- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #12999 üzenetére
persze ez volt az első ötletem nekem is, az app sem túl elegáns szóval beleférne
az a baj, hogy nem tudom milyen reget kéne használni, az elejére oda tudtam rakni a kifejezést, de a végére már nem tudom mire kéne keresni, vagyis kerestem pár dologra
a másik gond meg a word idézőjele, azt a fajtát nem fogadja a fordító
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #12997 üzenetére
Ha lenne itt egy varázsló azt megköszönném
Adott egy fájl, sajnos csak pdf-ből tudtam generálni, szóval olyan lett amilyen...
Ezzel mit lehetne csinálni, hogy importálni lehessen egyszerűen? 2 oszlopot külön külön szét tudom választani, szóval csak 1 oszloppal kellene foglalkozni, csak ilyen oszlopból van 40 oldal
és ha kézzel kell megcsinálnom tuti belerokkanok
-
Dave Crank
senior tag
válasz
bambano #12994 üzenetére
Abszolút nem okoz szerintem problémát a kb 8mp..., legalábbis nekem nem, és szerintem a mérlegnél kint a gyakorlatban sem, ugyanis nem állnak sorba a kamionok mérésre várva....
Szerintem tök mindegy lenne, még ha 4mp-t is lehetne csökkenteni rajta...
A munkafolyamat annyi, hogy a mérlegre megjön a kamion, egy raktáros kimegy, kártyát lecsippantja, (eltelik a csippantástól számítottan ez a kb 8mp, de lehet ennyi sincs...) kiírja a súlyt a gép a monitorra, leolvassa, és megy a kamion tovább, rakodni.
Köszi!
Szerk.: Most láttam csak az első hsz-ed.
Úgy gondolom én is, hogy értelmetlen foglalkozni a dologgal, csak kb 1 hónapja vagyok itt, ezért persze amit csak tudok vállalok... bár eredetileg rendszergazdának vettek fel + marketing asszisztensnek, aztán nem is értem.... persze szívesen foglalkozok vele, mert érdekel, de feleslegesen nem akarom szívatni magam...
Egyébként "csak" annyit kellene a programnak tudnia, hogy az id-t, súlyt, időt letárolja egy adatbázisban.
Az adatbázisból webes alkalmazással pedig meghatározni bruttó, nettó súlyt, szállított termék típusát, km költség... de még teljesen nekem sem áll össze a kép.Egyébként az idővel kapcsolatban annyi jutott még eszembe, hogy a csippantás már mindig akkor történik, ami ugye elindítja a gépén a programban mért súly lekérdezését, amikor a kamion már rég áll rajta stabilan.
-
bambano
titán
válasz
Dave Crank #12990 üzenetére
Ha letöltöd és elolvasod a kottáját, akkor ilyeneket lehet látni benne, hogy a/d szűrőtábla elemszáma az átlagoláshoz, nyugalom feltétele, méréstartományok száma, lépésnagyság, stb. tehát valószínűleg valamilyen közelítéses algoritmussal számolja ki a tömeget, amit lehet paraméterezni. szerintem kérdezd meg a gyártót, hogy van-e ötlete a gyorsításra.
a másik kérdésem még, hogy milyen munkafolyamat az, ahol a 8 másodperces mérés érdemben lassít, viszont ha letornázod mondjuk 6 másodpercre, akkor az már jó. ha tényleg komoly torlódást okoz 8 másodperc, de 2-4 másodpercnyi javulás már oké, akkor venni kell még egy mérleget.
-
bambano
titán
válasz
Dave Crank #12988 üzenetére
szerintem hagyd az egészet a fenébe.
először is: fogadd el, hogy aki a mérleget csinálta, jobban ért hozzá, mint te. vagyis annak az esélye, hogy jobbat csinálj, nagyon kicsi.
másodszor: ha le akarjátok cserélni, vegyetek hozzá piacon kész szoftvert, nagyságrendekkel olcsóbb lesz. ha magadra húzod ezt a feladatot, akkor először csak a soros port buherálását kell megtanulnod, utána a rendes mérést, majd az ekr szabályokat, a hivatalos fuvarlevél kiállítását, az útdíj igénylést, stb. akkora munkát húzol magadra, hogy a végén bele fogsz szakadni.a problémához: azért tart ennyi ideig a mérés, mert amikor a kamion lefékez a mérlegen, az elkezd lengeni. dolgoznak a lengéscsillapítók, előre-hátra billeg az egész, kell neki egy kis idő, míg megáll. azért tart annyi ideig a mérés, mert valószínűleg azt csinálja a program, hogy az első néhány mért érték össze-vissza érkezik, és addig vár a program, amíg egymás után több, azonos érték nem érkezik a mérlegből. tehát ahhoz, hogy gyorsabb mérést csinálj, valószínűleg nem a programot kell lecserélni, hanem a kamionokat, ami ugye lehetetlen.
annak van egy minimális esélye, de nem sok, hogy az usb-soros porti átalakítód hibázik. az nem nagy probléma, 2-3 ezer forintból lehet venni pcie soros portot pc-be, egy ilyen csere költségét megérheti rááldozni.
hogy pontosan mit csinál a programod, azt linuxon a strace programmal lehet rendesen megnézni. abból kiderül, hogy valójában mi történik és eldönthető, hogy mi a konkrét hiba.
-
bandi0000
nagyúr
Jött egy hirtelen ötletem, hogy csinálok egy primitív szókártyás appot androidra
Viszont azt nem tudom, hogy hogyan kéne kivitelezni, mert van kb 4000db szó párom, viszont nem tudom hogy kéne tárolni, legegyszerűbb az lenne ha nem kéne tökölni adatbázissal, de gyanús nekem, hogy ennyi stringet nem tudok tárolni a memóriában, vagy igen?
-
Dave Crank
senior tag
válasz
sztanozs #12989 üzenetére
Nem gondolnám, hogy maga az eszköz lassú lenne.
Abból gondolom, hogy ahogy kamion érkezik a mérlegre, a saját kijelzőjén szinte késleltetés nélkül megjelenik a súly.
Vagy esetleg azért tűnik lassúnak a program, mert a mérlegnek meg kell állapítania, hogy mikor van már rajta nyugvó súly, amit tovább kell adnia?Köszönöm!
-
sztanozs
veterán
válasz
Dave Crank #12988 üzenetére
Jó kérdés, miért lassú a cpp program - simán elképzelhető, hogy nem a program, hanem az eszköz hibája.
Amúgy bármiben meg tudod írni, ami kezel soros portot - akár pythonban is. Válassz egy neked szimpatikus nyelvet és kezdj neki. -
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A következő a helyzet:
Adott egy MS-01 / Mxx típusú hídmérleg, ami most egy linuxos gépre van kötve soros porton keresztül usb átalakítóval. Illetve szintén egy átalakítóval még egy RFID olvasó is van a gépre kötve.
Jelenleg egy cpp program kezeli a mérleget + az olvasót. A program megvalósítja az aktuális dátum, idő megjelenítését a kijelzőn, majd ha jön egy kamion a mérlegre, akkor csippantás után feldolgozza a mérést, megjeleníti a kijelzőn, és egy mysql adatbázisba beírja a dátumot, időt, id-t, súlyt.Ezt a programot szeretnénk lecserélni, mert kicsit lassúnak érzik a felettesek (csippantás után kb 8mp mire megjeleníti a súlyt), illetve az adatbázisban is másképp szeretnék tárolni és kezelni az adatokat.
Programozásban alap szinten (egyetemi tanulmány/1-2 kisebb saját projekt, bár ezek webes témák) vagyok jártas, comporttal még nem foglalkoztam.
Kérdésem az lenne, miben lenne a legcélszerűbb megvalósítani a projektet, esetleg pythonban?
-
bandi0000
nagyúr
androidnál a kotlin az mennyire tér el a javatol? Mert nagyon azt erőlteti a gugli, javaban már csináltam 1-2 kisebb appot, de ha merőben más lenne a kotlin akkor egyenlőre hagynám
-
törölt tag
Valaki rálesne? Csak nekem nem sikerül letöltenem a VS Code-ot?
-
Rula
tag
Köszönöm a segítséget! Akkor szerintem majd később neki kezdek a Xamarinnak, vagy legalább is megpróbálkozom vele
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #12979 üzenetére
xamarin nem fizetős?
Mi is most raktuk át a raktári szoftvert win mobile-ről androidra, de a kollégák android studioba csinálták, viszont a főnőköm meg a visual studio preferálja, szerinte át kéne majd térnünk arra. Mondjuk nem sok hasznát látom a cross platformnak, ha az IOS működés nem cél egyáltalán.
-
Rula
tag
válasz
dabadab #12975 üzenetére
Szerencsére az angol nyelvtudás megvan (legalábbis szerintem egy ilyen stabil közepes szintén legalább).
Leginkább telefonos alkalmazások fejlesztése érdekelne szerintem. (Egy cikkben az volt, hogy az Android stúdió eléggé sok nyelvet támogat azért)
martonx: Én is azon gondolkoztam, viszont az jutott eszembe, hogy jobb ha előbb megkérdezem valahol
-
Rula
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mostanában melyik nyelvet lenne érdemes tanulgatni/meg próbálni viszonylag jobban megismerni? Eléggé kezdőnek mondanám magam. Néha szórakozok a Unityvel, suliban kicsit javáztunk, meg max kicsit weblapoztunk. (PHP-val kilehetne kergetni a világból, az lenne amit ha lehet passzolnék.) Ötletek, tanácsok? -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Hátha itt tudtok segíteni. Egy full egyszerű script kellene, ami valamiért nem működik...
#Batch
D:
cd mappa
for /r %d in (*xls) do copy "%d" "D:\mappa2\"A "mappában" van 8 almappa, ezekben pár xls, ezeket szeretném 1 "gombnyomásra" átmásolni a mappa2-be.
"/r most nem használható."
Ha kiveszem a /r kapcsolót, akkor a "mappa" gyökerében lévő fájlokat átmásolja, de az almappákban lévőket nem.
Valakinek ötlet?
-
válasz
dabadab #12966 üzenetére
És azt hol találom? Itt már meg van nyitva a project, csak nem kattintottam rá egyik fájlra sem, azért üres a képernyő. A jobb felső ablakban lévő project fájlra kattintottam jobb-al és úgy hoztam ezt elő. De ugyanez jön elő, ha bal felül a project ->properties-re kattintok.
-
Üdv!
Command line argument-tel szeretnék egy kódot debug-olni Visual Studio-ban és azt találtam mindenhol, hogy a solution explorer-ben kell a project fájlra kattintani, majd properties és ott lesz egy debug tab. Én viszont akárhogy meresztem a szemem nem találok ilyet. Hol lehet a hiba?
Remélem, hogy érthető, hogy mi a kínom
Ha nem, szóljatok, próbálok pontosítani -
törölt tag
válasz
Stylewars_kp #12956 üzenetére
Á, ehhez a szintű arroganciához BME kell
-
bambano
titán
válasz
Stylewars_kp #12956 üzenetére
tévedésből.
sosem voltam elte-s. -
törölt tag
válasz
bambano #12946 üzenetére
"tehát abba a hibába lehet esni, hogy abból, hogy most isp-knél dolgozom, extrapolálod, hogy mindig is azt csináltam, de abba ne essünk, hogy téves hiedelemből extrapolálok?"
Jogos, akkor megkérdezem, dolgoztál Java-s webes projecten az elmúlt öt évben?
"hagy kérdezzem már meg, nektek hármótoknak van rendes helyen kiállított rendes diplomátok, vagy csak kibiceltek?"
Ha beleszámítok a háromba, akkor nem, egy év BME után sírva mentem a TF-re, mert elhittem, hogy a digit, papírra hibátlanul C-ben programozás meg a Kónya-féle analízis tényleg kell ehhez a szakmához.
-
Sziasztok!
Mohó algoritmussal kapcsolatban tudna valaki segíteni?
C++ topikban részleteztem a problémámat. -
bambano
titán
térjünk vissza az előző hsz-em ontopic részére:
a setsockopt az threadsafe? -
bambano
titán
hagy kérdezzem már meg, nektek hármótoknak van rendes helyen kiállított rendes diplomátok, vagy csak kibiceltek?
akinek számalk, gdf, kandó és hasonló gittegyleti papírja van, az inkább tagadja le."Abba a hibába ne ess, hogy a szakma egy kis szeletéből extrapolálsz": tehát abba a hibába lehet esni, hogy abból, hogy most isp-knél dolgozom, extrapolálod, hogy mindig is azt csináltam, de abba ne essünk, hogy téves hiedelemből extrapolálok?
a "soha életében nem programozott" az sajnos nem igaz. múlt éjjel is arra kényszerültem. és most is azon agyalok, hogy a setsockopt az vajon threadsafe vagy sem.
-
törölt tag
válasz
bambano #12938 üzenetére
Ne csinálj úgy, mintha az egyetemi tudást hét lakat alatt őrizné a KGB, ami nem jut ki a campus szent falai közül. Sok dolog van az egyetemi tananyagban, ami a legtöbb helyre kell, de még több, ami nem. A matek az pont utóbbiba tartozik például. Ha jól rémlik olvastam tőled korábban, hogy egy isp-nél vagy rendszermérnök. Abba a hibába ne ess, hogy a szakma egy kis szeletéből extrapolálsz, ott elhiszem, hogy több minden hasznos. Az egyetemi tananyag gerince lemaradt jó 30 évet, ma már nem arról szól az ipar, hogy kell évente 20 végzős mérnökinfós, aki lemásolja a becsempészett COCOM listás nyugati számítógépet, meg 30 progmatos, aki gépi kódon programozik rá kicentizve a biteket.
-
SybenX
őstag
válasz
IMIIKE1998 #12929 üzenetére
Szerintem ha érdekel a szakma, akkor mindenképp próbálj meg egy egyetemet. A ponthatárok olyan alacsonyak, hogy szinte bárkit felvesznek, aztán az első évben eldöntöd hogyan tovább.
Most van a második félévem programtervező infón, tényleg sokan hullanak, de ennek az oka a tanulás hiánya. Ha bejársz órákra, odafigyelsz és otthon tanulsz rendesen, akkor nem lehet kiesni. Na meg persze az érdeklődés is kell. A matek sem vészes, csak gyakorolni kell és odafigyelni órán, legalábbis eddig ez a tapasztalat. Én is sokkal nehezebbre számítottam matek téren, de szerintem legalább a minimumot bárki tudja teljesíteni, aki egy középiskolát befejezett, még az sem számít, hogy milyen erősségűt.
A programozás oktatás az katasztrofálisan gyenge, de ez nagy részben a tanár hibája. 1 év eltelt és semmi hasznosat nem tanultam progból, de ez már debreceni egyetem hibája, lehet más egyetemen nagyon is jól tanítják. Amit viszont az egyetem ad, az elmélet az informatikának minden részéről, amit magadtól nem tudsz megtanulni, továbbá a logikus gondolkodás mód és annak fejlesztése. Magát a programozást pedig valóban te magad fogod tanulni nagyrészben magadtól szabadidődben, főleg ha te más nyelvet akarsz tanulni, mint amit az egyetemen "tanítanak". -
válasz
bambano #12934 üzenetére
Erre rengeteg ellenpélda van (szuper programozó egyetemi végzettség nélkül, és alkalmatlan programozó ötös diplomával), szóval ez a szabály nem létezik.
Egyébként meg definiáld, hogy mi az a plusz, amit a kódkrampácsolóhoz képest a rendes programozó tud, amit csak az egyetemen lehet megtanulni. -
Ispy
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #12936 üzenetére
Én neked is azt ajánlom, mint a többi kezdőnek: kezd el és csináld. Mit számít, hogy ki mit gondol egy névtelen fórumon? Ha tényleg érdekel, találj magadnak egy reálisan megvalósítható ötletet és végezz kutató munkát a neten, mi kell hozzá, oktatóanyagok, mintakódok stb. és próbáld ki. Aztán 1 év múlva meg fogod kapni a választ a kérdésedre....menet közben meg a szaktopikokban tudsz érdeklődni, ha kérdésed van. Ha van rá pénzed és időd menj el a tanfolyamra, amin keresztül kicsit bele tudsz szagolni az egészbe.
-
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
bambano #12934 üzenetére
Inkább azt akartam hangsúlyozni, hogy nem elég megtanulni, hanem folyamatosan naprakésznek, tájékozottnak kell lenni, nem csak megelégedni azzal, amit az órán leadnak.(Legalábbis idegen nyelveknél ez így van.)
opr: Értem. :R
Hát így sajna felejtős, mert mindenképpen Mo.-on szeretnék maradni(szégyen-nem szégyen, de borzasztó erős honvágyam lenne, még az évente egyszeri családi(pár napos) utazást is alig bírom ki. -
opr
nagyúr
válasz
A programozas nem neked valo, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetsz resze jatekfejlesztesnek.
Ha inkabb human beallitottsagu vagy, de szereted a szamitogepeket, erdekelnek a jatekok, akkor is van ezer ut. Egy jatekon ma mar ugy es annyian dolgoznak, mint egy filmen. Hangtechnikusok, dizajnerek, rajzolomuveszek (2D, papiron, grafittal, foleg concept artnak), 3D-muveszek/grafikusok, rendezok, story-irok, script-irok (nem mint program, hanem mint szoveg), animatorok, meg ami meg nem jutott az eszembe, rengeteg fele-fajta emberre van szukseg. En a helyedben inkabb ebbe az iranyba mennek el.
Amit viszont mindenkeppen tudni kell, az az, hogy a jatekfejlesztes ugyan fun meg minden, de egy nagyon komoly munka, sok stresszel, sok tuloraval, nem tul kiemelkedo fizetessel, es meg nehez is bekerulni. Szoval gondold at, mennyire akarod ezt. Ha tenyleg akarod, akkor valassz valamit kb a fentiekbol, ami tetszik es ugy erzed, neked valo, aztan ess neki rendesen, csinald a referenciakat ezerrel es ha mar ugy erzed, hogy itt az ido, jelentkezz.
Fontos meg megjegyezni, hogy ha mindenkeppen komoly jatekfejlesztesben gondolkozol, akkor 90%, hogy ezt nem Magyarorszagon belul fogod megtalalni, es sokkal inkabb a munkalehetoseg fogja eldonteni, hogy hova koltozol, mint hogy hova szeretnel.
Az van, hogy kell egy-ket cseppnyi jol elhelyezett elhivatottsag, na. -
bambano
titán
válasz
IMIIKE1998 #12927 üzenetére
"Annyit tudok, hogy ez nem az a szakma, amit az egyetemen tanulnak meg az emberek": rosszul tudod.
rendesen programot fejleszteni az egyetemen tanulnak meg az emberek.
kódot barkácsolni meg lehet tanulni egyetem nélkül is, csak nem érdemes.szerintem hanyagold.
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998 #12932 üzenetére
Nem a matektudás a lényeg. A programozói munkák nagy részéhez középiskolai matek bőven elég. (A játékfejlesztés nem ilyen. szerk: játékfejlesztés alatt nem a candy crush saga legújabb verzióját értem)
A logikát viszont nem lehet kicselezni. Ott állsz egy problémával szemben és neked kell rájönnöd, hogy miként kell megoldani. Mintákat felfedez az ember az évek során és sok dolgot 'gondolkodás nélkül' is lehet utána csinálni, de nem ez az általános.
Még ezt is le lehet küzdeni az első időszakban, ha valaki helyetted gondolkodik(tervez) és neked csak kóddá kell alakítani, amit ő kitalált, de ebből nem lehet huzamosabban megélni.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
bandi0000 #12930 üzenetére
A mérnökinfó a másik ilyen. :D
Hát gondoltam, az OKJ akkor felesleges penzkidobás lenne.jarnyz: Értem, hát akkor valószínűleg nem ez az én pályám. Az idegen nyelvek logikája megy, de ez tényleg más. Akkor nem is erőltetem, mert nem sok értelme lenne ezek szerint a megfelelő matektudás nélkül.
Köszi mindkettőtöknek! :R
-
törölt tag
válasz
"Hát sajna nekem a matematikai logika nem megy, szabályok nélkül nem tudom kitalálni, hogyan oldjak meg egy feladatot."
Akkor felejtős. Talán esetleg egy sitebuilder vonal játszhat. (Html és CSS összetákolása, hogy megkapd az oldal statikus kinézetét.)
Komoly játékfejlesztéshez erős matek tudás kell a logika mellé.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
én mérnökinfön vagyok, de nem a BME-n, attól félek
okj-t nem tartom sokra, akkor inkább valami felsőfokú szakképzés, papír mindenképp kell, vagy ha nem, akkor nagyn pronak kell lenned, hogy szóba álljanak a cégek veled
vagy ha jól megy az angol, akkor van sok sok online képzés, de a sulis alapok viszont kellenének
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
bandi0000 #12928 üzenetére
Nem tudom, melyik szakon vagy, de a progtervező infóról ódákat zengenek, hogy milyen nehéz és csak úgy rugdossák kifelé az embereket.
Gondolom ez vicces, de anno Comedius Logo-ztunk infóórán, az viszonylag jól ment. Gondolom, ez valami brutál lebutított valami lehetett. :D
Arra gondoltam, hogy esetleg kipróbálom majd valamelyik OKJ-s képzésen(webfejlesztő pl.) Hát sajna nekem a matematikai logika nem megy, szabályok nélkül nem tudom kitalálni, hogyan oldjak meg egy feladatot. -
bandi0000
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #12927 üzenetére
A default válasz, hogy kell a matek...Viszont attól dügg mit akarsz programozni, játék hát passz, most volt nekem egyetemen, nyilván alap kis 2D játékokat csináltunk, de ott ha nem akartam megérteni a hátterét akkor használni könnyű volt
Van az a unitys képzés, az Otherworldos faszi tartja, ahogy tudom nem olcsó, de ott kipróbálhatod, de am asszem BME-n van már játékfejlesztés szak
Érdekességképp, én 2-szer éretségiztem matekból, egyszer kettes, másodszorra 3 lett, egyetemen a matek tárgyakat viszont átlag 4 re hoztam
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődésképpen kérdezem, hogy mennyire nehéz megtanulni programozni, esetleg a játékfejlesztésig eljutni? Annyit tudok, hogy ez nem az a szakma, amit az egyetemen tanulnak meg az emberek. Nekem amivel gondom van, az a matek, ez nagyon visszatart. Idegen nyelvek mennek, angolul jól tudok, spanyolul meg oroszul meg tudok kommunikálni.(Az angol gondolom elvárás.) 60%-os középszintű érettségi jött össze matekból, ami nevetséges. De szerintetek itt mennyire fontos? Vagy hanyagoljam, ha nem ilyen beállítottságú vagyok?(Főleg a valószínűségszámítás és más matematikai logikás feladatok nem mennek.)
Bocsi, hogy hosszú lett. :R -
disy68
aktív tag
válasz
masta_dry #12922 üzenetére
Ha itt arra gondolsz, hogy egy fájl a telefonodon, ami vba makrókat futtat, az mobilon nem fog menni. Használhattok viszont akár google sheets-et (ha jól rémlik itt van lehetőség script-elésre is), amit elérhet mindenki. Funkciók/függvények hasonlóak, mint az excel-ben.
-
törölt tag
válasz
masta_dry #12922 üzenetére
Ne akard ezt. Egyrészt ez nem excel szint, másrészt ha elkezditek lepontozni az emberek tulajdonságait, akkor pár hét után az lesz a probléma, hogy nincs meg a tíz ember..
Mi azt csináljuk, hogy 14 embernél már eleve három csapatot csinálunk, és a négy fősbe az ülő csapatból áll be valaki, ha meg beesik a 15., akkor meg is van a helye. 8 perces meccseket játszunk, ha nagyon egyenlőtlen az elosztás hamar kiderül, és lehet embert cserélni. Nem kell ezt túlbonyolítani.
-
masta_dry
tag
Szevasztok!
Egy vegyes képességű társasággal járunk össze kosarazni hetente, és mindig az utolsó pillanatban esik be a 15. ember, ami miatt lehet 3 csapatot alkotni. (14-en még két cserével két csapat játszik). Rendre megy az agyalás, hogy miképp is osszuk el a keretet úgy, hogy a lehető legkiegyenlítettebb legyen a mezőny.
Szeretnék egy olyan, okostelón futtatható kódot szülni, ami a játékosok pl. 1-10 skálán megadott tulajdonságai, (és azok súlyozása) függvényében 2 vagy 3 kiegyenlített részre osztja a jelenlévőket.
Excel-re gondoltam, visual basic alatt megírt kódra. (futni fog egyáltalán okosmobilon?)
Ezer éve programoztam, így nem is tudom, merre, hogy érdemes elindulnom. Ha csak annyit tudtok segíteni, hogy itt és itt kérdezzek utána, már azzal is előrébb vagyok. (angol fórum is OK)
Előre is kösz! -
orc88
őstag
Sziasztok!
Unityvel kapcsolatban tud valaki segíteni?C#-ban írt script txt-ből szedi az infókat. A probléma az, hogy akárhogy adom meg az elérési utat, build (WebGL) után nem éri el a file(oka)t valamiért. Hogyan kéne megadnom az elérési utat a kódban? Esetleg húzzam assetbe? Azt olvastam, hogy ha assetbe van akkor már később nem tudok módosítani a txtn, pedig szükség lenne rá.
-
martonx
veterán
válasz
Domonkos #12916 üzenetére
Igaziból a file minden esetben db objektumok lementett *.sql file-ja lesz, azaz túl extrém karakterekre nem kell felkészülni bennük. Pl. tablaneve.sql stored_procedure.sql és ilyenek.
Noha nyilván lehet, aki hülyén nevez el valamit, de mivel magunknak csináljuk, konvenciók mentén, ezért nem szabadna előfordulnia.
-
Domonkos
addikt
válasz
martonx #12914 üzenetére
Ez a modszer nem fog eredmenyre vezetni, mert mindig lehet majd olyan filepath-t konstrualni amit rosszul fog majd a regexp felismerni. Szoval en nem ilyen megoldast javasolnek, ha tenyleg lehetseges olyan input, mint amit elottem is irogadtak.
Ellenben ha a file irasakar ki tudod eszkepelni az osszes zarojelet, akkor nem jelenthet problemat a regexppel valo felismeres. Csak aztan ne felejtsd el minden beolvasaskor visszaalakitani oket!
Esetleg ha talalsz olyan karaktereket amik biztos nem fognak szerepelni a file neveben, akkor azokkal erdemes korbevenni a filepath reszt. Ez talan meg konnyebb is, ha talalsz ilyen karaktert. -
-
bambano
titán
válasz
martonx #12907 üzenetére
a regexp tud olyat, hogy részstringekre, csoportokra bontja a szöveget.
tehát neked kell egy csoport, ami nem tartalmaz zárójelet, a zárójel, egy második csoport, ami nem tartalmaz zárójelet, egy zárójel, és a harmadik, ami a maradék.
kb. valahogy így\([^)]*\))\([^()]*\))\(.*$\)
és ebből kell neked a \2
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Nem vagyok egy nagy regexp guru, viszont most kapóra jönne. Van mondjuk egy példa szövegem:
"Ez itt egy teszt szöveg $inline(filepath) és itt folytatódik a szöveg"
Nekem ebből a filepath-t kellene megkapnom, ami ugyebár bármi lehet. Azaz nekem csavarnom kellene egyet a regexp-en, és valahogy azt kiszedni, ami a "$inline(" és ")" között van.
Vagy ezt nem lehet regexp-el? Tudom, string manipulációkkal is ki lehet szedni, most is így csinálom, csak nem hagy nyugodni, hogy ezt regexp-el, vajon hogy lehetne megoldani? -
opr
nagyúr
Na, mi tortent itt, hova lett 4 hsz?
Mi lehet olyan a programozas topikban, hogy moderalni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest