Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz repvez #18674 üzenetére

Hát akkor te se vedd magadra, de pár dolgot egész jól látsz.

Példának okáért én anno elkezdtem dbase-t az iskola miatt, aztán jöttek az éra akkori sajátjai, mint Turbo Pascal, assembly, Clipper, kicsit később nagyobb teret nyert a C, C++, céges gyakorlatban utána kezdett teret hódítani az SQL, jöttek olyasmik, mint a ZIM script, aztán a Turbo Pascal utódjaként a Delphi, meg a dbase utódjaként fox pro, nem sokkal később már megjelent a .Net a C#-vel, és teret hódított a web a PHP / Html / Javascript vonalon. Azóta egy kicsit jobban nyugi van, mert ami még újabb, azok kukázhatóak. A felsorolt lista mondjuk 1990 .. 2010 történelme programnyelvekben. A hardver és sdk környezetekre most nem térek ki. A lényeg, hogy temérdek sok dolog, amit az idő mind belegyömöszölt a kóderek buksijába, idővel bizony elavult. De adott időben azt akkor is nyelni kellett. Mára a dbase, clipper, zim, foxpro, turbopascal, assembly, delphi, c++ úgy kuka, ahogy van. Azt az időmet a technika fejlődése elpocsékolta. És nyeljem le szépen, ba**omalássan. Hogy sikítanék közben? Az +1 pont. Hogy neked nem tetszik? Nem muszáj programozni tanulni. Van élet az informatikán túl is. Csak akkor minek kínlódsz vele?

MS-DOS idejében még tök egyszerű volt, hogy a számítógép egy időben egy felhasználó 1 alkalmazását futtatta (a memóriarezidens programoknak nevezett dolgokat most inkább nem emlegetem fel). Sorfolytonosan lehetett utasításokat végrehajtani, a programé volt a teljes számítógép, mindig lehetett látni, mi történik éppen. Az volt a 90-es éra. Aztán jött a win dos helyére a muszáj-windows, és mára annyi változott, hogy kvázi 50 program dolgozik egymástól szanaszét driftelve, amit a programozó feladata egybeillesztgetni úgy, hogy abból bármi értelmes kijöjjön. Nem egy darab a részlet, hanem ezernyi. És mindegyivel külön kell foglalkoznod. Egyesével. Hogy nem tud beleférni a buksiba? Sajnálom. Ugyanakkor semmi jóval nem tudlak bíztatni. Sőt, csak rosszabb lesz. Pláne, ha kezdésként esnél neki olyasminek, mint a GPU. Nohiszen, te is tudod, hogyan kell mindig a legnagyobb sza*ba belecsapni.

Az alapokat azért javasolják neked, mert olyan temérdek sok a buksiba belegyömöszölni való, hogy akár ha 200-as az IQ-d, még mindig statisztikailag számbavehető esélyed sincsen a mélyvízbe dobva el nem süllyedned úgy, mint egy darab vasmacska. Jobban tennéd, ha előbb a tanuló vizekben lubickolnál. És sokáig. Arra nemet mondasz, aztán meg besértődsz rajta, hogy tényleg úgy süllyedsz el, mint a vasmacska. Ne vedd zokon, de nem tudom átérezni a problémát. Elvégre megkaptad a figyelmeztetést, és rá se tojtál. A te döntésed volt. Csak magadat okolhatod a következményekért.

Ha halálra is elszántan nem sikerül megértened, hogy kezedbe kellene venned "programozásról kezdőknek" jellegű könyveket, és tervszerűen legalább évi 5 ezer oldalnyi szakirodalmat elolvasni, akkor egy másik lehetőséged a greenfox és hasonló iskolák tanfolyamainak a költségét kifizetned, és ott majd bőven lesznek, akik segítenek neked. Én a magam részéről sosem jártam azt az utat. Én engedelmesebb szellemi ku*va voltam mindig is. Én csináltam egyedül. Te valahogy a sikítósabb fajta vagy. Talán a gruppen műfaj jobban fog tetszeni neked.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés