Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
friccces
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
tessék, megnéztem itt is...
de h lásd te is a képet...
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-02/16/308968_k6kr5iwk4spo5xvg_reszletek.jpg
akkor most tudok disputot indítani vagy nem?
mert nincs ID..
vagy ha nem jön meg beszívtam?
-
McCartman
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ugy az egészre?

-
Tik
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm az elöző válaszokat!
De mi történik ha mégis utaltam magamnak sajátszámláról a paypal számlára rosz ID vel.(Én tudatlan
)
Te azt mondod ezt nem lehet de a bankszámláról elment a pénz, várható hogy visszajön vagy reklamáljak????? -
McCartman
őstag
sziasztok,
visszaolvasgattam , megerősítésre várok.
Az imént regisztráltam egy paypal számlát , még várok a 400 Ftos megerősító kódra.Jol vettem ki az előző hozzászólásokból, a bankkártya/bankszámla adatok megadása után direkt pénz feltöltés (top up) nélkül tudok neten/ebayen vásárolniaz OTP Junior (visa electron - nem dombornyomott) kártyámmal?
tehát még ha 0 Ftom is van paypalon , levonja nekem a pontos összeget a bankszámláról?
ill. ha van vmennyi pénz paypal számlán de nem elegendő akkor kipótolja? -
friccces
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
tess
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-02/16/308968_ofrygzerg0c6kslt_paypal_bill_2.jpg
amint látod nincs transaction ID..
ilyenkor is lehet disputet indítani??:S
ilyenkor be vagyok védve?
vagy ha nem jön meg akkor így jártam? -
Winner_hun
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem tudom, PayPal-nél kérdezd meg a help centerben.
-
werszomjas
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm, akkor jól tudtam, már csak az a kérdés, itt ebay-ről beszélnek, namost én nem ebayen üzleteltem, csak simán mailban kerestek meg, ez akkor is érvényes?
Tehát a paypal accountomnak kell 100 feedback, hogy ne tudják tőlem visszavenni a pénzt?
Akkor ebbe inkább nem megyek bele

-
Winner_hun
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Le tudod venni. de az első eladások alkalmával még nagyon be vagy korlátozva: [KLIKK].
-
friccces
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem paypalban ha számlát csinál nincs

ez tuti
de ha gondolod rakok be képet
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
1 kérdésem lenne.
Van nekem egy PayPal acc-om, most eladtam valamit, Cseh országból fizetne a vevő paypal-on keresztül szeretné.
Úgy tudom, ez a paypal úgy működik, hogy ha a vevő elutalja nekem a pénzt, én elküldöm a csomagot, de ha ő azt mondja, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy nem működik a cucc, vagy sérült, akkor a pénzt vissza tudja igényelni, védve ezzel ugye a vevőt!
És mi van ha a cuccnak semmi baja, csak ő azt állítja, és visszaigényli a pénzt??(Sajnos vannak akik ilyennel szórakoznak)
Vagy hogy működik ez a dolog?

A megérkezett pénzt én le tudom venni a paypal számláról, vagy azt onnan csak elkölteni tudom?

-
friccces
csendes tag
üdv
1.olyan kérdésem lenne, h amennyiben paypalon keresztül rendelek cuccot külföldről,és az illető ( magánszemély ) előállít nekem egy számlát paypalban ( nem ebay ), de valami probléma van vele ebben az esetben is visszakaphatom a pénzem paypalon keresztül?
2.az így előállított számlán minek kell szerepelnie, hogy vám elfogadja amennyiben megakad a termék?Mert ugye dispute-ot csak akkor lehet indítani, ha van transaction ID...
De ahogy nézem ez mellet nincs ...
Vagy lehet olyan számlát is csinálni paypalban amelyiknemklesz transaction Id-je?köszi
-
Tik
csendes tag
SOS segitség.
Vásároltam az ebay-n (regisztráció megvolt) Paypal-al (ezen is regisztráltam megerősités megvolt(-400)) csatolt webkártya volt kaptam az értesitést a levonásról a Paypal-ba belépve látható a levonás de a szállitási címnél azt irja ki, hogy nincs megerösitve, hogy erösitsem ezt meg???
Ha utaltam a Paypal számlámra közvetlenül pénzt online de rosz ID számot adtam meg (15 jegy helyet kevesebbet mi történik??) Lehet ezt javítani (a bank már elküldte) vagy várjak hogy milesz???? -
mg105
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
köszönöm!

-
mg105
senior tag
sziasztok!
van a paypal számlámon x összeg, bankkártya csatolva. egy oldalon szeretnék vásárolni, y összegért. ha x kisebb, mint y, akkor vásárláskor a számlámról csak "y-x"-et fog levonni a számlámról? ha a számlámon forintban van, paypaltól meg euróban kéri, akkor még a bank fogja euróba váltani, annak a táblázatával számoljak?
köszi mindenkinek, bocsi a matekfeladatért
-
Hintalow
senior tag
válasz
Retro11
üzenetére
bár magyar banknál dolgozom, szerintem az angolnál is hasonlóképpen működik:
a kártyahasználat összegét a banki rendszer zárolja, félreteszik az elfogadóhely számára, akik könyvelik (levonják) viszont minden ilyen zárolásnak van lejárata, tehát ha adott ideig nem könyvelik, akkor a pénz visszamegy az egyenleghez. (úgy látszik, náluk ez kevesebb idő, itthon 14 nap szokot lenni)
Amire számíts: olyat már nem egyszer láttam, hogy sokáig tököltek, és a zárolás lejárt, de olyan tuti nem lesz, hogy elfelejtik levonni
csak így "direktbe terhelik" a számlát, tehát paff, levonják egyszercsak... -
Retro11
senior tag
Lloyds-nál vagyok (anglia) és mutatta, hogy pontosan azt az összeget, amit paypal-en elküldtem, lefogta a számlából. 1hét elteltével viszont ezt a zárolást feloldották, de a pénzt nem vonták le.
Máskor, akármit rendelek online, stb, zárolják és 1-2 nap már le is veszik a pénzt. Most zárolták, úgy volt 1 hétig, feloldották és a pénz is ott maradt a számlámon.
Ezért zavar ez a dolog... Kíváncsi leszek, meddig fog ez tartani

-
Retro11
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Szerinted megtörténhet az, hogy nem fogják levonni? Magyarul ingyen utaltam el elég nagy összeget? Mert semmi jele nincs annak, hogy ez a tranzakció hibás lett volna. Mindenhol sikeresként van megjelenítve, közben a pénz megmaradt!
Mit tanácsolsz? Lehet bármi következménye, ha én nem foglalkozom vele? Tehát elköltöm a pénzt, amit nem vontak le?
Köszi előre is.
-
válasz
attiati
üzenetére
Nem hiszem, hogy sok ilyet fogsz találni. A Paypal fogadási díja elég magas, főleg nagyobb összegek esetén nem versenyképes a belföldi átutalással.
Send as gift-ként inkább magánszemélyek közötti tranzakciók mehetnek. Ha a pc-webshop beregisztrál egy business accountra, akkor nem igazán megy majd az ajándékként pénzküldés.
-
-
attiati
veterán
Tudnátok mondani pár nagyobb itthoni PC webshopot, ahol lehet paypal-al fizetni?
Mármint úgy, hogy csak simán "send as gift"-ként küldeném a pénzt. Egyáltalán így el szokták fogadni? Elég kezdő vagyok paypal-al

-
Balinov
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
kar, kicsit aggodok, hogy ez az ujitas a Maestro-tol nem tul szeleskoru, pedig jo lenne
-
Balinov
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
imadnam, ha be lehetne a maestro (Laser) kartyamat paypal ala regisztralni.
amugy te talaltal ennek az itcafes hirnek egy angol forrast? Masetro oldalan nem igazan van errol info
-
Winner_hun
félisten
-
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Nemrég csináltam számlát a paypal-en. Töltöttem már fel rá pénzt a bankszámlámról és utaltam is el pénzt, minden rendben volt.
Múlt héten viszont, gyors tranzakciót választottam, a bankkártyámról utaltam pénzt egy barátomnak, aki meg is kapta az adott összeget, sőt már letette saját számlájára a pénzt felhasználta.
Az adott tranzakció a kártyámról ment, a számlámon (Lloyds) jelezte is, hogy lefogta az összeget. Ma viszont felmentem a bankszámlámra és megdöbbenve láttam, hogy az összeg feloldásra került és felhasználható a számlámon. (letudtam venni, visszatudtam tenni stb stb).
Járt már valaki így, ha igen mi a teendő ilyen esetben? Nem szeretek adós lenni, és nekem ez nagyon nem tetszik, nem osztogatnak 1000fontokat csak "úgy".
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Hintalow
senior tag
Ha nem rövidesen lejáró, akkor én rákérdeznék, hogy TÉNYLEG szállít -e ide, és akkor a levélbe is bele lehet írni, hogy állítsa be a díjjat, ha minden kötél szakad, akkor ott van fizetésnél a request total gomb, azzal tudsz kérni végleges összeget, oda be tudja írni az eladó, még ha nincs is beállítva díj Mo-ra.
-
gery03
senior tag
Hali!
Egy kis segítségek szeretnék kapni.
Vásároltam már többször ebay-en, eddig gond nélkül. Most egy olyan problémám van, hogy a termék shipping fee-je csak UK-ra van beírva ebaybe, viszont a leírásban írja, hogy worldwide shipping működik és mennyi az ára. No ez eddig jó, de akkor a checkout-nál nem lesz megfelelő összeg amit küldeni akar, hisz UK-ba olcsóbb mint HUN-ba..
Paypalban manuálisan kell ilyenkor megadni a megfelelő összeget és az eladó paypal-nevét?
Kell még ezen kívül valamit tenni, vagy ilyenkor már tudja a vevő, hogy én kifizettem azt a terméket? -
doc
nagyúr
válasz
sanci84
üzenetére
szerintem csak 90-et tudsz, ha azzal zarta le
en egyszer telefonvasarlasnal jartam ugy, hogy a 150 EUR-s telefonra valamiert a Paypal nem vonta le a postakoltseget (pedig elotte lepesnel meg kiirta), ugyhogy irtam az eladonak hogy kulon elkuldom neki paypalon a 4 EUR-t, igy meg volt oldva, szerintem kerdezd meg hogy igy jo-e neki (marpedig miert ne lenne)
-
sanci84
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni! Az ebay-en licitáltam egy cuccra 90 dollárért az eladóval megyeztünk 100 dollárban, az eladó lezérta az aukciót 90 dollárnál. Tudok fizetni a paypal-on keresztül 100-at vagy csak 90-et és újra meg kell nyitnia az aukciót, hogy 100 dolláros licitet tegyek. Előre is köszönök minden hozzászólást!
Üdv:
Sanyi -
tomic
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
-
Neoteric
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Oh I see.

-
tomic
addikt
Tudnátok segíteni abban , hogy tudok eladni ebay.de oldalon?
Regizve vagyok , vásároltam is már , de mikor feladnám a hirdetést kér valami igazolást vagy hitelesítést a számlámmal kapcsolatban .Paypal om van most csináltam.
Nem igazán értem csak valami 0,... jellegű összegre kíváncsi.
Kell pluszban még valamit csinálni még, esetleg paypalon valamit ? -
Neoteric
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
És ezt hol találom?

Már végiglapoztam minden oldalt de sehol nem találok ilyet. -
Agostino
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Üdv!
Na, végigkattintottam a procedúrát, hát ez baromi egyszerű volt, ha minden jól csináltam. PP szerint a payment status completed, tehát elvileg siker. Most csak 2000 forint értékben vásároltam eBay-ről, de ha minden oké lesz akkor ez nagy jóság. : )))))
-
Neoteric
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
És ilyenkor a PP vált vagy az OTP?
Mert nagyon nem mindegy sajna. -
Agostino
addikt
Sziasztok!
Öhm, akkor nekem is van egy visszatérő kérdésem, olvastam is fent - már felmerült. Van tehát a PP fiókom, hozzá a kártya, ami aktiválva van. Akkor tehát a PP fiókomra nem kell pénzt feltöltenem ahhoz, hogy fizethessek vele? Most ugye az a 400 forint van csak rajta. eBay-en ki van nézve a termék, ott tehát csak megveszem, kiválasztom, hogy PP és ennyi? A PP levon az OTP-s kártyámról akkora összeget, amennyi a motyó?
-
lacam
aktív tag
...és valóban

Tényleg kicsit túlpörögtem.
Ráböktem a BuyNow-ra
...mint egy windóz telepítés...next,next,next, finish. (csak legyen lóvé a számlán)
Holnap (vagy holnap után, nem rajtam múlik, holdújév) nekiesek a DX-nek, összeszedek pár kacatot HongKongból. Ha a fizetés ott is ilyen egyszerű lesz, nincs több kérdésem, elégedett PP felhasználó leszek.

Tudjátok, kicsit furcsa, hogy nem kell szüttyögni számlaszámokkal....ezért lepődtem meg kicsit hogy ilyen egyszerű. (nem hittem volna
)Köszönöm szépen!
Üdv.
-
doc
nagyúr
tulbonyolitod...
a webaruhazban/ebayen/DX-en/stb ranyomsz a 'checkout'-ra, utana kivalasztod a paypalt mint fizetesi modot, belepsz a paypalba, leokezod, kb. ennyi, ennel egyszerubbet elkepzelni sem lehetne
raadasul ilyenkor te semmifele koltseget nem fizetsz, szemben az utalassal -
lacam
aktív tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Szia,
Bocsáss meg, tényleg elég katyvaszosra sikeredett az írásom.
Szóval...Tegnap volt egy webáruházas (nem ebay) bizniszem, ahol lehetőségem lett volna kipróbálni a PP-t (hazai webshop, előre utalás vagy paypal fizetési módokkal!) Gondoltam kipróbálom a PP-t, ott viszont nincs sem számlaszám sem semmi [ehhez vagyok szokva nah
] az utolsó klikknél kihátráltam, s inkább az előre utalást választottam, mint fizetési opciót. (...ténlyeg, csak egy felhasználónevet kell tudnom vagy egy email címet amit beírok a PP "Send money" opciójánál? Ennyi?) Pénzzel nem szívesen "játszom"..főképp, ha nem 1-200 ft.Mostanság lenne esedékes egy ebay -es és egy Dealextreme-es "mókázás" is, de mivel ezidáig 0 db paypal tranzakcióm volt, kicsit remegő kézzel nyomkodom a gombokat s döntök jópárezer forint sorsáról....

Persze a századik után menne minden mint a karikacsapás.....
-
Hintalow
senior tag
Elég zavaros.
Ez most országon belüli vásárlás lenne, vagy külföldi?
Egy biztos: "előre utalás megadott számlára" opciónál felejtsd el a paypal-t, semmi köze nem lesz hozzá.
Egyszerűen utalnod kell netbankból/telefonon/bankfiókban a te számládról az ő számlájára.
Ha külföldi utalás lenne, ez azért mókás, mert a nemzetközi utalás bankfüggően 5-10 eurós összegTŐL indul. -
enamessias
aktív tag
Üdv!
Tud valaki segiteni, hogy csináljak uj PP reget, ha magyar kártyám van, de külföldön élek?
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit f.sok a paypal-tól, de csak mert még nem ismerem.
Pár hete regeltem pp-re és ebayre is...namármost a pp regisztráció szerintem rendben van. accont és credit card hozzáadva, a pp számlám verified (webszámlámról lenyúlt 400ft-os balansszal)Ma esedékes lett volna egy netes tranzakciónál a fizetés..2 metódus: előre utalás vagy PayPal.
Gondoltam ebay-ezés előtt kipróbálom a PP-lt, de csak nem akaródzott rányomni a bal egérgombot a "mehet"-re...az utolsó pillanatban inkább a jól bevált "előre utalás megadott szla számra" módszert választottam.

Nem látom át. Mit kell megadni a PP-nak h ki tudjam fizetni a terméket?
Az eladó email-ben elküldene valami PP-ben regisztrált címet és azon keresztül tudom kifizetni? Vagy egy PP felhasználónevet ad akinek át tudom utalni PP-on belül a pénzt?! Nem ciki, kimondom, ehhez <HÜLYE> vagyok, MÉG
Külsős (tehát nem ebay-es ...bár még azt sem tudom hogy kell, és napokon belül szükségem lenne majd ebay-es fizetésre) boltnak hogy tudok én PP-el fizetni?
Ha csak 1-2 száz ft-ról lenne szó, akkor megértem, max a tanulópénz, amit veszthetek...de többezer ft-ot nem akarok bukni azért, mert ismeretlen vizekre eveztem.

Fel tudnátok homályosítani erről?
Tudom, olvassak.......és teszem is, de már annyit olvastam annyifelől, hogy lassan leolvad az agyam..Köszönöm Szépen!
Üdv.: Lacam
-
Sirandrish
legenda
Üdv.
Valaki tudna nekem segíteni?
Játszom egy FREEMMO-val aztán némi kp-t beleinvesztálnék (kb 4Kazaz 16dollár) hogy kicsit előrejuthassak viszont sajnos nincs Paypalom..
a Kérdésem az volna hogy valaki tudna nekem venni cuccost ha átutalnám az összeget?
Megadnám a weboldalt is ahol lehet vételezni aztán összehoznánk valahogy..
aki tud nekem segíteni az kérem jelezze PÜ-ben..köszönöm! -
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
A profil kitöltésnél mit kell beírni a régióhoz?
Budapesten lakom.
Tudom mit jelent a régió, de ha már meg kellett adni, hogy Mo., akkor csak nem kell, hogy Közép Mo. megint, vagy tévedek?
Pestet írtam be. -
dim dim
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
semmire nem megyek a tranzakciós számmal egy olyan féllel szemben aki a nyilvánvalót is tagadja.
mit mondasz annak az embernek akinek kiteszel egy almát az asztalra, és megkérded ott van-e? és azt válaszolja nincs ott. -
dim dim
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
azonnal. hm.
tehát akkor az az ebay-es eladó, aki 28.000 azaz huszonyolcezer pozitívval rendelkezik épp engem, aki életemben először veszek az ebay-en, épp engem akar átvágni amikor azt mondja hogy az egy hete küldött pénz neki bizony nem jött meg?
mikor nekem a "kezemben" van a hivatalos paypal + banki terhelési értesítő arról, hogy a pénz átment? -
dim dim
tag
Üdv!
Kérdésem: ha paypal-lal fizetek vkinek (visa electron kártyát használva voltaképp a háttérben) akkor az eladó mennyi időn belül kapja meg a pénzt?
Köszönöm
-
dbius
veterán
válasz
balpeter04
üzenetére
Nem hinném, ha minden adatot helyesen adtál meg, akkor várnod kell, meg fog jelenni. Akár egy hét is lehet, mire megjelenik a számládon...
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Január 31-én töltöttem fel a PayPal egyenlegemet, belföldi forint átutalással.
Már többször is töltöttem fel így az egyenlegemet, általában 2 nap alatt meg szokott érkezni a pénz. És itt a bökkenő, a pénz elment de a PayPal-on még nem jelent meg.
Már ellenőriztem az online bankom adatait, mindent helyesen töltöttem ki és az OTP szerint az átutalás teljesítve lett.Ha holnapig nem érkezik meg a pénz, akkor elkezdhetek aggódni?

-
szijartg
őstag
Lehet már kérdezték, de nincs időm végig olvasni a topikot...
Amennyiben nincs még hozzárendelve a pp számlához egy valós bankkártya akkor abban az eseteben donation-nál tudok fogadni pénzt? -
vgergo
aktív tag
Sziasztok
A paypal-on van egy kis gondom. Azt írja ki, hogy
Enter PayPal code (4 numbers)
Ami PP*1234CODE alakú, de én csak PP*12 kapok. Honnan tudom meg a többi számot?Előre is köszi a segítséget
üdv.:vgergo
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Szia! Köszi a válaszod!
A "link and confirm my debit or credit card" menüben már rányomtam a continue gombra.
De nem történt semmi. még egyszer rányomtam. szintén.
Ezután felmentem a online bankra és megnéztem mi újság. És láttam hogy 2x 1 dollárt levontak. Ez most azért volt mert 2x nyomtam rá ?
Vagy ez már azt jelenti hogy levonták a 400 huf ot ?
Viszont a közleménybe nincs semmi négyjegyű szám
A vezeték neved akkor a last vagy a first hez írtad ?
u.i.: magyar értelmes postás az ékezet néküli nevet is kiszállítja ?

Tehát: Kökényesi Dávid helyett , Kokenyesi David ... A címre kiviszi oszt el van intézve, nem ?
szerk.: Vagy autómatikusan minden gombnyomás nélkül levonódik az 1 dollár ? (de akkor miért 2x ?
)
És mivel vasárnap van ezért nincs meg a -400 huf levonás ? Majd holnap hétfőn ?
Vagy hogy van ez ? -
válasz
Reaper04
üzenetére
Még egy kérdés:
Tényleg csak dombornyomott kártyával működik a nemzetközi biznisz ?
Illetve az irányítószámnál kell a H betü a számok elé ? (H9724) ? Vagy nem kell ?A címet amit megadsz, az eladó nem nézegeti hanem egy az egyben rá fogja írni/nyomtatni a csomagra. Külföldön csak az országot nézik. Innentől kezdve úgy kell címezned, hogy a magyar postás aki a végén kiviszi hozzád a csomagot, oda is találjon hozzád. Tehát nem kell mindent fordítva írni meg egyéb trükköket bevetni.
Nekem ezzel a címzéssel kb. 600 tranzakcióm volt, gond nélkül:
VEZETEKNEV KERESZTNEV
Akarmilyen utca 100. I.em/2.
Budapest, Budapest
1234
HungaryÉkezetek: az eladók 90%-nál működik az ékezet is, viszont ahol nem ott akár el is tűnhet az adott ékezetes betű vagy kriksz-kraksz jelenik meg a helyén, ezért én nem használok ékezetet.
-
Paypal segítségével a legegyszerűbben és leggyorsabban úgy tudsz vásárolni az interneten, ha hozzárendelsz egy bankkártyát. Ezután ha Paypallel vásárolsz, egyszerű bankkártyás vásárlásként fog megjelenni a számládon, mintha csak boltban vásárolnál a kártyáddal.
Miért jó ez neked?
-Sok bolt és ebayes eladó csak Paypalt fogad el fizetési módként.
-A bankkártyád adatai nem kerülnek ki az egyes eladókhoz, csak a Paypalnek adod meg őket.
-Megfelelő feltételek mellett van lehetőséged reklamálni, visszatérítést kérni a tranzakciók után a Paypal rendszerén keresztül. (ennek feltételeiről a topicban olvashatsz)
-A Pypal fizetés azonnali, az eladó rögtön megkapja a pénzt.Bankkártya hozzárendelése Paypal számlához:
-My Account // Profile // Add or Edit Credit Card // Add a Card
-Értelemszerűen kitöltöd a bekért mezőket, ékezeteket is használhatsz. Működik Mastercard és Visa domborkártyákkal, de megy a Mastercard Unembossed, banktól függően használható a netes vásárlásra engedélyezett Visa Electron és az American Express is. Gondolom a viruális netes kártyák is használhatók.
-Amikor sikeresen hozzáadtad a kártyát a Paypal csinál egy zárolást (1USD?), hogy megnézze valóban érvényes és használható kártyát adtál-e hozzá. Később az itt levont pénzről feloldják a zárolást és visszakapod a bankkártyához tartozó bankszámládra.
-A következő lépés a kártya megerősítése (confirmation) és a Paypal verified státusz elérése. Mi ennek a lényege? A Paypal levon 400FT-ot a bankkártyádról, és a tranzakció közlemény rovatában elküld egy számkódot, amit neked be kell majd írnod a netes felületen. Ezzel igazolod a Paypal felé, hogy valóban tied a kártya, és a hozzá tartozó bankszámlához is hozzáféréssel rendelkezel. Amíg ezt nem csinálod meg, max. 100USD-t tudsz összesen vásárolni a bankkártyáddal. Később a levont 400FT megjelenik a Paypal egyenlegeden, és a következő vásárlásodkor, automatikusan felhasználja majd a Paypal.
-Ebben a menüben tudod elindítani a megerősítést // Link and confirm your debit or credit card // Ezután ha SMS kártyaőröd van akkor azonnal vissza tudod gépelni a kívánt számkódokat a terhelés adataiból, ha nincs ilyened, akkor várni kell pár napod amíg megjelenik pl. az internetes felületen a számlatörténetben a kívánt kódsor, és ekkor jelentkezel be újra a Paypal-re megerősíteni a kártyát. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Én is most regisztráltam a paypal-ra. Minden okés is, de:
Most ott tartok hogy beadtam a "credit card"om. Kitöltöttem, mindent helyesen. Kattintottam tovább ra és kiírta hogy 400 huf ot levonnak. Katt a továbbra. kattintottam , de lafagyott a böngészőm. Kattintottam még1x (mert nemtudom) és frissített egyet és ugyan ott van a kép.
Felmentem megnézni online a számlámat és látom hogy 2x 1 USD-t levont a paypal
A levonás sikerült 395 ft ,de még mindig nem tudom most mi van.
Most ha rányomok a profile/add or edit credit card akkor ez jön ki: Link
Itt ha rákattintok az editre akkor csak simán szerkeszteni tudom, semmi extra. Viszont ha rákattintok a "link and confirm my card" akkor ez jön be.Ha rákattintok a continue-ra (amit már megtettem megint levonja az 1usd-t... vagy nem ?)
Mit kell most tennem ?
Még egy kérdés:
Tényleg csak dombornyomott kártyával működik a nemzetközi biznisz ?
Illetve az irányítószámnál kell a H betü a számok elé ? (H9724) ? Vagy nem kell ?Válaszotok várom és előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Dave
-
doc
nagyúr
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Valamiért úgy érzem, mégse. Miért lehet?
he?

persze, teljesen jo a forintos szamla. ha nem igy lenne, kulfoldre utazas elott mindig nyitni kene az adott orszag penznemeben egy szamlat. asszem eleg hulyen neznenek ram ha bemennek a bankba es kozolnem hogy szamlat szeretnek nyini mongol tugrikban

-
raskolnikoff
őstag
No én is Paypalosodok mostanság. CIB bank, internetkártyám van.
Van egy külön Ft-os számlám, amit a paypallal tudok összehangolni. Namost erről levette sikeresen a 400 ft-ocskát, de nem láttam viszont kb egy hónapja (most lenne aktuális). Így nem merek vásárolni ebayről mert nemtudom most akkor egyáltalán küld-e zsét avagy nem
Az accom verified. Valamiért úgy érzem, mégse. Miért lehet?
kieg (off) kérdés..ez a forintos számla alkalmas olyan boltban való vásárlásra, ahol euroban vannak az árak? Tehát átkonvertálják jópénzért, vagy nekem kellene euros számlát nyitnom (ami az 5. lenne a sorban..)?
-
mexel
veterán
Ha paypallal vásárolok, és hozzárendeltem a számlámat akkor minden kérdezés nélkül levonja a számlámró a pénzt? Akkor ez miért biztonságosabb mint egy kártyás fizetés?
OTP sima lakossági folyószámla jó hozzá? (nem net számla, és nincs webkártya sem. Először akartam csinálni, de igen kevésszer használnám a paypalt) -
horvathd
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Jó kérdés. Én sem találtam még hiteles leírást, de szerintem működnie kell Keresznév Vezetéknév esetében is, mert nekem is így van (ékezet nélkül) a PayPalon ékezet nélkül, de a kártyámom Vezetéknév Keresznév szerepel ékezettel, és így is működik.
De talán valaki, aki már felöltötte az egyenlegét, majd megmondja, neki hogyan ment.
-
horvathd
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Miért akarod felölteni, ha hozzáadtál egy bankkártyát? Semmi szükség rá.
-
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Már regisztráltam PayPal-ra, minden rendben, a kártya is aktiválva van Verified member lettem és a többi.
Van egy OTP-s bankszámlám és arról szeretném online feltölteni a PayPal számlámat. A PayPal regisztrációban az angol nyelvnek megfelelően adtam meg a névhez tartozó adatokat: keresztnév vezetéknév.
Azt olvastam néhány helyen, hogy ez problémát jelenthet az átutalás során.
A kérdésem az, hogy ezt most változtassam meg vezetéknév keresztnévre és úgy próbáljak meg az OTP online bankján keresztül utalni, vagy hagyhatom így és így is menni fog?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
Peti -
djbahool
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Már megvolt az első vásárlás, de nem adta vissza az 1 dodót.

-
djbahool
senior tag
És csináltál már withdrawt, simán visszakerült a főszámládra?
Mennyi idő még a számládra érkezik a pénz?Ja, és fordított esetben, ha a PP accodra akarsz ugye utalni az unicrediten keresztül, az megy simán? Mert ugye a PP-n ez olvasható:
"A paypal nem fogad el ONLINE átutalásokat, ATM vagy kézpénz letéteken." -
maathe
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, én a fő számláét adtam meg.
Az ékezetes dologgal én is ugyan így vagyok és semmi para nincs belőle. -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Paypal-lal kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem:
-Withdrawnél, visszutaláskor (PP accountról hazai számlára), az internetes webkártyához tartozó számlaszámot kell megadnom, vagy a főszámlámét?
-Továbbá a Paypal-on ékezet nélkül vagyok regisztrálva, a bankomnál pedig ugye ékezettel.
Okozhat ez gondot a jóváírás hitelesítésénél?
-Valamint a 400 Ft-ot visszakaptam miután confirmoltam az adataim, de az 1 USD-t azt nem. Azt nem is adják vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független kopott keret
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)
] az utolsó klikknél kihátráltam, s inkább az előre utalást választottam, mint fizetési opciót. (...ténlyeg, csak egy felhasználónevet kell tudnom vagy egy email címet amit beírok a PP "Send money" opciójánál? Ennyi?) Pénzzel nem szívesen "játszom"..főképp, ha nem 1-200 ft.

)
V/