- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Silεncε #17026 üzenetére
Szia,
Köszi, ez teljesen bevált.
Véleményed szerint mi a legjobb megoldás arra, ha nem szeretném hogy egyből lefusson a script? Látom hogy lehet engedélyezni a tampermonkey futását és leállítani így végül is lehet ki és be kapcsolgatni, de biztosan létezik szebb megoldás is erre.
Te mivel indítanád a script futását? -
nevemfel
senior tag
válasz
Silεncε #16909 üzenetére
Mi anno 2000-ben egy saját fejlesztésű C-s template kezelő rendszerrel építettünk webes szállodai szobafoglaló rendszert, de aztán áttértünk php-ra, mert sokkal egyszerűbb volt abban implementálni.
A futási teljesítményre meg abszolute nem volt rossz hatással, mivel a szokásos dolog lassította a folyamatot: a DB-kezelés. Kliensoldalon meg a sok banner.
-
pmonitor
aktív tag
-
Ispy
nagyúr
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #16576 üzenetére
Idézet Innen:
Nem azt mondom, hogy lehetetlen gyorsabb assembly kódot írni, mint amit egy C fordító gyárt, csak azt, hogy nagyon nehéz, és az is csak valamivel lesz gyorsabb, de messze nem a "min. 15 éves gépeken is pont úgy menne egy mai/2021-es játék, mint a mai erőműveken" kategória lesz.
-
axioma
veterán
válasz
Silεncε #15898 üzenetére
Azert van, egyreszt ami nincs abbol nem lehet baj, masreszt meg attol hogy munkaido utan csinalod lehet benne boven a melobol szerzett, nem szenzitivnek gondolt, de me'gis az "adat".
Miert, a kozossegi mediaban megszolalast miert tiltjak? Nekem is csak engem meg ez nem erdekel, szerencsere nekem kodra vonatkozoan csak egy kitetel van: ceges geprol nem tolthetek semmi kodot sehova mert az mar leaking (akkor is, ha a ceg altal jovahagyott/fizetett online kurzus megoldasat akarnam bekuldeni...) -
nevemfel
senior tag
válasz
Silεncε #15824 üzenetére
Múltkor ezt szerintem már megvitattuk. Tanácsos kerülni a használatát, főleg azokban a nyelvekben, ahol strukturális nyelvi eszközökkel is jól megoldható az adott feladat. C-ben vannak olyan esetek, amikre nincs kész nyelvi szerkezet (pl. kivételkezelés), ahol a goto használata elfogadható. Assembly itt most nem téma, magas szintű programnyelvekről van szó.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15764 üzenetére
Az első pontra: Itt elég sokan felvállalják a nevüket a nagy nyilvánosság előtt is, tehát nem ördögtől való, amit írtam.
Amit találtam ezzel kapcsolatban a második pontodhoz(csak én pontatlanul fogalmaztam). Ezt a részt emelném ki:
A programozáshoz, a jó program írásához nem kell különleges képesség, viszont rengeteget kell gyakorolni. Elsősorban matematikai tehetséget igényel, plusz kommunikálnod kell tudni a számítógéppel.Tehát aki alapvető matematikai problémára azt mondja, hogy az nem programozás - na ő nem programozó.
harmadik pontra: Te magad írod, hogy ha tudsz, segítesz. Viszont nagy véleménykülönbség van köztünk abban, hogy ez elvárható-e mindenkitől. Szted. nem. Sztem. igen. Főleg, ha van ideje rá az illetőnek. Nem azt mondom, hogy naponta 100 kérdésre adjon megoldást, ha mind a 100-at tudja, de az, amit Te csinálsz, az szerintem elvárható.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15747 üzenetére
Az alap az, hogy van neve. A minisztereknek, könyvelőknek, villany-/víz-/autószerelőknek, orvosoknak, tanároknak stb... stb... Mindegyiknek van neve. Az anonim "szakember" nem szakember. Messziről jött ember azt mond/ír, amit akar. Igazából egy nickről nem igazán lehet eldönteni, hogy programozó-e. Erre a kedvenc példám a prog.hu fő moderátora volt, tehát ő döntötte el, hogy ki mennyi ún. szakmai pontot kap. Aztán kiderült, hogy azt sem tudja, hogy mi az érték- és referencia típus között a különbség, meg azt sem tudta, hogy mi az a formátum string. Számoknál a vezető nullákról még csak nem is hallott, mert az szerinte nem ugyanazt a számot ábrázolja. Na azóta alapból a nick alapján nem sorolok be programozónak senkit. Sajnos a prog.hu-n megtapasztaltam, hogy egy csomóan csak programozónak mondják magukat.
Aztán azon kívül, hogy van neve, még az is számít, hogy a fő jövedelme a fejlesztésből adódjon. Valódi fejlesztésből, ahol az idő nagy részét kódírással tölti. Próbáljon meg valaki fejleszteni kód nélkül... Kíváncsi lennék a kód nélküli programra.
Fórumokon meg az is kitétel számomra, hogy segítőkész legyen. Mit ér a fórumon egy olyan szaki, aki nem akar segíteni, ha tudna is(magában tartja a tudását)?
@opr:
> ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó.Csak félig ismertél ki. Ugyanis a mondat első fele igaz. Ha valaki azért nem segít valakinek, mert nem tetszik a stílusa, őt nem nevezném egy fórumon programozónak. Már csak azért sem, mert a fórumon nem csak a kérdezőnek segítesz, hanem aki idetéved a fórumra, mint olvasó, neki is. Tehát mikor azt mondod, hogy leszarsz, akkor nem csak engem szarsz le, hanem az olvasókat is. A mondatod másik fele hibás következtetés.
-
válasz
Silεncε #15747 üzenetére
Az eddigiek alapján az isteni dedukció az, hogy ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó. Nekem nem tetszik a stílusa, meg le is szarom, nem fogok meló után saját projektek meg család mellett még a hülye, abszolút nem érdekes szarjával foglalkozni, tehát nem vagyok programozó. A főnököm szerint az vagyok, de ez ugye nem számít.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15658 üzenetére
Ez is egy aspektus. De fő a konzekvens nézőpont lenne sztem. Pl. a moderátor azt mondta, hogy "én biztos nem adok kész kódot". De érdekes, azért azokat a post-okat nem törölte, akik kész kódot adtak. Annyit csinált, hogy aki kódot adott, azt lepontozta(10-20 pötty). Aki meg esszét írt, őt meg felpontozta(50 pont). Arról nem is beszélve, hogy akinek a "rávezetés" az álláspontja, az hogy fér össze a pontozással? Kié a megoldás és hány pontért? Hogy illik bele ez a régebbi rendszerbe, ahol minden "megoldás 50 pontot ért"? Ez az egész pontozósdi úgy is 1 nagy h......g, ha konzekvens(ek) lenne/lennének a moderátor(ok). Közben meg értékes topic-okat törölgetnek.
-
válasz
Silεncε #15489 üzenetére
"A tablet mód appok alatt az UWP-re gondolsz, ugye?"
Igen."A hagyományos, asztali módúak meg a Win32"
Igen + natív x64 is.W10 alatt sok ilyen UWP app van, Calculator-on kívül pl. a Mail/Groove/OneNote stb stb. meg számtalan MS Store-os app.
Van egy folyamat (ApplicationFrameHost), ami -többek közt- azért felel, hogy Desktop módban ablakban/keretben jelenítse meg az amúgy UWP app-okat.
Ha bekapcsolod a Tablet módot (olyan gépen is, ami amúgy nem támogatja), akkor pl. a Calculator is teljes képernyőre kifeszülve virít, akármekkora felbontású monitorod is van, míg Desktop módban meg ugye ablakban/keretben fut normális méretben. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Silεncε #15499 üzenetére
Pedig azt is eleg jol meg lehet nezni egy jol iranyzott git log - - graph - - all - - oneline-nal.
Szerintem erdemesebb command line, mert az ugyis mindig rendelkezesre fog allni. Masfelol sokkal gyorsabban megvan az eredmenye annak, amit meg akarsz nezni. Mondjuk soha semmit nem grafikus feluleten csinalok gittel, de ez talan megint a masik extremitas.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15476 üzenetére
Azt nem tudom. Abban igazad van, hogy lehet, hogy nem bug, hanem én szúrok el valamit. A Code:: Blocks-ban lévő próbálkozásomat bemásolom.
#include <windows.h>
#include <stdio.h>
void tesztpprocess()
{
STARTUPINFO si;
PROCESS_INFORMATION pi;
ZeroMemory(&si, sizeof(si));
si.cb = sizeof(si);
ZeroMemory(&pi, sizeof(pi));
if (!CreateProcess("C:\\WINDOWS\\SYSTEM32\\Calc.exe", NULL, NULL, NULL, FALSE, 0, NULL, NULL, &si, &pi))
{
printf("CreateProcess failed (%d).\n", GetLastError());
return;
}
WaitForSingleObject(pi.hProcess, INFINITE);
printf("%d", pi.dwProcessId);
getchar();
CloseHandle(pi.hProcess);
CloseHandle(pi.hThread);
}A GetLastError nem ad errort.
-
fatal`
titán
-
-
cucka
addikt
válasz
Silεncε #15083 üzenetére
Nem arra gondolok. Olyanokra, mint
- stabil-e a szolgáltatás, amiért fizetsz? Jövőre is stabil lesz?
- kivesznek-e belőle fícsöröket 1 év múlva? (lásd Atlassian)
- beetető árazás, majd jelentős áremelés lesz?
- egyoldalú szerződésmódosítás, pár apró betűs rész módosult, aztán jövő hónapban falnak mész a számlától
- ha elég nagy a cég és nem férsz bele az előre megadott csomagokba, faszra húznak-e a sales-eseik, amikor az egyedi árazásról tárgyaltok?Ezek nem vádaskodások, hanem lehetőségek, amiket érdemes szem előtt tartani, amikor egy vendor-al szerződsz és a céged működését hozzájuk kötöd. Szóval semmi Microsoft specifikus, akármelyik SaaS/PaaS/Cloud szolgáltató örömmel kizsebel, ha lehetőségük van rá.
-
emvy
félisten
válasz
Silεncε #14889 üzenetére
Ennyire azert nem egyszeru a dolog, ez nem a klasszikus race condition. Ha az lenne, akkor a
std::cout<<"Double starting " << num << std::endl;
es astd::cout<<"Double ending " << num << std::endl;
sorok altal kiirt szam legalabb 2x-esere novekedne a ket sor kozott. De itt nem ez van.Mindjart gondolkozom rajta picit
-
-
martonx
veterán
válasz
Silεncε #14807 üzenetére
Én mostanában épp ckeditor 5-ös plugineket javítgatok aktívan, így hogy havonta jönnek a breaking change-es új verziók. Én ebben az egészben azt nem értem, hogy ha már valaki vállalja, hogy csinál egy plugint, és kap emailt egy PR érkezéséről, mégis mi a f....ért nem képes belátható időn belül rányomni egy nyomorult merge gombra?
-
válasz
Silεncε #14801 üzenetére
Mobilappnál valóban nincs szükség TORos varázslásra.
Bár, ha nagyon sok user van egy szolgáltatói NAT mögül akkor IP ban befigyelhet extrém esetben.Illetve nagyon pazarlós megoldás letölteni az egész HTMLt és kliensoldalon parsolni ahelyett, hogy a szerver csak a lényeges adatot küldené le JSONban.
Nálam ez szakmai ártalom, hogy alapból mindent szerveroldalon csinálok. Sokkal kontrollálhatóbb mint a kliens.
-
seredy
tag
válasz
Silεncε #14799 üzenetére
Köszönöm! Igen, sejtettem, hogy ez nem valami kezdő projekt, inkább az érdekelt, hogy lehetne-e ilyet csinálni, meg mik ennek a kulcsszavai
. Én egyelore html-t, CSS-t meg js-t nézegetek, bár annyira kevés idom van mostanában, hogy inkább csak blogokat olvasására jut Idő. Aztán felmerült bennem a fenti kérdés
.
-
axioma
veterán
válasz
Silεncε #14721 üzenetére
Egyreszt csapatom nekem sincs, neha 1-1 embert radumalok azt volt hogy elfelejtette, szoval akar lehetnenk csapat
Masreszt meg en kimondottan az egyeni online versenyekbol es inkabb a raeroseket (7-10 napra 6-8 feladat) csinalom. Meg persze gugli/face nagy eves tobbfordulos versenye't. Ezek mas style mint a csapat (bar a ch24 jo volt de megszuntek ,a lengyel parjuk is, de a javachallenge es hasonlok nem jottek be).
Szaktopik, bar nemigen van rajta mozgas: [link] -
axioma
veterán
válasz
Silεncε #14719 üzenetére
OK bocs, akkor felreertettelek.
A codewars-t en is probaltam de otthagytam 3kyu-nal (asszem mert nem egyertelmu megoldasos sudoku-val nem volt kedvem kuzdeni, a jol definialt az megvolt). Egyszeruen volt ami jobban tetszett feladatstilusban es motivacioban, eleg hosszu a listam hogy hol lehet ilyeneket talalni. Na meg megint mashogy all hozza az ember ha allasajanlatot is hozhat a hobbibol "gyakorlas" egy nagyceg versenye'n. -
axioma
veterán
válasz
Silεncε #14716 üzenetére
Na ez a kulonbseg, en ugyan versenyprogramozok de veletlen se mondtam hogy azokat a feladatokat probalja megoldani, me'g az se igaz hogy aki versenyben jo (en nem vagyok egyebkent jo, csak szeretem csinalni), az jobb lesz akarmilyen ertelemben a szakmaban.
Hanem a lenyeg hogy akarja - gepi modszerrel - megoldani a kezdo feladatokat. Algoritmusban gondolkozva. -
-
axioma
veterán
válasz
Silεncε #14689 üzenetére
CET vs CEST es mar time zone ;-) Jo, nyilvan en mar csak tovabbasszocialtam. Me'g prog.versenyt is irtak ki ilyen hibaval [tavaszi allitas elott CET-et irtak a 14.00 utan a nemzetkozi versenyzok miatt, de a fordulo mar az allitas utani delutan 2-kor volt...]
Amugy nyilvan ha full qualified idopecset van, akkor mind2 mind1, mar ha nincs 'melyik napon' kerdes a feldolgozas soran... a gond mind a foldrajzi, mind a nyari modositokkal akkor van, amikor azt kb. megtippelni kell. Ide kapcsolodo erdekesseg: ugy 2-3 hete a mi radios vezerlesu orank pont 2 oraval eltolva mutatta az idot, tobb napon at, es kiderult h a tolunk 100km-re lakonal is hasonlo ora tevedett, de az csak 1-et, az is pontosan. Valoszinuleg az okozta hogy az EFR idotaviratba mas, szabvanyos de szokatlan kodolassal kerult bele az ido, amit a lusta fw-es nem kezelt le mert evtizedekig csak egyfelekeppen kuldte. Raadasul ezek nem Lakihegyre hanem valamelyik nemet ado frekijere szoktak allitva lenni, ahonnan napi nehany tavirat esik csak be helyesen, hiaba kuldik valami percenkent koruli ismetlesben.Eltorles koltsege: sztem nagyon ritka az a rendszer, ahol nem parameterezheto. Es ha fw-ekben van is, me'g mindig inkabb 1x legyen ktsg es utana eltunik mint problema, minthogy a meglevok karbantartasakor, uj sw-ek irasakor ujra es ujra eroforrast igenyeljen. Szerintem.
-
axioma
veterán
-
válasz
Silεncε #14560 üzenetére
Ez a legnagyobb baj vele, hogy könnyen és olcsón lehet fejlesztőt találni. Ugyanilyen könnyű benne szemét, lassú, karbantarthatatlan kódot írni, akarom mondani a könnyen és olcsón talált fejlesztők jellemzően ilyen kódot írnak, amit utána nagyon drága egy seniorral újrairatni.
Most épp egy PHP pozícióban dolgozom, Laravellel egész kukturáltan lehetne dolgozni, de ami kódokat a mid level és junior kollégák beküldenek reviewra, attól gyakran sírni tudnék.
5-6 szint mélyen egymásba ágyazott foreach, abban if, else ágban egy elseif, abban mégegy foreach, abban pedig egy try-catch, és 150 sor a függvény.
Legközelebb nincs az az ember a földön aki hozzá tud nyúlni ahhoz a kódhoz.
De még újraírni sem egyszerű, mert már aki írta sem emlékszik pontosan mit is kellene csinálni annak a függvénynek.Ami nekem jelenleg legjobban hiányzik a PHPből azok a generi0csek vagy template típusok.
Nagyon jó dolog a Collection a Laravelben, de natívan kódban lehetetlen megadni, hogy milyen tipusú elemeket tartalmaz az a Collection. Persze docblockkal lehet bohóckodni... -
Ezekiell
veterán
válasz
Silεncε #14220 üzenetére
Igen, sajnos ahol nincs leépítés, ott létszámstop van. Elvétve azért van 1-1 állás, de nehéz most.
Abban is tök igazad van, hogy helyfüggő, mit érdemes tanulni. Míg Pesten kb minden van, Szegeden azért nem ez a helyzet pl. De azért az arányok fontosak: míg machine learning emberből kell mondjuk 10, JAVA developerből 500. Nem mind1, amikor pályázol, pláne tapasztalat nélkül.
De pályakezdőként én nagyon nem szűkíteném le a keresést, kb mindenhova beadnám (ezt csináltam anno én is). Az első munkahelyed úgyis arról fog szólni, hogy megtanulod az alapokat: hogyan működik a szoftverfejlesztés a való életben, hogy megy a teamwork, hogyan kell cégen belül kommunikálni, stb. Rengeteg softskillt fel kell szedned magadra a hardskilleken kívül is. Majd a második munkahelyed, amikor már van 2-3 év tapasztalatod, na az már könnyebben lehet olyan, amit szeretnél is csinálni - pláne h munka mellett azért könnyebb képezni, specializálni magad.
-
-
válasz
Silεncε #14080 üzenetére
A szabvány azt mondja, hogy unsigned esetén wrapelődik (vagyis UINT_MAX + 10 az 9 lesz), signed esetén meg undefined behaviour (valószínűleg a különböző számábrázolások miatt), a gyakorlatban viszont az is sima wrap szokott lenni (vagyis INT_MAX + 10 az INT_MIN+9 lesz), mert úgyis mindenki kettes komplementert használ a signed típusoknál.
-
válasz
Silεncε #14061 üzenetére
Ja, csak az elején vicces volt, hogy: "tessék itt az angular 2. aminek semmi köze az angularhoz, mondjuk úgy, hogy az angular 1-hez, amit monstantól angularjs-nek nevezünk. Az angular 2-t meg simán angularnak, pont úgy, ahogy eddig az angularjs-t. és itt az új verzió, az angular 3, izé, nem, nincs 3, angular 4, aminek a neve amúgy angular 2. vagyis angular, csak úgy simán."
-
válasz
Silεncε #14055 üzenetére
Oszinten szolva engem leginkabb a react iranti hatalmas rajongas lep meg. Azon kivul, hogy vegre van egy framework, ami megoldja, hogy a legerosebb szamitogep max ~45fps-el rendereljen egy darab kozepes meretu kepet ha gorgetsz, de inkabb total kiszamithatatlanul ugral 2 es 50fps kozott, meg nem sikerult rajonnom, hogy mi annyira jo benne, hogy mindent le kelljen cserelni ra.
A react native meg aztan plane. Ott mar akar 60fps is lehet ugyanaz, ami elotte 240+ volt korlatozas nelkul, yeah.Az egyetlen tippem, hogy a frontendes divatdiktatorok mindegyike alaszkaban meg sziberiaban lakik futes nelkuli hazban, ugyhogy muszaj tehelni a vasat, kulonben megfagy a csalad.
Ebben a kornyezetben amugy minden tiszteletem azoknak a frontendes senioroknak, akik kepesek ellenallni a fosodornak, es nem HDD (hype driven development) modszer szerint dolgozni, hanem a feladathoz valasztjak az eszkozt, mert a tapasztalatom az, hogy ez az esetek 99%-ban konkretan forditva van.
-
Reflax
tag
válasz
Silεncε #14027 üzenetére
Az M.I.-t később, mint íyrtam, előbb játék, alkalmazás programozás, inkább PC-re de esetleg telefonra mis még, amivel úgy érzem érdemeseb bkezdeni. Az M.I. elég bonyolult, nem hogy még a biokémia összeforrasztása technológiával, szóval ja
Nos annyira alapon, hogy van egy műszaki infóm (nem sokat ér, mindenből valamennyit tanítottak, mint hálózat, C, HTML, és hardveres, na meg Delphin, Szóval nem nagy szám egyáltalán, olyan dolgok amiket magamtól is megtustam volna tanulniÉs szeretnék ilyen területbe belecsöppenni majd, ahol foglalkozhatok játékokkal például. Ezért szeretnék tanulni azt ami most szükséges ehhez és olyan progival ami ahhoz szükséges, csak ugye nem vagyok még tisztában ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest