Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:18:28

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18651) coco2 válasza repvez (#18649) üzenetére


coco2
őstag

Azért azt még számold hozzá, hogy az csak olyan esetekben van úgy, amikor letisztult problémát dobsz be a nagyon okos programnak. Ami problémát már nagyon meggyűrt a community előzőleg, azokról olyan blogok vannak, hogy mint egy 2 éves teljesen tudatlannak, úgy rágják a szádba a dolgokat tutorial vide meg mindennel. Gőzöd sincs a programozásról, akkor sem tudod elszúrni. De mindaz nem az összes létező problémával van úgy. Amikor kiforratlanabb területre vetődsz, akkor például belefuthatsz olyanba, mint most, amikor az a chatgp vagy mifene teljes mellszélességgel butaságot írt neked. A kód részleted lib-jeire rákeresel, google találni fog róla blogot, ami leírja, azok ott az egykori 32 bites legacy világ dolgai, és 64 bit óta máshogyan vannak. Amibe belefutottál, azt 10 éve senki se piszkálta, nem gyűrte, az a "legfrissebb" belőle, noha az is már megromlott.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18653) repvez válasza coco2 (#18651) üzenetére


repvez
addikt

dabadab? Már vártam, hogy mikor kerül elo , hogy már régebben is probálkoztam és nem jutottam elöbbre téma, és ez egy ilyen 22es csapdája, mert azota nem volt senki sem aki segitett volna és minden alkalommal kénytelen voltam feladni a dolgot, mert egyedül nem haladtam sehova , ha nincs aki elmagyarázná a dolgokat vagy seghiteni azon a modon megcsinálni a dolgokat ahogy nekem megfelelő..

coco2: megkérdeztem és ezt a választ adta a 64bites dologra :
Yes, the code I provided should be compatible with both 32-bit and 64-bit architectures. The code uses the standard C++ data types, which are designed to be platform-independent.
That being said, there are some considerations you may need to keep in mind when compiling and running the code on a 64-bit platform. For example, you may need to make sure that you are using the appropriate version of the DirectX SDK and that you are linking against the correct libraries for your platform.
In general, it's always a good idea to test your code on both 32-bit and 64-bit platforms to ensure that it works correctly in all environments.

(#18654) nevemfel válasza arcoskönyv (#18652) üzenetére


nevemfel
senior tag

Van ez így, ha nincs megfelelő motiváció.

Ezen egy szakmai topik közönsége aligha tud segíteni. Ide nem motivációs trénerek járnak, hanem szofterfejlesztők.

Forget your troubles, c'mon get happy

(#18656) coco2 válasza repvez (#18653) üzenetére


coco2
őstag

Azért kényelmesre veszed ám a figurát rendesen.

Olyasmi, hogy "senki se segített" - hát bocsi, de mire van a könyvtár a halom sok szakirodalommal? Meg az egész internet? Olvasni dolgokat esetleg külön segítség kell? Vagy azt hiszed, lehet bárhogy máshogy tanulni?

Félre ne értsd, segítünk neked szívesen, ha tanulni vágysz. Akkor is, ha 17 év alatt nem sikerült megtenni egyetlen lépést sem. De ez a közösség főleg arra van, hogy segítsen neked valamiben, amit csinálni akarsz. Viszont az eddigiekből az derült ki, hogy te nem akarod. És az nem fair play. El kellene gondolkodnod rajta mit miért teszel.

A directx-el a fő probléma, hogy win10/11 alapból directx 12-vel van szállítva, a legacy cuccok meg 9-est használnak - jellemzően. Az új verizó nem visszamenőlegesen kompatibilis, mert azóta egy hardver éra változott meg. Keress blogokat google-el legacy install-ra, és hogy hol és mit kell pakolásznod, hogy legacy support-ot gyárts win 10 alatt. Vagy kérj a chatgp-től másik kódot, ami directx 12-t használ.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18657) coco2 válasza arcoskönyv (#18655) üzenetére


coco2
őstag

Én nem hiszem, hogy sokan lennének külsősök. Van itt pár hangos arc, a stílusuk alapján nagyon kevés önbizalommal ;] Legvalószínűbben egyetemről frissen szabadult junior-ok, de azt nem hinném, hogy ne lennének fejlesztők.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18658) Ispy válasza arcoskönyv (#18655) üzenetére


Ispy
veterán

Én inkább olyat, hogy mennyi a motívációs tréner. ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18659) Marky18 válasza coco2 (#18656) üzenetére


Marky18
aktív tag

Mondjuk egy kezdonek pont nem DirectX-el kellene foglalkoznia... akinek egy kulso lib importalasa problemat okoz, az eloszor menjen vegig a C++ konyvon, vagy egy tetszoleges nyelv tutorialjan, hogy tisztaban legyen az alapokkal.

(#18660) coco2 válasza Marky18 (#18659) üzenetére


coco2
őstag

Linkeltem neki olyat is, de olvasd vissza, az nem az ő érdeklődése, neki csak azonnal működjön valami :)

Apropó ugyan csak személyes vélemény, de én a mai világban a c++-t eleve nem ajánlanám senkinek sem.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18662) coco2 válasza arcoskönyv (#18661) üzenetére


coco2
őstag

Ha visszaolvasol, leggyakrabban fáradt gőz kieresztés megy itt, és néha valaki beesik egy kérdéssel, nosza, kisegítjük.

Hobbi? Hát azt nem tudom. Lehet, hogy hobbisták is vannak itt, de ha értenek hozzá, hogyan lehetne őket megkülönböztetni? A számítógépeknek tök8, mi van valakinek a névjegyére írva. Akárki által leírt azonos utasításokat pontosan ugyan úgy hajtanak végre :)

[ Szerkesztve ]

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18664) coco2 válasza arcoskönyv (#18663) üzenetére


coco2
őstag

Naa azért olyat biztos te is szoktál, hogy a hócipőd van tele a google találatok félrebeszélő reklámjaival, és inkább bedobod ide a kérdést, hátha valaki csípőből tudja.

Szerintem nem sok céges gyakorlatot mutatsz nekem, ahol konkrétan előírják, hogy meg ne merj kérdezni valamit, amivel éppen szenvedsz, hátha valaki tudja. Dehogy. Menjen el vele egész hónapod. Majd a cég úgyis kifizeti, ugye? :)

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18666) Ispy válasza coco2 (#18664) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem nincs ilyen, a kérdések 97%-ára megvan a válasz, a maradék 3-ra meg nincs válasz.

Van amit 5 perc kiguglizni, ilyenek általában ezek a fórumos kérdések, van amit 2 nap és van hogy inkább elengeded és keresel más megoldást.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18668) Ispy válasza arcoskönyv (#18667) üzenetére


Ispy
veterán

Vagy amikor nagyon nincs megoldás, akkor van, hogy a koncepció rossz és újra kell gondolni.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18670) dabadab válasza arcoskönyv (#18669) üzenetére


dabadab
titán

sorokra csak annyit mond, hogy unknown instruction APK.

mert valószínűleg az image-re nincs apk telepítve

DRM is theft

(#18672) emvy válasza arcoskönyv (#18671) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez hianyzik a Dockerfile elso sorabol:

# syntax=docker/dockerfile:1.3-labs

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#18674) repvez válasza coco2 (#18656) üzenetére


repvez
addikt

akkor leirom, hogy a 17 év ha már fel lett igy emlegetve azért nem jutottam semmire sem, mert ha bármilyen kérdéssel fordultam , nem csak itt hanem bármilyen más forumon, akkor sose a konkrétummal foglalkoztak, elterelödött a téma és elöjött az ami ha nem csak a kérdéseimre keres valaki hanem az arra adott válaszokra is, hogy kezdjek más nyelvvel és csináljak más programookat elötte.

de azért tanuljak meg évekig egy másik nyelvet , hogy utána egy másikat megint kezdjek el a nullárol csak azért, hogy a hasonloságokat majd talán fel tudom ott is használni ?
ez számomra olyan,mintha meg akarsz szerelni egy mai auto motort, és azt mondják, hogy kezdj egy simpson motorral, igaz, hogy a mai motorok szinte el sem indulnak ha az elektronikához nem értesz és semmi egyebet nem tudsz hasznositani igy, csak, hogy kb a dugattyu mind a kettö9be ugyan ugy mozog.

ÉS az ugy nem segiti a motiváciot sem, ha évekig olyan progikat csináljak hobbybol, hogy 2+2 az menyni, ha azzal nem jutok egy lépéssel se közelebb ahhoz amit szeretnék.

Ráadásul még ugy is össze van zavarodva az ember, hogy az sem mindegy, hogy melyik verziot használja, itt is egyből, hogy miért a 19es miért nem a 22es, aztán utána miért nem dx12,
Vagy menjek vissza a legacy rendszerekre .
DE ha jol tudom, a dx12 pont hogy bonyolultabb mert az LOW API és sokkal jobban kell figyelni a hardwerre. egyébként a kod ban dx11-re van szabva ha jol láttam , tehát az sem annyira régi, hisz manapság is kodolnak benne mindent.

Gondoltam, hogy egy egyszerő IDE setup nem lesz majd olyan bonyolult, de ezek szerint igen.

LEhet, hogy velem van a probléma, de bárhova megyek és segitséget kérek akkor olyan mintha nem is jelenne meg a kérdésem vagy nem értenék az emberek , hogy mit akarok ,mert ha jön valaki egy számomra sokkal bonyolultabbnak tuno problémával akkor mindenki egyből ráveti magát és ömlik a tanács, miközbe nálam, meg csak a terelés megy.

Ne vegye senki magára, ezt csak általánosságban irtam le a az eddigi internetes forumos tapasztalataimrol.

(#18676) Ispy válasza repvez (#18674) üzenetére


Ispy
veterán

de azért tanuljak meg évekig egy másik nyelvet , hogy utána egy másikat megint kezdjek el a nullárol csak azért, hogy a hasonloságokat majd talán fel tudom ott is használni

A nyelvnek semmi köze a programozáshoz, a programozás egy gondolkodásmód, nyelvek jönnek, mennek.

Felmész udemyre és pár eurért kiválasztasz bár basic tanfolyamot az adott témában ami tetszik és neki esel.

Az meg egy tévhit, hogy az internetes fórumok azért vannak, hogy emberek megtanuljanak programozni, vagy bármi mást.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18677) dabadab válasza arcoskönyv (#18675) üzenetére


dabadab
titán

Kontextus: a srác azt szokta követelni, hogy mondjunk olyan könyvet, amiben le van írva, hogy hogyan kell repülőgép-szimulátort és magyarul van és nulláról indul (vagyis a hello worldtől, de hello world ne legyen benne, mert az nem repülőgép-szimulátor, ő meg csak azt akar írni).

DRM is theft

(#18678) coco2 válasza repvez (#18674) üzenetére


coco2
őstag

Hát akkor te se vedd magadra, de pár dolgot egész jól látsz.

Példának okáért én anno elkezdtem dbase-t az iskola miatt, aztán jöttek az éra akkori sajátjai, mint Turbo Pascal, assembly, Clipper, kicsit később nagyobb teret nyert a C, C++, céges gyakorlatban utána kezdett teret hódítani az SQL, jöttek olyasmik, mint a ZIM script, aztán a Turbo Pascal utódjaként a Delphi, meg a dbase utódjaként fox pro, nem sokkal később már megjelent a .Net a C#-vel, és teret hódított a web a PHP / Html / Javascript vonalon. Azóta egy kicsit jobban nyugi van, mert ami még újabb, azok kukázhatóak. A felsorolt lista mondjuk 1990 .. 2010 történelme programnyelvekben. A hardver és sdk környezetekre most nem térek ki. A lényeg, hogy temérdek sok dolog, amit az idő mind belegyömöszölt a kóderek buksijába, idővel bizony elavult. De adott időben azt akkor is nyelni kellett. Mára a dbase, clipper, zim, foxpro, turbopascal, assembly, delphi, c++ úgy kuka, ahogy van. Azt az időmet a technika fejlődése elpocsékolta. És nyeljem le szépen, ba**omalássan. Hogy sikítanék közben? Az +1 pont. Hogy neked nem tetszik? Nem muszáj programozni tanulni. Van élet az informatikán túl is. Csak akkor minek kínlódsz vele?

MS-DOS idejében még tök egyszerű volt, hogy a számítógép egy időben egy felhasználó 1 alkalmazását futtatta (a memóriarezidens programoknak nevezett dolgokat most inkább nem emlegetem fel). Sorfolytonosan lehetett utasításokat végrehajtani, a programé volt a teljes számítógép, mindig lehetett látni, mi történik éppen. Az volt a 90-es éra. Aztán jött a win dos helyére a muszáj-windows, és mára annyi változott, hogy kvázi 50 program dolgozik egymástól szanaszét driftelve, amit a programozó feladata egybeillesztgetni úgy, hogy abból bármi értelmes kijöjjön. Nem egy darab a részlet, hanem ezernyi. És mindegyivel külön kell foglalkoznod. Egyesével. Hogy nem tud beleférni a buksiba? Sajnálom. Ugyanakkor semmi jóval nem tudlak bíztatni. Sőt, csak rosszabb lesz. Pláne, ha kezdésként esnél neki olyasminek, mint a GPU. Nohiszen, te is tudod, hogyan kell mindig a legnagyobb sza*ba belecsapni.

Az alapokat azért javasolják neked, mert olyan temérdek sok a buksiba belegyömöszölni való, hogy akár ha 200-as az IQ-d, még mindig statisztikailag számbavehető esélyed sincsen a mélyvízbe dobva el nem süllyedned úgy, mint egy darab vasmacska. Jobban tennéd, ha előbb a tanuló vizekben lubickolnál. És sokáig. Arra nemet mondasz, aztán meg besértődsz rajta, hogy tényleg úgy süllyedsz el, mint a vasmacska. Ne vedd zokon, de nem tudom átérezni a problémát. Elvégre megkaptad a figyelmeztetést, és rá se tojtál. A te döntésed volt. Csak magadat okolhatod a következményekért.

Ha halálra is elszántan nem sikerül megértened, hogy kezedbe kellene venned "programozásról kezdőknek" jellegű könyveket, és tervszerűen legalább évi 5 ezer oldalnyi szakirodalmat elolvasni, akkor egy másik lehetőséged a greenfox és hasonló iskolák tanfolyamainak a költségét kifizetned, és ott majd bőven lesznek, akik segítenek neked. Én a magam részéről sosem jártam azt az utat. Én engedelmesebb szellemi ku*va voltam mindig is. Én csináltam egyedül. Te valahogy a sikítósabb fajta vagy. Talán a gruppen műfaj jobban fog tetszeni neked.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18679) repvez


repvez
addikt

mindegy hagyjuk akkor nem zavarom a belso kis társaságot .
Egyrészt soha nem követeltem ilyet, leirtam a folyamatot , hogy hogyan gondolnám a tanulási folyamatot .

Azt sem irtam sehol sem, hogy a forumban akarom megtanulni a nyelvet, segitség kérésével jöttem ide , hogy egy problémát megoldjak, amit bárki aki foglalkozik a programmal talán egyszerűen megold.

DE nem értem, miért olyan nagy probléma, ha egy placeholderekkel felépitett alap programot probálnék modositgatni amin keresztül rájövök a dolgok müködésére,mint hogy nekiáljak éveket assemblyben nézegetni a PC lelkivilágát?

(#18680) repvez válasza coco2 (#18678) üzenetére


repvez
addikt

igen , mert neked, megvoltak azoka a lehetőségeid, hogy a PC-vel egyutt fejlödtél és tanultad a nyelveket folyamatosan.
DE aki most kezd bele, annak miért kell visszaugrani a 90es évekbe ahogy te is irtad megtanulni pár halott nyelvet csak azért, hogy eljusson 10 év után oda ahol te is vagy?

rengeteg lehetőség van a neten igen, de általában olyan dolgokon bukik egy egy dolog, hogy amit elkezd csinálni az ember, egy ponton kiderül, hogy az a videoban szereplö program más verzioju vagy más pluginek addonok is telepitve vannak vagy személyre szabva amit már nem mutat meg a srác és nálam természetesen máshogy vagy egyáltalán nem jelenik meg az a menu vagy beállitás .ÉS rengeteg az olyan video is ahol szét vannak szedve külön külön a különbözö programozási részek, ezekkel az a probléma, hogy faék eygszerüen mutatja be a muködését és elhiszi az ember, hogy tudja és érti, aztán meg mikor lát egy kodot akkor az meg annyira más, hogy az alaprészeit se lehet felfedezni benne.
Illetve nem lehet kitalálni, hogy ahhoz amit én szeretnék csinálni ezekből mikor hol és miért kellenek . az összefuggéseit nem mutatják meg ezek a tutorialok csak különállo fejzetek.

ÉS sztem neked is nehezebben megy megtanulni valamit ha olyasmit kellene csinálni amihez se informáciod se kedved megcsinálni. mintha autot szeretnél rajzolni rajzorán, de neked mindenképpen virágokat kell rajzolgatni, nem leszel olyan lelkes mintha autot rajzolnál.

(#18682) repvez válasza arcoskönyv (#18681) üzenetére


repvez
addikt

ezért jöttem , hogy megtudjam kérdezni, hogy hogy lehet megoldani a problémát.
DE mindegy is, mert ugy látom, hogy nálam valamiért nem muködik a komunikácio, visszanézve a forumba másoknak nem ajánlgatjátok, hogy menjenek vissza az idöbe és tanuljanak más nyelvet ,hogy megtalálják saját maguk a problémájukra a választ.
Valahogy oda jönek ötletek.

(#18684) repvez válasza arcoskönyv (#18683) üzenetére


repvez
addikt

momentán ezt pont eltaláltad, mert szálltam már le repülögéppel anyahajóra és reptérre is ,igaz , hogy nem eredeti simulátorral hanem csak a PC-re használatossal, de azokat valodi vadászpiloták is használják és az ő vélemyénuk szerint is hasonlit a valoságra, és van fogalmam a repülésről is sőt a szakmám is oda kapcsolodik.

Ezért akarom összekötni a kettöt, hogy a saját tudásom és ötleteimet megvalositsam a programokban., még akkor is ha csak kockák mozognak , de legalább ugy ahogy én szeretném saját kedvtelésbol időtöltésnek és nem azért , mert ebbol akarok megélni .

(#18686) repvez válasza arcoskönyv (#18685) üzenetére


repvez
addikt

akkor forditsuk meg a kérdést menynivel vagy elönybe ha te meg tudsz programozni, de semmi tudásod nincs a repülésről a repülögépekre ható erőkről ? hogy állnál neki ugy ?
Te is elkezdenéd keresni a repülös szaktudásu helyeket megkérdezni a dolgokat amit nem tudsz és hogy éreznéd, hogy ha hasonlo fogadtatásban részesülnél ?

(#18688) dabadab válasza repvez (#18686) üzenetére


dabadab
titán

de semmi tudásod nincs a repülésről a repülögépekre ható erőkről ? hogy állnál neki ugy ?

Ugye ha egyáltalán semmi fogalmam se lenne a fizikáról (mert az esetedben nem arról van szó, hogy specifikusan a szimulátorprogramozásról nem tudsz semmit, hanem arról, hogy a programozásról általában), akkor először azzal foglalkoznék és elfogadnám, hogy az elején tökre nem repülőgépekről meg főleg nem a szárnyprofilok tulajdonságait leíró parciális differencálegyenletekről lesz szó, hanem arról, hogy két kiskocsi egymásnak ütközik. Aztán amikor legalább a newtoni mechanika megvan a kellő szinten, akkor mennék tovább oda, hogy akkor nézzük meg, hogy konkrétan a repülőgépeknél mi is van.

DRM is theft

(#18689) coco2 válasza repvez (#18680) üzenetére


coco2
őstag

>...mert neked, megvoltak azoka a lehetőségeid, hogy a PC-vel egyutt fejlödtél és tanultad a nyelveket folyamatosan...

De azért az ugye megvan, hogy én a számítógépekkel együtt nőttem fel, és egy generációnyi időt szántam rá arra, amire te egy puhára kipárnázott fél éves tanfolyamnyit sem szeretnél rászánni, csak nyafogsz, hogy akarod ugyan azt az ismerethalmazt? Csak ami időt itt fórumozással eltöltöttél, kezedbe vehetted volna mondjuk ezt a könyvet (tuti megvan e-boltban is valahol, úgy "olcsóbb"), és már előrébb lennél.

Ha csak keseregni gondoltál tanulás helyett, hogy ugyan miért nem tökéletes a világ (ha láttál bárhol tökéletes világot, szólj nekem is, én is szívesebben élnék ott), akkor a tanulás felejtős. Próbálj meg valami teljesen mást. Upwork vagy hasonló freelancer site, bedobod nekik a problémát, és kész megoldást kérsz. Valamennyi pénzért biztosan lesz segítség.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18690) Ispy válasza repvez (#18686) üzenetére


Ispy
veterán

Az a baj, hogy nem tudsz még építeni, de az első projektednek rögtön egy felhőkarcolót választanál. Pedig inkább egy kerti szerszámtárolót kéne. És még akkor sem biztos, hogy valaha el fogsz jutni a felhőkarcolóig. Én 2x év után sem érzem magamban az erőt, hogy ilyen dolgoknak nekiálljak, mert a programozás része egy dolog, de a szakmai oldal egy egész másik.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18691) martonx válasza Ispy (#18690) üzenetére


martonx
veterán

Az emberek többsége szerint a programozás csak bohóckodás, ők is tudnak wordben szöveget szerkeszteni, a programozók is csak ennyit csinálnak, üldögélnek a gép előtt, gépelgetnek egy word szerű izébe, és ennyi.
Aztán néha meg jön a fejjel falnak rohanás, realitásokra rácsodálkozás.

Én kérek elnézést!

(#18692) Ispy


Ispy
veterán

Ha meg már itt tartunk, hogy tanulnál: ne a chatgptvel írass kódokat, hanem menj fel a githubra, keress egy opensource projektet, szedd le és kezd átnézni a kódokat, mit csinál, mi miért van, egyáltalán lássál egy kicsit is komplexebb kódhalmazt és azt próbáld megfejteni, azzal játszál. Sokkal többet lehet így tanulni, mint hinnéd, a chatgpt jó kezekben egy jó eszköz lehet, de nem árt fenntartással kezelni a munkásságát.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18693) coco2 válasza martonx (#18691) üzenetére


coco2
őstag

Ahogy én hallottam, "csak kalimpálunk a billentyűzeten" :)

Az a másik dolog, a realitásokra rácsodálkozás része, az meg az ifjú titánok sara, akik beképzeltebbek, mint felkészültebbek, és rossz fényt vetnek a veteránokra is. Ráadásul szégyentelenül csinálják.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18695) repvez


repvez
addikt

akkor kezdjuk sorjában
1. nem azzal a kéréssel jöttem , ogy tanitson meg valaki programozni
egy konkrét problémára vártam választ vagy segitséget.
Helyette minden másra terelödött a téma.
Én voltam a naiv, hogy egy IDE beállitás nem lehet olyan nagy probléma megoldani olyanoknak aki nap mint nap használják.

2. nem értem miért probáljátok a számba adni, hogy olyan repszimet akarok a nulárol csinálni mintha a MS FSX vagy bármi más fizetős játék lenne, egy szoval sem emlitettem.
Az ,hogy mi jár a fejetekben ha megjhaljátok a simulátor szot már nem az én problémám.
Ki beszélt itt , hogy szárnyprofil meg különbözö fizikai dolgok legyenek benne elsőre? egyedüól ti hoztátok fel.

3." Ha meg már itt tartunk, hogy tanulnál: ne a chatgptvel írass kódokat, hanem menj fel a githubra, keress egy opensource projektet, szedd le és kezd átnézni a kódokat, mit csinál, mi miért van, egyáltalán lássál egy kicsit is komplexebb kódhalmazt és azt próbáld megfejteni,"

ki mondta, hogy nem igy akarom csinálni, de mennyivel jobb egy olyan kodot nézegetni amirol fogalmam sincs, hogy az eredeti szerzője mit gondolt, hogy hogyan muködjön vagy mit akart belöle kihozni, ha nincs mellé leirva a részletes háttér.DE a chatGPT-vel meg egy olyan kodhalmazt kapok ami azt a dolgokat tartalmazza ami ahhoz kell amit én szeretnék igy ha megfejtem, hogy mi mire valo akkor ugy tudom változtatni és azt amit én szeretnék és tudom is , hogy mit akarok belöle kihozni.

4. "mert a programozás része egy dolog, de a szakmai oldal egy egész másik."
Nem is kértem, hogy a szakmai dolgot is ti oldjátok meg, ugy gondolom, hogy itt is a huszon X év repülös szakmai tapasztalattal majd azt én hozzáadom. nem csak nektek lehet tudásotok és a többiek hulyék. nem tudom, hogy mennyire örülnétek ha hasonlo válaszokat kapnátok egy projhectetekhez amihez informáciot gyujtenétek,de nem tudtok róla semmit sem.,

Általánosságban eddig bárhol jártam forumokban akár itthon külföldön hasonlo flegmasággal találkoztam
Nem értem, hogy mi ez a felsobbredunek érzés dolog a programozokban, hogy ha valaki segitsáéget kér és kezdő akkor a magas lorol megy a affectálkás, hogy ezt te nem tudod megcsinálni, keress más nyelvet elösször meg majd gyere vissza ha majd ez megy .
BEnnem ez inkább azt az érzést sugalja, hogy vagy nem tudtok ti se semmit amit nem hinnék vagy inkább ha segitunk akkor idejár a nyakunkra majd aztán a kis zárt csoportunkat zavarja itt a hulyeségeivel

Ha anynira érdekelt valakit, hogy 17 éve mit csináltam akor azt is láthatjátok, hogy már belinkeltem akkor egy kodot is ami mukodott és akkor is hasonlo volt a reakcio, mert nem a szakmai szemmel megfelelö formátumban készült és akkor is az volt, hogy irjam át máshogyan aztán majd ha az megy akkor jöjjek vissza . akkor sem a kérdésre jött a válasz mint most sem.

(#18697) kovisoft válasza repvez (#18695) üzenetére


kovisoft
őstag

Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de nekem speciel fogalmam sincs, mi lehet a konkrét probléma nálad. Ha nekem kellene rájönnöm, hogy miért van fordítási hiba, és nem lenne egyből nyilvánvaló a hibaüzenetekből, akkor valószínűleg én is a már javasolt "móricka módszerrel" próbálkoznék. De ehhez nyilválvalóan szükséges némi alapismeret, amúgy csak ész nélkül lesznek kikommentezve dolgok, ami csak újabb fals hibákat fog eredményezni. Tehát vagy magad csinálod, de akkor előtte nem árt megszerezni legalább az alapvető alapismereteket, vagy mással csináltatod, vagy ha szerencséd van, akkor valaki más már belefutott ebbe a problémába (de eddig nem úgy tűnik).

Egyetértek a többiekkel, ha meg akarsz tanulni programozni, akkor az alapokkal és a legegyszerűbb dolgokkal kell elkezdeni.

(#18698) dzsampi


dzsampi
junior tag

Sziasztok!

Jelenleg a munkahelyemen az egyik pozícióm manuális tesztelő, viszont szeretnék előre lépni és a tesztautomatizálás irányába elmozdulni.
Tudtok valami olyan oldalt, letölthető anyagot, videót, amivel a lehető legegyszerűbben meg tudnám tanulni?
Tudom, hogy nem megy ilyen könnyen, természetesen napi szinten fogok gyakorolni.
Java alapok nagyjából meg vannak. :R

Köszönöm! :R

(#18699) coco2 válasza repvez (#18695) üzenetére


coco2
őstag

A "te ezt nem tudod megcsinálni" mögött az van, hogy nincsenek meg az alapjaid. Hogy az miért fontos? Mert utólag senki sem fog kitérni minden példaprogram mellett mindarra a fene tudja éppen hány ezer oldalnyi alapismeretre, aminek már meg kell lennie. Főleg, mert akkor gyakorlati képtelenség lenne bármiféle advanced topic-ot bárhol felhozni. Ez a szokás, tessék elfogadni. Ha még header-ök, meg libek, meg project szerkezet, meg google használat bármi problémát tud okozni, irány vissza valahova a C89 szintjére hello world szerű példákkal tanulni az alapokat. Azok a témák vannak arra kitalálva, hogy a szádba rágjanak mindent közérthetően. A többi nincsen rá kitalálva.

Hogy a chatgp-nek más véleménye van? Azzal légyszíves fáraszd tovább a chatgp-t.

Ideje lenne megszoknod, vagy megszöknöd.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18700) coco2 válasza dzsampi (#18698) üzenetére


coco2
őstag

Használtok konkrétan valamit a cégnél? Vagy mindenből ami ahogy esik úgy puffan?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.