Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
-
Rony949
őstag
Engem ezek hájpoltak most fel a showcase-ből:
-Project Eve: Nagyon durván Bayonetta érzésem van tőle és decemberben lesz már 4 éve hogy kijött a Bayonetta 3 előzetese és azóta semmi infó róla, szóval addig míg nem jön a Platinum játéka, addig ezzel nagyon jól ellennék. Meg úgy ánblokk nagyon stílusos dizájnja van. Sajnos dátumot nem kaptunk, de gyanítom jövőre jön.
-Forspoken: Tavalyi előzetesénél még nem figyeltem fel rá, de ez mostanra megváltozott. Látván ezt az új kedvcsinálót, ez nekem kell. Érdekes fantasy világ, látványos harcrendszer és a grafika is szép.
-Gran Turismo 7: Motorsport játékokat mindig is szerettem, de Playstation gép híján sose volt esélyem egyetlen GT címmel se játszanom. Most lett egy PS5-öm, a Sport-tal már el vagyok egy jópár hete és nagyon tetszik, ez a GT7 pedig nagyon nagyszabásúnak tűnik nekem amiben remélhetőleg benne lesz minden olyan funkció, ami az előző részeket naggyá tette.
-
nitro16
senior tag
Teljesen felesleges összehasonlítani a kettőt mert míg a pulse 35k addig a razer 65k.
Razerrel egy szintbe a SteelSeries Arctis 7p van azzal lehet/érdemes összehasonlítani.Griff55: Először szerintem határozd el mennyit szánsz rá és utána érdemes tovább menni. Utána írd össze mit szeretnél a pénzedért és akkor van kiíndulási alap amerre el lehet mozdulni. És akkor majd meglátod, hogy vagy az igényekből kell vissza venni vagy több lovét kell rászánni.
Most amúgy nemrég mutatták be a corsair HS80-t ami egész jónak igérkezik és 50k lesz. [link]
-
proly01
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ebben lesz kampány vagy arcade mód már? Vagy ez is csak "szinte" online?
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Griff55
üzenetére
Rendkívül jól optimalizált a vezérlés kontrollerre, gyakorlatilag amit lehetett, kihoztak belőle. A top 10 kormányos nagymenőktől a ranglistán ha a legjobbamat nyújtom, akkor "csak" 3 másodperc környékére maradok el, ami szerintem jelzi, hogy így is versenyben lehet maradni. Persze aztán van egy határ, amit már csak kormánnyal lehet átugorni, az viszont akár már eSport szint is lehet.
-
Colossus
csendes tag
válasz
Rony949
üzenetére
Köszi, ezt már én is akartam kérdezni. Az autós játékok általában nem igazán mozgatnak meg, de a GT7-ből minél többet látok, annál inkább érik bennem, hogy ezt bizony be fogom szerezni. Viszont kormányt stb egyelőre nem vennék, úgyhogy jó hír, hogy kontrollerrel is teljesen játszható lesz.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Pontosan. Máig hűen képviseli azt, amit elkezdtett az eredeti PlayStationön, 1997-ben.
-
libus
őstag
Az új verziós Ps5 hűtéséről: [link]
-
sting2
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nem mellesleg, sokat merít az eddigi részek Trailerei ből, a Showcase videó..
-
Mike
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
legyen 500 Hz
-
sting2
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Fejest ugorva az asztalról a parkettás konyha közepébe, sem tudok mondani olyan Gran Turismo t, amely ne lett volna rendben minden értelemben.
Egy klasszikust idézve :
" Kihagyhatalan, mindenki számára kötelező, 576 konzol favorit! Király!"..., lesz.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Csak remélni tudom hogy miután rengeteg ps5 játék támogatja a régebbi kormányokat előző genről a sony nem húzza be a szokásos lapot és nem szarja le a régebbi perifériákat a GT7-ben pláne hogy a t300 előző genben nagy GT kormányvolt...
Én várom ezt, de a 120hz-nek sok értelmét nem látom egyrészt nem is akkora ugrás mint 60hz 30fps - 60/60 között, nem is tudja kitolni a ps5 4k-ban hdr-el rendesen és nem is elég hozzá a gép jelentős grafbutítás nélkül.
-
Rony949
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Én tegnap este megnéztem az előzetest 4K-ban és szerintem grafikailag teljesen rendben van és most a gameplay-es részről beszélek, nem a replay-ről, ami már a GT5-ben is eszméletlenül nézett ki.
Day1 vétel lesz számomra. Jelenleg is tolom a Sport-ot és nagyon élvezem.

-
Woodslave
félisten
Nagyon durva mennyire halk ez a gép. Reggel már hallottam valami aztán kiderült hogy a gyerek bekapcsolta a slimet az emeleten
Egyelőre csak god of warral játszok kicsit más élmény igaz slimen hdban játszottam szóval az se mindegy hogy most 4k egy prohoz képest gondolom nem lenne ekkora ugrás.
Meg a days gonet néztem meg mert slimen azért nem volt anno probléma mentes de nem hiszem hogy újra tudom játszani.
De jön a demon souls ami miatt igazából akartam ps5-öt..
-
formula01
senior tag
Tudtok olyan megbízható helyet, ahonnan lehetne vásárolni jóáras PS5-ös NBA 2k22 kódot? Lemezesen láttam 20k körül, de ez az a játék, amivel minden évben baromi sokat játszok, így azon kevés kivételek egyike, ahol nem szívesen szórakoznék a lemezzel, mikor kijön az új, meg amúgy is eladhatatlan lesz, de ez a közel 26e Ft a standard verzióért már kicsit meghaladja az ingerküszöböm, főleg, hogy a PC-men még ott figyel a 2k21.
-
Elderath
addikt
3 nap deathloopig, várom már
-
Elderath
addikt
Jó sokáig ül a sony ezen a firmwaren megint
-
Farkassacred
őstag
-
syler123
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Nézzük azt hogy mennyi ideig kellett várni, hogy lehessen használni azt a bizonyos ssd foglalatot, ami a kezdetektől ott volt a gépben. Ráadásul még csak a beta szoftverben megy.
Ennyi erővel még vrr is lehet, akár itt, akár xh90 tv-ben. Lehet hogy szimplán ennyire nem érdekli a Sony-t ez a része. Nekem is ez a kombó van. -
Marcus88
tag
Sziasztok.
PS5 beüzemeléskor van egy három lépcsős HDR beállítás.
Mi a jó beállítás ha halvány vagy erős a keret közepén lévő kis napocska?
[link] -
oriic
HÁZIGAZDA
Le sajnos. [link]
"As of 28th June 2021, the web feature MyPlayStation will no longer be supported. You can continue to access your Game Library, Parties, Friends, Trophies, Profile information on your PS4 and PS5 consoles, or via mobile on PS App. The Profile and Game Library information will also be available via web on the profile menu dropdown"
-
Moby
veterán
A my.playstation.com -al mi lett? Lelőtte a sony?

-
TBT
addikt
Spider-Man: Miles Morales megéri azt a 8000 Ft-ot Alzán?
Hogy tetszett nektek a játék a 2018-as alapjátékhoz képest? -
válasz
modflow
üzenetére
Does PS5 support VRR?
PS5 hardware supports Variable Refresh Rate (VRR) through HDMI 2.1. After a future system software update, PS5 owners will be able to use the VRR feature of compatible TVs when playing games that support VRR.Bár az is igaz, hogy ez az XH90-en sem segített, mert VRR az azóta sincs ott sem.
Hogy a 11xx szériában milyen HDMI chip van, az jó kérdés. Egyelőre nem találtam igazi szétszedős és elemzős videót, ahol ez tisztázódna. De abban biztos vagyok, hogy ha a 10xx-ben nem megoldható, akkor később sem lesz támogatott.
Amúgy a legújabb infók szerint idén decemberre tervezik a VRR támogatást. Firmware frissítésen keresztül, nem csak a PS5, de számos Bravia tévé esetén is. -
modflow
veterán
Hogy mi van?
Hardveres oka lenne annak, hogy nincs VRR?
De akkor sanszos, hogy nem is lesz?
A nemrég jött frissebb verzióban is ugyan az a chip van?De ez már kezd sok lenni...
Az XH90-emen állítólag a gyenge hardver miatt nincs mai napig a megígért VRR, most meg kiderül, hogy a PS5 esetén is hasonló gond lehet???? -
válasz
Nayrobi
üzenetére
De nekem főleg az analóg kar szárához szokott kelleni az ecset, ahhoz meg nem jó a fogkefe. Ha meg nem takarítom le a felgyülemlett finomszemcsés műanyag port, akkor az bekerülhet a kontrollerbe. Úgy pedig előjöhet a driftelés problémája. Ami amúgy a saját kontrollereimnél még nem fordult elő.
-
VR miatt elővettem a DS4 kontrolleremet. Kissé fura volt a gumi érintése az analóg karokon, olyan kicsit ragadós. Letakarítottam, így már szuper lett.
Itt eszembe jutott, hogy mások, ti mégis mit szoktatok ilyenkor csinálni? Ritkán elő szokott kerülni a kérdés, hogy mivel és hogyan takarítjuk a kontrollert. Én egyrészt közepes erősségű ecsetet használok (kép), elég gyakran, főleg az analóg karok szárához, meg ugye idővel a résekben és a ravaszok oldalán is meg tud ülni a kosz (úgy is, hogy mindig tiszta a kezem, és nem eszek chipset játék közben). Másrészt 96%-os etanolt (kép), amivel a felületi szennyeződés könnyen lejön, és az analóg karokon a gumit is szépen letakarította. -
Moby
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Én be tudom, mert tudom mit kell és mire, de azért írtam le mindezt, hogy más is tudja. A monitorok ezt jellemzően sehogy nem kezelik sajna. Azok fullrgb-t várnak, bár itt leginkább csak a 4k 120hz 10bitet tudó monitorok, tehát a hdmi2.1-el rendelkezők, olyanból meg nem sok van. Minden más meg menni fog fullrgb-ben.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Áhhh, a felhő eltakarja a távoli horizontot. Így könnyű.
A trailer 4Kban ütött, mint két üveg Szilvás Unicum.
-
snots
tag
Gyors kérdés, bocs, ha volt már.
Nem olyan régen megvettem a Control Ultimate editiont PS5-re (lemezes), azonban telepítés után egyszerűen nem tudja felrakni a 1.000.003-as patch-et. Próbáltam úgy is, hogy internetelérés nélkül telepítetem, mert olvastam valahol, hogy az is bekavarhat, hogy még telepítés közben akar ráfrissíteni a konzol a játékra. CE-107857-8 hibát kapok, Google-ös keresés alapján ezzel nem vagyok egyedül, másokkal is előfordul, más játékkal is.
A legszebb az egészben, hogy még csak ki sem tudom törölni a hibaüzenetet. Ha a hibaüzenetnél arra megyek, hogy "Mégse és törlés" semmi nem történik. A játék meg minden egyes alkalommal szól, amikor indítom, hogy nincs fent a legfrissebb verzió.
Próbáltam még ezt a User Account/Restore Licenses opciót is, az se segített. Más játékokkal nincs gond, ezt is lesz*rnám, de legalább a hibaüzenetet el tudnám tüntetni.

Jópár gond van a PS5-tel még így majd egy évvel a megjelenés után is, pl. a Rest mód hol működik rendesen, hol nem, én is jártam úgy, hogy Rest módból visszajőve bármit csináltam a kontroller nem akart működni, ez különösen nagy élmény volt a Returnal játék alatt, amiben ugye nem lehet menteni.
Ja, a cache törlését is próbáltam.
-
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Igen.
-
Borderlands 3 ha megvan PS4-es lemezen akkor ingyen frissíthető PS5-re?

-
-
ProEvoFan
nagyúr
Úgy tűnik, elég volt a GTA 5-ből: A játékosok alaposan kiakadtak az új előzetes láttán [link]
Ja persze, kiakadtak. Szerintem pár hónapig eladási top10es éllovas lesz a nextgen kiadás, még akkor is, ha 60 dollár/euró lesz az ára. Sőt! -
A tévéknél a korlátozott feketeszint az alap (CEA), mert rendszerint ilyen tartalmat kapnak, a monitoroknál pedig a teljes (DMT), mivel egy PC alapvetően ilyen jelet küld. De a teljes feketeszint csak RGB színtartományban opció, YUV422-nél csakis korlátozott szint van.
Amúgy ami mai tévével találkoztam, azok mind kezelték ezt, és az automatikus beállítás volt az alap (amelyiknél van PC és Játék mód, azoknál tuti). A monitorok viszont nem tudom, hogy ezt mennyire kezelik le. Azok alapvetően RGB teljes jelet várnak. -
Griff55
senior tag
PS5-ös wireless headset van valakinek? Mik a tapasztalatok róla? Megéri?
Vagy inkább érdemes valami más márkát venni vezetéknélküliben ami pc-hez is jó?Sajnos a kontrollerbe dugott füles rettenetesen gyérül szól.
-
Na akkor egy kicsit bogozzuk ki. A lényeg, hogy ha alapból RGB jelet kap a monitor, és az RGB-tartomány pedig Teljes (akár automatikusban is), akkor is 120 Hz-nél átvált a limitált sávszélesség miatt YUV422-re, mikor is az RGB-tartomány kényszerűen Korlátozottra vált át, akkor is ha kézzel Teljesre van állítva. Ezt a monitor nem kezeli le úgy mint egy tévé, és eltűnik a fekete, ami helyett világosabb lesz az amúgy sötétebb kép is.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Megvan a sima lemezes Ghost of Tsushima, de szemezek az upgrade-al. Kérdésem az lenne, hogy mennyire van beleintegrálva rendesen a ps5 feature? gondolok itt a controllerre meg a gyors indításra. Pl FFVII-nél a ps5 upgrade annyi volt, hogy a 50 órás gameplay alatt egy 5 perces résznél volt a trogger funkció belerakva. Na egy ilyen 10k-t nem érne, de ha jól meg van oldva, akkor simán.Köszi
-
Moby
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Igen, erről van szó, itt a probléma az, hogy a PS5 akkor is variálja ezt, ha a beállításokban ez nem is szerepel. Tehát ahogy írtam, 120Hz-en akkor is kényszerűen lekapcsol YUV422-re, ha a beállításokban amúgy RGB van megadva, mert nem tehet mást, a kimeneti sávszélesség korlátozása miatt. Ez így működik/ött már a PS4 esetén is, csak az a HDMI2.0 miatt már 4K@10bit@60Hz-en is lekapcsolt 422-re, függetlenül a rendszerbeállításoktól. Itt ez nem orgainuks módon történik, a HDMI2.1 át kellene tudja vinni ezt RGB-ben is, de a sony valamiért lekorlátozta a PS5 HDMI sávszélességét 30Gbps-re. Máig nem árulták el miért, a mai napig az a feltételezés kering, hogy valamilyen módon köze van az egésznek a nuvoton hdmi chip elég nagy botrányt kavart hibás működéséhez, és úgye a PS5-be is a pana szállítja a hdmi adaptert, és hogy ez a felelős azért is, hogy máig nincs VRR a PS5-höz. Ez perdöntően nem lett azóta sem igazolva, a Sony hallgat, VRR nincs, a hdmi meg korlátozott ma is. Ennyi ami biztos.
/ps: a nuvoton a panasonic leányvállalata.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + PlayStation PORTAL Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Asus ROG Ally X - Garancia: 2028.05.26
- FIFA 16 Playstation 4
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

RangerFox