- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PH-User
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi idő múlva fogom megkapni az érvényesítő kódomat a bankkártyához?
-
macimeister
aktív tag
válasz
macimeister #6469 üzenetére
Erre kérhetném valaki válaszát? Annyival kiegészítve, hogy ha kihagyom a paypalt és az itthoni forint számlámhoz tartozó kártyámmal akarok egyenesbe vásárolni külföldről, akkor ki diktálja az árfolyamot és mennyivel nehezíti/könnyíti meg az életem?
-
Melack
veterán
Frissült a PayPal végfelhasználói szerződése, érdemes megnézni, van e valami érdemi változás.
-
PH-User
addikt
válasz
prime_adam #6492 üzenetére
Látod, a türelem pénzt terem!
Nekem is sikerül most már elvileg validálni a bankkártyámat.
-
prime_adam
aktív tag
válasz
prime_adam #6491 üzenetére
Csoda történt, megjött a pénz
-
prime_adam
aktív tag
válasz
Hintalow #6490 üzenetére
Most még jobban félek
Az a legjobb, hogy Evga-nál az utolsó kártya van a shopban, fizikailag már "ki is fizettem", de még sem rendelhetem meg amíg nem jön balance-ra a pénz. Ha meg közben elviszik lehet nem lesz másik, én meg ott fogok állni vga nélkül, relaítv sok pénzzel a paypalon amit nem tudok arra költeni amire kéne.
-
Hintalow
senior tag
válasz
prime_adam #6489 üzenetére
A készpénzbefizetés azonnali, de jelen esetben ez csak azt jeleneti, hogy azonnal megjelenik a paypal (mint cég) magyar unicredit banknál vezetett számláján.
Az hogy ők ezt milyen gyorsan írják jóvá a te elektronikus számládon, annak már semmi köze nincs a bankrendszer működéséhez, hanem kizárólag a paypal saját szabályzatától függ ez lehet 1-2 nap
(itt csöndben megjegyzem, hogy topupot / feltöltést a szabályzatuk szerint csak a paypal számla tulajdonosának bankszámlájáról jövő utalással kötelesek fogadni)
Tehát te befizettél (és nem utaltál) egy nem a saját neveden lévő paypal számlára, háát nem garantált, hogy pozitív vége lesz. -
prime_adam
aktív tag
Helló!
Csütörtök este készpénzzel befizettünk egy videokártyányi összeget a paypalra a Unicredit bankban a megadott adatokkal. Nos azóta is bottal üthetem a nyomát a balance-on, pedig azt mondták, elvileg így azonnal rákerül a bankszmlájukra a pénz. Intézkedéseket még nem tettem, mivel hétvége jött (nem tudom ebben az esetben kinek kell rögzítenie és az dolgozott-e vagy sem hétvégén), mindenesetre kezdek megint félni, mert nem rég 1 hónapra eltűntették a pénzünk és most is sürgősen kéne.
Szerintetek hétvégén ők is szüneteltek és napokban érkezni fog a pénz vagy lassan értesítsek valakit, mert megint gubasz van?
-
PH-User
addikt
-
PH-User
addikt
Hi!
Hozzáadtam PayPal-hez az OTP Junior-os MasterCard kártyámat.
Most megerősíteném, de ezt kapom: [link]
600Ft van a számlámon.
Mi a probléma? -
Herczi
senior tag
válasz
Winner_hun #6482 üzenetére
Azt hittem a Personalon belüli módokra ugyanaz vonatkozik, de akkor teszem azt, ha giftként küldöm mi a helyzet?
-
Herczi
senior tag
Ha magánszemélynek küldök pénzt akkor a paypal nem küldi el az adataimat (lakcím, tel. szám stb) a másik félnek, ugye? Köszi a választ.
-
tkesy
őstag
Én is erre gondoltam először, de ugye ezt írja ki a Top Up-nál:
•The money must come from a bank account that's in the same name as your PayPal account, which we have as (itt a nevem szerepel)
És ha ez így mégis működik, akkor kb mennyi idő, ha mondjuk egy amerikai személy utal az ő amerikai számlájáról banki átutalással az én pp-os fiókomra ezzel a Top Up-os módszerrel?
-
tkesy
őstag
Van rá valmilyen mód, hogy más is töltsön fel (és lehetőleg gyorsan,azaz 1-2 napon belül) pénzt az én paypal-os egyenlegemre, úgy hogy az illetőnek nincs paypal-os fiókja?
Mert ha jól értelmeztem, hiába adnám meg XY-nak a Top Up-ban lévő adatokat, és csinálna e-bankból utalást, az sem lenne jó a pp-nak, mert nem az én nevemről jönne a pénz...
És ha esetleg csinálna pp-os fiókot, majd úgy utalna, akkor hogy vannak a limitek?
Visszaolvasás közben láttam hsz-t az adózásról... ez pontosan hogy is van?Előre is köszi a segítséget...
ja és pp és moneybookers között lehet pénzt mozgatni valahogy?
-
veze
őstag
nekem a bankszámlámon a név ékezetes a regisztraciom meg ékezetes, fizetni tudok vele minden további nélkül, tehát leemel és nem zavarja hogy nincs ékezet. Feltehetöen akkor ez oda vissza így van, hisz ez is csak egy tranzakció a számára, ahogy a másik.
Ha homokszem kerülne a gépezetbe az ékezet hiánya miatt, akkor már az se működne) -
Kal-El
senior tag
Az okozhat gondot bankszámlára való kifizetéskor, hogy nem ékezetes betűkkel van a nevem beregisztrálva PayPal-ra?
-
T1k3
tag
Köszönöm szépen!
Lenne még egy kérdésem. (First Name: Keresztnév - eddig tiszta.)
Tegyük fel a bankkártyámon az van, hogy sample: Kis János István (- természetesen nem -) akkor a PayPal esetében így néz ki a Name: János István Kis. Akkor is így néz ki ha bankszámlát adok hozzá mert ugye nem lehet megváltoztatni a vezetéknevet. Jól értettem, ez így a helyes mint minden külföldi oldalon? -
macimeister
aktív tag
Paypalon mivel járok jobban
Ha rakok pénzt a paypal számlámra, paypalon átváltom a nekem kellő pénzbe és onnan fizetek. Vagy amikor venni akarok valamit, akkor egyenesen kártya tranzakció és váltja is a paypal. Látom, hogy többet gombol le váltásnál, ha csak átmegy rajtuk a pénz. Ha náluk tartom, akkor van valami egyéb díj? -
T1k3
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ha hivatalosan 2 keresztnévvel vagyok anyakönyvezve (- így van megadva a bankszámlán is -) akkor baj -e, hogy a PayPal-nál csak az első keresztnevet adtam meg?!
-
Kismenyus
csendes tag
Sziasztok!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy ha a paypal-hoz hozzárendelek egy bankszámlaszámot, esetleg bankkártyát, akkor ők ugye nem nyúlhatnak hozzá? valahol azt olvastam, hogy szó nélkül emelhetnek le lóvét... Igaz ez vagy kamu? -
badd
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom a paypal fizetéssel. Vásárolnék egy amerikai boltból (nem ebay) és szépen végig megyek a lépéseken, fizetési módnál csak a paypalt ajánlja fel. Paypal-ra rögzítve van egy internetkártya, tettem is rá elég pénzt. Aztán a tovább gombbal ugye megjelenik a paypal felület ahol fel is ismeri a kártyámat és jelzi, hogy mennyi pénzt húzna le róla. Nyomok egy tovább-ot, majd a bolt honlapján befejezném a vásárlást de ki írja a következőt: PayPal gateway has rejected request. The transaction cannot complete successfully. Instruct the customer to use an alternative payment method (#10417: Transaction cannot complete).
Oké, hogy mondja, hogy válasszak másik fizetési módot, de nincs másik lehetőség.
Lehet esetleg az, hogy oké, hogy áttettem a rendes számlámról a pénzt az internetkártyámra, és jelzi hogy van rajta pénz, de még fizikailag nem érkezett meg?
Vagy egyéb ötlet, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jah, am már fizettem így paypallal kb két hónapja és semmi gond nem volt.
Gond megoldva, felhívott a bank, hogy látta a próbálkozást és mondták hogy a limitet állítsam át
-
Kal-El
senior tag
Most nézem, hogy csak forint alapú bankszámlát lehet hozzáadni az accounthoz.
Ez milyen szemétség már.
Akkor kb majdnem mindegy, hogy forintban vagy €-ban lesz a pénzem. Csak akkor lenne jelentősége, ha venni akarok valamit €-ban.
A fee leírásoknál: [link] (le kell görgetni kicsit a Additional Fees részhez) a Currency Conversion Fee részt nem nagyon értem, mikor van 2,5%-os levonás, és mikor van 4%-os?És mennyi a díj, bankszámlára utaláskor? Mert a honlap szerint ingyenes:
Withdrawing your Balance to a bank account
European country* Users (where available):
Free -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
PayPal-nál be kell állítani, hogy milyen valuta legyen az elsődleges, ha abban a devizanemben kapunk pénzt, vagy az is elég ha hozzáadjuk az adott devizát és az másodlagosan marad?
Pl.: most $ a primary devizám, de hozzá van adva az € is. És ha kapok €-t, akkor azt az € egyenlegemhez adják hozzá az összeget, vagy átváltják $-ra (esetleg még rosszabb: átváltják $-ra, majd arról €-ra)?Másik:
Bankszámlára való visszautaláskor van tranzakciós díj, azonos devizanemnél?Üdv!
-
tupacamaru
veterán
válasz
Winner_hun #6458 üzenetére
Szerintem nem kell mert nem változott a számlaszám. Én a mult héten kaptam újat, de minden változott és nekem kéri a megerősítést. OTP.
Ilyenkor nem is lehet vele fizetni, vagy csak limit van rajta?
-
dbius
veterán
válasz
Winner_hun #6458 üzenetére
Szerintem csak az utóbbi lesz.
-
Winner_hun
félisten
Pár hete kaptam új netkártyát, az előbb még fizettem a régivel aztán leesett hogy ez a manőver a holnapi napon már nem sikerülne szóval frissítettem az előző kártyát. Meglepett hogy az új kártya száma megegyezik a régiével, a lejárati dátum és a 3 számú biztonsági kód tér csak el.
A PP 1 dollárt zárolt, nem látom hogy meg kéne erősítenem a kártyát. Meg kell és csak én nem vettem észre vagy ennyi volt, kártya frissítve és kész is?
-
dbius
veterán
válasz
Core2duo6600 #6455 üzenetére
"wildrovolni" Ezt aztán jól összehoztad
Ezt gyakorlatilag egy banki átutalásnak tekintsd, kell neki pár munkanap, hogy a számládra kerüljön a pénz. Tehát pl. a héten szerdáig biztosan nem fog a számládra kerülni, de az is lehet, hogy csak a jövő hét elején.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Én 499 HUF od akartam volna wildrovolni a bank számlára, a paypal szerint ez sikeres volt, de az otp direkten nem látom a nyomát
-
Kal-El
senior tag
válasz
Winner_hun #6448 üzenetére
Tehát PayPal-on belül, egyik acc-ról a másikra?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest