetsz vissza, ezért nem annyira gáz a cs:go ingyenesé tétele, mert akik korábban megvették azok ezt a reget megcsinálhatták ingyen, aki ingyen letölti annak meg fizetnie kell érte. Ilyesmi feltételeket állíthatnának a konzolos platform tulajok.

A 120 fps, válaszidő és inputlagra pedig azt tudom mondani, hogy ha ezek annyira számítanak, akkor kezdjünk el kampányolni, hogy a slim/pro tulajok külön játszhassanak, illetve a tv/monitor tulajok is és akkor már természetesen válaszuk külön a kontroller játszókat a kormánnyal játszóktól, szép új világ lenne, főleg még ha a vegyes megoldásokra is külön szervereket nyitnak.

Igen, most a Sony azért nem akarja mert övék a piac (régen ezért nem akarta az Ms sem), de engem nem érdekel a Sony üzleti érdeke, nem vagyok részvényes, ez nem egy vallás, számomra jelenleg jobb platform és ennyi. Ha Ms-nél lesznek (számomra érdekes/jó ex címek) a Sony meg továbbra is magasról tesz a crossplatformra meg a bc-re, illetve a gp szerű szolgáltatásokra (ha now-ba külön választanák a stream lehetőséget meg a játékok elérését, magyarul utóbbit jóárasítanák, annak nagyon örülnék, akkor következő genben én nem őket választom (max a gen vége felé egy olcsósított konzollal bepótlom a kimaradást).

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1022) MasterMark válasza Madwe (#1020) üzenetére


MasterMark
titán

Hiába csalsz, ha béna vagy. Hány olyan videó van, hogy le tudják szedni a csalót még így is.

Switch Tax

(#1023) Deck válasza Madwe (#1020) üzenetére


Deck
titán

Énis monitorról codozok mert jobban átlátom a tvm amúgy 16ms-os.
Kár, hogy nincs teszt kipróbálni a kontroller vs egeres témát egy cod multiba pl. Érdekelne nagyon az eredmény.

PS5

(#1024) Deck válasza NyMRooD (#1021) üzenetére


Deck
titán

Egy multi fps-be minden számít.

PS5

(#1025) Madwe válasza Deck (#1023) üzenetére


Madwe
nagyúr

Fortniteban pl megvalósítható simán, kontrolleres ha partiba lép egeressel akkor egeresek közé kerül :) Vagy elég ha szerzel egy xim apexet egérrel ps4hez, s beállítod rendesen :) De kérdés kit kivel vagy mi alapján akarnál megmérni? nyilván saját magad ellen jobb lennél egérrel, ezt senki nem vitatja. De simán lehet, h te pl odasznál engem, pedig én egérrel jönnék.

[ Szerkesztve ]

(#1026) MasterMark válasza Deck (#1024) üzenetére


MasterMark
titán

És közben semmi nem számít.

Régen tudtam CoD-ozni, CoD 2 ment még akkoriban. A sulis gépeken is mindenkit le tudtam lőni, mivel akkor nagyon tudtam. Hiába volt a fos genius egér, meg a látni nem látszó monitor.

Switch Tax

(#1027) Deck válasza Madwe (#1025) üzenetére


Deck
titán

Megoldás: mindenki engedélyezi az egér + billentyűzetet. Külön szerveren lesznek. És mindenki játszik amin akar. :)

PS5

(#1028) Madwe válasza Deck (#1027) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez történt fortnite esetén pl, legjobb megoldás, ennek kéne elterjednie mindenhol. pcs játszhat ps4essel, egeresek egeresekkel, kontrolleresek kontrolleresekkel játszanak. Win win.

[ Szerkesztve ]

(#1029) MasterMark válasza Deck (#1027) üzenetére


MasterMark
titán

Nem kell külön szerver, elég ha jól működik a skill szerinti beosztás. Lehet ugyanolyan színvonalon egy kontrolleres meg egy billes is.

Switch Tax

(#1030) Deck válasza MasterMark (#1029) üzenetére


Deck
titán

Nem rossz ötlet. De mégis, hogy működne a skill szerinti beosztás?

PS5

(#1031) Madwe válasza MasterMark (#1029) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ez azért szerintem kicsit azért torzítana, de a fene se tudja, kéne valami ami így csinálja a matchmakinget s azt kellene vizsgálni :)

(#1030) Deck Skill szerinti beosztás most is van minden online kompetitív játékban. Elo rendszer az alapja a legtöbbnek. Az egyéni játékoknál tök pontos, csapatjátékoknál finomhangolják, de azt lehetetlen pontosan belőni, h kit mennyivel jutalmazzon büntessen.

[ Szerkesztve ]

(#1032) Deck válasza Madwe (#1028) üzenetére


Deck
titán

Meggyőztetek, igazatok van. Már csak a Sonyn múlik :D

PS5

(#1033) NyMRooD válasza Deck (#1024) üzenetére


NyMRooD
őstag

Szerintem a többség szintjén nem, de ha igen, akkor ott a javaslatom, osszuk fel a játékos társadalmat még jobban.

u.i. félre ne érts egér/bill-t külön választanám én is és a pc-s cheaterek miatt is kellene valami jó megoldás (erre mondtam példát), aztán jöhetne az igazi utópia.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1034) MasterMark válasza Deck (#1030) üzenetére


MasterMark
titán

Most is valami alapján összeválogat. Ha az jól működne, akkor nem kéne gondot okozzon, hogy most billes vagy nem vagy monitor vagy tévé vagy stb.

A teljesítményed alapján kéne beosszon, nem számít hogy mivel vagy hogy érted el.

Switch Tax

(#1035) Deck válasza NyMRooD (#1033) üzenetére


Deck
titán

pc-s cheaterek ellen valami végleges megoldás kéne. De ahogy a warez a cheaterek melegágya is a platform :/

PS5

(#1036) Mike válasza Deck (#1011) üzenetére


Mike
veterán

komolyan csak PvP-ből áll az élet?

(#1037) Mike válasza Deck (#1018) üzenetére


Mike
veterán

legalább van mire fogni ;]

(#1038) Carlos Padre válasza NyMRooD (#1003) üzenetére


Carlos Padre
veterán

" (a pc-t azért nem veszem ide, mert azon tábor beengedéséhet tényleg kell pár megkötés)?"

Itt le is zártad a dolgot.

A játékos tábor méretével és a matchmakingel nincs gond PlayStation-on, vagy fogalmazzunk úgy, hogy nem a PlayStation-on van gond ezekkel. Szóval nem a Sonytól kéne várni a megváltást és ekézni.
Biztos megoldaná a kisebb fejlesztők problémáját a játekosbázis méretét illetően, de nem úgy, hogy "bekapcsoljuk oszt jóvan az úgy ", ahogy azt a kedves fejlesztő előadta.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1039) Wesder válasza Carlos Padre (#1038) üzenetére


Wesder
félisten

Többször megkérdeztem màr több embert, hogy a többi konzolost miért kell kirekeszteni, de még értelmes vàlaszt nem kaptam. Értem én hogy Sony-nak nem érdeke, de hogy miért tapsikolnak hozzà a PS tulajok, fel nem foghatom.:U

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#1040) Carlos Padre válasza Wesder (#1039) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Látom figyelmesen végigolvastad az előzményeket kétszer is :)

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1041) Wesder válasza Carlos Padre (#1040) üzenetére


Wesder
félisten

Ja az egész abból indult ki hogy crossplay-jel beszabadulnak a toxic jàtékosok... PC-s maradjon csak PC-n. Mitöl is toxicusabb egy Xbox vagy Switch felhasznàló egyébként?

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#1042) NyMRooD válasza Carlos Padre (#1038) üzenetére


NyMRooD
őstag

De lehetne jobb, nagyobb, gyorsabb, ezzel még mindig nem tudom felfogni, hogy neked mi a bajod? Attól, hogy ami most van jó, miért ne lehetne még jobb? Nincs rá értelmes magyarázatod, csak írod, hogy toxik meg frusztrált játékos, de a kérdésemre nem írod le, hogy Xboxon vagy Switchen miért olyanok a játékosok itt meg nem. Ha más nem a pc-sek kizárásával/szabályozásával meglehetne oldani, csak akarat kérdése. Nekem is ps4-em van (másik oldalról csak egy xbox360), mert baromi jó, számomra a jelenlegi genben ez volt a megfelelő választás de én örülnék neki ha lenne crossplatform játék, bc, gamepass (a now megtenné ha lenne olcsóbb stream nélküli változata) és csendes konzol, mert ezektől még jobb lenne. Azzal jössz, hogy a Sony védi a játékosait, de te is tudod jól, hogy csak marketing bullshit és azért nem csinálja, mert most éppen neki nem érdeke. Ne haragudj de nekem nagyon úgy tűnik, hogy elvakult fanboy vagy, mivel a 2 másik konzoltábor ellen nincs indokod (a pc-s táborra pedig lenne megoldás).

Szóval én itt fejeztem be, mert ez így meddő vita, ha lesz értelmes indok majd írd meg.

peace :R

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1043) Carlos Padre válasza Wesder (#1041) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Ki mondott ilyet?

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1044) Wesder válasza Carlos Padre (#1043) üzenetére


Wesder
félisten

"Tényleg olyan nehéz megérteni a Sony álláspontját, hogy nem akarja ráereszteni a saját táborára mások toxik, frusztrált, csíter népségét mindenféle kontroll nélkül?"

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#1045) Carlos Padre válasza NyMRooD (#1042) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Tényleg meddő a vita, mert olyan állítással vitatkozol, amit te magad állítasz, de úgy teszel, mintha én állítanám. Ehhez én nem tudok mit hozzátenni, elintézed te magad, helyettem is.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1046) Carlos Padre válasza Wesder (#1044) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Csak én nem látom az általad kifogásolt kulcsszavakat?

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1047) Wesder válasza Carlos Padre (#1046) üzenetére


Wesder
félisten

"Toxic, frusztrált, cheater népség"? Azt ne mondd hogy ezt csak a PC-sekre értetted.:U

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#1048) Mike válasza NyMRooD (#1042) üzenetére


Mike
veterán

nincs kivel játszani? nem vagyunk elegen? vagy haverjaidnak csak boxa van? minek crossplayre fejlesztést pocsékolni amikor semmilyen anyagi hasznot nem hoz. semelyik cég nem szeretetszolgálat

(#1049) _drk válasza Mike (#1048) üzenetére


_drk
őstag

X360as érában pont a Sony nyígott érte.
Most nekik megy a szekér, így persze hogy nem kell.
Egyébként meg sose vagyunk elegen!
Aki nem multizik, az alapból lesz#rja,
akinek nincs haverja a másik oldalon az is!
De akinek lenne, és ps-en csak mondjuk 30 friend van akik közül senkinek esze ágában sincs a te játékoddal játszani, viszont amonnan lenne, ez csak azoknak érthető.

(#1050) Wesder válasza Mike (#1048) üzenetére


Wesder
félisten

PS mellé làtom önzés jàr a dobozban...:U Fordított helyzetben is akarnàm a crossplay-t, mert platformtól függetlennek kellene lennie a multiplatform jàtékoknak.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.