Új hozzászólás Aktív témák

• cattus

addikt

válasz Ispy #12779 üzenetére

Felesleges a két képzésre járó embereket összehasonlítani, mivel (és ez minden ilyen vitánál előjön, direkt nem akartam leírni ezredjére is), hogy egyetemet is végezhet teljesen hozzá nem értő, és bootcampből is jöhet ki jó szakember. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy véleményem szerint (és javítson ki bárki, ha tévedek), az két képzés között alapvető hozzáállásbeli különbség van: míg az egyetem szeretne belőled mérnököt (vagy programetervező informatikust) nevelni (több-kevesebb sikerrel), addig a bootcampek az éppen divatos igényeket igyekeznek kiszolgálni a cégek felől. Emiatt nem tartom sokra ez utóbbiakat, mert nem a hallgatók érdekeit nézik elsődlegesen (minél könnyebben tudjon domain-t váltani, legyen meg a "mérnöki szemlélete"), addig az utóbbiak a velük szerződtetett cégek érdekeit nézik elsődlegesen. Egy cikket olvastam, asszem az index csinálta a kódoló sulikról, amiben az egyik ilyen tanár elmondta, hogy amit két éve leadtak, az ma már semmit sem ér. Na ezért nem hiszek ezekben a világmegváltó csodákban, mert nem hosszú távra képzik az embereket, ami pedig az ő érdekük lenne, ha tényleg komolyan gondolják a progamozósdit, és nem csak az átlagnál magasabb kezdő fizetés kellemes illatot hozó szele csapta meg az orrukat.

Új hozzászólás Aktív témák