Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:18:28

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18601) Tapsi válasza coco2 (#18597) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezt nem értem. Ha a hazai webshopok nem tartják, akkor megrendeled külföldről, és kész.

(#18602) dabadab válasza coco2 (#18599) üzenetére


dabadab
titán

Olyan nagyon nem kereshetted: [link]

És persze Thinkpadet általában saját konfigurációban szoktak kérni, szóval nyugodtan kattintgatsd végig a konfigurátort: [link]

DRM is theft

(#18603) martonx válasza dabadab (#18602) üzenetére


martonx
veterán

Én is elsőre az usanotebook-ot szoktam megnyitni, bőven látok ryzen 6xxx-es gépeket 500.000 körül is.
De mondjuk eddig is tudtuk, hogy nem kell komolyan venni a hülyeségeit.

Én kérek elnézést!

(#18604) mindthecrap válasza Ispy (#18600) üzenetére


mindthecrap
aktív tag

Szerintem is inkább a vásárlóerőn múlik ez, még mindig ott tartunk sajnos, hogy itthon egy Macbook Air is luxuscikk egy átlag német meg megveszi egy heti fizuból. Elég megnézni a múltkori iStyle MBA akciót, több ezer komment volt a Facebook poszt alatt, hogy mennyi gazdag (SIC!) ember van Magyarországon, hogy meg tud venni egy 420 ezer forintos laptopot. Amíg itt tartunk, semmi értelme high-end cuccokat egyáltalán belistázni itthon.

[ Szerkesztve ]

olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett

(#18605) MasterDeeJay

Vb.net (visual studio 2022)

Van egy bazi nagy excel táblám amiből adatokat nyerek ki és egy program generálja, annak az oszlopszáma meghaladja a 255-öt. Hogyan tudom beolvasni sima datagridview-be?

most egy sima oledb-t használok beolvasásra ami nem olvas be 255-nél többet:

conn = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + bemenetexcel + ";Extended Properties=Excel 12.0;")

Kimenetnek nem gond mert az eredmény kevesebb mint 255 oszlop lesz és a sorok is ilyen max 100-as darabszámúak. Szóval visszaírnom nem kell sok oszopszámmal de beolvasni igen.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#18606) fatal` válasza MasterDeeJay (#18605) üzenetére


fatal`
titán

Gondolom már OpenXML excel (xlsx). Használd az OpenXML SDK-t, ne oledb-t.

(#18607) coco2 válasza MasterDeeJay (#18605) üzenetére


coco2
őstag

Milyen típusúak azok az adatok? Ha szövegre konvertálni lehetséges a tartalmat, exportáld csv-be, dolgozd fel úgy, és ha vissza kell küldeni, importálod csv-ből. Sokkal egyszerűbb így dolgozni fel, mint direktbe drótozni, aztán rimánkodni, éppen jó lesz-e vagy sem.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18608) MasterDeeJay válasza coco2 (#18607) üzenetére

Van benne dátum és pénzösszeg is.
A másik gond hogy mi a legegyszerűbb kód beolvasásra?
Amit találtam az nem kezeli azt hogy ismétlődnek az oszlopok neve az első sorban. Az oledb megoldotta hogy megtoldotta az oszlopnevet számmal. Első sor oszlopneveket tartalmaz valahogy így néz ki:
Dátum, lerakó,dátum,felrakó,számlaszám,összeg,dátum...
És így tovább ismétlődik szabályosan persze ennél több adattal csak lényeget emeltem ki.
A sorok pedig rendszámokat jelölnek.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#18609) coco2 válasza MasterDeeJay (#18608) üzenetére


coco2
őstag

A class Microsoft.VisualBasic.FileIO.TextFieldParser, ami oszlop nevek első sorban vannak, azokat pozíciónként feljegyzed, név ütközés nem para. Stringeket fogsz kapni, információ típust neked kell tudnod hozzá, konvertálod igény szerint.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18610) sztanozs válasza MasterDeeJay (#18605) üzenetére


sztanozs
veterán

Alternativakent olvasd be ket korben:
Eloszor az elso 255 oszlopot, utana a kovetkezoket:
Select * From [Sheet1$]
Select * From [Sheet1$IV:SP]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#18611) repvez válasza coco2 (#18573) üzenetére


repvez
addikt

kiprobáltam az összes includot egyenként bemásoltam egy olyan kodba ami lefordult hiba nélkül.
Ami igy is hiba nélkül lefordult.
Ez számomra vagy azt jelenti, hogy nincs a header filokkal gond, vagy azt, hogy mivel a teszt alatt semmi nem használta ezeket igy nem is hivta meg theát nem derult ki , hogy gond van velük
vagy nem emiatt vannak az unidendifine hibák a kodban.

(#18612) coco2 válasza repvez (#18611) üzenetére


coco2
őstag

Hát akkor móricka módszer tovább. Ugye tudod, mi az a komment blokk? Kezdésnek bent hagyod csak a header-öket a forrásban, meg a main függvényt "üresen". Komment blokkba minden kódot, és egyebet. És fordítás rá. Ha a header-ökkel nincs baj, az a fordítás le fog menni. Aztán egyesével visszaereszted a részleteket a kódba. Az alkalmazás kód elejétől indulj vele, ne a végétől. Függvényeket kikommentelt kód részlettel, csak fejléc és változó deklarációk, többit komment ki. A részletesebb kommentelgetés több idő, de részletesebben mutatja meg, mi nem stimmelt. Amikor elkezdenek beömleni a fordítási hibák, ott valami nem okés. Akármit is kutyultál azzal a project-tel, a móricka módszer talán viccesen bumfordi, de biztosan megmutatja, mi nem stimmel.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18613) MasterDeeJay válasza sztanozs (#18610) üzenetére

Ez jó lenne bár nem tudom hogy kezeli azt ha nem létezik annyi oszlop. Mivel változó oszlopszámom van. Kb átlag 1400-1500 oszlopom van. (15 oszlop per nap legalább 3 hónapnyi adat kell egyszerre de jó lenne egy évre is megcsinálnom az kb 5400 oszlop) magyarán előre ki kell számolnom 5400 oszlopra a beolvasast az meg kb 22 beolvasás. Habár ha az első errornál abbahagyhatja. Vagy valahogy lekérdeznem mennyi oszlop van és az szerint beovasnom.
Megpróbálom köszi!

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#18614) coco2 válasza MasterDeeJay (#18613) üzenetére


coco2
őstag

Ha nem vagy nyuszi egyben húzni be ramba mindent, sok gigabyte csv mind befér a gépbe. 2023-at írunk. Field parsing-nak nem probléma a változó oszlop szám sem, bár az értelmezése a te feladatod lesz.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18615) emvy válasza coco2 (#18614) üzenetére


emvy
nagyúr

nem kell 'behuzni', mmap

while (!sleep) sheep++;

(#18616) repvez válasza coco2 (#18612) üzenetére


repvez
addikt

hát a moricka modszer nem jött be, mert hiába commenteltem át az egészet akkor meg azt irja, ki, hogy nincs rendesen lezárva a kod attol a sortol kezdve az utolsoig ahova a comment jelet tettem.

Az alábbi dolgokat megprobáltam megcsinálni, de nem találtam meg, hogy mit hova kéne másolni .

the "undefined reference" errors you are seeing are linker errors, which occur when the linker is unable to find a definition for a symbol that is used in the code. In this case, it means that you are missing some libraries that are needed to link your program.
To resolve these errors, you need to make sure that you are linking against the appropriate libraries. Here are some steps you can take to fix the issue:
Make sure that you have included the correct header files in your code. The header files are used by the compiler to resolve function signatures and other symbols.
Make sure that you have added the required libraries to your linker settings. The libraries are used by the linker to resolve the definitions of the functions and symbols used in your code.
In this case, since you are using DirectX, you need to link against the DirectX libraries. To do this, you can add the following linker directives to your project:
#pragma comment(lib, "dxgi.lib")
#pragma comment(lib, "d3d11.lib")
#pragma comment(lib, "d3dcompiler.lib")

these directives tell the linker to include the dxgi.lib, d3d11.lib, and d3dcompiler.lib libraries in the build process.
Alternatively, you can add the libraries to your linker settings in your project properties. To do this:
Right-click on your project in the Solution Explorer and select "Properties".In the "Configuration Properties" section, select "Linker" -> "Input".Add the required libraries to the "Additional Dependencies" field.
Make sure to separate the library names with a semicolon (;).
After making these changes, try rebuilding your project and see if the linker errors are resolved.

(#18617) coco2 válasza repvez (#18616) üzenetére


coco2
őstag

Oké, azért valamennyi ész még mórickának is kellene. Példának okáért a main függvényből kikommentelsz mindent, de a fejléc, és a lezáról return kellenek bele. Különben compiler error. Ha valami függvényre hivatkozást vissza raktál, akkor kell visszaraknod a header-ben lévő prototype-okat is, különben compiler error, és azokkal együtt minimum azoknak a függvény implementációknak a kereteit is vissza kell raknod, különben linker error. Összefüggően lehet csak kikommentezni, és visszarakni. Logikai felső szinttől lefelé haladva lépésenként. A móricka módszer egy türelem játék, azt rohanva nem lehet.

Apropó, lehet, van egyszerűbb út. De ahhoz tudni kellene, hogy a project, amit kézbe vettél, mikor milyen környezetben volt utoljára fordulásképes. Még win xp-n futott utoljára, vagy mi van / volt vele? Mik voltak az akkori verziók? Vagy legalább évszámot tudsz arról a project-ről?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18618) repvez válasza coco2 (#18617) üzenetére


repvez
addikt

mint irtam, full kezdo vagyok,de az egyszerübb dolgokat el tudom olvasni a kodokban, de nem mindig értem, hogy az egészhez , hogy viszonyul.
DE ezt a kodot a chatGPT irta és ki akartam probálni, de még egyszer sem fordult le az alábbi hiba miatt.
Win10es 64 bites rendszer alatt és egy uj telepitésu VS2022-es ben. minden defaulton van ,csak ugy van telepitve ahogy multkor ajánlottad.

Ezért nem tudom, hogy a direcx és egyéb dolgokat, hogy kéne megadni telepiteni a proginak, hoyg használni is tudja.

Az egyszerübb progik amiket irt az mind hiba nélkül lefordul és müködik.

Ez egy windows alap direcX es egyszerü repülöszimulátor lenne ahol a repülö egy kocka.

(#18619) coco2 válasza repvez (#18618) üzenetére


coco2
őstag

Egyéb iránt, hozzáadtad azokat a lib file-okat, amiket kért?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18620) repvez válasza coco2 (#18619) üzenetére


repvez
addikt

ezt probálom elmagyarázni , hogy ha tudnám, hogy honnan és mit kell hova betenni akkor megoldodhatna a probléma.
De azt sem tudom, hogy ezek a libeket le kell e külön tölteni vagy alapbol ott vannak e a VS-ben és ha igen akkor hogy tudom megadni a programnak, hogy tudja is használni öket.

(#18621) Ispy válasza repvez (#18620) üzenetére


Ispy
veterán

A projekt propertiesben (resources) lehet aktíválni a libeket, vannak beépített libek, ez az első fül, ott néz körbe, azok lesznek csak elérhetők a projekben, amik ki vannak pipálva. Illetve az alsó részben külön engedélyezni kell a namespace használatát, ha nincs, akkor csak akkor ismeri fel, ha a kódban ki van írva, például az XY libből van hivatkozva a Z eljárás, akkor pipa nélkül csak XY.Z-ként fogja felismerni, pipával simán felismeri a Z-t is.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18622) repvez válasza Ispy (#18621) üzenetére


repvez
addikt

hát én ha rákattintok a projectre jobb gombbal és kiválasztom a properties-t, ott nem látok semmit sem amit be lehetne pipálgatni .
vagy hol találom ?

(#18623) Ispy válasza repvez (#18622) üzenetére


Ispy
veterán

How to

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18624) repvez válasza Ispy (#18623) üzenetére


repvez
addikt

[kép]
nekem nincs olyan sor és olyan részek amiket itt ir akkor ilyenkor mi van ?

(#18625) Ispy válasza repvez (#18624) üzenetére


Ispy
veterán

repvezSim-en jobb klikk properties mit ad ki? (Képet rakd fel ide)

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#18626) repvez válasza Ispy (#18625) üzenetére


repvez
addikt

[kép]
ezt adja be akkor

(#18627) coco2 válasza repvez (#18626) üzenetére


coco2
őstag

Írtad, hogy kezdő vagy. Ha annyira kezdő, hogy a header file és lib file közötti összefüggések még nem teljesen tiszták számodra, akkor előzetesen project szerkezetről és a fordító működéséről kellene egy jó könyv / blog, mint például ez a YT videó.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18628) repvez válasza coco2 (#18627) üzenetére


repvez
addikt

nézegettem ilyeneked, de egyelöre az én gondomat ez nem ooldotta meg. és amig a kodolással bajlodok addig valami olyasmi kéne ami az összes H és lib fil-t megtalálja mindegy , hogy melyikre van szükségem, aztán amikor már tisztába leszek a kodolásnál, hogy mi az ami lényeges akkor majd csak azokat a filokat teszem be ami kell .
De egyelöre ami a háttérben megy az számomra kevésbé fontos, mint az, hogy mit kell nekem tennem ahhoz, hogy az történjen amit szeretnék.

(#18629) coco2 válasza repvez (#18628) üzenetére


coco2
őstag

Példának okáért kérd meg azt a ChatGPT, hogy ne 32 bites legacy stuffot küldjön neked, hanem valami jelenkoribbat. Meg esetleg ne C++-t, hanem C#-t.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18631) coco2 válasza arcoskönyv (#18630) üzenetére


coco2
őstag

Nincsen rá valós lehetőség ellenőrizni, de szerintem a statisztika nagy arányban azt jelezné a szóban forgó esetekről, hogy hátramaradt céges stuff, aminek dokumentációja sosem volt, a fejlesztőjét meg elhagyta, és valaki utólag azt hiszi egy sokezer soros mákostésztákról, hogy bármi is a kezében van, csak azért, mert "de hiszen az ott a forráskód". Akárhogy is legyen a háttértörténet, ez itt egy közösségi ismeretterjesztő csatorna, és itt senkinek sem tilos az informatikai realitással ismerkednie.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18632) MasterDeeJay válasza coco2 (#18614) üzenetére

Találtam egy exceldatareader nevű ingyenes valamit nuget csomagként. Aztán beolvasta de 2-3 perc alatt, de szerencsére datagridview paramétereiben állítgattam dolgokat most pár másodperc alatt beolvassa és megjeleníti.
Igaz ez még csak a kis táblázat (1700 oszlop, 45 sor) de a nagyobbal is max 5 másodperc lehet.
Lényeg hogy működik!

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#18633) dabadab válasza coco2 (#18631) üzenetére


dabadab
titán

Te most miről beszélsz?

DRM is theft

(#18634) mindthecrap válasza arcoskönyv (#18630) üzenetére


mindthecrap
aktív tag

A Dall-E kapcsán is bűzlik nekem valami, a YouTube influencerek szerint mar ki tud váltani egy közepes grafikust es meg nem mondod, hogy AI, en hiába próbálkoztam órákig csak olyan képeket készített ami a monitoron 8-10 centire lekicsinyítve is egy gusztustalan vízfestményszeru pacsmag. Persze ha nekik van hozzáférés egyfajta zárt PRO verzióhoz akkor nem szóltam.

Repvez küzdelme pedig ekes példa arra hogy a ChatGPT meg sokáig nem fogja elvenni a fejlesztők kenyeret, mégha par influencer most úgy is adja elő a kattintásokert.

[ Szerkesztve ]

olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett

(#18636) coco2 válasza arcoskönyv (#18635) üzenetére


coco2
őstag

És az mitől probléma, hogy egy webszerver látja a külső ip címedet?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18637) emvy válasza arcoskönyv (#18635) üzenetére


emvy
nagyúr

Hova kuldje vissza szerencsetlen web szerver a csomagokat, ha nem latja a kulso IP cimedet?

while (!sleep) sheep++;

(#18638) coco2 válasza MasterDeeJay (#18632) üzenetére


coco2
őstag

Azt a csomagot én nem ismerem. Én field parserrel ettem fel ram-ba sok gigányi csv-t. Sosem figyeltem fel extra sebesség problémára.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#18640) fatal` válasza arcoskönyv (#18639) üzenetére


fatal`
titán

Külső cím látszik ott, nem belső.

A 192.168.x.x látszik.
Valamit benézel, a webszerver nem tud a belső címedről, különben nem működne.

(#18641) dabadab válasza fatal` (#18640) üzenetére


dabadab
titán

Az egész arról szólt, hogy a WebRTC-n keresztül a belső IP címet IS ki lehetett nyerni.
De ezt most már a böngészők maguk megoldják (kipróbáltam, az én lokál IP-m nem látszik a linkelt oldalon, csak a nyilvános meg az IPv6)

DRM is theft

(#18642) fatal` válasza dabadab (#18641) üzenetére


fatal`
titán

Jah WebRTC, benéztem, rossz tesztet néztem, bocs.

Most megnéztem, N/A-t ír, akkor gondolom már a böngészők megoldják, ahogy írod is.

(#18644) fatal` válasza arcoskönyv (#18643) üzenetére


fatal`
titán

Jah Androidon tényleg szar, Vivaldi alól is (A12.1).

(#18645) repvez válasza arcoskönyv (#18630) üzenetére


repvez
addikt

én amiket eddig kérdeztem kértem a ChatGPT-től egyszerübb kodok azok mind copy/paste a VS-be és egyből probléma nélkül müködtek.
De ennél nem ,gondolom akkor valami a programbeállitásoknál lehet a gond vagy esetleg az , hogy egy régebbi leirástsal megy.
Mert ha jol tudom akkor a 2021es évig bezárolag van frissitve a AI igy az utána lévo dolgokrol nem tud válaszolni.

Illetve volt még olyan problémám, hogy excelben amit irt képletet az nem müködött, mert ujabb excelhez irta és én még a 2007est használtam és ezután átirta a képletet , és müködött.

Szóval nekem eddig jo tapasztalatom van vele.
Ezért is probáltam meg egy bonyolultabb kodot kérni töle mint ez a DX es C++. Mert az eddigiek csak sima parancssoros consolban futottak egyszerü bevitel és kiirta az eredményt tipusuak voltak.

(#18647) mindthecrap válasza repvez (#18645) üzenetére


mindthecrap
aktív tag

"Mert az eddigiek csak sima parancssoros consolban futottak egyszerü bevitel és kiirta az eredményt tipusuak voltak."

De ebben meg nincs semmi éjáj... code snipeteket Google-ben is lehetett keresni Stack Overflow-n, meg van kb 10.000.000 programozó blog, a ChatGPT is onnan csipegeti össze. Nyilván ha ilyeneket kérünk tőle hogy invertáljon egy bináris fát azt meg fogja tudni "oldani" mert van kb 5.000 blogbejegyzés erről példakódokkal, de ehhez nem kell CGPT, beírod a Google-ben és feljönnek egymás után a blogok és levezetések.

olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett

(#18648) BTminishop


BTminishop
aktív tag

Sziasztok!

Egy érdekes kérdésem van. Ha Macbookról megosztom a TV-re a tartalmat, akkor az RTL Most letiltja a videón a képet, fekete kép fogad. Ez szándékos lehet gondolom. Vajon, hogyan tudják ezt kezelni?

(#18649) repvez válasza mindthecrap (#18647) üzenetére


repvez
addikt

és egy olyan embernek aki elötte egy sor kodot sem irt az majd a blogokon és a forumokon kiigazodik , hogy mit is keres és mi az amit másolhat és mi az amit meg kell változtatni.Mig a chatbe meg egy konkrét kodot kap ami azt csinálja amit szetne az ember kihozni belöle, esetleg ha modositást kell csináűlni akkor az szerint változtatja.

Igy egy kicsit egyszerübbé válik , hogy mi az ami kell és azt megérteni .

(#18650) dabadab válasza repvez (#18649) üzenetére


dabadab
titán

Az elmúlt 17 évben azért legalább az első sor megírásáig eljuthattál volna.

DRM is theft

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Programozás topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.