Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mzso
veterán
Ha a Media Creation Tool-lal letöltöm most a Win 10 ISO-t , akkor abba bele lesz integrálva minden frissítés?
-
mzso
veterán
Azt hogy tudom ellérni, hogy a Microsoft fallback gpu drivere töltődik be akkor UHD-ben akarjon elindulni és 1080p-ben? (Vagy hogy tudok felbontást változtatni, mert alapból nem lehet)
-
teptep
őstag
válasz
looser
üzenetére
Tehát van egy működő Windows 10 Enterprise LTSC 2021 rendszered. Bemész a boltba és vásárolsz egy hivatalos Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 MAK kulcsot. A rendszeredben a "Termékklcs módosítása" pontban megadod a vásárolt termékkulcsot. Ekkor a rendszer automatikusan átvált az IoT verzióra és aktiválja magát (a beállítások és telepített alkalmazások megtartásával). Egyébként a telepítési [útmutató] is ezt a módszert alkalmazza. Az útmutatóban megadott kulcs, az egy "termékváltó kulcs". Ezen kulcs megadásával Windows edition váltás történik, de a rendszer nem lesz aktiválva! Akkor sem, ha az előző rendszered aktiválva volt!
És igen, több gyenge gépre telepítettem ilyen rendszert, kiadást váltottam, aktiváltam, és kifogástalanul működik. Arra tehát figyeljél, hogy a Windows 10 Enterprise LTSC 2021 rendszerhez vásárolt aktiváló kulcsod nem lesz jó a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 rendszerhez! Ez másik kiadás, másik kulcs kell hozzá.
-
-
looser
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igaz, inkább átfogalmaznám, ezt kaptam én is, de szerettem volna olvasni valakitől, hogy igen, megcsinálta és működik. Nem szeretném újrahúzni a rendszert, ez az oka. Kicsit benéztem, mert tavaly vettem ezt a licenszet és nem néztem az EOL-t, ezért csak kulcsot cserélnék a rendszer alatt. Egy régi xeonos rendszer, W11-re egyelőre nincs szükségem, az LTSC pedig szimpatikus, mivel nincs Store, Edge, feature update-ek...
-
King Unique
titán
válasz
looser
üzenetére
Azt a Google AI is leírja, hogy elvileg csak a registry átírásos módszerrel oldható meg a közvetlen in-place upgrade, vagy másik a tiszta telepítés (clean install).
Tapasztalat itt ezzel szerintem kevésbé van, mivel a többség otthon a reális és jogtisztán elérhető Home És Pro kiadásokat használja, azokhoz is van most 1 év ingyenes ESU, amiből kis trükközéssel akár 3-at is lehet csinálni.
-
looser
addikt
Sziasztok! LLM-ek nem adtak egyértelmű választ, ezért első kézből származó tapasztalatra lennék kíváncsi, ha van ilyen: Windows 10 Enterprise 2021 LTSC upgrade-elhető Windows 10 IoT Enterprise 2021 LTSC-re, természetesen utóbbihoz tartozó kulccsal?
-
ekkold
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Nálam valamiért nem frissül, illetve próbál, aztán hibára fut. Mindent is próbáltam már, kaptam tippeket, hogy miket próbáljak, Mi-t is próbáltam, sok órát elszúrtam vele, de nem lett megoldás. Szóval előbb-utóbb újra telepítem a windows-t, de akkor már legyenek integrálva a frissítések amennyire csak lehetséges.
-
mzso
veterán
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne szopasson szét folyton a windows a videókárty driverrerl. Nem működik te mindig behúzza, pedig már kétszer eltávolítottam a driver törlése opcióval együtt.
Egyszer rákerestem a Windows update-en (ami amúgy csoport házirenddel le van tiltva) és azóta mindig visszatossza ), csak hogy szopasson. (meg eleve kérdés nélkül fel is rakta...)
Hol a bánatban törlöm le végleg? -
King Unique
titán
válasz
ekkold
üzenetére
Ezt miért nem a nevezett weboldal üzemeltetőitől, meg az ottani fórumán kérdezed, mi köze ehhez az itteni topiknak azon kívül hogy Windows 10?

Egyébként nem, nem használok ilyen vackokat, az otthoni használatnál reális és jogtiszta Home + Pro kiadásokat tartalmazó Windows 10 ISO-k beszerzéséhez eleve adja magát a Microsoft szoftverletöltő weboldala. + Ott van az UUP dump, ha valakinek spéci kiadásokat is tartalmazó és teljesen naprakész ISO kell, lásd Friss windows iso készítés UUP dump-al.
A Windows 10-nél már eleve kumulatív frissítések (CU) vannak, ahol a Windows Update mindig a legutóbbi kumulatív frissítést (LCU) tölti le és telepíti, ami eleve hamar kész van. Vagyis nem az van, mint régebben, hogy telepítés után 100-200 db frisstést tölt le és telepít, ezért Windows 10 és Windows 11 rendszereknél már kevésbé van létjogosultsága a frissítésekkel integrált telepítőnek. -
-
ekkold
őstag
Sziasztok! Nézegetem az oprend.hu-n az integrált projekteket, hogy esetleg letöltök egy újabb win10 (iot) ltsc verziót. A legfrissebb letölthető 2025jan -i frissítéseket tartalmaz, de nálam akadtak ezzel problémák, viszont a készülő projektek között ott van az alábbi, frissebb verzió:
Windows.10.Enterprise.2021.LTSC.x64.Integrated.March.2026.Edge145.Hungarian-Kori - Méret: 8,30 GB / Kiadás: 2026.04.06 (VIP: 2026.04.03)
A kiadási dátum már rég elmúlt, de egyelőre nem aktív a letöltés, tud erről valaki valamit? -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a problémám ebbe a témába illik-e, de ideírom, hátha.
Szóval, pár napja a Windows 10-em a szokásosnál érezhetően lassabban bootol be, és ma azt is észrevettem, hogy az órája sem a pontos időt mutatja, hanem valamivel korábbit. Ha elindítom az időszinkronizálást, akkor helyreáll a rendes idő.
Mi lehet a baj? Talán vírus? Az alaplapi gombelem csak nem merült még le, hiszen akkor mást is elfelejtene, nem? -
mzso
veterán
Nálam se Office nincs telepítve, sem a Windows update. (Letiltva rég, azt hiszem Winaero Tweakerrel).
Mondjuk az update-et lehet kéne engedélyezni ideiglenesen, hogy meglegyenek a legújabb biztonsági frissítések. Habár lehet, hogy jobban járok, ha valami frissítéssel integrált iso-t szedek inkább az valahogy megbízhatóbb volt eddig. -
válasz
AxBattler
üzenetére
Ez fura mert a melóhelyeimen 3darab W10 megy a mai napig és egyiken se települt a Copilot. Meg semmi nagy újdonság sem.
Biztos hogy egetverő frisssítések nem jönnek rájuk mert hónapok óta nem emlékszek hogy bármelyik rebootot kért volna. Ezek 0-24-be mennek évek óta, 1-1 célszoftvert futtatnak snitt.
Nincsenek se fiókozva se esu se semmi.A saját W10-emre se jött semmi érdemleges, se Copilot.
-
Cs1csó
titán
válasz
AxBattler
üzenetére
Mondjuk ez furcsa, pont amivel riogatnak, hogy nincsenek már funkciófrissítések 2022-óta, csak sima biztonsági, az amit mi felhasználók a legjobban szeretünk: NINCS meglepetés, szétbarmolás, fölösleges funkciók stb. hanem csak egy viszonylag stabil rendszer.
Erre jön egy ilyen izé. Érdekes, ha már ennyi erejük, van, hogy ilyesmin huncutkodjanak, akár még + 3-5 évig is támogathatják a Windows 10-et, sima biztonsági frissítésekkel. -
mzso
veterán
Helló!
A Microsoft valahogy felcsempészi a Win10-re is copilot-ot? Úgy is, hogy a windows update deaktiválva van?
Tegnap valamit félrenyomtam és valami hotkey-el elindult, pedig soha nem telepítettem.
Ma pedig rendszerinditásnál megjelent egy copilot ikon.
A store app-oknál meg újként jelent meg kiemelve:
-
Arcfelismerő
kezdő
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Úgy van, hogy egy adott gépen elég egy fiókkal élesíteni az ESU-t azzal a komplett gép megkapja a frissítéseket idén októberig, de ugyanazzal a fiókkal beléphetsz másik gépre is és ott is feliratkozhatsz az ESU update-re, csak arra kell figyelni, hogy a fiók amivel élesíteni szeretnéd az ESU-t rendszergazdai jogosultságú fiók legyen, ne sima felhasználó.
-
Mindezektől függetlenül. Az utolsó blogbejegyzésem végére kitettem olyan win10 telepítő ISOt ami mostanáig tartalmazza az ESU frissítéseket helyi fiók offline telepítése esetén is. Vigye akinek kell. WWWWWWWWWWWWW
-
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi, a sok frissítés letöltése után eljutottam odáig, hogy aktiválhatom az ESU-t, működött rendben.
Ez a gép vagy fél éve nem volt internetre kötve, nem frissítette magát, most letöltött ~6 GB frissítést
Nem semmi, csak a win naprakészen tartása havi kb 1 GB internetforgalmat generál
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A fiók a frissítési feltétel, egy fiókba meg tucatnyi gép tartozhat. Tehát nem kell másik fiók, sose kellett.
-
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de az ESU-ba való bejelentkezés a felhasználóra, vagy gépre szól?
Vagyis ha egyik win10 gépemre már élesítettem az ESU-t az MS-es felhasználói fiókommal, akkor tudom ugyanazzal a fiókkal egy másik gépre is aktiválni az ESU-t?
Vagy kell egy másik hotmail-os fiókot regisztrálnom, ha egy másik gépre is akarom élesíteni az ESU-t?
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Az internetről letöltve azt jelenti hogy külső app, nem a Windows Store telepítés. Az ugye elvileg biztonságos, az Áruházból telepítve.
pl. mint Androidon. Ott ha nem a Playstore-ból telepítesz, addig nem is engedi külső forrásból míg nem engedélyezed mivel nem megbízható, Sőt ezt a funkciót szerintem a Google le fogja előbb-utóbb tiltani és csak Playstore. Win még azért ebből a szempontból rugalmasabb, bár én agypéniszt kapok a "Windows megvédte a számítógépét" felugró ablaktól.Valószínűsítem hogy emiatt a Defender minden indításnál átvizsgálja a VLc-t.
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Én a PAE, NX, SSE2 trióról tudtam, de CMPXCHG16b is lehet, de mivel 64 bit kiterjesztés sincs benne...
-
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
4GB rammal EM64T-es procira már nyugodtan rakhatsz x64 OS-t..
-
Arcfelismerő
kezdő
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi. Utánanéztem és rájöttem, hogy nem az a hosszú élet titka, hogy lekapcsolt vírusirtóval rohangászok a neten NX nélküli géppel és gyorsba felraktam egy Panda Dome-ot, ez is lassít ugyan, de messze nem annyit, mint a Defender, de ez már egy másik topik
Mégegyszer kösz, ha nem szólsz nem néztem volna meg mire jó ez az NX ... -
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
[link] itt hiányzik az nxAz enyém még igazi P4, a tied P4-660
-
Arcfelismerő
kezdő
válasz
Doky586
üzenetére

Megy az, sőt még csak nem is lassú mióta a Defender-t kiiktattam..
Ezt az internetről pipás dolgot nem értem... VLC Media Player, igen internetről van letöltve mint kismillió másik embernek is, de ez miért ad okot a Defendernek ahhoz, hogy 30x (!)-osára lassítsa a gépeimet FULL hivatlos programok esetében is, kergeti őket, és miért lassul be az össze gépen brutálisan?
Mindegy is. Mostmár nem fognak lassulgatni. Mert nincs Defender többé. Ennyi. -
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
P4 Prescott-on nem is futtatható w7-nél újabb win mert nem támogatja az Nx bitet (az enyém biztos).
Ez a várakozás akkor van ha a file tulajdonságoknál nincs kivéve az internetről származik pipa. Ekkor izgul rá a defender. -
Geth
veterán
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Tehát egy friss win10 lassú egy több, mint 20 éves procival?
-
Csupingo
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Próbából, a képeden lévő legalsó menüben húzd le a csúszkát teljesen, akkor szerintem nem fog szólni.

-
Arcfelismerő
kezdő
Meg lett a hiba forrása amitől gané módon belassultak a Windowsos gépeim.
A Defendert "fejlesztették" az utóbbi időben, úgy hogy konkrétan 30 másodig tartott amíg megnyílt rajta egy VLCPlayer (első megnyitásra) az egyik gépemen amiben Pentium 4 Prescott magos proci van. Itt vettem észre hogy a Defender lekapcsolása után a 30 secundum
, 1 secundumra csökken. Úgyhogy azóta szépen dControl-lal elküldtem az örök vadászmezőkre.

Ez a patkány Windows Defender konkrétan nagyobb ámokfutást végzett a gépeimen, mint egy ócska, trehányul megírt kémprogram.
-
janakbacsi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
itt azt írja, hogy rendszergazda vagyok, ennek ellenére nem csinálja meg egyből, csak ha a tovább gombra kattintok.
-
Csupingo
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Talán az is elég, ha lehúzod az UAC-t.
. .. bár lehet, hogy ehhez nincs köze. -
válasz
janakbacsi
üzenetére
Meg kell nyomni a "Tovább" gombot..

Nem kell olyan sűrűn átnevezgetni hogy ez zavarjon. -
King Unique
titán
válasz
janakbacsi
üzenetére
How to Determine if Users are an Administrator or Standard User in Windows 10
Ha nem rendszergazda, hanem általános jogú felhasználói fiók, akkor nem meglepő, hogy az átnevezéshez rendszergazda jogosultság szükséges.
How to Take Ownership of Files and Folders in Windows
Ha rendszergazda fiók és NTFS fájlrendszerű a meghajtó, de nem a saját felhasználód a meghajtó létrehozó tulajdonosa, akkor értelemszerűen saját tulajdonba kellene venni a teljes meghajtót.
-
ekkold
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
1 - Ha át akarod nevezni a meghajtót, akkor rendszergazdaként próbáld.
2 - Ha nem vagy rendszergazda, akkor ne akard átnevezni. -
janakbacsi
őstag
milyen beállítással lehetne azt elérni azt, hogy ez az előugró ablak ne jelenjen meg?

-
ekkold
őstag
Ráadásul Linuxban is állandó frissítgetés van manapság, és olyan függőségek is lehetnek, hogy bizonyos programokat nem tudsz használni (hosszútávon). Próbáltam linuxra váltani régebben, de bizonyos programokat nem tudtam egyenértékűen kiváltani, és/vagy wine-al sem ment. Aztán belefutottam itt is különböző driver, és szoftver problémákba. Öszességében a testre szabhatóság sokkal jobb, de a szívás mennyisége hasonló volt, mint win alatt.
Ráadásul a modern linuxok gépigénye is hasonló a windowsok hardverigényéhez (és itt nem a megadott minimumokra gopndolok, hanem amivel valóban használható és gyors).
Stabilitás-ban sincs sok különbség. Talán a linux kevésbé erőszakos, frissítések tekintetében, és a felhasználó korlátozásában, meg talán kevésbé szed be vírusokat, de más pozitívumot nem igazán tudnék mondani (sajnos). Egyes felmerülő linuxos problémák esetén meg kb. végtelen konzolos hekkelés helyrehozni, és nem is biztos, hogy sikerül. Szóval nem véletlen az sem, hogy a linux-ot használók tábora kisebb, és nagyobb arányban áll szakemberekből. -
Geth
veterán
válasz
Arcfelismerő
üzenetére
Ne is mondd, múltkor régi gpu-val szerelt gépen frissítettem ubuntu-t, simán felpakolt új driver-t, a post-install hibára futott, aztán már nem is boot-olt. Egy öröm volt kiganézni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Windows 10-nél már eleve kumulatív frissítések (CU) vannak, ahol a Windows Update mindig a legutóbbi kumulatív frissítést (LCU) tölti le és telepíti, ami eleve hamar kész van. Vagyis nem az van, mint régebben, hogy telepítés után 100-200 db frisstést tölt le és telepít, ezért Windows 10 és Windows 11 rendszereknél már kevésbé van létjogosultsága a frissítésekkel integrált telepítőnek.