- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #7195 üzenetére
semmi, másnap reggel átmen, igaz senki se jelezte...
-
z0d1AK
nagyúr
Forintos bankkártyát adtam hozza a paypalhoz, ami szeptemberben járna le. Most küldenék 160 fontot valakinek, de hibát ír a PayPal, hogy nem tudja levonni a kártyáról, pedig ott van elég pénz. Mi lehet a gond?
-
#Morcosmedve
veterán
Hasonló az előzöhöz a kérdésem:
Kaptam refundot, az hogyan/mikor kerül vissz a számlámra?Üdv!
-
ALI_G
veterán
Hello,
A minap rendeltem Ebay-ről és paypal-lal fizettem volna, de vmi hiba miatt azt írta ki, hogy nincs elég áru, ezért nem sikerült végrehajtani a tranzakciót és a paypal oldaláról visszairányítottak ebay-re. Erről kaptam is egy e-mailt az ebay-től.
Utána ismét megpróbáltam, mert azt írta, hogy elérhető még 2 db és láss csodát, akkor sikeres volt az egész folyamat.
De ez után 2 emailt kaptam, hogy sikeresen rendeltem 2x egymás után és utána jött az SMS, hogy 2x le is vonták a számlámról a pénzt.
Írtam az eladónak aki nem válaszolt 2 levélre, írtam az ebay-nek, aki azt írta, hogy az eladónak kell cancel-elnie az egyik megrendelést és nekem kell jóváhagyni. Ezekről nem jött levél.
Azonban a paypal accountomnál érdekes dolgot látok:Ez mit jelent most? A bankszámlámra nem jött még visszautalás.
-
birka2012
csendes tag
Sziasztok! A Paypal vállal visszafizetést az áfára is? (vámon befizettem kb 100e ft-ot)
-
Melack
veterán
válasz
Pista0001 #7187 üzenetére
Ha beregelsz több kártyát, akkor Te tudod kiválasztani vásárlás előtt, hogy melyikről vásárolj. Egy-két plusz kattintás, és meg is vagy vele.
Az egyenleg azoknak való, akik nem akarnak kártyát beregelni, ők oda tudnak feltölteni összeget. De ha van rajta vmekkora összeg, akkor először az egyenlegedről vonja le a pénzt a PP, majd a maradékot a kártyádról.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok!
Láttam hogy a PAyPal-on több bankkártyát is meg lehet adni. Ha többet is regisztrálok akkor minden vásárlás előtt megkérdezi hogy melyikről vonja le az összeget?
A másik dolog az egyenleg, nem igazán értem. E-bay-ről vásároltam már és a vásárláskor levonta az összeget a kártyámról, akkor minek az egyenleg? Vagy van olyan beállítás is hogy mindig csak az aktuáli egyenleget lehet felhasználni, azt pedig csak manuálisan lehet feltölteni?
Előre is köszi a válaszokat.
-
FehérHolló
veterán
válasz
randras #7185 üzenetére
Csak forint számlára utalhatsz át magyarként.
Ez azt jelenti, hogy ha például eurot utalsz paypalról egy euro számlára, akkor paypal először átkonvertálja azt forintba, majd utána a bankod vissza euroba. Tehát a számlára érkező összeg kevesebb lesz annál, amit euroban elutaltál paypalról, pedig euroban érkezik meg hozzád. -
randras
veterán
Helló,
szeretném, ha a bankom váltaná a devizát vásárláskor, és nem a PayPal. Ezt a bankomnál kell intézni, igaz? Mit is kell pontosan kérnem?
-
CsabaTompa
tag
Sziasztok.
Most volt több év használat után, hogy nem én fizettem a paypal-on, hanem én kaptam vissza.
Az utolsó eseményeknél jelzi, hogy visszakaptam az összeget, majd alatta, hogy visszaküldték a kártyámra. 5.-én történt.
Lehetséges, hogy saját maga utalta vissza a pénzt a paypal számlámról a kártyámra? Nem kellett volna ilyenkor nekem valamit jóváhagyni?
Mennyi idő mire megérkezik, mert sajnos a mai napig nem látom. -
sityu023
csendes tag
Üdv!
Az történt hogy PayPal-on "Premier" azaz sima, egyéni számlám van és több címről szoktam pénzt kapni (természetesen magánszemély vagyok nemvállalkozó vagy ilyesmi). (Pár napos a szóban forgó számla) És a napokban 50eurót kaptam egy címről. Ma felhívtak a paypaltól és érdeklődtek, hogy megkaptam e a pénzt, milyen címen kaptam, stb, mondtam hogy segítettem egy weboldal készítésénél. Aztán megköszönte a válaszokat és ennyi.
Szóval attól tartok, hogy üzleti ügynek tekintik és azt nyilván nem bonyolíthatom le személyes számlán. Valakinek van valami ötlete? Remélem nem zárolják a számlám...
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Kommy
veterán
válasz
FehérHolló #7180 üzenetére
Köszönöm a megnyugtatást.
Akkor ezt jól sejtettem.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Ez egy valós paypal cím: <service@paypalntl.com>?Mert egyik ismerősömtől vennének valamit és kapta erről a címről az e-mailt a pénz megérkezéséről, de a paypal accountjában nem jelent meg sehol.
És ez a szöveg van mail-ben:
You have received a PayPal Payment of €xxx from (XXXX.xxx)We've placed a temporary hold on the funds of this transaction
As mentioned in the receipt of Payment and as per New PayPal Payment policy, we have fully debited the total amount (above) from the buyer's account which included the Transport/Delivery Charges (Courier Exchange Logistics).
In order to complete this transaction and get the funds approved in your account. We advice you go to nearest Local Post Office and ask of Western Union Agency, and send the excess sum of €500.00 to the Transport Agent and send us a Scanned Copy/Photograph of your Western Union Transaction Receipt (in .JPG Format).
NOTE: This is important as a security measure to ensure safety of this transaction. And also that the shipper address is changed.
Please, find below the name and address of the Transport Agent where the Funds would be sent via Western Union Money Transfer.
Click Here Locate Nearest Western Union Office.
Ha jól veszem ki akkor be kéne fizetni €500.00-t, hogy megkapja a pénzét, de én félek attól hogy ez valami átverés lenne.
Meg kapott egy ilyen mailt is ugyan erről a címről:
Dear X Y,
We will like to ask you one question, do you still need your money??.we have report you PayPal ID and your PayPal Full name to PayPal company concerning you not following our policy, we know that you have it seems you do not need your money again but we need you to go and send the money because (xy) have made the payment to your PayPal account for you to be able to pay for the Transportation Fee and we will be having the fund activated to your PayPal account as soon as you get back to us with the information you used to send the money.
For you own interest we will contact the FBI and we give you 24 hours for you to go and send the money and we have all the right to block and flagged your PayPal Account and this cause you a lot of problems but we will let you know what we have in stock for you in the next 24 hours.
So you are going to receive Total payment In your PayPal account as soon as you send us the MTCN control number and send Sender's name to Confirmed it with western Union Online.
We want you to get back to us with the information below for us to confirm the Transfer:
Sender First Name
Sender Last Name
MTCN (Money Transfer Control Number).
Your Full address.
Exact amount sentKindly get back to us Immediately you send the money if possible send us the Scan Copy from western Union to us ,It is very Important that we need to confirmed the western union details tomorrow so, that we will be able to fully transfer the money your PayPal Account. Hope you understand and we will be waiting for your response once you send the money to the Shipping Company .
We are Sorry for any Inconvenience's.
Wait for your quick response.
Kicsit hosszú lett
-
zolee3000
tag
válasz
proof88 #7173 üzenetére
Köszönöm!
Volna még valami. A "Top Up" menüpontban szereplő "Transfer ID" (PayPal Customer Reference) egy 15 karakter hosszú kód, amit, ahogy írtad is, a PayPal számlára való utaláskor/befizetéskor kell megadni a közlemény rovatban. A "My Profile" menüben, a "My personal info" fülnél megjelenő táblázatban, ahol a személyes adataim szerepelnek (név, email stb.) a sor alján van egy olyan rovat, hogy "Merchant account ID", ami 13 karakterből áll. Az micsoda? Szokták ezt az azonosítót kérni?
-
zolee3000
tag
Jah, még annyit szeretnék kérdezni, hogy a PayPal számlára való befizetésnél kedvezményezettnek ezt kell megadni:, "BofA re: PAYPAL PTE LTD" vagy csak simán "PAYPAL PTE LTD"-t?
-
zolee3000
tag
válasz
proof88 #7166 üzenetére
Világos, de én más cipőben járok - nálam pénz fogadás, saját bankszámlára lehívás nem lesz.
Dicker:
Konkrétan innen szeretnék egy-két képet rendelni. EBay-t még nem használtam. Azért kérdeztem a menetét, mert már olvastam olyan problémáról, hogy az online boltban a PayPal-os fizetés kiválasztásakor átdobta a rendszer a vásárlót a PayPal oldalára (ez eddig rendben lenne, te is írtad, meg logikus is, hogy ez következik), ahol egy olyan menü fogadta, ahol a regelt kártyaszámot kellett megadni, és innen sehova máshova nem lehetett továbblépni.
Ezért kérdeztem, mert nem szeretnék úgy járni, hogy feltöltöm a PP accountot, aztán a mégsem tudok vásárolni. Utána meg egy bonyolult művelettel regeljek bankszámlát, meg utalgassam vissza rá a pénzt, ami ráadásul már díjköteles művelet. -
Dicker
őstag
válasz
zolee3000 #7165 üzenetére
Nagyjából a tovább, oké, tovább, és befejezés gombokat kell nyomkodni.
Ebay-en kiválasztod. Megveszed. Oké. Tovább. Átirányít a paypalra. Bejelentkezel. Oké. Tovább. Levonja. Email. Email. Email. (feladás) Email. (csomagkövetés) Postás néni. Big smile!
Egyéb boltoknál más. De ott biztos lehet utalni is. Esetleg mutasd meg melyik boltra gondolsz. Bár az sem bonyolultabb. Mondom úgy, hogy 5 napja használtam először a paypalt, mert rákényszerültem az ebay miatt... -
Helmoras
őstag
válasz
FehérHolló #7164 üzenetére
Köszi a választ, akkor várok türelemmel.
-
proof88
addikt
válasz
zolee3000 #7161 üzenetére
Én 1 héttel ezelőtt, vasárnap regeltem a paypalnál, szóval nem használtam még vásárlásra egyáltalán, de nekem szükségem volt rá hogy verifikált legyen (mert csak így tudok sok pénzt fogadni). Szóval, nincs túl sok tapasztalatom vele. De kártyára sztem továbbra sincs szükséged, ha a vásárlási limit megfeled számodra, ahogy mondod.
-
zolee3000
tag
Meg tudnád mondani, hogy a gyakorlatban mi a menete egy ilyen vásárlásnak?
Egy online boltban beleteszek valamit a kosaramba, és a fizetési módnál a PayPal-t választom. (Tegyük fel, hogy ezt megelőzően már töltöttem fel annyi pénzt a PP számlára, amennyi ezt a vásárlást fedezi.) Akkor hogyan tovább? Bocsánat az alap kérdésért, de sosem csináltam még ilyet. -
Helmoras
őstag
Sziasztok, nem olyan rég én is használom a paypal-t
Pénzkivételhez megadtam egy bank kártyát és teszt jelleggel egy kisebb összeget kiutaltam rá, rendben meg is érkezett 2-3 munkanap után.
Ezt a kártyát megjegyeztettem a paypallal, a második összeg egy már nagyobb utalás juli 31.-ei feladással ugyan arra a számlára és még ma sem érkezett meg az összeg, ez normális? és ha nem akkor hova lehet ilyenkor fordulni?
-
zolee3000
tag
válasz
proof88 #7160 üzenetére
Szia
Lehet, hogy rosszul tudom, de olyan 21 ezer Ft körüli a havi limit, ami nekem bőven elég lenne. Nem rendszeresen és egyszerre csak pár ezres tételekben vásárolnék. Kártyát kiváltani nincs lehetőségem, szóval vagy megy ez a PayPal anélkül, vagy marad az itthoni vásárlás.
Mondjuk, azt tudom, hogy a Lajtától nyugatra már ciki készpénzzel fizetni, meg minden emberre 3 hitelkártya jut, de az online vásárlásoknál pl. nem lenne egyszerűbb az eladónak, üzletnek megadnia a számlaszámát, amire a vételárat szimplán átutalhatnám, ahelyett, hogy nekem kéne a bizalmas kártyainformációimat kiadni? Országon belül működik ez a fizetési rendszer (ugyebár nemcsak utánvét van a világon), de nemzetközi szinten már problémás? Ez tipikus túlbonyolítása a dolgoknak. A tranzakció során a pénz lényegében így is számláról számlára megy, csak közbeiktatunk még egy pár lépcsőt (kártya, online számlavezető rendszer).Akkor ha jól értem, eddig unverified státuszban használtad az accountodat. Tehát a vásárlásokhoz ezek szerint mégsem feltétlenül szükséges a kártya regisztrálása (attól függetlenül, hogy mondjuk van).
-
proof88
addikt
válasz
zolee3000 #7155 üzenetére
Szia,
alapból, amíg nem verifikált a paypal accountod, bizonyos megkötések, limitek vonatkoznak rá. Pl, hogy évente mennyi pénz mehet ki illetve be a paypal számládról. Van havi megkötés is. Nézd meg ezeket, hogy neked megfelelnek, mert alapból alacsonyak, és verifikált account kell ahhoz, hogy növelhesd a limiteket.
Igen, ahogy írtad, a bankkártyás cucc az 400 Ft-os próbaterhelést jelent.
Bankszámlát én nem ellenőriztettem, simán beállítottam és feltöltöttem a paypalomat, majd visszakértem a pénzt róla a bankszámlámra, így ellenőriztem hogy tuti-e. Az 1500 Ft, amit mondasz, az szerintem a levonás, amit akkor kapsz, ha nem sikerül a bankszámládra visszakérni a pénzt a paypalról, ezért oda kell figyelni, hogy helyes név, illetve adatok legyenek megadva a bankszámládnál.Szóval a limitek miatt fontos lenne neked a verifikálás, amit úgy tudom, csak bankkártyás ellenőrzéssel lehet megcsinálni.
szerk.: nekem ma sikerült végül verifikáltatni a paypal accountomat. Így már eltűnt néhány limit, de az évi pénzfogadás még mindig megvan, azt még növelni akarom, most viszont igazolványt és bankszámla kivonatot kell szkennelnem és elküldenem nekik.
-
zolee3000
tag
válasz
szeva000 #7156 üzenetére
Értem. Hát, akkor még érdeklődöm, hátha használ valaki kártya nélkül is PayPal-t. Feleslegesen nem akarok az account-omra pénzt feltölteni.
Egyébként te számlát is csatoltál a fiókodhoz? Úgy olvastam, hogy azt is úgy ellenőrzik le, hogy küldenek rá egy próbaterhelést, amit aztán visszatérítenek a PP számlára, csak ez nem 400 forint, mint a kártyánál, hanem 1500. Erről tudsz valamit? -
zolee3000
tag
válasz
szeva000 #7150 üzenetére
Köszönöm! Most megnyugtattál, mert ez már csak a regelés után jutott eszembe.
Amúgy nekem nincs kártyám és ezzel kapcsolatban lenne is egy fontos kérdésem. Csak vásárlásokhoz szeretném használni a PayPal-t, az egyenlegemet pedig banki befizetéssel tölteném fel az UniCredit bankban minden vásárlás előtt a megfelelő összeggel. A PayPal számlámról pénzt nem akarok lehívni a magyar bankszámlámra. Jól tudom, hogy ilyen körülmények között (csak áruvásárlásra) kártya (vagy akár bankszámla) regisztrációja nélkül is igénybe lehet venni a PayPal szolgáltatást?
-
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha egy Euro-s rendelésem van és egy USD elszámolású bankom - AXA -, akkor gondolom a PayPal-os konverziót érdemes használni.
Múltkoriban így jártam el, de korántsem azon az árfolyamon vonta le a pénzt, mint amit a kalkulátorral kiszámoltam:
Közben találtam egy opciót, ahova felvettem az Eurt is:
De ezek csak kifizetésekre vonatkoznak, azaz amit én kapok a PayPal-ra.
Jobb oldalt lent látszik, hogy most 1 EUR-t ~270Ft-on váltana, de nem tudom miként lehetne elérni, hogy így is tegyen?Köszönet a segítségért!
-
zolee3000
tag
Üdv,
Valahol azt olvastam, hogy a regisztrációs űrlapon a név mezők "fordítottan" kell kitölteni. Helyesen ugye úgy lenne, hogy a First name-hez a keresztnevet, a Last name-hez pedig a vezetéknevet adjuk meg. Csakhogy ilyenkor én a PayPal számára mondjuk Péter Kiss vagyok, a bankszámlám viszont Kiss Péter néven van. Ez valóban gondot jelenthet? -
atleticofan
csendes tag
Szép Estét !
Egyik ismerősőm még régebben regisztrált paypal-ra de akkor letiltották a kártyáját mert 3x probálta használni és hibát dobott neki. Most szeretné használni-e ebayhez. Elküldte az adatokat. Személyi,bankkártya. Ez volt egy hete. Írt nekik egy e-mailt hogy hogy ál az ügy és ezt az e-mailt kapta. Ebben az e-mailben nincs semmi lényeges vagyis én nem találtam semmi lényegeset. A négyjegyű kódót már nem tudja vissza nézni mert több mint háromhónapja volt és netbankban csak eddig lehet vissza nézni.
Email tartalma Dear ,....!
Thanks for your email. To help you as quickly as possible, here is some information we feel will suit your needs.
A. Where do I find the code to confirm my card?
B. Why couldn’t I complete my payment?
If these do not help you, please reply to this email with as much information as possible and we will do our best to get back to you as soon as we can.
Yours Sincerely,
PayPal
A. Where do I find the code to confirm my card?
You will find your 4-digit code on your card statement 2-3 working days after linking your card on your PayPal account. Your 4-digit PayPal code will show on your card statement next to a small PayPal charge.
Your card statement is a document provided by your credit card company, which shows a summary of your card payments for a set period of time. Some credit card companies send this monthly by post while others provide an online version. If you do not have online access to your statement, you can wait for your card company to send it by mail.
Please be advised that if you requested the PayPal code more than once you must use the last code to verify your account. Every time you request a new code the old code is deactivated for security reasons.
If the code you are trying to enter to confirm your card is identified as an old code, this means that you are not using the newest one.
Your code will look like this on your statement:
PayPal*1234 CODE or PP*1234 CODE
When you know your PayPal code, you can confirm your card:
Go to the PayPal website and log in to your account.
Click 'Confirm my debit or credit card' in the 'Notifications' box.
Enter your PayPal code.
Click 'Submit'.
Note:
The charge amount is refunded to your PayPal balance or your card, depending on your country, once the PayPal code is entered and your card is confirmed. This refund may take up to 24 hours to be reflected in your PayPal balance but will take longer if it is sent to your card.
Please do not call your credit card company to get your PayPal code before receiving your monthly statement in the mail
Please be aware that if you are using a prepaid card, you should ensure it offers the statement service. Otherwise you will need to contact your card issuer’s Customer Service to retrieve the 4 digit PayPal codeYou can get the code quickly if you have online access to your debit or credit card statement. Keep in mind that it takes a few business days for the charge to appear.
If you do not have online access to your card statement, please wait to receive your statement in the mail. Your 4-digit PayPal code is printed next to the word "PayPal" in the item description section of your statement.
Please note that for security reasons we cannot provide you with the PayPal code by email or by phone.
B. Why couldn’t I complete my payment?
We regret the difficulty you have experienced when attempting to make a payment with your card. Often when you receive an error message saying your payment could not be complete it is because your card issuer has denied the payment.
The only information that we receive is that your card provider has declined the use of this card with PayPal.
Here are some common reasons why a card issuer would decline a payment:
There could be a limit on your credit card that has been exceeded.
It's possible that the card issuer could be temporarily unavailable to answer the authorisation request we sent.
Your credit card company could be blocking this transaction for security reasons as it doesn't fit your regular spending patterns.
I'd encourage you to contact your credit card issuer and speak to someone who deals with online transactions to find out why this payment was denied. The general customer service at your bank may not be able to provide specific information on why a transaction was denied. You will need to contact the department in charge of online payments to obtain this information.
You may be able to complete this payment after you have spoken to your card issuer and resolved the issue. Alternatively you can add another credit card to your PayPal account.
Köszönöm hogy elolvastad és az esetleges ötleteket is -
venge
aktív tag
válasz
FehérHolló #7145 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, úgy néz ki, sikerült!
-
venge
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy lejárt az OTP-s webkártyám. Korábban igényeltem már új kártyát, 2014. januárig jó, mégsem engedi használni, azt írja, hogy le van tiltva, adjak meg új kártyát! Ha mégis ezt szeretném használni, akkor küldjem el a személyi igazolványom, stb. másolatát! Ennél egyszerűbbnek látom, ha holnap bemegyek az OTP-be és igénylek újat!
Járt már így valaki? Esetleg tudtok gyorsabb megoldást? -
Dicker
őstag
válasz
szeva000 #7142 üzenetére
Vártam volna amúgy is még a hét elejéig. De már megérkezett az email is a feladásról.
Ez a pénz visszaigénylés működne, ha mondjuk valaki nem adná fel? Ha igen, hogyan lehet kivitelezni? Jobb, ha tudom, akkor is, ha nincs rá szükségem most.
A magyarra fordított paypal pedig csak nekem tűnik túlságosan hiányosnak az angolhoz képest? Nagyon zavaró tud lenni néha. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Tegnaptól már nem vagyok ebayszűz!
Két dolgot rendeltem egyszerre. Az egyiket már fel is adták a rendelés után 1-2 órával. 8-dika után várható. A másikat viszont még nem. Azzal mit lehet tenni, ha esetleg nem is kerülne feladásra egy bizonyos időn belül? Hogy lehet visszaigényelni az árát, ha nem küldenék? -
Carline
őstag
Volt egy vásárlásom a Paypalon keresztül. Anyumnak a Farmerama profiljához kellett valami és 07.11-én 641HUF -ért lett vásárolva. Most 08.01-én meg ezt küldték:
Aug 1, 2012 Scheduled Payment ToScheduled Payment To PayPal 02P26734S6646763D -641 HUF Aug 1, 2012 Transfer From
Credit Card Completed
Details Transfer From Credit Card 88W582007R6327359 641 HUFAz ütemezett utalásthol kell kikapcsolni? Nem találom a paypalon.
-
szeva000
addikt
Hali!
A paypal által küldött 4jegyű kód nélkül tudok vásárolni?
(most az a nagy bajom,hogy a kártyám blokkolták,mert egy qrva otp-s automata benyelte...csináltam egy másik kártyával egy új paypal reget,kártya megadva.Addig stimm is,de a 4jegyű kód nincs meg,mert anyám direkntetes jelszavát meg nem tudjuk és így nem is tudom megnézni az 1$-ról a fizetést,amiben gondolom ott van a kód.
sms értesítés meg is jött az 1$-ról,de abban nem látok kódot. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Regisztráltam a paypalra. Megadtam a bankkártya adatokat a profile - add bank accountnál.
Ezután utaltam a paypalra Top Up-al teszteléskén 5.000 Ft-ot. Mikorra várható a megérkezése? Mindent a leírtak szerint csináltam elvileg. Közleménybe az a bizonyos szám beírva. -
flash-
veterán
válasz
pakriksz #7130 üzenetére
nálam úgy működik a paypalos dolog,hogy ha kiválasztok valamit ebayról,kosárba rakom,stb akkor átirányít a paypalra,ahol már csak jóvá kell hagynom az utalást és már megy is a bankszámlaszámomról a pénz.
ugye elvileg azt mondják hogy a paypalra csak annyi megy mint ami a vételár és hogy ezért biztonságos.
nade mér?a paypal is tudna többet levonni nem?
nem látom át hogy mért biztonságos... -
pakriksz
őstag
válasz
Winner_hun #7128 üzenetére
aha, köszi akkor még van időm
Amúgy nem tudom ki karatézott már a paypal üfsz-el, de ez valami katasztrófa, ilyen gagyi üfsz-t még nem láttam.
Egy kérdésre minden levélváltáskor más válaszol. Jól érezhető hogy egyáltalán nem érdekli a problémád, nyomja a rizsáját, kitérő válaszokat ad esetleg terel.
Most pl látok a paypal fórumon is egy tipikus paypalos választ. A kolléga megkérdezi mi a különbség a personal és a premier account között, mert azt látta már ezer helyen hogy miben nincs különbség, de hogy miben van azt nem.
Erre a paypalos egy tipikus problémát nagy ívben kikerülő válaszban benyögi, hogy igaza van, tényleg van egy kis különbség, de lehet personal és premier accod is. De le nem írná hogy mi az a különbség.
És emailben is ugyan ez megy, mindenre válaszolnak, csak a kérdésre nem. -
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy játékot július 29-én (pontosabban cd kulcsot) egy megbízhatónak tűnő webshopon keresztül. Természetesen paypallal fizettem, a levonás és utalás megtörtént (payment status: completed), azonban az oldal ügyfélszolgálatát nem lehet elérni.
Kaptam egy mailt tőlük, hogy mostanában sok "unauthorized" befizetést kaptak paypalon keresztül és emiatt szeretnének megerősítést kapni tőlem, hogy valóban én vagyok e a vásárló. Volt is egy nem fogadott hívásom (ismeretlen számról.) valamint ugye jött a fentebb említett mail.
Írtam választ nekik vissza, hogy igen én vásároltam és a paypalos tranzakcióról kapott mailt is csatoltam (nem tudom jó ötlet volt-e?), de azóta sincs semmi hír felőlük. Mailekre nem válaszolnak és hívásom sem volt.
A weboldalukon látszik a buy orderem, de nem lehet felvenni velük a kapcsolatot és nem küldik a kulcsot sem.
Szóval most nem tudom mitévő legyek. A dispute funkciót még nem használtam a paypalon és azt sem tudom, hogy meddig és mikortól lehet használni egyáltalán. Várjak még 1-2 napot vagy próbáljam meg most elindítani a dispute folyamatot?
Nem egy nagy összegről van szó, de akkor is...
-
pakriksz
őstag
Mennyi idő alatt érkezik meg egy paypalról bankszámlára withdraw?
Én vasárnap hajlanban elindítottam, délután már completed-et írt, de még ma sem érkezdett meg a pénz a bankszámlámra. -
flash-
veterán
válasz
Winner_hun #7124 üzenetére
köszi király.
értem.
lehet hülye kérdés de ott mit csinálnak vele?
mert ez a cucc 2.500forint értékű.
ilyenkor kibontják megnézik mi van benne?vagy csak a papir alapján döntik el hogy mehet e hozzám vagy pedig nekem kell fizetni vámot?hogy működik ez? -
Winner_hun
félisten
Vámon van, itt nézd meg
-
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy itt mért van már napok óta a csomagom?
RECEIVED AT DESTINATION TRANSIT CENTRE
Jul-27-12, 00:00 AM, Budapesthol lehet ez a hely?
és ezt a kódot amit kaptam(tracking igy kezdődikF095...)hova írhatom még be az ebayon keresztül ahol le tudom jobban követni a rendelést?
valami ems-t használ a fickó de én nem tudom az ems nél hova kell beírni -
gulupeti
senior tag
-
bajaki
őstag
válasz
Winner_hun #7120 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
bajaki
őstag
Akkor a PayPal-hoz az a lényeg végülis, hogy Mastercard legyen a kártya? Számít, hogy dombornyomott-e?
-
proof88
addikt
Hello,
hülye kérdés, de regisztrációnál a First Name-hez írtam a keresztnevem, Last Name-hez a családi nevemet, mert elvileg így kell, viszont most szeretném a bank accountomat hozzáadni, és zavar, hogy Ádám Szabó van névhez írva, pedig ugye a bankszámlám Szabó Ádámként van, így is jó lesz vajon? -
pakriksz
őstag
na ezt jól elcsesztem. Akkor upgradeltem premierre, mire megjelent egy 600 ezer forintos éves fogadási limit... ami personalnál nem volt.
Szóval nem éri meg a premierre váltani!
-
-
pakriksz
őstag
válasz
FehérHolló #7108 üzenetére
Nem így van. Verified vagyok bankkártyával, és ajánlgatja a premiert, mivel personal vagyok.
[link]
Nincs üldözési mániám, mert minden pénzintézet minden apróságért pénzt kér. Miért lenne ez kivétel? -
HookR
addikt
Oh yeah... 2 napnak kellett eltelnie, de végre hibaüzenet helyett ki tudtam fizetni a kapott számlát.
Szóval még egyszer leírom, hátha valakinek elkerülte a figyelmét:
- A frissen regisztrált és így premier típusú accountom a top up menüpontban megadottak alapján töltöttem fel Unicredit bankfiókban személyesen készpénzt befizetve a megadott számlaszámra, tehát bankkártya/bankszámla megadása nélkül. Ez esetben nem számított, hogy a nevem magyar sorrendben két keresztnévvel szerepelt, míg az accountomat angol sorrendben írt, 2. keresztnév nélküli névvel regisztráltam. (Ettől függetlenül bankkártya/bankszámla regisztrációnál még lehet jelentősége, nem tudom.)
- Az általam kezdeményezett fizetés során tapasztalt hiba idővel magától megoldódott, ahogy azt más fórumokon is olvastam. -
pakriksz
őstag
Hát ez vicc. Mindenhol azt olvasom, hogy a personal és a premier account között az a különbség, hogy personalból hiányik pár feature... De akkor miért létezik personal account?
Tuti van valami költsége a premiernek, de nagyon próbálják elrejteni, valszeg ezért korlátozott az oda vissza váltás is, mert beugras a premierbe, hoppá plusz költség aztán bukta mert vissza már nem megy... -
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet összehozni a PayPal-t az eBay-jel? Szeretnék terméket feltenni, de a kifizetési opciónak nem írja ki, hogy Paypal.
Valahova bekell regisztrálni?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Paypal-t össze tudom hozni az OTP Junior-os kártyával?
Tudom, biztos sokan kérdezték már, de most sajnos nincs időm keresgélni.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged