Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Adott egy sandisk cruzer blade 16 gigás pendrive. Rufussal szerettem volna win telepítőt előkészíteni, viszont amikor formázni kezdtem ntfs-re útközben hibát dobott ki és leállt. Azóta kb. 20. próbára megjelenik a számítógépben, diskpart-ban pedig állapotnál üreset jelez illetve számítógép-kezelőben is. Dobhatom a kukába vagy van valami mód rá hogy újraélesszem? Pendrive témában annyira nem vagyok jártas sajnos.
-
daniel2121
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi igen úgy próbáltam először, rufus-sal sikerült,mert egyébként boot usb-re van szükségem.
-
King Unique
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Gondolom a fájlkezelőben formáztad, de az kb. 0 ilyen téren. Vannak a Windowsban egyéb eszközök is erre, valamint külső programok stb. Ezekről az alábbi hozzászólásban volt szó.
Egyébként ilyen probléma akkor is előfordulhat, ha pl. egy Linux ISO-t írunk ki DD képfájl módban a pendrive-ra. Erről van is egy jó leírás, amelyben látható, hogy a mezei fájlkezelő semmit nem ért és a
diskpartkellett az újraparticionáláshoz. -
daniel2121
őstag
Sziasztok
Az miért van, hogy a 16gb-os pendrivet win 7 csak 953MB-nak látja,már formáztam de ugyanaz. -
válasz
King Unique
üzenetére
Hát köszönöm szépen!
Csak azért gyanús, mert eddig nem csinálta. Mondjuk elég öreg, egy 2GB-os, szerintem legalább 8-9 éves. Dokumentumok szállítására használom, multimédiára van egy 16GB-os.Szerk: Ja, és az bosszant még nagyon, hogy a XXI. században, számítógéppel dolgozó embereknek magyarázni kell, hogy a pendriveot nem csak úgy kitépjük az aljzatból, hanem azt le kell választani!!!

-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Akkor az gondolom kiírja, hogy milyen folyamatok zárolják a meghajtót. De, ha nálad is a rendszer fogja, akkor azzal ott helyben rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni. Újratelepíteni csak ezért meg nyilván nem éri meg.
Egyébként a Windows sosem arról volt híres, hogy az alap telepítés során felrakott eszközei mindent tudnak. Viszont a szoftveres támogatottsága nagyon jó, sőt a legjobb a desktop OS-ek között. Vagyis van rá számos ingyenes / fizetős szoftver, amelyekkel szükség esetén hamar fel lehet tuningolni. Az említett program egyébként nagyon jó, azt használom én is. Sőt, abban be lehet állítani azt is, hogy gyorsbillentyűvel történjen a leválasztás, ami nagyon kényelmes.

-
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Lehet akkor a Windows 10 sőt, Linux alatt kellene újraparticionálni. De csak tipp

-
válasz
King Unique
üzenetére
Felraktam a programot amit javasoltál, le is tudja állítani, kényszerített leállítással. De elég gagyinak tarom, hogy külön programot kell feltennem arra, amit egyébként a Windows is tud. Nem lehet csinálni valamit, hogy újra úgy tudjam leállítani, mint régen?
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mert ott akkor éppen nem fogta a leválasztásnál semmi a pendrive-ot. De attól még ugyanúgy előfordulhat ott is. Például az alábbi screenshot W10 alatt készült, ahol elsőre az USB Safely Remove sem boldogult vele. Viszont újrapróbálás / kényszerített leállítás után rendszerint működni szokott. De volt olyan eset, amikor még akkor sem és az OS leállítása / újraindítása kellett.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor Windows 10 alatt miért tudom gond nélkül leválasztani?
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az, hogy eddig nem tapasztaltad, az egy dolog. De attól még ugyanúgy jellemző Win7/8.1/10 alatt egyaránt, sőt már az XP is csinálta. Az pedig csak az említett programok használata után fog kiderülni, hogy esetedben ilyenkor a rendszer, vagy egy bizonyos program folyamata zárolja-e a pendrive-ot. Vagy lehet várni X percet, aztán újrapróbálni a leválasztást stb.
A pendrive-val meg pl. a teljes újraparticionáláson (példa), valamint az eszközkezelőben a házirendek lecsekkolásán / átállításán kívül nem nagyon lehet mit kezdeni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
No jó, csak eddig nem volt vele ilyen gond. Tovább megyek, semelyik másik pendriveommal nincs hasonló probléma.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az, hogy egyesek rossz szokás szerint szoftveres leválasztás nélkül húzzák ki a portból az USB-s meghajtókat, az egy dolog. De ettől még a screenshoton lévő probléma mondhatni általános a Windowsok esetében, amiről egy másik topikban nemrég volt szó.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Én ezeket próbálnám: Lockhunter, lemezellenőrzés és javítás / chkdisk, esetleg újra particionálás.
-
Sziasztok!
Ezt csinálja a pendriveom, de csak Windows 7-en, Windows 10-en nem. Mindenféle formázáson túl van.
Tartok tőle, hogy azért lehet, mert amikor a papírboltban nyomtattak róla, akkor a barom, kretén, féreg, idióta, ostoba, dilettáns, lúzer alkalmazott nem választotta le, hanem csak kirántotta.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
Mindent próbáltam amit felsoroltál, csak a linux maradt ki.
Miután megemlítetted, próbáltam Live linux alatt is de nem látta. Azt hiszem kuka így. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Megoldódott a problémám!
Formázni szeretem volna a pendrivet fat32-röl NTFS-re, de nem tudta befejezni.
Majd a gyakorikérdések.hu olvasása második oldal 11. válasza megoldotta. -
Zoolee1976
aktív tag
válasz
Zoolee1976
üzenetére
Elnézést a pc problémákhoz szerettem volna írni ez kissé félrement!
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Medion pc i3 4170,hd4400,4 gb ram 400 táp és egy ECS H81H3-EM2 AMI biosos alaplap!
Már a második gtx 1050 2gb kártyát próbálom bele újonnan az Amazonról de a másodikat sem akarja felismerni.(az előzőt visszakuldtem már)Kulon tápkábelre nincs szuksége a kártyának (KFA2 GTX 1050 OC GB)A a huto ventije a kartyanak porog ahogy az elozonel is porgott(Zotac GTX 1050 mini 2gb) de sem a windows (win 10 64 bit) sem a bios nem "látja" a kártyát!!!A bios beálltasoknal problakoztam állítással,de a VGA SUPPORT alatt csak Automat vagy EFI driver opcio van.Ezekkel egyikkel sem ismerte fel a kártyát.Régebben egy gtx 550ti vel külön tápről gond nélkul futott!Esetleg ha valakinek lenne valami ötlete a számomra azt szívesen venném.Elnezest az ekezet nelkuisegert de nemet billrol irok! -
King Unique
titán
Ha Windows alatt formázták és olyan fájlrendszerre, amit a lejátszó nem kezel, akkor az úgy nyilván nem lesz OK. De mondjuk a pontos részletek nem ismertek. Sőt, ennyi erővel akár Macen, illetve macOS alatt is formázhatták a pendrive-ot, amely gépek és rendszerek használata eleve népszerű a DJ-k körében. Egyébként a specifikáció alapján akár a HFS+ fájlrendszert is kezeli a lejátszó.
-
TeeJay
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
szerintem a DJ srácok windows alatt formázták meg (vagy meg se formázták) a 64gigás cuccokat és értelem szerűen NTFS vagy exFAT fájlrendszert ajánlott fel nekik a lejátszó meg csak FAT32-t kezel
na ezért kell most a Rufus hogy a 64gigásat is FAT32-re formázza és működjön rendesen
köszi a tippet most már menni fog lazán
-
King Unique
titán
A Windows, illetve a beépített particionáló eszközei a 32 GB-nál nagyobb kötetek létrehozását nem támogatják. Igaz ez a flash-alapú tárolókra és a belső / külső merevlemezekre egyaránt. Ellenben külső programok már simán megcsinálják Windows alatt, illetve maga a rendszer is képes írni és olvasni utána az ílyen módon létrehozott FAT32-es köteteket. Egyébként pl. Linux alatt nincsen ilyen korlát, ott a beépített eszközök is tudnak > 32 GB FAT32 partíciókat létrehozni.
Ha a lejátszó 1 TB-os USB-s háttértárat is kezel, akkor az érdekes, hogy a 64 GB-os pendrive-ot mért nem. Valamint, ha a FAT32 fájlrendszer OK a 32 GB-os pendrive-nál, akkor elvileg annak a 64 GB-os esetében is rendben kellene lennie. De, hogy éppen mi a nyűgje a lejátszónak, annak fejtegetése már nem feltétlen ezen topik témája. Ha a pendrive PC-s környezetben kifogástalanul működik, akkor meg pláne. Ugyanis ez esetben az nem a pendrive hibája, ha egyes készülékek nem képesek azt megfelelően kezelni... Erről pedig ugye pont nemrég volt szó.
-
TeeJay
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
igen írták sokan hogy 32GB-os pendrive még jó bele 64GB pendriveokat meg már nem látja
vagy ha látja lefagy vele vagy lassú lesz a lejátszóban vagy nem látja a mappákat
úgy tudtam hogy FAT32 Flash cuccoknál 32GB-ig van utána 64GB-al már trükközni kell
HDD-nél meg nincs ilyen gond, külső USB3.0 rack-ben akár 1TB-os HDD-t is kezel a Pioneer lejátszó csak az a lényeg hogy a HDD FAT32 fájlrendszerrel menjenén sem értem hogy egy 700+ ezres lejátszóra miért nem volt képes a Pioneer NTFS vagy exFAT licence-et venni de sokan szívnak vele
aztán 32GB-os pendrive-ból meg 2-3-at visznek magukkal mert tele van zenével holott ugye a két lejátszót össze lehet kötni LAN-on és egyik lejátszó tudja a másikban behelyezett USB drive-ot hálózaton is böngészni
ehelyett akiket ismerek DJ-ket mindkét lejátszóban 1-1 pendrive-ot hordanak úgy fér el a sok zene (2x32GB-ra)ezen agyalunk most hogy 64GB-os pendrive közül melyik az amit kezel és amit nem azt mire formázzuk hogy menjen
-
-
-
King Unique
titán
Ehhez Windows alatt külső program kell, amire a fórumtárs is utalt, illetve korábban itt a topikban is volt róla szó. Példa: kérdés | válasz.
Egyébként mit jelent az, hogy a 64 GB-os pendrive-ot nem látja?
Netán pl. NTFS / exFAT fájlrendszerre formázták és azért nem kezeli a lejátszó? Az előfordulhat, mert pl. a CDJ-2000NXS2 specifikációjában írják is, hogy csak FAT / FAT32 és HFS+ fájlrendszereket támogat. De mondjuk tárolókapacitásra vonatkozó limit nincsen feltüntetve. Bár az ilyen ún. másodlagosan támogatott hardver- és szoftverkörnyezetbe tartozó kütyüknél nyilván nem kell meglepődni bizonyos dolgokon, amiről nemrég szintén volt szó. -
TeeJay
félisten
lehet formázni 64GB-os pendrive-ot FAT32-re?
Pioneer Nexus 2 DJ lejátszó csak FAT32 fájlrendszert engedélyez és panaszkodnak a srácok hogy 32GB-os pendrive még oké bele de 64GB-ot már nem látja
meg lehet valahogy formázni 64gigásat hogy az is jó legyen tehát FAT32 fájlrendszer és működjön? -
MaciG
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
Én nem készítettem semmit, csak megvettem és kicsomagoltam. Aztán formázgattam windowsban, miután nem ment, de akkor most megpróbálom ezt a FAT32 , MBR partíció kombót 
-
King Unique
titán
Az már számtalanszor említve volt más topikokban is, hogy az ilyen USB-s háttértáraknak eleve PC & Mac + desktop OS az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete. Ellenben ettől eltérő környezetben már nem feltétlen garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés. Vagyis, ha a PC-n kifogástalanul működik a pendrive, ellenben az autóhifiben már nem, akkor az nyilván az utóbbi hiányossága...
Egyébként USB 2.0/3.0 a pendrive, milyen fájlrendszerre van formázva, milyen partíciós tábla van rajta?
Volt akiknél csak az USB 2.0-s típusokat kezelte az autós lejátszó, ellenben az USB 3.0-s modelleket nem. Aztán az ilyen egyszerűbb készülékek esetében nyilván a FAT / FAT32 fájlrendszereket érdemes használni, valamint MBR partíciós sémát. De, ha pl. a Rufus programmal előtte UEFI-s telepítőt készítettél, akkor a GPT lehet a gond, amit az ilyen készülékek jellemzően nem tudnak kezelni. Ellenben ez egy modern desktop OS esetében nyilván nem okoz problémát. A Windowsban egy fájlkezelős újraformázás után egyébként ugyanúgy GPT partíciós tábla lesz a pendrive-on. Az MBR használatához viszont eleve teljes újraparticionálásra van szükség a korábban említett módszerek valamelyikével.
-
MaciG
addikt
üdv.
Vettem egy 16Gb-os toshiba pendriveot. Pc-n rendesen működik is, de az autó hifi nem olvassa (usb error). Ee mitől lehet?
Próbáltam már újra formázni, de semmi. Az előző 16 Gb-os pendrivot olvasat az autóhifi. -
FerNandor
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Egy másik topikban volt nemrég egy hasonló eset, amelyre az alábbi válaszokat kapta az illető. A Pendrive irás-olvasás sebesség topikban egyébként vannak tesztek erről a típusról, amikhez lehet hasonlítani.
Új pendrive vásárlásával kapcsolatban pedig a Milyen pendrive-ot vegyek? topikban kellene inkább érdeklődni.
-
King Unique
titán
Ha a Windows és a külső programok tényleg nem ismerik fel, akkor úgy nehéz lesz vele bármit is kezdeni. De, ha már megjelenik az eszközkezelőben, akkor az jó kiindulási alapnak. A különféle eszközkezelős hibaüzenetekre pedig vannak megoldási javaslatok az MS oldalán. Aztán ott vannak a szokásos dolgok ilyenkor, vagyis kipróbálni másik USB-portban, másik OS alatt, vagy lehetőség szerint akár másik gépen is stb. A másik OS lehet egyébként akár egy Live Linux is, amit szintén pl. egy pendrive-ról kellene bebootolni.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Vettem aliexpressről egy 3.0 OTG sandisk pendrive-ot. Amikor először rádugtam USB 3.0 portra, akkor még 17MB/s-mal másolt, aztán 1-2 perc múlva leesett 5-6MB/s sebességre, de úgy, hogy 0 és a között ugrált folyamatosan, nem tudta a sebességet tartani. 4 db elemet másoltam rá, összesen kb 5GB méretben. Utána próbálgattam és ilyen volt végig, a 17-et már nem érte el soha és a sebesség folyamatosan, nagyon durván ingadozott. Sz@r lehet akkor a pendrive? Véleményeknél mindenki dicsérte.[link] ezt vettem.
------------
Másik kérdésem, hogy akkor van olyan megbízható OTG-s USB 3.0 pendrive, ami jó, megbízható és olcsó (aliexpress, ebay)? Az ilyen kicsi méret nrm feltétel. Ilyennél milyen írási sebességre lehet számítani amúgy?
-
Kaptam egy szakáruházból vásárolt Kingston DTSE9G2 64Gb pendrive-ot. Viszont nem tudok vele semmit kezdeni, mert nem tudom használni. Eszközkezelőben megjelenik a lemezmeghajtók között. Formázáshoz látni kellene valahol, de nem találom sehol. Rufus, AOMEI partícionáló sem.
Mit tanácsoltok? -
-
-
cooi11
senior tag
Sziasztok
Beszereztem egy sandisk pendrivet.
Nem tudom NTFS-be formázni! Mi lehet a probléma?
-
Pehi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a segítséget,de az a furcsa,hogy eddig működött mindegyik TV-be is,meg az autóba lévő lejátszóba is.. Kb. 2 éves,és ezen néztük a filmeket,stb. 2 hete viszont nem megy csak PC-n. Ezt furcsállom igazából.Van még 2 pendrive-m,azok hibátlanul mennek mindenhol.

-
King Unique
titán
Ezeknek az USB-s eszközöknek pont a PC & Mac + desktop OS az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete. Ettől eltérő környezetben eleve nem is garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés. Szóval, ha az előbbinél valóban teljesen OK minden, akkor az már nem feltétlen a pendrive hibája, ha XY lejátszó, tv stb. nem képes kezelni...Pláne, hogy a FAT / FAT32 fájlrendszereket még a butább készülékek is rendszerint kezelni szokták.
Esetleg meg lehet próbálni Windows alatt egy teljes újraparticionálást, illetve FAT32-re formázást a
diskpartsegítségével. Egy másik hozzászólásban vannak ehhez infók. Ha nem használ, akkor viszont már a TV & Audió téma megfelelő topikjában kellene érdeklődni, hogy vajon mi lehet az adott készülékek nyűgje. Illetve lehetőség szerint egy másik pendrive-ot is kipróbálni stb. -
Pehi
senior tag
Szevasztok. Adott egy 16gb pendi,és eddig nem is volt vele semmi probléma. Az elmúlt 2 hétben,viszont nem ismeri fel egy TV sem,és semmiféle média lejátszó sem. PC-n vagy laposon hiba nélkül működik. Formáztam FAT32,és NTFS-re is,de ugyan az a jelenség. Valami ötlet? Köszi előre is!

-
junior11
veterán
Sziasztok, van vmi ötlet, mi lehet a hiba egy pendrive-nál, ha bedugom a gépben (usb 3.0 és 2.0 esetében is ez a helyzet) sokszor megesik, hogy a led dióda csak világít, nem villog, a windowsban megjelenik, de a tartalmát már nem lehet megnyitni, csak többszöri ismételt újracsatlakozás során. Ellenőrzés során a rendszer nem talált rajta semmilyen hibát. Be fogja adni a kulcsot vagy mi lehet ez szerintetek?
Köszi minden tanácsot. -
enyan
tag
Köszi a tippeket! Közbe találtam egy cikket, ami szerintem pont ezzel a problémával foglalkozik. Tesztelem, hogy beválik-e...
-
-
-
enyan
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy pendrive-on két disk található? Lehet ebből valahogy egyet csinálni? Állítólag azóta ilyen mióta használták egy macintosh géppel. Particionálgatás nem segít, konkrétan két drive látszik lemezkezelőben és diskpart alól egyaránt.
Köszi előre is!
-
envagyok
veterán
Lenne egy adata 16GB pendrive-om.
Egyik napról a másikra elkezdett szarakodni, win 10 desktop és win 10 laptop alatt is, folyamatosan kong a gép, mintha mindig be-be dugnám, nem tudok vele semmit csinálni, közben kidobálja az ablakot, hogy helyezzen be egy lemezt az usb meghajtóba.
Van vmi porogi, ami tud vele kezdeni vmit?
Alig volt használvga. -
Dave Crank
senior tag
válasz
Dave Crank
üzenetére
Lejárt a szerk.: sony pendrive.
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Anyósomnak behalt a pendrive-ja, ha feldugom gépre, semmit nem lát a rendszer, az eszközkezelőben/lemezkezelőben sem, se win7 32bit, sem win10 64bit alatt, 2 különböző gépen, egy asztali, meg 1 lenovo t410-es notin.
Telefonra is feldugtam otg kábellel, azzal sincs semmi, egy usb msd kártyaolvasóba rakott memkártyát olvasta a teló, szóval tuti otg képes a telefon, és jó a kábel, meg az olvasó is.
Esetleg valakinek valami ötlet, hogy mivel lehetne még próbálkozni?
Pendrive típust most hirtelen nem tudom, 8gb-s, ha jól emlékszem, szerintem talán ntfs-re volt formázva, windows xp és win7 alatt volt használva.
Délelőtt folyamán még ment, pár órára rá semmi...
-
igmond
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi szépen, menet közben rájöttem, hogy az asztalival nincs gond, ott én voltam pancser, bootol szépen, de az még nincs 1 éves, a notebookok viszont aránylag idősek, az enyém 2011-es samsung, tesóm gépe 2007-es Asus. Na ezeknél viszont tényleg nem megy, nem bírom rávenni, hogy bootoljon. Mindegy, akkor marad a lemezre kiírós módszer.
-
King Unique
titán
Először is, ha az említett programmal írod ki a pendrive-ra a Windows ISO-t, akkor a gép boot módjának megfelelő opciót kell beállítani a programban is! Másodszor egy másik topikban nemrég volt szó arról, hogy a W7 telepítésénél az USB 3.0-s port és pendrive okozhat problémát. Harmadszor, ha megszakad a telepítés, kifagy bootoláskor stb., akkor lehet az a gond, ami egy másik fórumtárs esetében. Illetve, ha UEFI boot módban telepítesz, akkor a W7-nél annál megint lehetnek gondok, pláne az újabb típusú laptopoknál (példa).
Plusz ráadásként akár a pendrive általános hibája sem zárható ki és érdemes lehet egy arra való programmal letesztelni.
-
igmond
tag
Sziasztok!
Vettem egy Kingston Datatraveler G4 16gb-s pendrive-t rendszertelepítéshez. Rufus segítségével megcsináltam a Win 7 telepítőt, de egyszerűen nem akar bootolni, nem tudom mi lehet a gond. Úgy csináltam mint máskor, másik pendrive használatakor, de most nem megy, se az asztalim se a laptopom nem bootol róla, tesóm laptopja meg egyesen kifagy. Sose találkoztam ilyennel de baromira idegesít, valakinek esetleg ötlete mit lehet ezzel kezdeni? Köszönöm!
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
"tehát ugyanúgy W7 esetében is 3 db partíciónak kell lennie a lemezkezelőben. " jogos(ezt sem néztem meg). Köszi szépen, látszik kicsit elpuhányodtam mostanság, hogy ilyen problémákkal zaklatok másokat
akkor FAT32 lesz, ha ilyen hátrányokat hozhat magával az NTFS egy flashdrive esetén. Mondjuk akkor az sem véletlen, hogy az alapértelmezett filerendszer beállítás is FAT 32 a flashdrive esetén. -
King Unique
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ez a program portable, tehát nem kell telepíteni. Illetve nálam W10 1703 alatt is elkészült rendben a boot pendrive, mint említettem. A particionálást pedig eleve az előbb említett módon csinálja, vagyis ugyanúgy W7 esetében is 3 db partíciónak kell lennie a lemezkezelőben. Az, hogy a fájlkezelőben csak 1 látszik, az egy dolog.
A pendrive-oknál általában nem naplózó fájlrendszereket célszerű használni hosszabb távon. Az ESET szoftvere egyébként alapból FAT32-re formázza a pendrive-ot. A lemezfoglalási egység méretét nem feltétlen muszáj piszkálni és maradhat az, amit a Windows alapértelmezetten felajánl.
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Gyanakodtam erre is, de akkor nem voltam türelmes a keresgélésben, viszont akkor megnyugodtam, köszi
Bár fura mert win 10 alatt hibát jelzett ez a progi a telepítést követően, win 7 alatt meg szépen felment ott nem is látszik a két másik partíció. Nem értem ez mitől lehet. Még egy kérdés, hogy formázásnál én ntfs-t állítottam be és a lemezegység méretére 8192bytot, ez így rendben van?Köszi a diskpart segített.
-
King Unique
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Az ESET SysRescue Live alapból 3 db partíciót hoz létre a pendrive-on, mint az az általad készített screenshoton is látszik. Viszont az előző válaszban említett módon eleve csak a legelső kap betűjelet, míg a többi nem. Tehát, ha csatlakoztatod, akkor a másik kettőnek a fájlkezelőben nem kellene megjelennie. Amúgy nálam W10 alatt is OK a kiírás, illetve csak 1 db partíció látszik a fájlkezelőben.
Ha vissza akarod nyerni a pendrive teljes tárolókapacitását, akkor arra Windows alatt vannak különféle módszerek. Illetve hasonló felosztás szokott lenni a DD képfájl módban kiírt Linux ISO-knál is, ahol az alábbi leírás alapján szintén a diskpart segítségével particionálták újra a pendrive-ot.
Egyébként egy teljes újraparticionálás néha amúgy sem árt, mert az ilyen összevissza formázott pendrive-ok esetében van, hogy hibát dobnak bizonyos programok az ISO kiírásánál.
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Csináltam egy átláthatóbb képet Akartam, hogy lásd az összes meghajtót ami a gépbe van.
Rendszereztem a partíciókat, így jól látszik fent is a két névtelen lemezpartíció ami a flashdrive-hoz tartozik, az I meghajtó ESYSRESCUE elnevezésű pedig a nagyobb flashdrive partíció amin a vírusírtó van a Win 7 csak ezt a partíciót látja! -
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Még annyit, hogy win 10 alatt nem tudtam felrakni az eset live-ot a pendrivera, a végén mindig hibát jelzett, csak win 7 alatt sikerült és ott csak egy partíciót lát. Ha berakom a win 10-es gépbe mind3 partícióra azt irja hogy formázni kéne a partíciókat, de nem ér semmit.
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Sorry megvan akkor: [kép] A lemez 3 az legalul, és 3 partíciót lát belőle egy nagyot és 2 kicsit. Mit lehet ezzel kezdeni? 1 hete újra kellett telepíteni a wint, mert nem töltött be(elvileg vírus volt, még sosem történt ilyen) de nem rendes telepítést csináltam usb-ről hanem a rendszerre bíztam, nem húztam le a hdd-ket sajnos, ha jól látom oda is telepített valamit. Valószínűleg újra fogom rakni, ha megoldódott az e pendrive probléma, így nem merem használni, csak az eset live virusírtót toltam fel rá, hogy leellenőrízzem az összes meghajtót. Win 7 alatt úgy fel is ment rá ez a vírusírtó és tudtam is futtatni.
-
King Unique
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ez az eszközkezelő, ellenben én a lemezkezelőre gondoltam. Utóbbit egyébként W10 alatt egyszerű megnyitni.
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nem tudom [erre] gondolsz e:
-
King Unique
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
A cserélhető lemezeknél (pl. memóriakártya, pendrive) eleve csak 1 db partíciót tud kezelni minden desktop Windows. Tehát hiába van több (3 db) rajta, akkor is csak a legelső logikai / elsődleges partíció kap betűjelet, ellenben a többi nem. Tehát ennek okán elég érdekes, ha nálad a fájlkezelőben 3 db partíció is megjelenik a pendrive-nál... A lemezkezelő mit mutat, screenshot esetleg?
-
Interceptor
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Hello,
Most látom félreérthetően írtam. Win 10 van két gépemen is, és ezeknél jelentkezik a "hiba". A win7-es gépem viszont helyesen csak egy meghajtónak látja. A pendrive egy ADATA S102 Pro
-
King Unique
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Helló!
Ez egy WTG pendrive, úgy telepítettél rá W10-et, vagy csak magára a gépen lévő rendszerre vonatkozott a W10?
De mondjuk egyszerűbb lenne, ha leírnád, hogy pontosan mit csináltál és mutatnál egy képet a lemezkezelőről.

-
Interceptor
addikt
Hello,
Tudja valaki miért van az, hogy egy ideje, ha rádugom gépre pendrive-ot amelyiken win 10 van, akkor 3 meghajtót is megjelenít két kisebb meg egy nagyobb kapacitással. Azt is mondja, hogy formázni kell őket. Nem tudom mit csesztem el, de win 7 alatt normálisan működik. Mi ez a 3 meghajtó ökörség?
-
vlevi
nagyúr
Mostanában meglassult a SanDisk extreme usb3-as pendrive ok. Fénykorában 200 közeli tempóban lehetett rá írni, de most alig 20-al megy csak. Más fórumokon azt olvastam, hogy, mivel nincs rajta Grimm, ezért lassult be. Nos, a kérdés az, hogy hogyan lehetne ezt a trimmeles-t megoldani? Ssd-n ez megy magától, de itt nem.
-
awe2
csendes tag
hmm.. semmit nem lelek rá széles e neten
-
awe2
csendes tag
válasz
aDaM909
üzenetére
sajnos igen. folyamat: film felmásol pen1re tv nem ismeri fel, majd pen2 elővesz film felmásol, tv dettó. pen1 és 2 régebbi HP probook (nincs rajra csak usb2) nem látja egyiket sem. ezután egy usb kártyaolvasóba helyezett micro sd-n sikerült lejátszani a filmet. most amúgy ezt használom rohangálós adathordozónak

-
awe2
csendes tag
Szép napot emberek,
kérek segítséget hátha találkozott valaki már hasonló gonddal, nekem ezidáig nem sikerült megoldanom.
Adott Sandisk extreme USB3 32Gb pendrive, ami kisértetiesen win 10re+ új alaplap váltással egybeesően nem igazán akar normálisan működni, usb3as porton felismeri lehet re másolni, de behelyezéskor az első hibaüzenet mindig az "usb not recog...." és "Description request fail" majd szinte azonnal lehet is "használni" de tényleg, megy rá irás olvasás. Az eszközkezelőben persze sárga felkiáltó jeles marad. Na ha viszont USB2es portba dugom se hang se kép, és sajnos nem csak a saját gépemen hanem bármilyen más eszközön sem megy usb2őn. Amit próbáltam: driver leszed, felrak, power option, fast boot, szinte mindent ami a neten találtam eddig. Gond hogy a leírások inkább arra vonatkoznak hogy egy usb3as nem müxik, nem hogy megy de furán és usb2őn sehogy
. Mb Asrock z170 extreme 6+, intel gen7.
Miután arra gyanakodtam hogy a drive rosz, egy másik ugynilyenen is sikerült ugyanazt az eredményt produkálni.
Valaki? -
SpG
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
Remélem a WinGUI vizsgálat/javítás kombót nem lőttem ki idő előtt azt hívén, hogy elfeküdt. Most kb. 2-2,5 órája fut szakaszosan 4-5 másodperc aktivitás után 25-30 másodpercnyi inaktivitás következik. Azért az nagyon gyanús, hogy a progress bar azóta is üres... Ma délután hagyom végig(?)futni, aztán meglátjuk.
Időközben lekaptam még a rufus-t és a h2testw-t. Holnap majd azokkal próbálkozom.A flash normálisan működött tegnap estig, amikor egy jpg-képet megpróbáltam elforgatni ACDSee-vel és nem tudta végrehajtani. Sajnos eléggé tele volt, de úgy gondoltam még az utolsó 1,4GB-ra feltolok 700MB-nyi fotót. Na ezen dolgoztam mikor elhasalt.
-
King Unique
titán
Egyes gyártóknál szokott lenni saját pendrive format / recovery tool a problémásabb esetekre. Ha az említett gyártónál ilyen nincsen, akkor esetleg még a
diskpartáltali újraparticionálás lehet opció egy korábbi hozzászólásban említett módon. Illetve, ha Windows alatt nem megy, akkor egy Live Linux alatt a GParted, vagy egyéb program segítségével lehetne megpróbálni.Egyébként vannak a pendrive-ok tesztelésére Windows esetében különféle tesztprogramok. De normál esetben az általad elvégzett műveleteknek is le kellene futnia hiba nélkül. Tehát, ha már azokkal sem megy, akkor vsz komolyabb gond lehet a pendrive-val és nem feltétlen érdemes tovább vesződni vele...
-
SpG
csendes tag
Sziasztok! Medion 64G, USB3.0-as javíthatatlannak tűnő disk errort produkál minden csatlakozáskor (Win8, FAT32).
Az az érzésem, hogy a tartalom "befagyott" - bármilyen lemezírással járó műveletet végzek, mindig a kiindulási helyzethez jutok vissza újracsatlakozáskor.
Amikkel próbálkoztam:
- Tulajdonságok-Eszközök-Javiítás (GUI-s felülettel) ---> hibaüzenettel leáll (nincs adathordozó?)
- Chkdsk /f ---> 98%-on leáll
- windows format GUIs és parancsablakos ---> nem tudta befejezni a formázást (de el se kezdte!)
- HDD LLFT 4.40 ---> Format Error: device not ready.
- HP USB Disk Storage Format Tool 2.2.3 ---> failed to format
- FAT 32 Formatter GUI ---> el sem kezdi
- EaseUS Partition Master 12.0 ---> látszólag bármit elvégez, de újracsatlakozáskor minden a régiDiskpart-tal megnézve:
attributes disk
Current Read-only State : No
Read-only : No
Boot Disk : No
Pagefile Disk : No
Hibernation File Disk : No
Crashdump Disk : No
Clustered Disk : Noattributes volume
Read-only : No
Hidden : No
No Default Drive Letter: No
Shadow Copy : NoMit érdemes megpróbálni, mielőtt kukázom?
-
aDaM909
tag
válasz
kocsisdavid5
üzenetére
Helyesbítés: a Sajátgépben vagy Intézőben jobb klikk a pendrive meghajtó ikonján, majd tulajdonságok menüpont, majd az előjövő ablakban Eszközök fül és Ellenőrzés gomb.
-
aDaM909
tag
válasz
kocsisdavid5
üzenetére
Ahogy itt az egyik kolléga említette is másik eset kapcsán, másik/hátsó porton is próbáld meg, esetleg másik gépen is. Továbbá: Sajátgépben/Intézőben jobb klikk rajta és Eszközök\Ellenőrzés; Fájlrendszerhibák automatikus javítása legyen kipipálva, szektorhibákat is kereshetsz bár ez esetben nem tudom, mennyit ér. Továbbá: CHKDSK vagy Minitool Partition Wizard Free-ből a Check Partition\Check File System illetve a Surface Test (ezekhez rendszergazdaként kell futtatni). Egyelőre ennyi jutott eszembe

-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy maxell pendrive, ami egy nagyon érdekes dolgot produkál:
A pendrive-on lévő zenéket gond nélkül el tudom érni, viszont a pendrive-on tárolt képeket és videókat egyszerűen nem lehet megnyitni. Valaki tud valami tanácsot adni? Formázás egyelőre nem jöhet szóba, mert nagyon kellenének az adatok róla. -
mckay
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
igen, szerintem is abnormális
köszi!
-
King Unique
titán
Az abnormális, ha egyszerre 2 db másolástól bedöglik a pendrive...Pláne, ha csak átmeneti és rövid idejű igénybevételről van szó. A többszálú másolás max. jobban leterheli, megoszlik USB-n az adatátviteli sebesség, de nem kellene normál esetben az említett hibát produkálnia. Ha több gépen és OS alatt, valamint előlapi és hátlapi USB-portokban is egyaránt ezt produkálja, akkor lehet nem ártana lecserélni...De, ha megfelel így, akkor persze nem feltétlen muszáj...
Viszont a fontos adatokról azért legyen biztonsági másolat és lehetőleg ne ezen legyenek kizárólagosan tárolva! -
aDaM909
tag
-
mckay
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére

De amúgy nincs bajom ezzel a pendrive-val, napi szinten dolgozom vele egy éve, elég gyors.
És mióta tartózkodtam a párhuzamos másolástól, azóta hibátlan is.
Csak most már megint véletlenül rákattintottam egy újabb másolásra, amíg az előző nem végzett, és ebbe már megint belemurdált.
Ez nem biztos hogy így van minden pendrive-val...
-
-
mckay
aktív tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Igen, szerintem is lesz ebből még pendrive.
De aggasztó, nem tudok megbízni benne így, mert elég szarul néz ki a partíciókezelőben hogy "bad disk".
És mindez azért, mert türelmetlen voltam , és két másolást is elindítottam róla.
Igen, róla, nem pedi rá.
És behalt tőle.Ha jól emlékszem, pont ilyen típus volt, amivel egy éve ugyanígy jártam.
Kétszálon másoltam, többet nem láttam azt a partíciót és adatokat.Ez ilyen veszélyes lenne?
(Persze, merevlemezzel nem csinálnám meg, mert feleslegesen nyektetné a tányérok feletti fejet, szegénynek épp elég a töredezettség, nem kell párhuzamos másolás. De egy pendrivenál csodálkozom ezen a sebezhetőségen.)
-
mckay
aktív tag
Uhh, nekem is lett egy ilyen sztorim, a saját a pendriveom.
Vittem vele filmeket egy másik (tutira nem vírusos) laptopra, ott még ment, bár feltűnt, hogy lassan.
Aztán hazahoztam, és bedugom itthon mindenféle gépbe, de egyik sem látja a partíciót.
Mint hardver persze megjelenik az eszközkezelőben, mindegyik gépen.
De a lemezkezelőben (Windows) nem is jelenik már meg.
Van ilyesmire valami gyógy-program?
Lenne jó néhány fájl a pendrive-on, ami azért nem lenne baj, ha meglenne...
Érdekes módon ez is USB3.0 64GB pendrive, igaz, Kingston Fury. -
Grafirka
őstag
Adata UV131 USB3.0 64 GB pendrivot egyik pillantrol a masikra nem ismeri fel tobbet egyik gep sem
Filmet masoltam ra , mikor egymasutan sorozatosan (15-20x ) megjelent egy ablak miszerint formazni kell. Kihuztam visszadugtam de azota egyik gep sem latja. Mikor bedugom az usb be akkor van hangjelzes de onnan arrafele semmi. Tobb gep tobb USB slotjaban probaltam sikertelnul . Disk management sem latja egyik gepen sem . Lehet ezzel valamit kezdeni vagy kuka ? Esetleg valamii modszer ( szoftwer ami felismeri ) hogy leformazzam ? -
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Na én akkor visszavonom amit írtam, mindenesetre ha ilyet tapasztalnék, kirpóbálgatnám a particionálást.
(Még ha nem is dob hibát). -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ez még nem hiba, csak előzetesen jelezte a program, hogy nem tudja megabájtra pontosan a teljes tárterületet tesztelni. Nekem is van ilyen pendrive-om, illetve lehetnek a teljes tárolókapacitásnál is kisebb eltérések az egyes gyártók termékei között. A gond akkor van, ha a teszt során dob hibát a program. Példa: OK | Hiba.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Sérült, vagy hamisítvány, vagy esetleg a partíció problémás. Próbáld meg újraparticionálni (meg persze újraformázni). Vagy ezt már próbáltad? Próbáld meg másik USB porton is.
Új korában még a teljes méretet tesztelte? -
Sziasztok!
Mit jelent, ha már eleve kevesebb MB-ot tesztel a program?

Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA VI
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csak azért gyanús, mert eddig nem csinálta. Mondjuk elég öreg, egy 2GB-os, szerintem legalább 8-9 éves. Dokumentumok szállítására használom, multimédiára van egy 16GB-os.

flash.
akkor FAT32 lesz, ha ilyen hátrányokat hozhat magával az NTFS egy flashdrive esetén. Mondjuk akkor az sem véletlen, hogy az alapértelmezett filerendszer beállítás is FAT 32 a flashdrive esetén.
Viszont a fontos adatokról azért legyen biztonsági másolat és lehetőleg ne ezen legyenek kizárólagosan tárolva!