Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revajzz
tag
Sziasztok,
K&H zéró bankszámlával rendelkezem.
Ma bementem a K&H-hoz és megkérdeztem hogy lehet-e PP-ni vele azt írták igen, de szerencsejátékozni NEM.
Valakinek van tapasztalata hogy nem kamuztak?
továbbá:
regisztráltam PP-n meg is adtam a bsz-om ()szóljatok és oktassatok ha vmi máshogy jó illetve rossz!) a KH-at. akkor már csak meg kell várnom hogy leveszi a pénzt és akkor már vásárolgathatok is?!

-
alec.cs
tag
Szerencsére tud küldeni egy invoice-t a termékről a PayPal-en.
Gondot jelenthet az, hogy a paypal-os e-mail címem más, mint amiről én leveleztem velük?
A Paypal-on elméletileg meg van a Send Money lehetőség. Gondolom ott tudok majd küldeni pénzt a beérkezett invoice után, illetve arra hivatkozva (nem eBay, egyedi vásárlás lenne).
Még nem csináltam ilyet, ezért kérdezem.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
otp-s mastercardos kártyámat szeretném a paypal-omhoz hozzá adni. De nem megy, mindig azt írja hogy másik kártyát adjak meg. Ezek szerint nem jó hozzá a otp-mastercardom ?
Tovább, meg kell adnom a banki számlaszámomat is ? Egy ilyen segítő oldalon, azt olvastam nem kötelező. Nehogy ez legyen a hiba. Valakinek ötlet? -
lostprophet
aktív tag
K&H-s bankszámlára kért már le valaki pénzt? Hogyan írjam helyesen a bank nevét, mert ha K&H Bank Zrt.-t írok, beleköt, hogy nem csak alfanumerikus karaktereket használok.
-
kirkri
addikt
válasz
Hintalow
üzenetére
Megtaláltam a "díjtáblázatot". Magyarországnál nem említ minimal withdrawal-t. (van ország ahol igen)
Kérdés mi lenne az a return fee?
-
Hintalow
senior tag
válasz
peter889
üzenetére
igen a számlára való lehívás (withdraw) díjmentes. De én régen használtam, akkoriban ha jól emlékszem, volt valami minimum határ, amit lehetett (párezer Ft) Erre hátha válaszol valaki aki gyakran használja ezt a funkciót.
A paypalnak azért rossz a váltási árfolyama, mert ami neked rosz, az nekik jó
A paypal is profitorientált cég, a hasznuk jelentős része a váltási árfolyamokon elért nyereség (ún. "marzs")kew
ne aggódj, meg fog érkezni, 1-3 munkanap az átfutási ideje.
-
kew
senior tag
Hali,
Most először próbáltam paypalról a számlámra utalni pénzt, számlaszámként a cibes számlám belföldi giro számát adtam meg tegnap, de még nem jött rá semmi.
Várjak még, vagy valamit elrontottam vajon?
-
kirkri
addikt
válasz
alec.cs
üzenetére
Legegyszerűbb megoldás, ha megírod neki, hogy küldjön egy invoice-t a termékről a PayPal-en.
Illetve a Send Money lehetőséged megvan, de mivel gondolom nem eBay vásárlásról van szó, így nem tudom mennyire lehet "összekapcsolni" a kifizetett terméket és a pénzügyi tranzakciót. Persze a "közlemény" rovatba beírhatod, hogy miért küldöd a pénzt. -
kirkri
addikt
válasz
peter889
üzenetére
Azt az 1200 forintot mindenképp a PayPal fogja neked váltani, hiszen amikor átállítod dollárra akkor a saját árfolyamon átváltja. A különbözet az amit a saját bankod fog váltani ebben az esetben. Tehát, ha csak az 1200 forint környékén vásárolsz, akkor ne várj nagy megtakarítást. A saját bankszámlára utalás nekem úgy rémlik, hogy nem díjmentes, de én soha nem utaltam vissza, így lehet tévedek. Majd valaki aki ebben a témában rutinosabb megmondja a biztosat.
(#8589) alec.cs: eBay vásárlásról van szó, vagy más, csak PayPal-el fogsz fizetni?
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy rendelnék kínából 40USD értékben termékeket, melyet paypallal fizetnék.
Írtam e-mailt az eladónak, ő azt írta vissza, hogy tudja küldeni a termékeket és paypal számlát is tud adni, mihelyt kifizetem az árát paypallal. Adott egy paypalos e-mail címet.A kérdésem a következő lenne:
- Hogy a fenébe fizessek így paypallal? A weboldalukon nem találom a paypalos fizetési lehetőséget.Valakinek volt már ilyen jellegű vásárlása?
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen [#2790-es számú, itteni, de évekkel ezelőtti hozzászólás]ban leírt dolgokat ma hol tudok beállítani?
Azóta megváltozott a Paypal felülete is, és kíváncsi vagyok, hogy ez az opció él -e még, aminél meg lehet adni, hogy külföldi pénzben megadott áru vásárlása esetén a Paypal váltsa át a saját árfolyamán Ft-ra, vagy pedig a Paypal számlám mögött a saját Ft számlámat vezető bankom, annak saját átváltási árfolyamán.
A Paypal átváltási árfolyamával ugyanis nem vagyok elégedett, elég rossz árfolyamon konvertál.Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
Zugi -
peter889
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Köszönöm, nektek az infókat.
Nem akarnám, hogy a Paypal váltsa dollárrá a forintomat, mivel rosszul vált.
Valahol mintha azt olvastam volna, van arra lehetőség, hogy díjmentesen visszajuttassam bankszámlára. Nincs ilyen?Miért vált olyan rosszul a Paypal? Neki nem az lenne az érdeke, hogy a vásárlók náluk váltsanak?
-
axioma
veterán
Odaadod valaki megbizhato atlagos nevu embernek, aki befizeti neki a szamlavezeto fiokban. Regen csak kerdeztek, hogy ki vagy, igazolgatni nem kellett, foleg kis osszegnel, de multkor valaki azt mondta valamelyik forumban, hogy most mar jellemzoen ellenorzik a szemelyit ilkyen esetben is.
Persze ha foldrajzi info (talan a fiok latszani fog, hogy melyik) mar beazonosit, akkor ez se jatszik.
Regen volt otp-nek prepaid bankkartyaja, bar valami dij azon is volt, meg azt akkor fizikailag kell eljuttatni + biznia is kell benne hogy ove, hasznalhatja... ott talan a user nem tudta meg mindenkepp a befizetot, csak a bank. Nem tudom, letezik-e egyaltalan. -
Hintalow
senior tag
Ha a bankjával váltja az össeget, akkor a paypalon végig deviza (USD) fut keresztül, ilyenkor nem nyúl az ott lévő forinthoz.
Két lehetőség van, vagy átváltja az ott lévő forintot USD-re, vagy egy vásárlás erejéig visszaállítja, hogy a paypal váltson, és akkor automatikusan felhasználja az ott lévő forintot is.peter889 (végül is az előző is neked szólt)
az a pár zárolt 200 Ft nem fog lekerülni a számládról, csak kártyaellenőrzés miatt zárolódik. a zárolási idő magyar bankoknál 2 hét, automatikusan visszakerül majd az egyenlegedhez.
flash-
ha pénzt küldesz valakinek, tudtommal csak az ímélcímedet látja, paypalon az a "számlaszám".
viszont azt mindenképpen látni fogja, ezt nem tudod megkerülni. -
flash-
veterán
sziasztok
valakinek a számlájára szeretnék pénzt utalni de nem szeretném hogy megtudja hogy én küldtem,és azt se hogy a számlaszámomat láthassa.tehát lényeg hogy anonim maradjak.
ez megoldható esetleg paypalról hogy a paypalomról küldöm valakinek a számlájára a pénzt?
vagy egyéb ötlet? -
axioma
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Vasarolj forintban (jo, hat egyelore nem sok hazai elfogado van, de valamelyik kuponos oldalnal en mar megtettem), akkor leveszi elobb azt. Ha csak devizas vasarlasod lesz, akkor valami nagyon kozeli erteknel irdd azt, hogy most a pyapal forintositson, olyankor be fogja szamolni.
-
peter889
őstag
Megtörtént az első vásárlásom, amit az eladó rögtön pozitív visszajelzéssel honorált.

Köszönöm mindenkinek a tegnapi segítséget.3 db. 220 forintot terhelt be tegnap a PayPal a bankszámlámra, zárolt összegként.
Ezeket hogyan kapom vissza?Tegnap a 2*400 forint jóváíródott a paypal számlámon.
Azt szerettem volna, hogy az első vásárlásomnál beszámítódjék.
Vásárlásnál a „Conversion Options”-nál a „Bill me in the currency listed on the seller's invoice.” opciót jelöltem be. Ez ugye azt jelenti, hogy a bankom váltotta a pénzt?Viszont a vásárlásnál nem vonta le a 800 forintot!
Hogyan vehetem le legegyszerűbben a 800 forintot Paypal számlámról?
Váltsam át dollárra, és legközelebb a banki átváltásos dolláros vásárlásnál beszámítódik majd?
Vagy küldjem át valahogy a bankomba? -
Hintalow
senior tag
válasz
Sanyika1
üzenetére
Háát, valami nagyon el van szúrva az eladó oldaláról.
Én két lehetőséget látok:
- visszavonod a vásárlást, és szépen megírod neki, hogy mi történik, részletekkel, és ha azt akarja, hogy fizess, oldja meg (itt azért kell astabil angol, hogy felfogja mit akarsz, pláne, ha nem natív angol)
- visszavonod a fizetést, és kérde, hogy törölje a tranzakciót, nem hiszem, hogy probléma lesz belőle
(hacsak nem valami speckó dolog, amit máshol nem kapsz meg, én nem szenvednék vele)
Ha valakinek esetleg volt már ilyen tapasztalata, hátha ír még valami okosat. -
Sanyika1
tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod
Azóta a következő dolgok történtek. Visszavontam a paypal fizetést és 2 nap után visszaérkezett a vételár a bankszámlámra. Tegnap üzenetet kaptam az ebay-tól, hogy fizessem ki a vételárat. Mivel az ebay levélben az eladó paypal id-je (znabid@gmail.com) megegyezett a korábban az eladó üzenetébben kapott e-mail címmel, ezért ismét kifizettem a vételárat a Pay Now gombra kattintva.
A paypal levonta a pénzt a bankszámlámról, viszont Payment statusnál megint az Unclamied szerepel és a name oszlopban ismét a 3kstore@gmail.com email cím van, ahova már sikertelenül próbáltam a múltkor is utalni! Az ebay fiókban a font jel helyett ismét a homokóra látható. Ezek szerint mégsem javította ki az eladó az ebayen a paypal id-jét?
Nem szeretnék neki az ebayen kívül utalni a pluszköltség és a vevővédelmi program elvesztése miatt. 
Közben írtam az ebay ügyfélszolgálatának is az ügyben, ők azt javasolják, hogy töröljem a fizetést PayPal számlán és kérjem a tranzakció törlését eladótól, a terméket egy másik felhasználótól vegyem meg.
Javasolják, hogy vásárlás törlése érdekében vegyem fel a kapcsolatot az eladóval és kérjem meg a tranzakció törlésére, mert csak ő kérvényezheti egy vásárlás visszavonását. De a törlési kérelmet az eladó el is utasíthatja én meg (Unpaid Item Strike) jelölést kapok!
Első körben törlöm a paypalban az átutalást, aztán szerinted mi legyen a következő lépés?
üdv
-
-
kirkri
addikt
válasz
pepe091
üzenetére
Előbb-utóbb belefutsz majd egy kínai emberkébe, akinek nem lesz fent megfelelő karakterkészlet a gépén és, ha sok a címzésben a speckó magyar karakter, akkor majd vakaródzik a postás, hogy mit is jelent az a töménytelen mennyiségű létra, házikó, és egyéb érthetetlen betű.

-
peter889
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Egy nagyobb okostelefon méretű, amit veszek. Szerinted 30 dollárért még nyugodtan vásárolhatok?
Aztán olyat is hallottam, a távol-keletiek eleve úgy tüntetik fel az értéket, hogy jó legyen. Aztán olyat is, hogy a vámhatóságot nem lehet átejteni, ha kiszúrnák a csomagot.
-
Hintalow
senior tag
válasz
peter889
üzenetére
Az árfolyam trükkös kártyázásnál: a vásárláskori (amin lezárolja a bank az összeget) az a kártyatársaság árfolyama, amin pedig ténylegesen könyvelnek az az éppen aktuális banki deviza eladási árfolyam.
Ha vámolnak, akkor viszont paypal bizonylatot szoktak bekérni, amin ha a bank váltja a pénzed, úgysem lesz forintban érték. Olyat meg nem hallottam még, hogy banki bizonylatot is bekértek volna, gondolom ők kiszámolják valamilyen árfolyammal.De ilyen pici összegnél, hacsak nem valami nagy csomag, nem nagyon van esélye, hogy bármit csinálnak vele.
-
peter889
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Ok, köszi. Nem tudom, ebben tudnál-e segíteni:
Olyan cuccot veszek, ami nagyon közel van a 22 EUR áfahatárértékhez.
Van az átváltási táblázat, aminek alapján a bankom a pénzem fogja átváltani (eladási árfolyam) USD-ra.
A táblázat középárfolyamával kell átszámolni az vásárlási értéket EUR-ra, és az lesz a magyar hatóságok által figyelembe vett érték és ÁFÁ-nál?
Különben Hong Kong-ból rendelném.---
Bizony burjánzanak a speckó magyar betűk.
Még jó, hogy írtad. Angolosítom. -
Hintalow
senior tag
válasz
peter889
üzenetére
hát nekem így néz ki a címem paypalon:
Keresztnév, vezetéknév
utca, házszám, emelet ajtó
város, megye
irányítószám
országebayen meg dettó ugyanúgy, ahogy te írtad.
gondom még sohasem volt, az országig az a lényeg, hogy fel legyen tüntetve az országnév, onnantól meg csak legyen rajta minden adat, a sorrend lényeg, azért nem szellemi sérültek a postások, megoldják.
Ja igen ha a nevedben/címedben esetleg burjánzanak a speckó magyar karakterek (ö,ü,ó,ő,ú,é,á,ű,í) azokat érdemesebb normál betűvel írni, mert az esetek 99%-ban a küldő csak kinyomtatja a címzést, és mivel többnyire nincs meg a megfelelő karakterkészlet egy jófajta kínai/USA-beli gépen, előfordul, hogy oda csak krikszkraksz kerül, és ez viszont okozhat nehézséget postázásnál.
-
peter889
őstag
válasz
pepe091
üzenetére
Úgy sejtem, már él is a kártyás vásárlás lehetősége. Két fiók összefűzését is szerintem jól megcsináltam.
Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!Még van, ami miatt aggódom:
A címemhez (Paypal-on és E-bay-en) szépen kitöltöttem az adataimat, ami végül így jelenít meg:Név
Utca, házszám
emelet ajtó
Város, megye, irányítószám
ország neveEz így jól van? A feladó ezt pont így fogja ráírni a csomagra?
Csak mert kishazánkban a címzés nem éppen ebben a sorrendben van.
Ha a keresztnevem és a vezetéknevem felcserélődne, nem lenne gond a postázásnál?
---------Igen! Status: Verified.

-
Hintalow
senior tag
válasz
peter889
üzenetére
Kártyával vásárolni már az első 1 dolláros próbaterhelés után tudsz. a 400Ft-os kódbeírós megerősítés csak extra kör, amennyire tudom opcionális.
Ha belépéskor a neved alatt azt látod, hogy status:verified, akkor minden rendben van.
A 800 pénz nem fog visszamenni a bankszámládra, az első vásárlásba beleszámít, mert először mindig a paypal egyenlegen lévő pénzhez nyúl -
peter889
őstag
válasz
pepe091
üzenetére
Alakul a dolog. Sikerült a megerősítés.
Kiírta a Paypal, hogy 24 órán belül visszafizet. HUF (Primary) egyenlegem: 800 HUF. (Kétszer kértem megerősítést.) Ez a 800 forint holnap visszamegy a bankomhoz? Vagy az első kártyás vásárlásomhoz hozzácsapódik?
Vajon vásárolhatok már a kártyámmal az E-bay-en? -
peter889
őstag
válasz
pepe091
üzenetére
Sajnos nem. Pedig a számlámnál a zárolások mindig azonnal megjelentek.Bocsánat! Látszik a 400 Ft zárolás!
Az kavart meg, hogy több zárolt tételem is volt mára, de azokat összevonta egy összegbe a bankom netes fiókja, és rá kellett klikkelni, hogy külön-külön tételekre lebontsa. -
válasz
peter889
üzenetére
A két három nap a normális. Mikor legelőször kérted, akkor is ezt kellett kiírnia.
Valami olyasmi a szöveg, hogy vannak bankok, ahol egyből megnézheted a kódot, van ahol 2-3 napot vesz igénybe, hogy ténylegesen megjelenjen, és van akinek eleve nincs is netbankja, ő csak a hó végi záráskor tudja megnézni, a kipostázott kivonatból.
Amúgy most látod, hogy eltűnt a 400 Ft a számládról? -
peter889
őstag
válasz
pepe091
üzenetére
200 forintos terhelés megjelent régebben zároltan, aztán nem csináltam vele semmit, végül nem terhelte be ténylegesen.
Ha bármi eltűnik róla, a számlatörténetben szerepel. De fejből nem tudom pontosan az egyenlegemet. Remélem nem tűnt el nyomtalanul
, hogy a történetben nem szerepel.Lehet, most csináltam egy hülyeséget. Új kódot küldettem. Erre valami 2-3 napot ír ki a Paypal. Remélem, nem lesz emiatt 2-3 nap késedelem.
-
peter889
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
Nincsen kártyatörténetem. Sem a teljesítésre váró tételeknél, sem pedig a számlatörténetnél nem látom. Zároltan sincs.
Pár hete csináltam egy terhelést a Paypal-lal, az valami kétszázvalahány forintot terhelt be (már nem tudom miért is) és azonnal megjelent zároltan.
Éppen ma kaptam vissza a kártyámat a banktól, egy hete tévedésből benyelte az ATM automata. Különben a kártyát tudtam ma vásárlásra, pénzfelvétre használni. Remélem, nem lesz olyan, hogy csak napok múlva derül ki, h. hiába vártam, mert valami beállítási gubanc van. -
peter889
őstag
Sziasztok!
A bankom netes számlatörténetében nem látom a kb. egy órája kezdeményezett 400 forintos terhelést. A bakkarimat erősítem meg a Paypal-on.
Nem tudom, nem szúrtam-e valamit el.
Ált. mennyi idő alatt érkezik meg? -
kirkri
addikt
válasz
Vikusz77
üzenetére
Ne csekket küldj, hanem egy konkrét számlát valamilyen közüzemi szolgáltatótól (pl. víz, gáz, áram)
Arra van csak szükségük, hogy lássák egy közüzemi szolgáltató számláján nyomtatásban azt a címet amit te megadtál a küldemény címének. A csekk az nem tűnt nekik elég hivatalosnak. -
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Csak közvetetten paypal a kérdésem, elnézést érte. Angolul alig tudok ezért kérem a segítségeteket.
Csináltam egy paypal fiókot, átutaltam rá pénzt, minden ok.
Rendeltem egy táplálékkiegészítő angliai boltból(myprotein), paypallal fizettem, rendben ment a dolog, de kaptam a következő e-mailt:"Thank you for placing your order with us.For security purposes and as part of our ongoing customer care we would like to verify your details.
To enable us to proceed with your order can you please send evidence of your billing address, this can be in the form of a utility bill or credit/debit card statement."
Erre elküldtem nekik a villanyszámla csekkem képét amin a címem is van, de gondolom nem erre vágytak.

Ezt válaszolták:
"I can confirm that evidence of your billing address, needs to be in the form of a utility bill or credit/debit card statement.
Once you have sent this to us we will be able to look further into or order for you.
We look forward to hearing from you."A webshopban paypallal fizettem, ezért nem értem miért kérnek bankkártya szerződést (?) - ami már nincs meg nekem - ahhoz, hogy a címemben biztosak legyenek.
Mit kéne nekem küldeni? segítsetek légy szíves ha tudtok.
Köszi!
Vikusz
-
peter889
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Köszönöm az infókat, lassan talán majd belejövök. De nagyon utálom az E-bay és a PayPal felhasználói felületét, szerintem nehezen átlátható, mert ha a főmenüből lemegyek az almenükbe, és egyre lejjebb, már eltűnnek a főbb menük. És nehéz visszalépni, mert hosszú ideig tölti az aktuális oldalt. És aztán már pontosan nem is emlékszem, mi hol volt, aztán keresgélhetek állandóan. Megcsinálhatták volna normálisan is.
Nem lehet beállítani valami normális (hagyományos) nézetet?
-
Hintalow
senior tag
válasz
peter889
üzenetére
Na nézzük sorban:
payment conversion: öszintén fogalmam sincs
a saját paypalomban nem is találtam ilyet (mondjuk nekem soha nem volt pénz a paypal számlámon, mindig is kártyával használtam.)
Igen a vásárláshoz át kell váltanod a forintot dollárba, csak úgy fogja engedni.
Tehát hiába van a paypalodon 100.000Ft, ha te 10 USD értékben vásárolnál, szirénázni fog, hogy nincs fedezet, amíg nem csinálsz dollárt a forintból.
Kártyát valóban bármikor hozzá tudsz adni a paypalodhoz, onnantól lesz olyan lehetőséged is, hogy a bank váltson, ne a paypal. (ami valóban többnyire kedvezőbb)
És igen pénzt bármikor le tudsz szedni a paypalodról bankszámládra. Ez ingyenes, és noha úgy emlékszem van egy alsó minimum, amit enged, erre semmi infót nem sikerült kicsikarnom a paypal helpjéből. -
Hintalow
senior tag
-
boygabi_
aktív tag
Beírom ide is, hátha tudtok valami okosat mondani erre.
A PayPal egyszer csak azt mondta, hogy korlátozva van a fiókom de feloldják, ha beküldöm a személyes adataimat stb hogy ellenőrízzenek. Be is küldtem a jogsim és a bankszámlakivonatomat. A következőt írják:
We're sorry, but we cannot restore full access to your account until we
receive additional information.Please provide a copy of each of the following items:
- A copy of a government issued photo ID showing your date of birth such
as a copy of your Driver’s License or Passport. Please make the copy as
large and as light as possible. Note: One document received did not
provide your date of birth and one document was illegible.Please respond via email to ofacappeal@paypal.com to the following:
-Explanation as to why the attempted access from Iran was made and by whom.
-Substantiation that your account is not held for the benefit of a person
or organization in Iran.Az alsó sort nem igazán értem mi közöm van hozzá.
Most ezt kérik: Provide more information about payments. We need information on certain payments sent or received from your account. Rákattintok, hogy resolve és kiadja az utolsó vásárlásomat amivel minden rendben zajlott. Ott viszont fent ezt írja egy kis figyelmeztető sárga 3szög mellett:Invalid or missing transaction ID. Please select again. Mi a francot akarnak ezek fingom nincs de kb 4 órája türom a netet de rengetegeen szívnak ilyen és ehhez hasonló problémákkal. Nagyot csalódtam a paypal-ban. Eddig minden gond nélkül használtam de ezt a szopatást... Nincs valami alternatíva amivel ki lehet váltani?
-
peter889
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Köszönöm az infókat.

Már talán kezdem érteni.És mit jelent a Payment conversion?
Ha jól veszem ki, olyan ez, mint egy hatalmas buksza, amiben tetszőleges fajtájú és mennyiségű pénz lehet.
A bankom átutalása forintban fog megjelenni a Manage Currencies ablakban. Ha az e-bay-en dollárban van feltüntetve a termék vételára, úgy váltsam át a forintot dollárrá a Currency Exchange ablakban?
Ha pedig lecsapom a vásárlás gombot, úgy fogja tudni a Paypal+Ebay, hogy a dolláromból vegyen el?Holnap át tudom venni a MasterCard kártyámat, lehet azzal fogok majd vásárolni. Akkor ugye az átváltásnál a banki átváltási táblázat lesz mérvadó? Mert az előbbi, átutalásos módszerrel nem a bankom az átváltó, hanem a PayPal, ami többnyire kedvezőtlenebb.
Forint bankszámlám van.Ha marad a PayPal egyenlegemen egy kis fölös pénz, költség nélkül vissza tudom majd juttatni az itthoni bankomba?
Ha bármit rosszul írtam, kérlek javíts ki.
-
Skynet258
veterán
válasz
Hintalow
üzenetére
Skynet258
azt már írtad, hogy kártyával használod, maestróval. forint számlához tartozik a kártyád?
még nem találkoztam olyannal, hogy kártyatipus miatt nem engedné a váltást (bár tény és való, hogy a maestro még mindig a "legfogyatékosabb" kártya online tranzakcióknál)
bár nekem az is fura, hogy alapbeállításként devizában terhel, ez mindenkinál fordítva szokott lenni.
magyar bankszámla és paypal amiről beszélünk?Itt válaszolok, mert a másik topikban már nyafi van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval igen, magyar bankszámla (Unicredit), igaz céges, de a privátomnál is fennáll a dolog. Na meg Paypal, igen. Leveszi az adott dollárt, fontot, akármit... és a bank kivonaton is ez látszik, hogy ők valutát kértek le - a bank meg váltja, emiatt 2-3 nap múlva látszik egyáltalán az egyenlegen, hogy mennyit is vontak le.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Sanyika1
üzenetére
Valami gond van a paypaljával, és nem tudja fogadni a pénzt. A cancel gombbal vond vissza a fizetést, és az általa megadott mélcímre küldjed.
Bár én megírnám az eladónak, hogy arról a címről, ahová kérné a pénzt küldjön számlát (invoice), amit fizethetsz. Mert ha csak simán utalással odalövöd a pénzt az általa mondott címre, annak egyrészt van költsége, másrészt sima utalásra nem vonatkozik a vevővédelem. (nem azt mondom, hogy sumákolni akar, de az ördög nem alszik)peter889
a paypalodon pénzt tartani, onnan pénzt küldeni, és oda pénzt fogadni más paypalról bármilyen pénznemben tudsz. (neked jelenleg Ft és USD "alszámla" van a paypalodon, de ha akarsz, pár kattintással bármilyet csinálhatsz, ennek nincs költésge)
VISZONT mivel magyar paypal regről van szó, a korábban tárgyalt utalásos módszerrel csak forintot tudsz tenni rá. (viszont ha már odautaltál forintot, akkor nyithatsz alszámlákat bármilyen pénznemben, és válthatsz át a forintodból.)Balance conversion: az egyenlegeden lévő pénz átváltása más pénznembe
-
Sanyika1
tag
Sziasztok!
Már volt pár tranzakcióm a paypal-al, eddig simán ment minden, de most elakadtam.
Rendeltem az ebayen egy headsetet Angliából, a paypal levonta a pénzt a bankszámlámról, viszont Payment statusnál Unclamied szerepel, Order status/Actions oszlopban egy Cancel gomb van, az ebay fiókban a font jel helyett egy homokóra látható.
Ma a következő üzenetet kaptam az eladótól:Hi,
Thanks for the purchase.
there is some thing wrong with the payapl and it is not accepting the payments.
Kindly pay at the different paypal.znaibd (at) gmail(.)com
and we will dispatch the item.
Thanks and Regards,Azt akarja, hogy újra fizessek? Mit csináljak, nem szeretném elveszteni a pénzem

-
Hintalow
senior tag
Technikailag lehet, de a paypal befizetés céljára egy forint alapú számlát üzemeltet az unicreditnél.
Tehát hiába fizetné be a kérdező az 500 euróját, azt az unicredit saját árfolyamán átváltaná forintra, így a kérdezőnek már forint jelenne meg a paypal egyenlegén. (ráadásul ha jól értettem ő euróban vásárolna, így a paypal számláján ezután a kapott forintot euróba kéne visszaváltania a paypal szintén-nem-túl-jó árfolyamán, így a dupla konverzióval elég szépet bukna)scorpy02
ha csatolva van kártya, akkor már nem kell utalással feltöltened a paypal számládat, bármilyen tranzakciót sima kártyás vásárlásként megcsinál.
A gift-re két tippem lenne (azért csak tipp, mert nem nagyon szoktam utalgatni) egyrészt valószinűleg giftként utalva kisebb a paypal jutaléka.
a másik már aggályosabb, mert gift-ként pénzt küldve tuti nincs semmiféle vevővédelem, így ha vásárolsz valamit, ráadásul ismeretlen embertől, én nem szivesen küldenék így pénzt. -
scorpy02
aktív tag
Üdv!
Ha szeretnék átutalni valakinek giftként, akkor elég csak ha csatolom a kártyát az oldalon, és már úgy is fizethetek, vagy előtte a bankom oldaláról kell átutalnom a paypal számlára? És miért kérik sokan giftként az átutalást?
-
bnorbert989
tag
Sziasztok valaki tudna segíteni?
Egy olyat szeretnék megcisnálni hogy amikor készítek egy gombot paypalon,akkor az illető tudjon beleírni egy "közleményt" amiből én azonosítani tudom őt.
Nem sajnos nem elég az e-mail :/ -
sith-hun
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan működik mégis ez az átutalósdi, minden adat megvan, transfer id stb.
A probláma az lenne hogy "The money must come from a bank account that's in the same name.." magyarul hozzátartozóm bankártyájával nem megoldható a paypal számla feltöltése? -
axioma
veterán
válasz
AstraCDX
üzenetére
En azt tippelem, hogy nemzetkozi utalassal valamelyik euros orszag paypal szamlajara mehetne, de azok az utalasok sincsenek ingyen. Opcio, ha a hatar kozeleben vagy es megeri atmenni...
Masik, hogy valaki kivenni szeretne, te betenni, akkor irl cash forgalom, paypal virtualis forgalom, orombodotsa. De mire ilyet talalsz... ha nem idokritikus, akkor lehet ilyenre vadaszni, mindegyik (kettot latok ugykodesedbol) forumban. -
Slownz
senior tag
Amint mondtam a Paypal számlára bármilyen valutát rátölthetsz, így a kérdésed önmagában értelmetlen. A Paypal számla "semmilyen alapú".
-
Slownz
senior tag
A Paypal végül is egy elektronikus bank, ahova tölthetsz fel pénzt, illetve neked is utalhatnak összeget. Ha például ebay-ról vásárolsz, ahhoz nem kell a paypal számládra feltölteni a megfelelő összeget, hanem levonja a paypal számlán keresztül a bankszámládról.
A Paypal kezel Eurot, Dollárt, Fontot, stb. A legtöbb magyarországi számla viszont csak Forint alapú.
-
-
Hintalow
senior tag
válasz
AstraCDX
üzenetére
A leggazdaságosabb: csinálsz egy eur számlát, befizeted rá a pénzt, kártyát igényelsz hozzá, kártyát beregisztrálod paypalon, paypalt átállítod, hogy a bank váltsa a pénzt--> konverzió nélkül tudsz vásárolni.
Átutalás/befizetés nem játszik, mert ahogy írták, a paypal ilyen célra az unicreditnél tart fenn számlát, ami viszont egy forint számla, így ha oda utalsz/fizetsz be pénzt, azt már maga a bank átváltja forintra.
-
AstraCDX
senior tag
Épp az emiatt lehetséges átváltási veszteséget kellene elkerülni .
Eurom van, azt fizetném be, azt átváltja Forintra, aztán megint eurora váltja amikor fizetek vele ?

Ez szerintem pofátlan nagy veszteséget okozna .
Mi erre s leggazdaságosabb megoldás, amikor egy német on-line áruházból akarok rendelni, és Euro készpénzem van ?
Üdv.
Astra
-
hevizms
addikt
Köszönöm a segitséget mindenkinek,azaz SENKI-nek,aki válaszolt a 8489-es kérdésemre.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A kérdésem, hogy hogyan lehetne Euro készpénzemet a PayPal számlámra tenni ?
Van erre valami lehetőség ?
Üdv.
Astra
-
e.vid
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm!
-
e.vid
senior tag
Sziasztok!
A "Dispute" megnyitása után, mennyi idővel lehet elindítani a "Claim" folyamatát?
-
Arthur997
csendes tag
HELP ME, please!
Azt hiszem bedőltem egy oldalnak.
Van valaki aki már vásárolt innét? [link]
Rendeltem ainol-NOVO7 Venus tabot, a PayPal-on keresztül utaltam.
Nincs PayPal számlám, az OTP-s folyószámlámhoz tartozó WebSzámlára tettem a szükséges pénzt (rátartással) és az eladó honlapján a PayPal-nél fizettem a virtuális Webkártyám adataival. A pénzt leemelte a paypal a számlámról, kaptam visszaigazoló emilt a paypaltól, egy másik emilt a rendelésemről a kereskedőtől.
DE, másnap valahogy gyanús lett az oldal, nagyon steril, kicsi a forgalma, kevés a hozzászólás. A facebook oldalukkal ugyanez a helyzet.
Mit gondoltok róla? Ha kamu az oldal, hogyan tudom visszaszerezni a pénzem.
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Segítsetek, plíízzz!!!! Bennem van a para. Ez két napja történt.
Előre is köszi -
konzolos21
újonc
válasz
Hintalow
üzenetére
"megkerülés" nem megy... az okmányok kérésénél rögtön "limited" státuszba rak... (hiába az új kártya, mailcím, lakcím stb...)
---
megfizetéshez túl nagy az összeg - pláne, hogy nem én csaltam, hanem a vevő!
büntetőjog, ilyesmitől nincs mit tartanom - jogtalan a követelésük!
---Azt lenne jó tudni, hogy ez a "tartozás" elévül-e valaha? vagy megmarad örökre...
---
túl nagy gáz nincs olyan szempontból, hogy használom a bnőm fiókját, csak jó lenne a saját---
megpróbálok futni még pár kört a PP-vel, hátha... azon gondolkodom, hogy rendőrségi feljelentést teszek a vevő ellen, minden dokumentum (regisztrált feladó szelvény stb... ) meg van az ügyről, és elküldöm a paypal-nak a hatósági feljelentést... hátha...köszi azért a válaszod!!! ha v
ki tud vmi egyszerűbbet szívesen meghallgatnám, ill. h tudja vki, hogy elévül-e ez a "tartozás" vha is..? -
Hintalow
senior tag
válasz
konzolos21
üzenetére
Túl sok lehetőséged itt nem lesz:
- elsőként szóba jöhet az ügy rendezése a tartozás megfizetése nélkül.
Viszont ha ez 2 éve sem ment, akkor ennyi idő távlatából ez szinte a lehetetlenhez közelít.
- kifizetheted a tartozást, de ennyi idő után (írtad, hogy a fiók sincs meg már jó esélyel) még ez is lassú és keserves menetnek ígérkezik- szigorúan off, de ugye megpróbálhatod "megkerülni" is a problémát, viszont ebben az esetben ip/banki adatok/mélcím, minden más kell, hogy legyen, és így is egy időzített bomba lenne a dolog, mert bármilyen ellenőrzésnél (okmányok stb) borulna minden, és itt már könnyen átcsúszhatunk a büntetőjog ingoványos talajára...
Csodálkoznék, ha ezen kívül bárki bármilyen egyéb ötletet tudna adni.
-
Hintalow
senior tag
Szia!
Valóban az lesz a baj, hogy nem került bele semmi a közleménybe.
Ilyenkor két lehetőség van: lassan, de jóváírják végül a pénzt a számládon, vagy pedig visszaküldik.
Ne izgulj, elveszni nem fog a pénzed, de sajnos ilyen esetben valóban hosszabb az ügyintézés (1-2 hét)
Ha bankfiókban adtad be az utalást, az bizonyára papíron történt, amiből nálad is kell, hogy legyen egy példány, amit aláírtál. Ha ezen rajta van a közlemény, csak a rendszerbe nem írták bele, akkor hibáztatható a bank, ha már a nyomtatványon sem volt/hibásan szerepelt, akkor viszont a te felelősséged.
Szerintem is a paypallal vedd fel a kapcsolatot.
(bár számolnod kell azzal, hogy mire beindulna a gépezet náluk, addigra magától megoldódik, ahogy fentebb írtam, tehát gyors megoldást én sem tudok javasolni sajnos) -
Monyos
aktív tag
Hát ebben az esetben már csak azt tudom tanácsolni, hogy írj a PayPalnek egy e-mailt, hogy ez meg ez történt erről a számláról. Ők biztos látják...

A másik része a dolognak, hogy nem tudom hogyan tudnád így utólag bizonyítani a bankban, hogy a kedves ügyintéző "rontotta el az adatokat".
-
konzolos21
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket / tippeteket szeretném kérni!
Kb. 2 éve egy ebay-es eladásnál a vevő megnyert egy ügyet ellenem, és a paypal számlán negatív lett!
Próbáltam a pp-vel megoldani a dolgot, de negatív maradt végül a számlám, és csak a kiegyenlítést erőltette a PP, amit persze nem tettem meg!
Azóta nem tudok új regisztrációval fiókot használni! Regisztrálni stb... enged, de mindig "Limited" státuszba rak és kéri, hogy korábbi fiókom negatív egyenlegét egyenlítsem ki... :S
Azóta a régi fiókomat (amin a tartozás volt) meg is szüntette már a PP, már be sem tudok oda lépni!
---
Van vmi ötlet, tipp mit tehetek??
Lelehet ezt focizni vhogy a pp-vel? vagy bármi?( a tartozás kiegyenlítése nem megoldás, túl nagy összeg, h benyeljem!)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- Eladó Precision 7540 FHD IPS i7-9850h Radeon Pro WX 3200 32 512 magyarított bill + külső hangkártya
- Kingston HyperX FURY RGB 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- iPad Air 10.9" M1 2022 - full doboz, garancia (118)
- Dell Pro 14 Premium PA14250 14" 3K OLED érintő Ultra 7 268V 32GB 512GB magyarított vbill gar
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Nem szeretnék neki az ebayen kívül utalni a pluszköltség és a vevővédelmi program elvesztése miatt. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd ha 40 napon belül nem kapod meg akkor vissza lehet térni a kérdésre, addig felesleges.
V/