- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
Igen, igazad van. Nem is arra gondoltam, hogy az összes funkcióját megcsinálom(főleg egyedül). Csak ez nagyon feltűnt próba nélkül is, hogy feleslegesen írja ki a mappákat. És pont témába vágott. Ezért hoztam fel. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a teszt programom bár C#-ban készült, de win api függvényeket használ(FindFirstfile-FindNextFile a szíve neki). És ha egy win api függvény működik C#-ban, akkor az sebességben alig marad el pl. a C/C++-tól(legalábbis nagy mértékben biztos, hogy nem).
Szóval csak izgatott a téma. Ezért is készítettem hirtelen felindulásból egy teszt programot.
-
-
Inhouse
őstag
-
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #15381 üzenetére
A c:\ meghajtóm a TC stabilan 4:10 alatt listázza ki(függetlenül attól, hogy hányszor futtatom le).
Az én programom az első futtatáskor 2:50 alatt, de utána van, hogy 0:33 alatt végez vele.
De ha egyszerre indítom mindkettőt, akkor közel egyszerre végeznek.Ha a programomnál a 2:50-es időt nézzük, akkor is 1:20-al kevesebb idő kell neki, mint a TC-nek. Ez nagyon sok.
Mondjuk a programom most karikázik, mert a UI szálon futtatom, ezt légyszi nézze el, aki kipróbálja.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15378 üzenetére
Készítettem Made in Hirtelen egy teszt alkalmazást. FindFirstFile-FindeNextFile felhasználásával. Tesztelhetitek ti is. Nálam ez sokkal gyorsabb a TC-nél(pedig ez C#-ban van, a TC meg gondolom C++-ban lehet). Tehát a TC a kiírással nagyon sok időt pazarol el. Az ad-hook programomban még sok puffer van azáltal, hogy nem írja ki, hogy hol keres éppen.
De érdekes módon, ha a 2 program egyszerre fut, akkor majdnem egyszerre végeznek. Ezt nem értem, hogy miért van? Ha valaki tudja erre a választ, ő megírhatná, hogy mi lehet a magyarázat erre. A program letölthető innen. FindFirstFile.rar.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #15376 üzenetére
sokkal gyűlöletesebb user interface a szimpla kerregő homokóra és társai
Az én programom tényleg semmit nem csinál, még csak nem is homokórázik.
Annyi változik, ha elindítod a 3 "Start" gomb egyikét, hogy a felirata "Stop"-ra változik. Ha végzett, akkor pedig megjelenik a középső szövegmezőben az eredménye és a gombon a "Stop" felirat ismét "Start" lesz.De nekem az volt a célom, hogy ha nem is támogatja a programom az egyidejű futtatást, akkor is a user-nek lehetőséget adjak rá. Ezért imádom a programozást, mert(a nagyon alap dolgok kivételével) ugyanazt a dolgot "millióképpen" meg lehet valósítani.
-
kovisoft
őstag
válasz
pmonitor #15375 üzenetére
Én örülök neki, hogy kiírja, rengetegszer vettem már hasznát. Általában lehet látni, hogy melyik könyvtárban időzik. Van, hogy az ember rájön, hogy ott nem is akart keresni, és lelövi a keresést. De arra is jó, hogy lássuk, hol jár a keresés, kb. mire számítsunk, meddig fog még tartani. Nem hiszem, hogy érdemben lassítana, nem ír ki minden egyes fájlnevet. Számomra sokkal gyűlöletesebb user interface a szimpla kerregő homokóra és társai, amikor semmi visszajelzésem nincs arról, hogy mit csinál a gép, és az várhatóan meddig fog még tartani.
-
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #15372 üzenetére
És user-ként mit tudok csinálni, ha tudom, hogy xy mappában tölt sokat? Vagy kivárom, vagy leállítom a keresést. De ugyanezt meg tudom csinálni akkor is, ha nem tudom, hogy hol időzik sokat. Tehát teljesen felesleges ezeknek a kiírása. Csak lassabb lesz a keresés.
Ez épp olyan dolog, mint pl. az ötöslottó ~44 misis kombinációja: ha csak legenerálja a program, akkor <1 sec. alatt végez. Viszont ha ki is iratom, akkor órák alatt fut csak le.
Jó, mondjuk a mappák kiírásával nem órákat veszít a tc-ben a user, de azért érzékelhetően gyorsabb lenne, ha nem írná ki a mappákat.
-
axioma
veterán
válasz
pmonitor #15364 üzenetére
Hat a tc-ben a mappak porgese megmutatja, hogy ha valahol sokat tolt. Valoban, a fel mp alattiak helyett irhatna hogy bejaras, es csak hosszabb idonel hogy kereses az x mappaban vagy ilyesmi.
El vagytok a'm ti mar kenyeztetve, adj ki egy unix find parancsot aztan vagy kapsz vissza valamit ami olvashato uzenet vagy majd kiszamithatatlan ido utan a prompt visszaterese jelzi hogy nincs hiba es nincs talalat sem -
-
kovisoft
őstag
Azt megfigyeltétek már, hogy a filmekben jelszavakat a legtöbb esetben karakterenként egyesével fejtik meg? Elindul egy keresés, és egymás után sorban megtalálja a jelszó karaktereit. Mintha bármi köze lenne a jelszó elejéből képzett hash-nek a teljes jelszóból képzett hash-hez.
-
Ispy
nagyúr
válasz
btraven #15358 üzenetére
Azt bírom a filmekben, hogy általában valami csilivili ui-n pötyögnek valamit és meghekkelik vele a fél világot, néha már a fejem fogom. Persze vannak kivételek, mondjuk a Mr robot, de a többség nem ad a szakmaibb kinézetre, csak bedugja a pendrivot és kész, a csoda megtörténik.
-
Weareus
addikt
Köszi. Közben találtam a neten ilyen progit, a próbaverziót le is szedem, aztán ha ok, jöhet a fizetős. Nem is vészes az ára, ráadásul kb. 70 000 címszót tartalmazó magyar nyelvű szókészlet is vásárolható hozzá. Egyelőre ebbe belemélyedek és majd meglátszik.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Weareus #15355 üzenetére
Szerintem barmelyik, de lehet hogy van a neten keresztrejtveny kesziteshez valami library, talan meg framework is es akkor adott a nyelv is hozza. Nullarol kezdve is meg lehet csinalni, ha van sok idod. Jo lenne tudni, hogy milyen vegeredmenyt varsz. Konzolos app, vagy grafikus, hogy akarod kezelni a bevitelt. Kell-e hozza netes tamogatas, valamilyen kliens-szerver megoldasban, vagy egy single page web alkalmazas. Meg persze fontos az is, hogy milyen nyelvet ismersz.
-
btraven
őstag
Miért jeleníti meg a képernyőn az összes adatbázisban tárolt adatot keresés közben a számítógép?
Úgy gyorsabb mintha csak magában az adatbázisban keresne?
Ezt már a sokadik kémfilmben látom. -
-
Weareus
addikt
Adott a következő kérdés: van egy magyar szavakat és idegen kifejezéseket is tartalmazó adatbázis. Ez reményeim szerint hamarosan a birtokomban lesz. Szóval ne kérdezzétek meg, hogy milyen formátum, de tkp. ezek lexikonok és szótárak begépelt címszavai.
Olyan program/algoritmus kellene, ami előre definiált/definiálható szabályok szerint ezen adatbázis szavaiból egy előre megadott méretű és szerkezetű négyzetrács-hálóban egy szabályos keresztrejtvényt készít.
Vannak a neten ilyen progik, párat nézegettem is régebben, de az adatbázisuk jellemzően angol volt, tehát a magyar nyelv ékezetes betűi problémásak voltak.
Ha esetleg arra vetemedek, hogy belevetem magam a programozásba, akkor egy ilyen jellegű problémakör megoldásához melyik a legmegfelelőbb nyelv? -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15321 üzenetére
Nem az volt a kérdés. Domonkos kérdése ez volt:
>Vannak esetek, amit nem vesz észre.
Egy peldat szeretnek kerni!A tőlem való idézet(az én állításom) ez volt teljes egészében :
De azért a fordító sem mindig olyan okos. Vannak esetek, amit nem vesz észre. De mondjuk azt meg a programozónak kellene észrevennie(viszont az biztos, hogy legtöbbször nem sikerül).Tehát már nem az assembler volt a kérdés, hanem a C fordító! Csak te ragadtál le az assembleres témánál. De ha pontosak akarunk lenni, akkor az eredeti kérdés sem az volt, hanem hogy kép manipulálását hogy lehet assemblerben gyorsítani(szóba sem került eredetileg a C/C++.
-
martonx
veterán
válasz
Tigerclaw #15347 üzenetére
Ismered a mondást: sok légy nem tévedhet
Persze távol álljon tőlem egy vuejs vs react flame kirobbantása. Csak javasltam, hogy ha már ismerkedés, akkor a vuejs-nek is adj esélyt. Simán lehet, hogy neked is sokkal jobban be fog jönni, pláne ha angularos tapasztalatod van.
-
dabadab
titán
válasz
Tigerclaw #15349 üzenetére
Eleg szabadon fejlesztik a Reactot es ahhoz kepest hogy viszonylag friss nyelv, nem feltetlenul ugyelnek a visszamenoleges kompatibilitasra.
Ez egyébként a hosszú távú karbantartást nagyon viccesé teszi, tiszta Vörös Királynő: "Minálunk, ha teljes erődből rohansz, az épp csak arra elég, hogy egy helyben maradj."
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
cattus #15348 üzenetére
Lehet hogy osszekevertem, vagy azota fejlesztettek, de a stateless functional componenteknek nincs state-je, ami az egyik key feacture a reactban, sot talan lifecycle metodusokat se tamogatja. Ezert is gyorsabb.
Mondjuk meg sokat kell tanulnom. Meg hatra van a redux, router, hooks, az ujabb dolgok. Eleg szabadon fejlesztik a Reactot es ahhoz kepest hogy viszonylag friss nyelv, nem feltetlenul ugyelnek a visszamenoleges kompatibilitasra.
-
-
t256
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani valamilyen feladatgyűjteményt vagy példatárat, amiben C#-hoz vannak feladatok? Jelenleg a metódusoknál tart a tanfolyam. Ciklusokat és elágazásokat használunk bennük.
Ezeket szeretném gyakorolni.
Valahogy a logikára nem áll rá az agyam.
Az sem baj, ha fizetős könyvet ajánlotok.
Az nagy probléma, hogy a topicban elhangzó dolgok 99%-át nem értem?
3 hónapja tanulom a programozást. -
.45
csendes tag
válasz
Tigerclaw #15342 üzenetére
Ha csak félúton is jársz Reactban, valszeg akkor is elobbre vagy mint én, mert én csak pont hogy nekikezdtem, aztán rájottem, hogy át kéne ismételne a vanillaJS szintakszist
Szóval sajnos nem tudom érdemben hozzászólni ehez
Ez az alternatívás dolog így elso blikk-re nem tetszik, mert felesleges bonyolításnak hangzik, de majd akkor az ido eldonti
Visszatérve a funktional vs class componentsekhez, én a hooks miat maradok a functional-nál, aztán majd pár hét múlva tobbet tudok mondani -
Tigerclaw
nagyúr
A React eseten nem minden fejlesztesuk jovobe mutato, hanem tobb alternativa adnak. En nem is bannam ha lassitananak kicsit az uj featurekkel a jovoben. A functional komponens pl. gyorsabb, de nem tud annyit mint a class verzioja. Emelett az olvashatosag is egyre jobban elveszlik. En pl. jobban csipem JS-ben is a hagyomanyos fuggveny deklaraciot, hivast, mint a function expressiont, az arrow fuggvenyekrol nem is beszelve. Mondjuk azoknak is van mas egyedi jellemzoje, de ha tulzasba viszik a hasznalatat, az egesz kod atlathatatlan lesz, az egymasba fuzott arrow fuggvenyekkel.
Nekem sokkal fontosabb a clean code, mint hogy mindenhova arrow fuggvenyeket tegyek, meg ternary operatort, vagy hogy Reactbol elhagyjam a class based komponenseket teljesen.
Persze ez csak egy olyan valaki velemenye aki meg csak feluton jar a JS-ben, Reactban.
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
cattus #15334 üzenetére
Csak meglett a hiba. <React.Fragment> -eket hasznaltam <div> helyett. Persze a stacktracebol hamarabb jutottam volna el a Holdra, mint ehhez a hibahoz. A webpackos bundle elegge keresztbe tesz a hibakeresenek.
Erdetileg <> </> befoglalast akartam, de mar a tutorial elejen rajottem hogy hogy vagy a telepitett babel vagy a reac library nem erti, de a hosszabb Fragment szintaxis meg jo volt, viszont miutan at lett varialva a dependency ezek szerint mar a Fragmentet se ertette. Pedig nem olyan regi verziokkal dolgozik a tutorial.
A video keszitoje divet hasznalt hatarolonak de nem akartam a bad practice-nel maradni, ezert eleve fragmenttel kezdtem, csak arra nem szamitottam, hogy a fragment es annak a rovid verzioja ennyire friss fejlesztes.
Tok jo hogy ket napig kerestem a hibat.
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek;
Eddig csak excelt és Accesst "programoztam" VBA-ban, ezek a kis progik azonban ma is napi használatban vannak. Accessben van egy komplett nyilvántartó/számoló stb program.
Ez utóbbit szeretném modernizálni mai követelményeknek megfelelően - leginkább szerveren, távolról is elérhető verziót készíteni belőle, amit aztán később ki lehetne egészíteni mobilos eléréssel, stb.
Nem tudom mi lenne ehhez az ideális programnyelv - gondolom hogy az adatbázist valami MySQL-be kellene átültetni és ezt "mozgatni" minél egyszerűbben. Kicsit összezavarodtam a bőségtől. Próbáltam keresni ilyen low-code rendszereket de ha jól nézem ezek mindegyike egy külön platformon függ, tehát nem tudom ezt később szabadon saját szerveren/kliensen futtatni csak a platformon keresztül.
Szerintetek mi az amivel a legegyszerűbb módon neki tudnék állni ennek, érdemes lenne a cél érdekében megtanulni? Fontos lenne a normális UI, mert a meglévők is azért készültek mert nem programozók használják őket. (Jah és az Access-ben lévő adatbázis, természetesen erősen használja a relációkat, van benne vagy 10 tábla mindenféle egymásra hivatkozással).Mit tanácsoltok?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
cattus #15334 üzenetére
Masodjara azzal csinaltam, de az se fogadta el a kodomat, pedig nem egy bonyolult app az egesz, egy js fajl es korabban stabilan mukodott. Most meg olyan mintha az egesz kod kinai lenne neki. Epp azon gondolkodtam, hogy a babel valami olyan eszkoz ami egy olyan problemara ad valaszt aminek leteznie se kellene. Pl. ES6-ot mar minden normalis bongeszo tamogatja, szoval ahhoz mar nem kellene babel. A reactot meg csinaljak meg ugy, hogy ne kelljen egy ilyen koztes "fordito" a vegleges forraskodhoz.
-
Tigerclaw
nagyúr
Reacthoz ert valaki jobban? Egy tutorial alapjan dolgozok es ott jol is ment minden amig nem jott elo a webpack es a a tutorial keszitoje nem kezdte el ossze-vissza varialni a dependecy-ket.
Most nala mukodik, nalam meg nem. Valoszinuleg a babellel lesz valami problema. Amig csak babel-preset-env, babel-preset-react es babel-cli volt, addig nem volt gond. Most viszont berakott babel-core -t es babel-loadert is. Ugy olvastam, hogy a 7-es loaderhez nem jo a babel-clore, mert babel/core kell hozza, sot @babel/core a pontos neve, de igy se jo az egesz.
A babel oldalan semmi hasznalhatot nem talaltam.
A react oldala alapjan generaltam egy komplett indulo react appot, de abban pl. semmilyen babel nincs a dependecy-k kozott. Mondjik az korabban mukodo appom ott se mukodik, sot le se tudja buildelni...persze semmit mondo hibauzenet mellett.
A lenyeg hogy kellene egy webpack-es react kornyezet, lehetoleg yarn-al. Ha tudtok hozza linket, mert nincs kedvem azzal sakkozni, hogy melyik babel modul melyik masik babel modullel kompatibilis es melyikkel nem.
-
kovisoft
őstag
válasz
FrozeN` #15325 üzenetére
Konkrétan a php regexet nem ismerem, inkább a vi félét, de az is hasonló, és a * (0 or more), + (1 or more) mellett szokott lenni ? (0 or 1) is. Ezzel meg lehetne talán oldani, pl:
/\^\^?([0-7])[0-7]?([^\^]+)/g
ahol:
\^ = ^
\^? = ^ vagy semmi
([0-7]) = számjegy (1 db, group-ban, ezt a group-ot lehet használni a számértéknek)
[0-7]? = számjegy vagy semmi -
FrozeN`
tag
Sziasztok!
A Quake 3 engine-ben a színezést biztos sokan ismeritek. ^0, ^1, ^2 ... stb., ahol a szám megadja, hogy milyen színű legyen egy string. Pl.: ^1Piros^7Feher^2Zold = PirosFeherZold (mármint itt nem tudok színezni, de gondolom értitek.)
Van erre egy tök jól működő php preg_replace-s kódom, ami css-el színezi a végeredményt.
A regex része:/\^([0-7])([^\^]+)/g
Az első match a színkód, a második a tartalom, aztán css-sel színezem az eredményt, eddig tök jól működik, már sikeresen átalakítottam javascript-re is (replace), juhú. Amivel bajban vagyok, és tegnap este már a világ összes idejét elcsesztem rá, hogy a regex-et hogy lehetne úgy felturbózni, hogy a ^^nn-t pont ugyanúgy kezelje, mint a ^n-et? (ráadásul ha ^^nn vagy ^n formátumtól függetlenül n-et adna vissza az első match-ben, az lenne a csúcs)
(Nem vagyok programozó, csak barkácsolok, de ezt biztos nem tűnt fel
)
Előre is köszi annak, aki foglalkozik vele!
-
K1nG HuNp
őstag
egy go-ban jártas emberkét megkérhetek arra, hogy ha küldök neki PMben egy repót akkor tol rá egy apró kód reviewt? csak a high level dolgok érdekelnek, jól csinálom a dependency injectiont, így érdemes struktúrálni a projektet, inicializálások megfelelőek e stb
-
Domonkos
addikt
-
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15319 üzenetére
Az a baj hogy te matematikai formulák optimalizációját várod el a gcc-től már magába a C/C++ nyelvben (még csak szimbolikus matematikai szinten), de szerintem a gcc-nek nem ez a feladata, és nem erre találták ki az optimalizációját. Ha ebbe durván bele nyúlna, egy ilyen optimalizációs szint, akkor soha az életben nem lenne biztonságos ahhoz, hogy egy önvezető autó vagy repülőgép szabályzórendszerében használható legyen, de még lehet sokkal kisebb kockázati szinten is csak a bugokat termelné, ezért ilyen irányba gondolom sose fejlesztették ezt.
De ha neked ez nem tetszik, akkor tényleg itt a lehetőség, írd át a gcc forrását hogy ezt tudja, és adj be rá egy pull-requeste-et. https://github.com/gcc-mirror/gcc
Amúgy nem hiszem hogy ez túl easy dolog is lenne. Gyakorlatilag a wolfram alpha szimbolikus egyenlet rendezős és optimalizációs képességével kéne kezdeni ezt az egészet egy C nyelvre alkalmazva. Azért ez nem kicsit overkill és a franc se tudja mi lenne az eredménye ha ez menne automatizáltan egyszer valaha.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #15317 üzenetére
Ha megnézed, akkor láthatod, hogy a többiek értik a dolgot, csak nem értenek vele egyet.
cattus-tól:
hogy a gcc egy speciális esetben éppen nem optimalizál egy specifikus use-case-t?Livius-tól:
Most nem azért, de olyan optimalizálást vársz el,Mindenki optimalizálási dolognak látja, csak te nem. Illetve Domonkos álláspontját nem tudom, mert nem fejtette ki.
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15314 üzenetére
Most nem azért, de olyan optimalizálást vársz el, hogy a gcc legyen olyan intelligens, és akár a matematikai eljárásodat is bírálja felül, ami hülyeség. Ez így nem működhet, annak kell ott fordulni amit Te oda leírsz (te vagy a szellemi szerző, nem a gcc), az ilyen szintű dolgokon az alkotónak kell gondolkodni, hogy optimális legyen. Biztos lehetne olyan fordítóprogramokat csinálni, amik ezt a szintet is tudnák, csak onnantól kezdve azok ilyen optimalizációs beállítással, az iparban kb tiltottak lennének rövid időn belül, az akár előre beláthatatlan programbugoktól.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
cattus #15315 üzenetére
Most tényleg azon lovagolsz, hogy a gcc egy speciális esetben éppen nem optimalizál egy specifikus use-case-t?
Hát ha nagyon sarkosan akarunk fogalmazni(és mindent rám akarsz hárítani), akkor igen.
De ez az egész ott kezdődött, hogy Domonkos példát szeretett volna látni.
Én csak erre írtam példát. Aztán jött a többi...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15313 üzenetére
a gcc-nek nem az a feladata hogy a te C nyelvedet alakítsa alternatív jobbra
Sztem az lenne a feladata, hogy amit az alkotó C-ben ír, azt hajtsa végre a megfelelő beállítás mellett. Tehát, ha az alkotó arra utasítja pl. a -Ofast-al, hogy optimális kódot állítson elő, akkor azt kellene csinálnia. Nem véletlenül írta kovisoft:
Ez a gyakorlatban úgy szokott történni, hogy megnézed, milyen kódot generált a sebességre optimalizált fordító, átírod olyanra, ahogy szerinted gyorsabb lenne, kipróbálod, majd nyugtázod, hogy a te verziód lassabb lett, és mégis a fordító tudta jobban.
Ő is a sebességre optimalizált fordítóra hivatkozik. Akkor szted mit jelent a sebességre optimalizálás, ha semmit nem alakíthat át? Tehát úgy optimalizáljon, hogy közben mégsem optimalizál? Ilyen alapon 2 darab XOR utasításnak kellene lennie, mert szted nem "nyúlhatna" hozzá a C-ben írt kódhoz? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Sztem meg kötelező hozzányúlnia a sebesség érdekében, ha a sebességre optimalizálást adták meg neki.
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15311 üzenetére
De a gcc-nek nem az a feladata hogy a te C nyelvedet alakítsa alternatív jobbra, az a te dolgod. Így kb azt várod el tőle, hogy már a C nyelvben lásson és keressen optimálisabb megoldást a user hülyeségére, de szerintem a fordító nem ott fogja ezt keresni leginkább, tehát a szerző C-ben írt részébe minimálisan hajlandó csak belenyúlni a problémák elkerülése végett. Az igazán optimális fordítás nem hülye biztos, az alkotónak a C/C++-ban is tudni kell hogy miből lehet optimálisat fordítani.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15310 üzenetére
Sztem félreértetted a kérdésem. Az első formulát írod forráskódba. Ebből kellene észrevennie a fordítónak, hogy a második formulára alakítható a forráskód. Tehát az első kódból is ugyanazt kellene generálnia, mint a másodikból. Ezt nem ismerte fel.
szerk.: az összeadás-kivonás lassabb, mint a XOR.
-
Livius
őstag
válasz
Livius #15307 üzenetére
Igazad van, túl okos a gcc, és a hülye fv-re látta hogy nem fog felesleges lényegtelen asm műveleteket generálni. Raktam bele érdemben egy return-öt, és valóban az optimalizálás a két kódra nem ugyan az, láthatóan az XOR változat jobban tetszik neki, az optimalizáció során, nem véletlen persze.
első: https://godbolt.org/z/crMWsM
második: https://godbolt.org/z/brz64Y -
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15304 üzenetére
Észre veszi, csak be kell kapcsolni az optimalizációs kapcsolót is. Ha nincs bekapcsolva vagyis -O0 van a gcc-ben akkor nem csinál rajta semmi okosítást, mivel a szerző azt mondta az -O0-val, hogy ne is csináljon rajta optimalizálást.
első: https://godbolt.org/z/Ydox7q
második: https://godbolt.org/z/3EjYGEMinimum -O1-et, de ha -Ofast-ot írsz akkor még egy kicsit módosít rajta, de mind a két esetben a két kódra ugyan az az asm kód lesz az optimalizálás eredménye, szóval tud már mindent amit kell. Sose becsüld le a gcc erejét, Luke!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Domonkos #15302 üzenetére
Pl. klasszikus eset a kis- nagybetű konverzió. Ez az általános eset:
if (c >= 'a' && c <= 'z') {
c -= 32;
}
else if (c >= 'A' && c <= 'Z') {
c += 32;
}ezt meg lehet így is oldani:
if (c >= 'a' && c <= 'z') {
c ^= 32;
}
else if (c >= 'A' && c <= 'Z') {
c ^= 32;
}Észreveszi a fordító?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EAFC 25
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest