Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
default.
üzenetére
Igen, itt az engedélyek oldalon a "Mindenki" alá hozzáadni magadat és megadni minden jogot, aztán a "Mindenki" user törölhető... ezzel csak ezen a gépen és csak te fogsz hozzáférni, sehol senki más..
(legalábbis addig amíg adminként valaki nem kezdi saját tulajdonba venni)
Ha máshol is hozzá akarsz férni (pl otthon vs cégnél) akkor minden gép esetén hozzá kell adnod a saját usered. (ekkor jobb ha még Nem törlöd a "Mindenki"-t csak ha minden gépet hozzárendelsz)
-
-
default.
őstag
Szervusztok!
Win7 alatt, külön segédprogram nélkül le lehet védeni jelszóval egy pendrive-ot?
Ha igen, hogyan?Köszönöm szépen előre is!
Hawaii2249: Esetleg a gyártóval érdemes lehet felvenni a kapcsolatot, hátha mondanak rá valamit..
-
Hawaii2249
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy tavaly vettem egy Sandisk Ultra USB 3.0 32GB pendrive-ot. Közel egy évig használtam hiba nélkül minden eszközbe (TV, laptop, asztali gép, médialejátszó). Pár hete rádugtam egy 2015-s LG TV-re, előtte a másolás is és a lejátszás is jó volt. Majd utána megint másolni akartam rá a gépről de a másolások leálltak mivel pendrive mindig leválasztotta magát. Gyors formázás ment, de a másiknál leválasztotta magát, ahogy bármilyen másolásnál is leválasztotta magát. Vissza vittem kicserélték.
Most vett egy TV-t a barátnőm, szintén 2015-s LG, de másik modell. Háromszor volt rákötve a pendrive, mindig kikapcsolt TV mellett (nem világított a pendrive led) húztam le a TV-ről. Most a harmadik leszedés után újra másolni akartam rá, és ugyancsak nem lehet se másolni se formázni, kb 2 hetes a pendrive (és csak a TV-n volt használva).
Életre lehet valahogy kelteni a pendrive-ot, vagy ez megint csak kuka? Illetve mi okozhatja a problémát?
Válaszokat előre is köszönöm!

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, én is erre gyanakszok, mert konkrétan a praxisom alatt nem találkoztam ilyennel

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique
üzenetére
Hmm, érdekes, elvileg a HP program megoldotta.
Nem tudom mivel akarták használni, most megpróbálok rámásolni pár gigányi cuccot, hogy jó lett-e.
-
King Unique
titán
válasz
Graphics
üzenetére
Üdv!
Magától általában nem szokott ilyen előfordulni. Nálam akkor lesz a screenshoton lévőhöz hasonló elrendezés, ha pl. DD képfájl módban írom ki xy oprendszer telepítőjét. Utána csak a diskpart clean + lemezkezelős újrapartícionálás segít. Vagy pl. a HP USB Disk Storage Format Tool segítségével formázom újra. Persze, ha van rajta valami fontos adat, akkor azt előtte mentsd le!
Továbbá a cserélhető lemezeken = pendrive a Windows eleve csak 1 db (elsődleges) partíciót enged létrehozni. A másodikat már nem, még logikaiként sem, illetve annak már betűjelet sem oszt ki. Bár külső partícionáló programok tudnák rá több partíciót csinálni, de betűjelet hozzárendelni azok sem. Amúgy USB HDD esetén már nincs ilyen korlát. -
Graphics
Jómunkásember
Üdv Mindenkinek.
Ma jött elő a hiba: Van egy Kingston DataTraveler SE9 16Gb-os pendrive-om, ami eddig hibátlanul üzemelt, most viszont kb 13,42GB csak úgy leszakadt, és csak 1GB-ot lát.
Megnéztem particiókezelő alatt, megvan a maradék rész is ,de hiába formázom, / FAT32, NTFS / nem akar hozzácsatolódni.
Találkozott már valaki ilyennel?
Mert olyannal én már igen, hogy "RAW" formátum lett, az formázással helyre is állt ,de így, hogy részlegesen üzemeljen, még nem.
-
gizellium
újonc
Valaki van ötlete, hogy mivel oldhatnám meg a problémát, amit pár kommentel ezelőtt ismertettem?

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Most vettem észre... csodálkoztam is nagyokat.

És ha begyorsul, akkor néhány mp alatt felszalad 30-50%-ra is akár a másolás, aztán megáll azért, tehát nem lineárisan folytatja azzal a sebességgel, de sokkal hamarabb befejezi, az biztos. Kellett szórakoznom vele 10-20x, hogy biztos legyek a dologban, mert nem akartam hülyeséget írni. Persze ettől sem lettem okosabb, sőt egyre inkább utálom az egész informatikát...

-
King Unique
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Eszközkezelőben sem kell összevissza törölgetni, de mindegy. Ha másik gépen ok, akkor egyre valószínűbb, hogy a te rendszeredben van a hiba. Az pedig elég érdekes, hogy az adott részt lenyitva lassul be (eddig nem is említetted), mert annak elvileg nem szabadna ilyet produkálnia.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Helló!
Köszönöm a válaszod.
Nem nagyon válik be semmi. Eszközkezelőben is töröltem az összes USB drivert és meghajtót. Lehet, hogy újra kéne raknom a win-t, de semmi kedvem hozzá. Beletelt egy kis időbe, míg belaktam a gépet és most kezdhetném elölről. Lányom gépén szintén win10 alatt stabilan 7-8 megával másol.
Viszont érdekes, ha a másolási műveleti sáv ( vagy hogy hívják) alatt bezárom a "további részletek" fület, azonnal felgyorsul a másolás. Ha ismét megnyitom, akkor 1 mp alatt leesik 8 megáról 1-200 kbps-re. Ki érti ezt.
A jelenlegi gépem már vagy 6. laposom, de ilyennel még nem találkoztam. -
King Unique
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Üdv!
Ha a külső HDD működik normálisan, akkor nem valószínű, hogy hardveres (gép) probléma lenne. Ha más gépeken, illetve OS alatt a 2 pendrive megfelelő sebességgel működik, akkor azok hibája is kizárható. Illetve azt jó lenne kideríteni, hogy mi okozza a problémát? A fentiek alapján esélyes a Win10, de azt úgy lehetne jól letesztelni, ha azon a gépen más OS alatt is ki lennének próbálva a pendrive-ok. Nyilván csak ezért nem feltétlen érdemes feltelepíteni mellé egy másik Windowst / Linuxot, de egy live Linux alól ki lehetne próbálni.
Ezek szerint a másik topikban javasoltak nem váltak be?
-
Ciccuka
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ha Kingston akkor vigyétek vissza gariba, sok velük a gond mostanság.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Van 2 db Kingston Pendrive-om. 4 és 8 GB-osak. Win10 alatt mindegyikre iszonyú lassan tudok csak másolni egy ideje. Más gépeken szalad a másolás, de nálam meg is áll sokszor. HDD-re simán ír 40 és 100MB/s között, attól függően, hogy USB 2.0 vagy 3.0 ba van dugva, de a pendrive-oknak tök mindegy. Persze 2.0-ás mindkettő. Tudtok valami ötletet mondani, vagy esetleg USB port gondjaim lehetnek?
Köszönöm előre is.
-
gizellium
újonc
Sziasztok!
Van egy Kingston DataTraveler G2 4GB-os pendriveom.
Formázni szeretném de sajnos nem sikerül.Mikor sajátgéppel próbálom, akkor azt írja hogy írásvédett, ha az eszközkezelőt megnyitom, és jobklikkelek, akkor a formázás opció szürke. Ezt a helyzetet a registry átírásos, és a diskpartos módszerrel is próbáltam megváltoztatni, sikertelenül.
Rufus 256 hibás blokkot talál -ez nem tudom mit jelent -,majd íráshibára panaszkodva megszakítja a formázást.
A h2testw error accesing the target hibaüzenetet dob.
Remélem, hogy tudtok segíteni
-
válasz
Top cat
üzenetére
én nyugodt vagyok mert le nem töltenék ilyen helyről egy exe linket... erre mondják (szép szóval) hogy a leggyengébb láncszem maga a felhasználó.
Ezen szerveren lehet hogy már egy óra múlva másik azonos nevű file érhető el ugyanott, mert bárki hozzáférhet, bárki módosíthatja, nincs felelőse. Rákérdezésemre se tudja a fejlesztője hivatalos honlapját.. Az ilyen viselkedés vagy terjesztőre vagy leendő áldozatra utal.. egyik se szeretnék lenni.
-
Top cat
addikt
-
Ciccuka
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Az az érdekes, hogy SiliconPower a neve, de átnevezheted bármire és az lesz a fejlécben (Low Level Format van kiírva). De elvileg tényleg van ilyen program: Formatter Silicon Power
-
-
kokov
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nem kell telepíteni, futtatni kell. Ha félsz tőle bootolj CD-ről mini Windows-al SSD/HDD nélkül és indítsd el úgy. Olyan vírusról nem tudok ami írott CD-re ír, vagy a RAMdrive-ban életképes áramtalanítás után. Te tudsz?
Bocs, de most mégis mit vársz tőlem? Ne exe-t linkeljek akkor mit? Weboldalt download linkkel? Szerinted melyik gyártó adja ki a programját, hogy tessék, ezzel tudod low level buzerálni a termékem? Szerinted ez hol divat? Örültem, hogy egyáltalán találtam valami vackot, ami megoldotta. Bocs, ennyit tudtam linkelni. Ez van. -
-
kokov
tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Az oké, csak a read-only attribútumot honnan és hogy vette le, mert erre semmi más nem volt képes. DISKPART sem. Low-level format azért halt ki a BIOS-ból, mert elkezdték a gyártók tiltani, szóval azt is lehet tiltani. Mindent lehet, csak mit is csinál ez a progi másképpen, ami miatt eléri alacsony szinten a drive-ot. Érdekes. Ja és mégis hogy a rákba lett magától read-only a penem, az meg pláne érdekes

-
kokov
tag
-
joiner007
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Minden hulladék, még egy 300 ft- os olvasó is olvassa. Telefon is. Olyan mintha laptop beépített sd olvasójától hülyülne meg. Ha ugyanabba a laptopba kártyaolvasóval teszem akkor nincs gond. Másik Samsung EVO 64-es kártyával semmi gondja a laptopnak.
Táblagépembe van egy 64-es Samsung kártya, azzal nincs gond, de ha beteszem a toshiba microsd-t azt nem formázza meg.
Már több laptop belső olvasójába is betettük, de nem formázza meg egyik sem
Gparted beépített olvasóval hibára fut, külső megformázza. De ha visszateszem a belsőbe, megint elszáll.
Igazából egy új Lenovo IdeaPad 100s-be lett véve. Ott is ezt a hibát produkálja.
Mivel az nem lehet, hogy az összes laptop belső olvasója rossz, arra tudunk gondolni, hogy a windowsban van valami, ami nem engedi formázni.
sinceritytrading-től rendeltem, azt mondta küldjem vissza, de mivan ha nála nem jön elő a hiba???
-
-
joiner007
aktív tag
Micro sd problémám van, csak az a topik eléggé le van ülve, hátha itt valaki látott már ilyet:
Toshiba exceria 64 GB- os microsd kártyával van gondom. Laptop beépített kártyaolvasója nem formázza meg. Több laptopban is ki lett próbálva. Külső olvasóval, telefonnal, fényképezővel formázható, de amint visszatesszük egy laptopba, elszáll az egész. Mi lehet ez?
-
kokov
tag
Tudja itt valaki, hogy mi történik a pennel, amikor írásvédett lesz? Egyik kollégámnak néha jó, néha írásvédett volt mielőtt teljesen írásvédett lett.
Mi érintkezik rosszul? Van egy 8GB-os penem, ami most ezt a hibát produkálja diskpart, rufus sem tud hozzányúlni, de az adatok olvashatóak róla.
Törölni nem lehet, írni nem lehet rá.
Érdemes rámelegíteni esetleg, vagy ez nem forrasztás?Van olyan vírus ami át tud írni egy bitet valahogy az fw-ben? Egymás után két különböző típusú penem lett írásvédett. Érdekes.
-
King Unique
titán
Asztalon, tokban tartom, van ütésálló típus | kihúzom / van túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó | azt azért nem engedném / nem fér hozzá stb. Ennyi erővel holnap jöhetne a világvége és akkor úgyis minden elvész.
Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte. 
-
sonar
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
[kreténség level=48]
aztán amikor a hordozható hdd-t kiverik a kezedből véletlenül... vagy a villám bevág és mint a piros hetes mindent visz, a hdd-n lévő adataidat is...
meg a gyerek (ha nincs saját akkor rokon) jön és frizbizik a lemzeiddel... akkor elgondolkodik az ember, hogy WTF
meg az ingyenes felhőben is pont akkor van adatvesztés amiért nem vállanak felelőséget akkor lehet vakarni a buksit.
De az adatbiztonság egy másik elmélet.
Túl sok lett az adat, és túlságosan ragaszkodunk hozzájuk, de ez már nagyon nem pendrive topic -
King Unique
titán
Egy a lényeg, hogy én pendrive-ot max. telepítéshez, adathordozáshoz, esetleg médiafájlok lejátszásához használok (akár TV-n). Fontos adatokat mindig belső / külső HDD-n / archiválásra való optikai lemezen / felhőben tárolok. A pendrive-ra max. az X-edig biztonsági másolat kerül csak. Ha netán mégis olyan új és fontos fájl kerül rá, ami máshol nincsen meg, akkor arról minél előbb megpróbálok másolatot készíteni más eszközre. Ez a tuti.

-
sonar
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Na ez kb olyan eszmefuttatás aminek se füle se farka.

[kretén eszmefuttatás=ON]
Volt olyan pendriveom ami 10 használat után tönkrement, volt olyan ami nem, volt olyan pendrive-om ami csak dos-os boot lemez volt és tönkrement, volt olyan ami nem. Egyeseknek meg nem ment tönkre
De másik topikban volt akinek már gyorsabban tönkrement, de hallottak már olyanról akinél tovább tartott.Ki érti ezt

-
King Unique
titán
Azért azt hozzá kell tenni, hogy eleve nem minden AV vizsgálja a cserélhető adathordozókat, van amelyiknél külön be kell kapcsolni ezt a funkciót.
Én is használtam NTFS-re formázott pendrive-ot, sőt jelenleg is futtatok egy másikról Linuxot (nem live) Ext4 fájlrendszerre formázva, ami szintén naplóz. Nem volt különösebb gond egyik esetben sem az "elhasználódással", de volt, akiknél már okozott problémát. Tehát azt sem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy biztosan nem lesz semmi baja. Illetve azért is írtam oda, hogy hosszabb távon. Továbbá a másik topik tesztjeit elnézve az NTFS se mindig a legjobb választás sebesség terén, egyes típusoknál nemhogy az exFAT, de néha a FAT32 is kicsivel gyorsabb lehet. -
sonar
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Csak egy kis elméleti agymenésem lenne.
FAT-ok nem naplózóak, de a legtöbb rendszeren van virus kergető ami még jó párszor átnyálazza a fileokat... tovább szaporitva a használatot. Úgyhogy a naplózás kevésbé befolyásolja az élettartamot. (statisztikailag igen növeli, de egy standard wines usernél ez számit a legkevésbé)
A személyes tapasztalatom az, hogy ígyis 4-5 évet kibirnak arra meg kapacitásuk annyira elavult lesz, hogy a kutya sem használja. Nekem van olyan pendriveom ami routerben van ext3 és arra megy a torrent. 24/7-ben két három éve. Ennél intenzivebb használatot nem nagyon tudok elképzelni és megy. Volt olyan ami megdöglött 3 hónap után, de jártam már igy HDD-vel is. Ergó nagyon nehéz ebbe nyilatkozni.
Az biztos, hogy napi használatos USB-n nem tárolnék pótolhatatlan adatot. -
King Unique
titán
Üdv!
Pendrive-ok esetén az exFAT fájlrendszer bizonyos esetekben valamivel gyorsabb lehet [link].
Illetve további előnye, hogy nincs 4 GB-ra korlátozva a max. fájlméret, mint a FAT32-nél. Valamint utóbbihoz hasonlóan nem naplózó fájlrendszer, ezáltal a pendrive-ot sem veszi igénybe annyira. Míg az NTFS naplóz és emiatt gyakrabban ír rá, ami miatt (hosszabb távon) előbb elhasználódhat. A flash eszközök ugye kevésbé bírják a sok írást úgy, mint a merevlemezek. -
degec
senior tag
Tisztelet !
Létezik hogy egy 256 os savage hyperx pendrive extfat filerendszerrel jobb teljesítményt nyújt mint ntfs-el? lehet tök alapvetőa kérdés akkor bocs, de én ehhez nem vagyok szaki..
Köszönöm ha valaki válaszol aki szaki
! ÜDV! -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Nem említette egy szóval sem, hogy előtte Rufus-szal írkált volna rá. Illetve azt sem mondta, hogy milyen programokkal próbálta újraformázni, vsz csak a korábban kapott válaszban leírtakat próbálta ki először.
Másrészt nem vélem felfedezni a logikát az állításban. Ha a Rufus annyira elcseszne valamit, akkor jóformán tökmindegy, hogy rendesen kiírja vele a telepítőt, vagy csak üresen formázza. Mindkét esetben beállítja a partícióstílust és a fájlrendszert. Előbbinél max. pluszba aktívvá teszi | UEFI esetén GPT-t állít be | esetleg + partíciót kreál. Ami PC-n nyilván nem gond, de egy TV-n már annál inkább. Ha azt feltételezzük, hogy korábban használta, akkor lehet egy ilyen beállítás maradt meg és az okozta a problémát. Viszont ez nem olyan jellegű dolog, amit egy másik programmal való újraformázással / újrapartícionálással ne lehetne megoldani. Persze nyilván megfelelően kell csinálni, mert ha GPT a pendrive, akkor Windows fájlkezelőben hiába formázza újra, attól még GPT marad. De ugye ott van a lemezkezelő | diskpart | külső partícionáló programok is ezen célra, nem csupán az R betűs csoda tud rá újra MBR-t kreálni.
A legelső gondolatra visszatérve, pont az lenne a logikus, hogy akárhogyan is formázza vele, annak mindig problémát kéne okoznia, így pl. a TV-n is. Viszont ennek megint ellentmond az, amit fentebb már említettem [link].Illetve, ha már helyreállítás, akkor a problémás állapotot a dd képfájl módban történő írás után lehet elérni. Utána csak pár MB-osnak mutatja a pendrive-ot és a Windows beépített GUI-s tooljai nem boldogulnak vele, max. a diskpart. Ez más programoknál is probléma, amik ilyen módban működnek [link].
-
válasz
King Unique
üzenetére
pontosabban ezt írtam: "..csak ha magával a Rufussal le veszed róla a 'rontást'. Még a diskpart se segít." és ugyebár pont ez történt, ahogy megmondtam...

-
törölt tag
Ezer köszönet mindenkinek! Rufus-szal formáztam MBR partíciós sémába és megoldódott a probléma.

-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Üdv!
Pedig egy sima pendrive-ot MBR | FAT32 / NTFS | USB 2.0 paraméterekkel fel kéne rendesen ismernie. Esetleg meg lehetne próbálni egy tiszta partícionálást diskpart törlés után. Ha magát az eszközt felismeri, csak a tartalmát nem, akkor lehet a formázásnál nem volt valami ok. Ha egyáltalán nem ismerné fel, az lenne a nagyobb gond.
De sajnos a TV és társai egy asztali PC / notebook + desktop OS-hez képest echte primitív eszközök és előbbieknél egyáltalán nem garantálható a teljes kompatibilitás és a megfelelő működés. A pendrive gyártója sem előbbi készülékekhez és azok operációs rendszereihez (pl. WebOS) adja ezt meg [link]. -
sonar
addikt
válasz
üzenetére
A partició stítlusát is meg kellene nézni. A TV-k csak a hagyományos MBR-t szokták támogatni, a GPT-t nem.
Rufus-szal v BootICE-szal meg tudod nézni.
Vagy mivel USB3-as a pendrive még azt is megpróbálnám, hogy fognék egy sima toldót (ami 99%-ban USB2) és azon keresztül mit mutat. -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston DataTraveler SE9 32GB DTSE9H/32GB típusú pendrive, amit se a Samsung se a Philips tv nem ismer fel. Egyszerűen üresnek látja. Már minden fájlrendszerbe megpróbáltam formázni (FAT32, NTFS, exFAT), a tv szoftverét frissíteni, de semmi változás. A PC-n semmi gond nincs vele ugyanúgy látja és lejátssza a videókat, zenéket. Valaki tud tippet adni miért csinálhatja ezt?
-
King Unique
titán
Ha Rufus-szal írom ki, akkor az GPT-re állítja és igen, nálam is bebootol NTFS (+ FAT-ot is csinál) fájlrendszerrel is. De, ha csak manuálisan megformázom NTFS-re és natúrban rászórom a fájlokat, akkor már nem. Viszont azt hallottam én is, hogy állítólag újabb lapoknál utóbbi is megy.
@... fentebb azok a saját tesztek szerintem eléggé egyértelműek és nem nagyon lehet félreértelmezni őket. Valamint én legalább tudtam konkrét példákkal is igazolni.
-
-
tudod van aki nemcsak a Google keresőt vagy a 10éves tankönyvet fogadja el információforrásnak, hanem kísérletezik, és látja mi működik és mi nem..
és van aki még a saját tesztjeinek sem hisz, úgy értelmezi hogy ellentmondhasson másoknak; és egy programra esküszik ami elfedi előle a működése lényegét és egy átmeneti időszak céljára fejlesztettek ki..
-
sonar
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Találkoztál már személyesen ilyen lappal? (ami gpt+ntfs és uefiből bootolt?)
-
King Unique
titán
Egyes alaplapoknál állítólag megy simán NTFS-el is. Tudom, hogy a default a FAT32 UEFI-s telepítésnél és a Rufus is azt kínálja fel alapértelmezetten. De az olyan frankó progi, hogy még NTFS-re formázva is megcsinálja úgy, hogy működjön. Külön létrehoz egy FAT partíciót is rajta, mint fentebb említettem.
-
sonar
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
• GPT + NTFS + Rufus —► működik az UEFI boot.
Ez default-ban nem támogatott. Mármint efi-nél az ntfs boot. Még nem próbáltam, de szerintem ilyenkor vmi külön grub-os részt hoz létre ami már kezeli.
dupla off: ha a windowst is lehetne normálisan netinstallból telepiteni (egy pxe boot után) akkor már végre nem kéne pendriveoznioff2: Doky - nem ártana jobban utána járni bizonyos dolgoknak mielőtt post-olsz, mert rengeteg fél igazságot osztasz meg.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Az, hogy korábban nálad így + úgy volt, de valójában semmi pontos paraméter és konkrétum nincsen megadva, én ezekre nem általánosítanék. Pláne nem úgy, hogy végigpróbálgatva egy rakás esetet, nálam pont nem jön ki ez a végeredmény... Ilyenkor célszerű lenne utánaírni, hogy esetleg előfordulhat olyan is, vagy megnevezni egy pontos körülményt. De nem azt hirdetni, hogy minden esetben, mindenkinél úgy lesz.
-
válasz
King Unique
üzenetére
igen hibáztam: a "max 2TB" helyett "akár 2TB" -ot kellett volna írnom, azóta fosod a szót és provokálsz, kötekszel..
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Itt arról van szó, hogy fentebb ténykényt és általánosítva voltak kijelentve olyan dolgok, amelyek nem biztos, hogy minden esetben érvényesek, ha vannak ilyenek egyáltalán. Ráadásul korábban és most is végigpróbálgattam pár variációt és nem sikerült ilyen hibát reprodukálni. Pontos receptet pedig nem kaptam, hogy hogyan lehetne úgy előidézni, hogy az valóban problémát jelentsen.
Az "azért nem bootol más programmal csinálva" állapot meg azért van, mert más program sok esetben alapból xarul írja ki a telepítőt az adott boot módhoz a Rufus-tól függetlenül és nem csinálnak meg bizonyos beállításokat...
Az "utána csak a Rufus-szal lehet helyreállítani" kijelentést sem értem, mert a diskpart törlés, egy fájlkezelős formázás, lemezkezelős partícionálás simán működik. Utána pedig normálisan használható a pendrive, az adott program képességeihez és beállításaihoz mérten sikeres volt a telepítő bebootolása is. Nem lennék meglepődve, ha ez a fórumtársnál sem lenne másképpen.
Sőt, azt is kipróbáltam, hogy közvetlenül a telepítő Rufus-szal történő kiírása után TV-re, set-top boxra csatlakoztattam az USB-s eszközt és simán felismerték, lehetett tallózni a mappák között. De, ha épp belemásoltam egy zenét / videót, azt is simán lejátszották. Mellesleg az ilyen eszközökkel való használat alapból nem teljesen mérvadó, mivel ezek az USB-s kütyük elsődlegesen PC, notebook + desktop OS használatra vannak tervezve. Ott garantálható igazán a normális működés és a tökéletes kompatibilitás.
-
válasz
King Unique
üzenetére
"az én példámban azt hiszem egyértelmű, hogy mi okozza a problémát"
Hát persze hogy egyértelmű: akkor is bele tudsz kötni másokba ha senki se szólt hozzád..
De már egyszer javasoltam: szállj le rólam... -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ha a Rufus formázása annyira elcseszné a pendrive-ot, akkor utána az én példámban a sima fájlrámásolásnál is gondoknak kéne lennie. Sőt, akár be sem kellett volna bootolna. De egyébként utána más programokkal kiírva sem volt olyan, hogy írás közben elakadt és hibázott, mert valami rejtélyes módon elcseszte volna a pendrive-ot. Illetve Legacy módban működött a botoolás mindegyiknél.
De továbbmegyek. Hány, meg hány olyan eset volt már itt a fórumon, hogy valaki egy másik programmal írta ki a Windows telepítőt, de nem akart bebootolni...és csak utána ajánlották neki a Rufust, amivel meg simán működött. Tehát akkor ez esetben alapból nem is tudta nála elcseszni.A Rufus titka annyi, hogy bizonyos dolgokat beállít, míg a többi program alapból nem és utóbbiakkal kiírva azért nem bootolható bizonyos esetekben a telepítő pendrive-ról:
• Bootolhatóvá teszi az eszközt, aktív partíciót állít be.
• Beállítja a megfelelő fájlrendszert (FAT32 / NTFS).
• Beállítja a megfelelő partícióstílust (MBR / GPT)
• Beállít / létrehoz egyéb dolgokat** A fentebb feszegetett UEFI boot + NTFS fájlrendszer példánál automatikusan GPT-re állítja a lemezt és létrehoz egy FAT fájlrendszerű "UEFI_NTFS" partíciót is. A default FAT32-n nem csinál külön partíciót. Tehát vsz az előbbi a trükkje annak is, hogy az NTFS-re formázott pendrive is bebootol UEFI módban. És még egy ráadás, hogy direkt kipróbáltam pár, szinte szűz pendrive + Win10 ISO kombóval az adott laptopon az alábbi sorrendben:
• MBR + FAT32 + fájlrámásolás —► működik az UEFI boot.
• MBR + NTFS + fájlrámásolás —► nem működik az UEFI boot.
• GPT + NTFS + fájlrámásolás —► nem működik az UEFI boot.
• GPT + NTFS + UNetbootin —► nem működik az UEFI boot.
• GPT + NTFS + Rufus —► működik az UEFI boot.Meg lehet nyugodtan nézni, hogy az egyéb, xy USB installer programok a fentebb említettekből miket állítanak / nem állítanak be... Lehet másik gép, másik alaplap esetén működik egy sima fájlrámásolással is, de az én példámban azt hiszem egyértelmű, hogy mi okozza a problémát...

-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a megerősítést...
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Azért ez nem egészen így van, mert más program sok esetben alapból nem tudja úgy kiírni, hogy UEFI módban is rendesen bootoljon. Illetve a korábban feszegetett eseteknél [link] pl. sima a rámásolásnál nem is működött 8.1 ISO + NTFS esetén. Pedig az adott pendrive vagy "Rufus szűz" volt, vagy előtte fájlkezelős formázás / diskpart clean + lemezkezelős partícionálás történt.

-
válasz
King Unique
üzenetére
2- és ezen (Rufusnál) még csodálkozol..?
Rufus esetén mindig fog menni, más progikkal lesz gond. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
1. Ez csak pontosítás volt. Illetve, ha hivatalos oldalon leírják, akkor nyilván nem véletlenül.
2. Kipróbáltam egy másik laptopon, amin frissítve volt a BIOS és a Rufus + GPT-UEFI + NTFS kombóval is működött UEFI módban. Tehát ez valóban ok, de csak bizonyos gépeken.
3. Elhiszem, hogy te belefutottál ilyenbe egy régebbi verzióval talán. De én az újaknál még nem és nem is tudtam mesterségesen sem reprodukálni ezt a hibát. A diskpart pedig még sosem mondott nálam csődöt.

-
válasz
King Unique
üzenetére
1- Te nyugodtan használhatsz.. én nem fogok.

3- Majd rájössz ha TV-be, telefonba, vagy más nemPC cuccba dugod, sőt pcben is más bootformázó progival akadhat utána vele gondod (hogy sehogyse bútol róla) csak ha magával a Rufussal le veszed róla a 'rontást'. Még a diskpart se segít. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
1. Akár 8 TB is lehet [link].
2. Lehet, de még nem mindegyik, pl. az enyém sem.
3. Mit kell rajta helyrehozni? Utána simán használható és formázható fájlkezelőben / lemezkezelőben is. Legrosszabb esetben max. diskpart törlést kell ráengedni, bár az leginkább DD módban történő írás után kell. Utóbbi meg nem szükséges egy Windows ISO kiírásához, inkább csak némelyik Linuxhoz.
-
válasz
smallmer
üzenetére
Mellékesen megjegyzem hogy:
1- a fat32 partíció max 2TB lehet, csak a win-ben a formázás le van tiltva a fat32 esetén 32GB-ra, más gyártó szoftvere tud nagyobbat is formázni fat32-re..
2- már sok alaplap támogatja a uefi bootolást telepítéskor ntfs partícióról is.
3- Rufus-al csinálod a telepítőlemezt, az átparticionálja a pendriveot (ezt utólag ugyanez a progi tudja csak helyrehozni) -
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy 128 gigás pendrive-om. UEFI bootalható windows telepítőt szeretnék készíteni, de ahhoz fat32 -es pendrive kellene, ezt viszont nem tudom fat32 -re formázni. valami ötlet esetleg? -
kikey
csendes tag
Sziasztok!
Valami gond történt a pendrive-ommal (A-DATA UE700 64GB).
Ha bedugom a gépembe, hallom az új hardver csatlakoztatását jelző hangocskát, valamint a sajátgép/total commander is jelzi az új hardver jelenlétét.
De ahogy a képen is látható, a gép hibát észlel amikor meg akarom nyitni.
Próbáltam a lemezkezelőben formázni, de ott sem enged semmit.
Valakinek van valami tanácsa hogy mit lehetne tenni, hogy újra működjön a pendrive?
üdv: Krisztián
-
-
lionskull
tag
Van egy kis problémám. A Hd sentinel szerint a pendrive 8gb kapacitású. De! A windows intézőben hiába akarom leformázni, csak 49mb-re hagyja. Azt hiszem, amikor memtest számára meg akartam íratni boot disknek, akkor csúszott félre valami de nagyon. Hogyan tudnám a particiót törölni hogy újra lássa az egész kapacitást?
-
-
nullpoint
őstag
Sziasztok!
H2testw 1.4 programmal szeretnék egy pendrivot ellenőrizni, de select folder opciónál nem mutatja csak az asztalt. Semmi drive-ot nem lát. Rendszergazdaként futtatva, pendrivera másolva, sehogy nem hajlandó. Találkozott már valaki ilyennel?
-
dealerman
aktív tag
overclock csinálhat ilyet ? mind a két gépen van proci tuning
közben egy laptoppal sikerült megcsinálni,a két 8-as pendrive-ot
lehet win újratelepítés lesz ebből......... -
dealerman
aktív tag
Sziasztok

Vírus okozhat írásvédettséget ? 3 pendrive is megadta magát 2 különböző gépen ( a két gépnek van köze egymáshoz,rendszerben,adat másolás is volt oda vissza) egy sandisk cruzer force 64gb -es egyszer csak gondolta magát és a rajta lévő adatokat törölni nem lehet,se formázni,írásvédett lett,egy másik sandisk 8gb-os mivel win7 usb tool nem tudta formázni más programmal próbáltam,azóta diskpart-al se tudok vele mit kezdeni,egy transcend 8-as is ugyan így járt............

létezik ilyen egybeesés ? mi lehet ez ? a két 8-as RAW formátumot ír

-
-
tibcsizsu
csendes tag
sziasztok van egy werbatim 32 gb pendrivem egyik napról a másikra nem műköbött, szétszedten, és valami felpúposodtt benne, nem tudtam beazonosítani, a felirat rajta AB20A. ha valaki tudja mi ez kérem írjon.
-
törölt tag
válasz
neil_mullen
üzenetére
Nekem is volt ilyen, soha többé nem tudtam életre kelteni. Valószínűleg elektronikai hibája van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LEGO klub
- Filmvilág
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Projektor topic
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A jelenlegi gépem már vagy 6. laposom, de ilyennel még nem találkoztam.
Igazából vásárlástól kezdve utáltam, így legalább vehetek egy újat, amelyik a szívemhez tud nőni. Külföldről, pl. eBay van valami tuti tipp, aki megbízható és olcsó?
Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte. 

lehet win újratelepítés lesz ebből.........

azért köszi a segítséget