- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
Citroware #15798 üzenetére
Ajánlom kezdj el válogatni itt, és kezdj el spórolni is, mert hiába a magyar munkabér, ami a Te igényeidnek kellene arra egy srác saját tananyaggal és minden más fullos felkészültséggel 20000 Ft/órát kér el. A többi pedig átlagban 7000-10000 Ft/óra de nem is lesz olyan fullos.
-
-
válasz
bambano #15797 üzenetére
Jaj de nem akartam belemenni ebbe, mert annyira negatívan állsz hozzá.
Amit írtam, az igaz: "a többségnek". Nem mindenkinek, és nem is kell, hogy így legyen. És ebben semmi lenézés nincs. Ha körbenézel, észreveheted, hogy vannak olcsóbb helyek, és vannak drágább helyek, ez nemcsak a munkabéren, hanem például a lakbéren, lakásáron is meglátszik. És semmi lenézés nincs abban, hogy valakinek vidéken a villája kevesebb összegbe kerül, mint fővárosban egy kis panel.
Egyszerűen csak valahol ugyanaz az összeg többet ér, mint máshol, és ezt egy ilyen esetben remekül ki lehet aknázni, ez egy piaci rés. Nem hiszem, hogy annyira magyarázni kéne, miért éri meg olcsó helyen élő embernek drága helyre járni dolgozni, és miért éri meg a drága helyen dolgozónak olcsóbb helyen elkölteni ezt. És ettől ő nem tud többet, nem ér többet, csak ilyenek az árak. Nyilvánvalóan ha Magyarországon dolgoznék, ilyesmire nem lennék nyitott. Így viszont szerintem ez egy vállalható dolog, egy olyan alku, amivel mindkét fél jól jár. Különösen ha például valaki nem Budapesten, hanem vidéken programozó, ahol lehet ugyanolyan tudása, mint a fővárosiaknak, de másak a tarifák, illetve ugyanaz az összeg ott vidéken többet ér... tényleg ezt ennyire magyarázni kell, hogy ne úgy jöjjön le neked, hogy itt nem lenézett rabszolgáról van szó, főleg úgy, hogy itt én vagyok a padawan?
-
bambano
titán
válasz
Citroware #15794 üzenetére
"Csak miheztartás végett: külföldön vagyok mérnök, emiatt az én időm drágább, mint a magyarországi programozók többségének.": csak a miheztartás végett: ezt te nem tudhatod.
max. annyit jelenthetsz ki, hogy a te órabéred magasabb, mint az itteni programozóké, arról meg majd kiderül, hogy vagy igaz, vagy nem, de arról kizárt, hogy infód legyen, hogy kinek mennyire drága a szabadideje.de hajrá, legyen szerencséd, hátha valamelyik lenézett rabszolga kötélnek áll.
-
válasz
bambano #15790 üzenetére
1. Sorry, ez nem igazán álláskeresőknek szólt.
2. Azt majd egyeztetnénk, hogy mikben van tapasztalata, és az mennyire illik ahhoz, amire nekem szükségem van.
3. Csak miheztartás végett: külföldön vagyok mérnök, emiatt az én időm drágább, mint a magyarországi programozók többségének. Esélyesnek tartom, hogy meg tudnék egyezni valakivel, hogy neki is megérje, meg nekem is.
4. Hátha akad olyan, akinek hétvégén is van kedve.
5. Ha valami nem jó, az hamar kiderülne.
6. Én is úgy gondoltam, hogy lenne néhány óra hétvégén, mint valami konzultáció, és ezen kívül én tanulnék önállóan is, dolgoznék önálló projekten, és konzultálnánk arról. De ahogy mondtam, fontos nekem, hogy nem csak az a 3 óra lenne, hanem úgy a mindennapokban is tudjak kérdéssel fordulni, ha éppen egy keddi napon akadtam el valamiben, és akkor válaszol rá, amikor ráér. -
Pontosan ezt akarom elkerülni, hogy bármiféle csoportos képzésnek kezdjek neki.
- Nekem kellene alkalmazkodni az időpontokhoz, miközben túl sok más teendőm is van. Eközben egy magántanárral rugalmasan meg lehet beszélni, neki mikor jó, nekem mikor jó.
- Nem lehet bármikor abbahagyni. Kifizetted, végig kell csinálni. Ezzel ellentétben egy magántanárral bármikor abbahagyható, ha rájövünk, hogy nem működik ez olyan jól, nem hozza a kívánt eredményt.
- Egy csoportban az emberek különböző képességűek, és különböző szintű tudásokkal rendelkeznek. Valaki gyorsabban fejlődik, valaki ezt vagy azt már tudja, a másik még nem, valaki lassabban halad, ennek ellenére az ilyen képzéseken előre meghatározott ütemtervhez igazodnak. Egy magántanárral viszont pontosan a tanítvány ütemében lehet haladni, és ezzel az idő sokkal hatékonyabban telik. A tanár pontosan azt az információt szolgáltatja, amire az embernek éppen ott és akkor szüksége van. -
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #15790 üzenetére
4. aki programozásból él az hétvégén nem akar majd programozni
5. attól mert valaki tud jól programozni még lehet csapnivaló tanár
6. heti 3 óra hétvégenként szerintem nem valami sok, ezt nem nevezném intenzívnek, max arra elég, hogyha a tanuló belepakol sok-sok óra melót hétközben, akkor konzultálni elég lehetDe részemről sok sikert hozzá!
-
bambano
titán
válasz
Citroware #15789 üzenetére
ezzel a hirdetéssel három baj van:
1. nem ebbe a topicba való
2. aki az it területek VALAMELYIKÉN rendelkezik tapasztalattal, az nem biztos, hogy programozás területén rendelkezik
3. aki elég jó szakember, az olyan áron fogja mérni azt az időt, amit hétvégén elrabolsz a családjától, hogy azt nem akarod kifizetni. -
Sziasztok! Ez elég kísérleti jellegű lesz, de szerintem jól fog működni.
Mivel (másféle) munka mellett nincs annyi időm és energiám a tanulásra, hogy különféle tanfolyamokat, képzéseket bevállaljak, otthon önállóan pedig nem halad annyira hatékonyan a fejlődésem, mint azt szeretném, így magántanárt keresek. Határozott meggyőződésem, hogy gyorsabban lehet úgy tanulni, ha van egy nagyobb tudással rendelkező, aki fogja az ember kezét és segíti az útját.Tapasztalt IT-s szakembert keresek "hétvégi" kiegészítő lehetőségre. Mentorálásról, testreszabott online oktatásról lenne szó egy ember számára, hétvégente néhány óra, plusz emellett folyamatos kapcsolattartás. A részletek megegyezés alapján, de igyekszem olyat kínálni, hogy jobban megérje az időd, mint a rendes munkahelyeden.
A tevékenység leírása: A tudásra vágyó páciens egy másféle mérnöki diplomát szerző, jelenleg másféle mérnöki területen teljes munkaidőben dolgozó, tehát jó matematikai alapokkal, de az IT-ban minimális, bőven junior alatti szinttel, de nem teljesen nulla tudással (Python, C++) rendelkező fiatal. Rendes munkaidőn kívül, többnyire hétvégente 2-3 óra intenzív oktatás lenne, rugalmasan megbeszélt időpontokban. Tudás felmérése, ez alapján a fejlődés segítése, hiányosságok kiküszöbölése, programnyelvek ismeretének átadása, átfogó szemléletek átadása, karriertippek, a tanuló önálló személyes projektjeiben rendelkezésre álló segítség, ha elakad valamiben - ez utóbbi nemcsak a magánóra során, hanem ezen kívül is, akár hétközben is lehessen kérdezni valamit. A cél legalább egy junior szint elérése, amivel már jóféle állást is meg lehetne ragadni, bár nekem a munkahelyemen a jelenlegi tevékenységemet is jól kiegészítené, de előbb el kell érni egy szintet, hogy használhassam a jelenlegi munkahelyemen.
Te vagy a megfelelő ember, ha:
- az IT területek valamelyikén legalább 5 éves szakmai tapasztalatot tudsz magad mögött
- jó kommunikációs képességekkel rendelkezel
- segítőkész, barátságos módon viszonyulsz a másikhoz
- örülsz, ha átadhatod a tudásod, és a tanítványod sikerét a saját sikerednek is érzed
- jól jön számodra a rendes munkádon kívül némi pluszHa felkeltette érdeklődésed, küldj egy privát üzenetet.
-
btraven
őstag
Program: Crashes
Programmer: MehProgram: Works perfectly fine
Programmer: That's suspicious -
btraven
őstag
Sok dolgot tanultam a clean code-os fickó könyvéből. Sok mindenben engem igazolt. Csak már egy kicsit későn.
Én jó sok mindenbe belebuktam. Például az egyszerre több projektben dolgozásba.
Példa: 10 projekten dolgozik az ember. 1 projektben a minimum elvárt munkaidő: napi 24 óra.
Na most ha 240 óra helyett csak 24 órát (sajnos max ennyi van 1 napban) dolgozol akkor nagyon rossz munkaerő vagy. Egy nap 216 órát lógni az botrányos.De azért az is tanulságos hogy felhagyott az alkalmazott munkakörrel. Tanácsadó consultant lett miután rájött hogy milyen egy lelketlen hajcsár lett belőle. Ja kérem így könnyű. Kívülről tanácsokat osztogatni nem pedig a taposómalomban izzadni.
-
Mechorganic
újonc
exe has encountered a problem and needs to close
493kB meret felett hibat ir ki a linkelt exere az Ablakok Xp. mi lehet a hiba oka? -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15783 üzenetére
Áhh erre a MXC_SPI_BUF_RX makrós dologra már emlékszem, ebben kellet pacthelnem, hát ötletes meg minden, de nem volt baráti a dolog számomra, főleg azért mert olyan dolgot kellett beleraknom, amitől már nem lehetett sablonos, és nem volt alkalmas erre a spórolva megírt módhoz, úgy hogy egyesítve kezelhető legyen minden típushoz.
Az X és Y koordinátás dologra értem, hogy csak erőltetés és oda felesleges az ilyen _u32 vagy ilyesmi jelölés. De nekünk a SW 90%-ban HW eszközöket kezel, tehát pont olyan dolgok jönnek be mint az "spi_imx_buf_rx_u8" és társai csak akár már változókra is, nekünk ezért kellene elsősorban. Ha általános matematikai számolásokról szólna vagy szimulációkról a SW-ünk, akkor tényleg semmi értelme nem lenne ezeknek a var_u32 utótagoknak. -
válasz
Livius #15782 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival?
Nem, hanem pl. az MXC_SPI_BUF_RX makróra, ahol a makróparaméter egy típus.
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.
NE!
Szerintem rosszul emlékszel, mert Linus véleménye erről az, hogy "Encoding the type of a function into the name (so-called Hungarian notation) is brain damaged—the compiler knows the types anyway and can check those, and it only confuses the programmer" - és ez nyilván érvényes a változókra is és pont ez a félreértett hungarian notation, amiről az elején beszéltem - Simonyinak esze ágában sem volt ilyen hülyeséget kitalálni. Amit ő kitalált, az az, hogy szemantikus típusjelentést rakjon bele a változónévbe. Primitív és némileg erőltetett példa, de mondjuk koordinátáknál az X és az Y koordináta is int (vagy float vagy akármi), szóval a fordítóprogram szempontjából tök egyforma típus, de mégis teljesen más a jelentésük, amit érdemes jelezni a programozónak, szóval a pos_x és a pos_y az legitim használata a HN-nek - a s32_pos viszont nem.Figyelmes olvasók itt rámutathatnak a hozzászólásom elejére, ahol az a makro olyan függvényeket generál, mint spi_imx_buf_rx_u8 meg spi_imx_buf_rx_u32. Igen, ez itt a kivétel, ahol van értelme belekódolni a függvénynévbe, mert a függvény lényege (és megkülönböztető eleme) az, hogy milyen értékkel dolgozik, az soha, semmilyen körülmények között nem merülhet fel, hogy az spi_imx_buf_rx_u8 mégis inkább egy előjeles 16 bites integerrel dolgozzon.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15772 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival? Ez tényleg okos, bár sajnos a C++ hiányát próbálja megoldani praktikusan.
1. nincs camelcase, underscore van
C-ben mi az ajánlott? Camelcase nekem eddig a C#-ban és C++-ban otthonos, C-ben erre az underscore-ra szavaznék.2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
Oké ezt értem, hogy akkor ami spi_imx-vel kezdődik az a fv az csak az spi-imx.c-ben van felhasználva. De mi van akkor, ha lenne egy olyan fv amit más scope is használna mert úgy van tervezve (tehát egy include-val más forrás is használhatja), milyen nevezék lenne jó rá?3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neve
Ezt én is szeretem már használni az is_xxx() fv nevet vagy változó nevet, a C#-ból és a C++-ból rám ragadt. Van értelme a fv-nek valami post vagy prefixében azt is bevezetni, hogy milyen típusú a visszatérő értéke? -
Mechorganic
újonc
Udv! Megoldottam 512 darb masm6.11 exevel.
8 sec futas ido.
Masm32 miert nem kezel 131072, vagy minimum 8192 darab 256 Byte hosszu valtozot? 4096 darab meg mukodik de az keves a beolvas valtozokba, kiirja mas sorrendben a valtozokat fileba gyors es egyszeru megoldasahoz.
Mit tudok ezen javitani? Milyen mas programmal tudom gyorsan megoldani, ha mar az asm sem engedi?
Elvileg tobb GB memoriat tud kezelni.
Koszonom. -
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15764 üzenetére
Az első pontra: Itt elég sokan felvállalják a nevüket a nagy nyilvánosság előtt is, tehát nem ördögtől való, amit írtam.
Amit találtam ezzel kapcsolatban a második pontodhoz(csak én pontatlanul fogalmaztam). Ezt a részt emelném ki:
A programozáshoz, a jó program írásához nem kell különleges képesség, viszont rengeteget kell gyakorolni. Elsősorban matematikai tehetséget igényel, plusz kommunikálnod kell tudni a számítógéppel.Tehát aki alapvető matematikai problémára azt mondja, hogy az nem programozás - na ő nem programozó.
harmadik pontra: Te magad írod, hogy ha tudsz, segítesz. Viszont nagy véleménykülönbség van köztünk abban, hogy ez elvárható-e mindenkitől. Szted. nem. Sztem. igen. Főleg, ha van ideje rá az illetőnek. Nem azt mondom, hogy naponta 100 kérdésre adjon megoldást, ha mind a 100-at tudja, de az, amit Te csinálsz, az szerintem elvárható.
-
válasz
Livius #15771 üzenetére
de azért én erre nem merném kimondani, hogy annyira patent, közelebb áll a vacakhoz mint a tökéleteshez
Pedig ha megnézed, van benne template programozás is, az szerintem jópofa.
A nevezéktannál meg jól látszik, hogy a következő szabályok vannak:1. nincs camelcase, underscore van
2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neveMost így gyorsan ránézve a kódra nem nagyon látszott, hogy lenne benne különösebben nehezen érthető dolog.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15769 üzenetére
Az NI LabWindow CVI az csak és kizárólag C-ét tud fordítani, és abból is max a C99-et. Hiába van benne egy clang fordító, az NI fórumán is közölték már sok kérdezőnek hivatalos NI support emberek, hogy az a clang az NI-által már módosított, és kivan belőle szedve a komplett C++ képesség. Ezt a fránya LabWindow CVI-t és így a C-ét csak azért kell használnunk, mert a LabViewban is használható, ma már nagyon szépnek sem mondható GUI-is van benne, és azt nem tudjuk lecserélni (vagyis letudjuk, de akkor lehet újrakezdeni mindent a nulláról C#-ban). Szóval semmi esély a C++-ra, sajnos. Max annyi esély lenne, hogy egy CVI-ban buildelt dll, az nyilván egy g++-val vagy msvc-vel fordított C++-ban használható lenne, de nekünk már maga a GUI is ebből a CVI-ból származik, ami 100%-ig C-ben van, így innentől kezdve nincs C++ lehetőség mert ez a GUI vagyis Framework azt nem tudja.
Amúgy valami jó "state of the art" Linux kernel forrást tudsz mutatni? Én nemrég pathcelgettem magunknak ebben az spi-imx.c forrásban, de azért én erre nem merném kimondani, hogy annyira patent, közelebb áll a vacakhoz mint a tökéleteshez. Én pl nem tudok rájönni mi lehet a nevezéktan ebben, kb semmi, valami rövidített random kitalált nevek vannak, amik valamit elárulnak a működésről és ennyi, de ez nekünk így kevés lenne, jó alapnak. -
válasz
Livius #15768 üzenetére
Függvényre az a naming convention, amit írtál feljebb is, hogy értelmes kereteken belül a függvény legyen rövid, a függvény egyetlen dolgot csinál, és az a neve, amit csinál. Ezen felül megegyeztek valami olyan dologban, hogy:
a) fv nagy betűvel kezdődik, változó kis betűvel és amúgy camelcase, plusz változó esetén a pointer első betűje mindig p és beszédes (tehát pl az a pointer (array), ami random inteket tartalmaz az pArrRandomInts)
b) camelcase, függvények kis betűvel, változók aláhúzással kezdődnek, amúgy ugyanaz, mint az a)
c) bármi hasonló, ami eszetekbe jutEz tényleg ízlés kérdése, találjátok ki együtt, valami olyat, ami mindkettőnknek szimpatikus.
-
válasz
Livius #15768 üzenetére
De nektek egyébként muszáj C-t használnotok? Nem tudom, hogy a libraryk milyen formátumban vannak, de alapvetően C++-ból tök simán lehet C-s libeket használni, de ha valami nagyon elborult saját bináris formátum, akkor az is létező opció, hogy C++-ból C kódot generáltok (clang biztosan tud ilyet, meg szerint g++ is) és azzal etetitek az ő fordítójukat.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15767 üzenetére
Sajnos pedig valami szabályokra épülő változónév és fv név is kell (sőt főleg ez kéne), mert nem csak egy ember csinálja az ilyenben a coderefactoringot, és itt ha nincsenek vagy nem lesznek szabályok, akkor csak a rendetlenséget fogjuk növelni, és jobb semmi sem lesz így a kódban átláthatóság terén.
Python-ra, C++-ra, C#-ra tök jókat találok GitHubon, de ugye mind az objektumokra van kitalálva. Baromira áldom ezt az NI-t hogy még mindig nem tudta C++ képessé tenni a szar CVI fordítóját és Frameworkjét, lassan 20 év után se. -
válasz
Livius #15765 üzenetére
Szerintem nagyon kevés benne a kernel-specifikus cucc, a nagyobb része általános C programozás.
A változónevek meg... hát annyi, hogy értelmes ÉS rövid legyen, ennél sokkal specifikusabban nem nagyon lehet semmit sem mondani, mert ami ennél többet mond, az mind olyan változónevezési módszertan, ami plusz infókat rak a változónévbe valamilyen rendszer szerint (mint pl. a rettenetesen félreértett Hungarian notation), itt meg arról van szó, hogy ne legyen benne ilyen. Ha meg példa kell, akkor ott a komplett kernelforrás (és ez a guide egyébként ezért is jó, mert egy valós, több évtizedes, több ezer ember által írt hatalmas kódbázisra működik, amiben nagyon-nagyon sok dologra van példa, méghozzá jó példa, mert ide vacak kód nem kerül be).
-
válasz
#74988032 #15762 üzenetére
"Neked pl arra nincs időd, hogy segíts neki, de arra nem sajnálod az időt, hogy leírd, mennyire lenézed."
Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy nem tetszik a stílusa, tehát nem fogok a számomra abszolút nem érdekes szarjával foglalkozni. A lenézés a másik oldalon van, amikor is leírja, hogy aki nem ugrik neki azonnal és oldja meg helyette a problémáját (amit amúgy egyedül is meg tudott kis guglival oldani) az számára nem programozó. Pedig direkt bunkón kérte, hihetetlen, hogy senki nem ugrott azonnal segíteni!"Mi a fasz értelme van azon hisztizni pl., hogy a C# mire való?"
Ezen konkrétan a kérdező hisztizik folyamatosan, tanácsot, javaslatot, segítséget a nála tapasztaltabb fórumozóktól nem fogad el, csak nyomja tovább a saját hülyeségét, annak ellenére, hogy a nálam ezerszer türelmesebb kollegák már lassan új dimenziókat kell felfedezzenek, hogy még egy irányból megpróbálják neki nyugodtan és türelmesen elmagyarázni, miért beszél baromságot, ráadásul szokás szerint paraszt módon."Egyébként már nem egy embertől olvastam olyan véleményt, hogy főleg a magyar "szakmai" fórumokon előbb talál e-faszméricskélést, mint valódi segítséget. Ez különösen igaza erre a fórumra és a fentebb említett prog.hu-ra. (utóbbit rég nem néztem, itt még bele szoktam olvasni a társalgásba)"
Érdekes, én úgy látom, hogy akin azt látjuk, hogy normális, értelmes és őszinte a kérdés, nem az van, hogy elvárja, hogy a házi feladatot oldjuk meg helyette, nem olyat kérdez, amit 10p guglival amúgy Ő is meg tud oldani, illetve nem konkrétan lenéző módon követeli, hogy ugyan, csináljuk már meg a munkáját helyette, lehetőleg egy délután alatt, ingyen, "különben nem vagy programozó", azoknak mindig jön értékes és értelmes segítség relative rövid idő alatt, több embertől is.
prog.hu: ezt azért nem említettem, mert őszintén fingom nincs, legalább 10 éve nem jártam ott, kb azt is elfelejtettem, hogy létezik. -
Livius
őstag
válasz
dabadab #15763 üzenetére
Nézegetem, de ez a kernelére van igazán, pár cucc lehet jó lesz belőle, de pl a naming fejezetet úgy leírja, hogy szinte semmit se írt le, hogy akkor most mit kell használni a változókra.
Egyelőre ez ami hasznos első olvasásra
"Functions should be short and sweet, and do just one thing." -
Silεncε
őstag
válasz
pmonitor #15750 üzenetére
Első: hát ő... lelked rajta, bár nem tudom, neked miért jó, ha egy nicknév helyett Kovács Béla ad segítséget (illetve sejtem...)
Második: ezzel a meghatározással akkor egy autoteszter (nem megsértve egyetlen ilyen munkakörben dolgozó személyt) teljeserteku programozonak számít, míg mondjuk egy architekt nem. Azért én itt érzek kis problémát.
Harmadik: ez egy fórum, ahova az emberek a szabadidejükben járnak. Nem gondolom, hogy nekem vagy itt bárkinek kötelessége lenne folyamatosan lesben állni és minden kérdésre azonnal válaszolni, főleg, hogy vannak témák, amikhez nem is értek (pl a C#-os kérdésed, mivel C#ot egyedül az egyetemen láttam egy kurzuson, akkor is csak futólag). De pl a JS topicban szoktam segíteni, ha tudok, de ezt nem várhatod el bárkitől, hogy ingyen és bérmentve azonnal megoldja a problémáidat
Livius: nekem ezt úgy szokta mondogatni a leadunk, hogy KISS. Keep it stupid simple
-
válasz
Livius #15760 üzenetére
Lényegen nem változtat sokat, clean code plusz valami naming convention és ennyi, mivel oop nincs, ennél sokkal messzebb nem fogsz jutni, ezért nem fogsz találni direkt
C-re kitalált stílust, mert nem igazán van miről beszélni.Ui: jobban belegondolva legjobban akkor jársz, ha használsz valami auto formattert (itt a cpp-hez kitalált dolgok mind tökéletesen működnek C kódra is), a többi meg naming convention. Az meg tényleg az, amit akarsz, csak legyen logikus és konzekvensen végigvezetve.
Ami ezen felül van C-ben, az meg már gyakorlatilag business logic, ott már plane nincs helye stílusnak. -
Livius
őstag
Tudom, hogy már mindenki akinek esze van az Windows PC-én C++-hoz nyúl minimum, és ha van valami C-ben, az abba behúzható és kész, és már rögtön megy is valami Class-ban egy metódus mögött az a pár fv. De már írtam, a nagy sikerű igen modern (max C99-et tud és semmi C++ képesség) LabWindows/CVI-ban kell rendet vágni egy C nyelven írt projektben, sajnos.
Azzal a C++ Google style-val csak az a bajom, hogy rengeteget kéne benne mazsolázni, hogy mi kell C-re meg mi nem, és nagyon az objektum orientáltságra van kitalálva a nevezéktana, tehát az nem lesz túl hasznos itt.
-
cattus
addikt
válasz
Egy alapvető dolgot úgy látom még mindig nem veszel figyelembe: ez egy önkéntes fórum, ahova emberek a szabadidejükben járnak hogy másoknak segítsenek / segítséget kérjenek másoktól. Nem egy szolgáltatás, senki sem kap kompenzációt azért mert ide kommenteket ír. Mindezt ennek megfelelően kell kezelni, ezt te jól láthatóan nem érted vagy nem akarod megérteni.
-
válasz
Livius #15753 üzenetére
C az a cpp valós részhalmaza, nem igazán szoktak hozzá külön style-ok lenni, sőt, általában ha C+PC a kombó, akkor max legacy vagy valami nagyon speciális esetben van C használva, sokszor cpp vagy egyéb kódban libként behúzva, tehát jobb esetben ugyanaz a style, mint a cpp-nél, rosszabb esetben pedig vagy nincs, vagy már senki sem emlékszik rá, mert valamikor a 80-as években írta a random Béla, aki olyan régen ment nyugdíjba, hogy már az is nyugdíjba ment, aki utoljára tudta a telefonszámát.
-
Livius
őstag
válasz
cattus #15755 üzenetére
Torvalds-nak van user-space C nyelvre is? Én eddig csak a Linux kernel-hez valót találtam meg.
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15754 üzenetére
Azért kellene nekem egy ilyen, mert a kedves National Instruments-nek a HW cuccait nem csak a saját LabView nyelvével lehet programozni, hanem van nekik egy C-és Frameworkjük is GUI-val és sok-sok lib-vel a HW-jeikhez, ez a LabWindows/CVI. Sajnos van egy +10 éves SW ami ebben van megírva, és életben kéne még tartani, de akkor már jó lenne valami kultúrát is bele vinni, mert az már nem sok maradt benne.
Amúgy C99-hez vagy annál újabbhoz kéne, valami értelmes, nem beágyos. -
-
Livius
őstag
válasz
Figyu, szerintem mostantól inkább beszélgess itt a valódi programozokkal, és minket kerülj el. Ezen az oldalon pont az a lényeg, hogy solutiont kapj és csak várnod kell a sültgalambot a kérdéseidre.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Silεncε #15747 üzenetére
Az alap az, hogy van neve. A minisztereknek, könyvelőknek, villany-/víz-/autószerelőknek, orvosoknak, tanároknak stb... stb... Mindegyiknek van neve. Az anonim "szakember" nem szakember. Messziről jött ember azt mond/ír, amit akar. Igazából egy nickről nem igazán lehet eldönteni, hogy programozó-e. Erre a kedvenc példám a prog.hu fő moderátora volt, tehát ő döntötte el, hogy ki mennyi ún. szakmai pontot kap. Aztán kiderült, hogy azt sem tudja, hogy mi az érték- és referencia típus között a különbség, meg azt sem tudta, hogy mi az a formátum string. Számoknál a vezető nullákról még csak nem is hallott, mert az szerinte nem ugyanazt a számot ábrázolja. Na azóta alapból a nick alapján nem sorolok be programozónak senkit. Sajnos a prog.hu-n megtapasztaltam, hogy egy csomóan csak programozónak mondják magukat.
Aztán azon kívül, hogy van neve, még az is számít, hogy a fő jövedelme a fejlesztésből adódjon. Valódi fejlesztésből, ahol az idő nagy részét kódírással tölti. Próbáljon meg valaki fejleszteni kód nélkül... Kíváncsi lennék a kód nélküli programra.
Fórumokon meg az is kitétel számomra, hogy segítőkész legyen. Mit ér a fórumon egy olyan szaki, aki nem akar segíteni, ha tudna is(magában tartja a tudását)?
@opr:
> ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó.Csak félig ismertél ki. Ugyanis a mondat első fele igaz. Ha valaki azért nem segít valakinek, mert nem tetszik a stílusa, őt nem nevezném egy fórumon programozónak. Már csak azért sem, mert a fórumon nem csak a kérdezőnek segítesz, hanem aki idetéved a fórumra, mint olvasó, neki is. Tehát mikor azt mondod, hogy leszarsz, akkor nem csak engem szarsz le, hanem az olvasókat is. A mondatod másik fele hibás következtetés.
-
Livius
őstag
Akkor egy új témát feldobnék.
Asztali PC-és C programozáshoz tudtok linkelni valami bevált nagy techcégek által is használt coding rules-t vagy coding style-t? A neten tele van minden +20 éves beágyazott rendszerekhez kitalált coding style-okkal, de nagyon nem olyan kéne, hanem ami inkább Windows PC-és környezethez van és C-hez.
Olyan féle is jól jönne, ami nem csak a nevezéktanról ír, hanem általános programozási alapelvekről is, hogy pl kerüljük a globál változókat, meg tiltott legyen a go to használat stb.
-
válasz
Silεncε #15747 üzenetére
Az eddigiek alapján az isteni dedukció az, hogy ha valaki ignorálja a srácot, mert nem tetszik neki a stílusa, vagy más területen dolgozik, tehát nem tud neki segíteni, akkor az nem programozó. Nekem nem tetszik a stílusa, meg le is szarom, nem fogok meló után saját projektek meg család mellett még a hülye, abszolút nem érdekes szarjával foglalkozni, tehát nem vagyok programozó. A főnököm szerint az vagyok, de ez ugye nem számít.
-
Silεncε
őstag
válasz
pmonitor #15742 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Bár volt aki segített. A permutációk témában pl. 2-en is. Sok kérdésem meg nem is volt azon kívül, mint ez. Sztem inkább arról van szó, hogy lövésük sem volt a megoldáshoz, hiába programozók vannak itt.
Definiáld már légyszives, hogy mikortól hívhatja valaki magát programozónak szerinted. (még mielőtt: én nem hívom magam annak, mégha papírom van is róla)
Korábbi hsz-ed:
Tegnap délelőtt tettem fel ezt a kérdést a fórumban. Még választ sem kaptam rá. Azóta megoldottam ezt is, sőt, az egész feladatot, amit célul tűztem ki magamnak.
Azért egy progos topicban szerintem nem olyan kirívó, hogy egy nap alatt nem érkezik válasz
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15744 üzenetére
Szted. ezt az oldalt hogy találtam meg(és vettem értelmét), ha nem tudnék angolul googlezni?
Ha annyira indokolt eset, akkor beszélgessetek csak angolul.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15742 üzenetére
Mondjuk a játékot annyira nem vágom...a .net alól win32 hívás nekem a hack kategória, akkor látom max. jogosultságát, ha sehogy nem lehet valamit megoldani a keretrendszeren belül. A lényeg szerintem, hogy egyszerűen fogad el, hogy a c gyorsabb, ennyi. És ne fikázd, hogy a c# mekkora egy...játéknyelv, mert nem az, egyáltalán nem. A c# egy gui fejlesztésre készített nyelv, ami hozzáfér a .net teljes libjéhez.
Ebbe a játéknyelvbe nekünk komplett TMS-ünk van, ráadásul nem is c#-ban, hanem vb-ben, tudom mire képes.
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15743 üzenetére
Képzeld nem tudom és nem látom értelmét se, mert azt full máshogy fordította le egy fordítóiroda az MS-nek, ahogy én gondolnám azt, és innentől kezdve a Google nem fogja azokat a találtokat hozni ami valójában kéne rá.
Netán ha lenne annyi eszed és angol nyelven használnád a fejlesztőkörnyezetet, akkor bármi ami előjön hiba, a Google-ba csak be kellene írni "... " idézőjelek közé és jönne 100 találat angolul, amiből az első három átlagosan tartalmazza azt ami neked is kéne. Googlezni is meg kell tanulni angolul, ez az első lépés ahhoz hogy valaki zökkenőmentesen tudjon programozni.
Ez meg amúgy elég indokolt eset, mert szakmai nyelv itt az angol, hiába linkelgetsz itt álalános fórum szabályokat, amik nyilván a hétköznapi topikokra lett átgondolva. -
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15740 üzenetére
Látod barátom, tényleg rossz helyen járok, ha egy perfekt angolos nem tudja lefordítani angolra a magyar hibaüzenetet. Egyébként mint írtam, megoldottam nélkületek is.
Egyébként a fórumszabályzat is azt írja:
A Szolgáltatással kapcsolatos főbb szabályok az alábbiakban kerülnek kifejtésre.
.
.
.
A Felhasználói Tartalom nyelve a magyar, ettől eltérni csak indokolt esetben lehet.Amúgy meg amit kell, azt megértem angolul is.
-
pmonitor
aktív tag
Ebből ez tetszik a legjobban:
>and much more.Az én kódom ebbe tartozik. Egyébként már azon is csodálkozom, hogy játékra is ajánlja, pedig oda kell csak igazán a matek. Te meg ugye azt írtad, hogy matematikai problémák megoldását erőltetem rá.
>ki lehet belőle erőszakolni win32 hívásokkal mindenfélét, az még nem azt jelenti, hogy ez a normális.
Akkor szted. pl. a pinvoke.net egy nem normális webhely lenne azért, mert tele van win api hívások leírásával?
Inkább az a baj, hogy benne van ez a funkció, de nincs jól kidolgozva. Egyes win api függvények nem, vagy csak bonyolultan használhatók. Sztem. ez hiba.
Szerk.: @dabadab:
Lehet, hogy igazad van. Bár volt aki segített. A permutációk témában pl. 2-en is. Sok kérdésem meg nem is volt azon kívül, mint ez. Sztem inkább arról van szó, hogy lövésük sem volt a megoldáshoz, hiába programozók vannak itt. Ezt arra(is) alapozom, hogy láthatod: 2-en is azt írják, hogy a win api hívások nem normálisak. Ezek szerint nagy tapasztalatuk lehet benne. -
válasz
pmonitor #15734 üzenetére
Szerintem az állandó nyavalygásoddal elérted, hogy senki nem akar neked segíteni.
Eleve úgy jöttel erre a fórumra, hogy a saját oldaladat promóztad, ahol amiatt nyavalyogtál, hogy milyen emberek vannak itt és azóta is úgy viselkedsz, hogy semmi köszönet nincs abban, ha valaki segíteni próbál neked.
Ki mint vet, úgy arat. -
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15732 üzenetére
Ha már linkelsz valamit, legalább az angolul írt hibaüzenetet írd be mert így semmi sem kereshető ezen Google-val, hogy mi ment férre nálad. Amúgy, ha neked az az igényed, hogy beírsz valami problémát, és egyből böfögjék vissza a helyes hibajavtást és választ akkor barátom elég rossz helyen jársz. Erre ott van Stack Overflow oda írd be, jah de bocs igen ahhoz angolul kell tudni írásban, és jól kommunikálni ott, különben nem értenek majd meg. Gyanítom azért vagy állandóan elveszve abban, hogy mi a megoldás, mert nem megy az angol nyelvű keresgélés a neten, már pedig IT-ban angolul kell tudnod kötelezően, különben nem tudsz megoldani semmi komolyabb dolgot egyedül, és neked is angolul kell publikálnod, különben haszontalan az egész.
-
I02S3F
addikt
"ki kell taposni az utat, mindenkinek magának." - Lehet, hogy szégyen, de én erre 3 év munkatapasztalat után jöttem rá. Mindig vártam a főnöktől, hogy tanítson be. De igazából nem rossz út ez, mert annál jobban becsülöm, amit elértem és nem igaz, hogy nincs segítség, csak google-zni szükséges vagy kérdezni és akkor kapok megfelelő kereső szavakat. Szerintem ez jó út, hogy "nekem szükséges kikaparni a gesztenyét".
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15728 üzenetére
Arra írtam választ amit ezelőtt linkeltél, ott aztán semmi sincs optimalizálva abból amit említettem. "Ezt légyszíves csináld már meg úgy..." erre most jössz mással...
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15734 üzenetére
Mondjuk egyfajta kommunikációs platform, ahol az azonos érdeklődésű emberek egymással gondolatokat tudnak cserélni úgy, hogy egyébként soha sem találkoznának egymással. Ebben benne van a segítség kérése és annak megoldása is, de ezt számonkérni enyhén furcsa. Eddig az ilyen fórumokon eddig 2 fajta kérdést láttam: az egyik max 30 perc guglival megtalálható, a másikért meg emberek fizetést kapnak, nem egy ilyen mond meg hogy kell kérdés, ki kell találni, ki kell taposni az utat, mindenkinek magának. Van egy harmadik is: nincs megoldás rá valamiért.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #15731 üzenetére
Tegnap délelőtt tettem fel ezt a kérdést a fórumban. Még választ sem kaptam rá. Azóta megoldottam ezt is, sőt, az egész feladatot, amit célul tűztem ki magamnak.
>miért nem kapják a kész megoldásokat a fórumban.
A fórum nem arra való, hogy megoldják az ember problémáját. Csak akkor tudnám, hogy mire.
Szerk.: Erre mondod, hogy "Egy rakás vinnyogó szociopata?"?
-
nevemfel
senior tag
Mostanában egyre több ilyen nicket látok a szoftverfejlesztéses topikokban, akiknél az az alap, hogy ők mindent jobban tudnak, mindenki más hülye, miért nem csinálja xyz programnyelv/futtatókörnyezet azt, amit ők akarnak, miért nem kapják a kész megoldásokat a fórumban. A netes tevékenységük jellemzően annyi, hogy állandóan balhéznak, akármi is a téma.
Ez lenne az új szoftverfejlesztő generáció? Egy rakás vinnyogó szociopata?
-
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15727 üzenetére
Kezdésnek?
Szted. itt mit használok, ha nem azt?
Nagyon kezdőnek nézel engem, mert nem vagyok programozó(hála isten). Legalábbis nem mondom magam annak. Mert vannak, akik csak állítják magukról, hogy programozók.
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15723 üzenetére
Kezdésnek például próbálkozz unmanaged tömbbel a C#-ban, és googlez rá, hogy Garbage Collector dolgaival hogy tudsz optimalizálni. VS2019-ben amúgy van performance analyzer, játszani kell vele, és googlezni a megoldásokat. A For loopban és akár if-ben pedig, könyörgöm, használd a { } blokk elválasztásokat és a ; után legyen már minden új sorban, mert így olvashatatlan a kódod. VS2019-ben far auto-formázás a cs fájlra, kezdésnek azt nyomd be.
-
Ispy
nagyúr
válasz
pmonitor #15723 üzenetére
A probléma inkább továbbra is ott van, hogy nem arra akarod hasznáni a c#-ot, amire azt alapvetően kitalálták és mindenféle elméleti matematikai problémák megoldását erőlteted rá.
Google 1. találat a wiki:
C# (C-Sharp) is a programming language developed by Microsoft that runs on the .NET Framework.
C# is used to develop web apps, desktop apps, mobile apps, games and much more.Tehát ha majd c++ akarsz nekiállni egy web app-nak vagy desktop appnak akkor fogod megérteni miért is létezik egyáltalán a c#, azt hogy egyéként ki lehet belőle erőszakolni win32 hívásokkal mindenfélét, az még nem azt jelenti, hogy ez a normális. Ezért van a keretrendszer.
És igen, lassú, mert a c# egy magas szintű programnyelv, azaz az oprendszer felett futtatja a kódokat, amik emiatt mindent a keretrendszeren keresztül intéznek. A c++ meg natívan tud futni cserébe minden 100x bonyolultabb benne megcsinálni.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Livius #15722 üzenetére
>Általában amikor feltételezzük hogy lassú valami a .Net ben vagy valamiben a végén mindig kiderült hogy a user a hülye
Köszönöm a megtiszteltetést
Ezt légyszíves csináld már meg úgy, hogy a C# gyorsabb legyen. Ha megmutatod a gyorsabb kódot, akkor beismerem, hogy tényleg hülye vagyok, mert csak nem tanultam meg a .Net-ben azokat a dolgokat, amitől gyors lesz.
Szerk.: egyébként ez nem particionáló/formázó program.
-
Livius
őstag
válasz
pmonitor #15721 üzenetére
A C# továbbra sem játékszer, én inkább abban látom a problémát, hogy amikor valamit meg akarsz benne oldani akkor azt a low level szinten akarod, amikor pont azért van a C# hogy ne abban kelljen. A Google tele van olyan C# drive partícionáló és formázó példákkal, amik a windows alap diskpart.exe-ével együttműködve mindent megold, de gondolom ez neked úgyse jó, mert csak azért se.
Ha meg nem tetszik hogy lassú a .Net akkor tanuld meg azokat benne amitől gyors lesz. Általában amikor feltételezzük hogy lassú valami a .Net ben vagy valamiben a végén mindig kiderült hogy a user a hülye, és 10 szer optimálisabban is csinálhatta volna azt hogy már ne látszódjon lassúnak.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #15606 üzenetére
Ezt a C++ kódot szerettem volna elkészíteni C#-ban. Kezdődött azzal, hogy a "DRIVE_LAYOUT_INFORMATION_EX"-et nem vette be a gyomra(ezt a végén sikerült megoldanom). Folytatódott azzal, hogy a "FindFirstVolumeMountPoint/FindNextVolumeMountPoint" nem működött. Ez helyett a "GetVolumePathNamesForVolumeName"-t kellett használnom. Aztán mikor kész lettem, és kipróbáltam 1 olyan gépen, amiben linux meghajtó is van, azt nem listázta ki, míg C++-ban igen. Rákényszerültem a natív .dll használatára, hogy legyen 1 működőképes program. Amikor ki akartam próbálni C#-ban, hogy 1 használaton kívüli pendrive-ról 1 szektort beolvasok, majd változatlanul visszaírom, akkor nem adott hibát, de tönkretette a pendrive-ot úgy, hogy újra kellett formáznom. Ezt is bele kellett tennem a natív .dll-be. Így már tökéletesen működött a pendrive írása is.
Egyik esetben sem tudtam elkerülni a natív .dll használatát, hogy hibátlanul működő binárist kapjak. Régebben írtam, hogy a C# csak játékszer a C/C++-hoz képest. Hát ha ez szó szerint nem is igaz, de azért nem áll messze a valóságtól. Egyetlen nagy előnye van: hogy gyors vele a fejlesztés. Semmi más. Egyszer még a prog.hu-n a társalgóban az egyik nick azt kérdezte, hogy miért ilyen lassú a .Net. Azt válaszoltam neki, hogy "a kényelem ára". Azóta sem változott a véleményem.
-
MuFFo
tag
Ha lenne ilyen program megoldódna ez a több éves problémám...
-
MuFFo
tag
A generátorra utaltam, hogy ha belerakom ezeket a karaktereket, akkor tényleg ezek a számok jönnek ki. A karakterkészlet viszont szűkített és a helyük is meghatározott: ()<>%--(kettő db kötőjel) 0123456789 és Pepe és Pipi esetleg pepe és pipi. Nem fejtettem ki bővebben, de pl. a zárójel csak az elején és a végén lehet. Nem emlékszem hogy milyet használtam, ezért van a <> is benne. A számok négyes vagy ötös csoportban lehetnek növekedve és a szavak is csak ez a kettő lehetnek. A kisbetű-nagybetűre sem emlékszem. A kötőjelek bent lehetnek az egységek között és a % jel pedig a két szó között lehet csak. Én erre emlékszem és még sem jó (24680-Pepe%Pipi-13579). Így már azért jelentősen lecsökken a szám, szerintem.
-
axioma
veterán
Most akkor az a kerdesed, hogy valaki le tudja-e neked generalni a megadott tokenekbol megadott szabalyokra az osszes lehetseges pwd-t?
Raadasul 23-24 elem akkor tutira minden benne volt csak annyi hogy a p betu helyere 4-fele variacio van, plusz a tobbi 17 karakterrel sorrend az 18!/10! az 1.7milliard, ez szorozva 4. Ez igy me'g nem tul acelos megkotes, plane ha valami hianyozhat is akkor kis tulzassal ennek a hatvanyhalmaza (nyilvan nem teljesen mert ket kihagyas mar ketfele uton kijohet) -
MuFFo
tag
Köszönöm, de az sajnos nem vált be. Egy 23-24 karakterből álló jelszót már nem nagyon talál ki. Ezért kellene a lista, mert arra emlékszem milyen elemek voltak benne, csak ha nekiállok papírral ceruzával az összes variációt végigpróbálni az kézzel sok, de ha lenne egy txt fájlom azzal már lehet hogy elbírna a JDR is.
-
MuFFo
tag
Üdv Mindenkinek! Már régebben feltettem itt ezt a kérdést, hátha most kapok rá választ.
Néhány évvel ezelőtt feltöltöttem a felhőbe egy munkámat és lejelszavaztam. Természetesen elfelejtettem a jelszót és szükség lenne rá. Arra emlékszem, hogy milyen elemeket tettem bele de az egész nem jön vissza. A brute-forcehoz kellene egy jelszólista és ennek a létrehozásában kérném a segítségeteket. Létezik ehhez valami program, ami ezt létrehozza? Nem használtam benne sok mindent csak ()<>%--(kettő db kötőjel) 0123456789 és Pepe és Pipi esetleg pepe és pipi szavakat. A számok is csak növekvő sorrendben lehetnek. Mi lenne a legegyszerűbb módszer?
Köszi -
btraven
őstag
Valaki tudja hogy lehet adózni ha mondjuk az itch.io-n eladok egy programot vásárlóknak?
Mindenképpen KATA vagy egyéb vállalkozás kell hozzá?
Nincs egyszerűbb, egyéb jövedelem vagy önálló tevékenység? -
btraven
őstag
[link] The art of code
Milyen művészet?
Ez nem művészet hanem iparosmunka. -
pelyib
tag
Ha jol emlekszem akkor annak van egy admin appja, ahol latod a statuszt a komponenseknek, ott mit mutat ha meg megvan ez?
Webes XAMMP feluletet elered?
Activity monitor -> keress erre: "Apache", ad talalatot?se a Chrome, se a Safari nem akarja lefuttatni a Scripteket
Mit nem akar lefuttatni? -
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Apache Serveren keresztül végzek Webprogramozást. Eddig Windows10-en dolgoztam, de mai naptól MacOS-ra váltottam egy Mac Mini személyében. Telepítettem ide is a XAMPP-ot, de baj van. se a Chrome, se a Safari nem akarja lefuttatni a Scripteket. Ezt már végképp nem értem, miért.
Tud valaki ebben segíteni?
-
bambano
titán
válasz
#44001536 #15701 üzenetére
A böngésződ átad egy csomó adatot a gépedről a webszervernek. Már ez alapján is nagyon le lehet szűkíteni az illető személyét. Például amikor én utoljára ellenőriztem ilyet (akkor volt rá website), azt mondta, hogy az én paramétereimmel összesen 5 böngészőről tud a világban. Ez már önmagában is elég lehet az azonosításra, nickkel pedig biztosan.
Rosszul tudod, az ip cím az tuttira személyes adat, de ne offoljunk itt tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- LEGO klub
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest