Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Nos, megkérdeztem a bankot. Az van ami fentebb is volt már beszélve, a visa nem európai cég, így 2x konvertál... de a banknak is cca. 20 perc kellett mire kibogozta...
Először csak lezárolta az összeget, azt küldte sms-ben, aztán pár nap múlva mikor már megtudta hogy mennyi volt a vásárláskor az euro napi értéke, akkor vonta le azon az értéken.Most megrendeltem steam-en ugyan azt a játékot, először a paypal konvertált és akkor 646-ot vont le, másodszor a bank és akkor 625-öt, de erre még ugye majd rájön még az előző történet miatt valamennyi, és majd akkor derül ki a tényleges összeg.
Én most úgy látom hogy hiába olcsóbb ha a bank váltja át a pénzt, akár jelentős eltérés is lehet az épp aktuális, és a ténylegesen levont összeg között ha rosszul változik a tőzsde, bár erre azért kicsi az esély,de reális.
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy Igaz-e? hogy a paypal segít lerendezni az olyan problémákat,mikor átvágják az embert? Konkrétan egy cég www.performance-pcs.com
Kiküldött nekem 5 vandálbiztos gombot egy kerettel, ami szállítással együtt 140 USD körül van.
És feket szín helyett ezüstöt küldtek,ráadásul a méret is rosszul van feltüntetve az oldalukon 19mm-est adnak 22-es helyett... És természetesen a keret is 19-es ami legalább így passzol!
Lényeg a lényeg, úgy nézz ki nem akarják cserélni ill kifizetni a visszapostát,ebben segít a PayPal vajon??Köszi előre is
-
luw2win
őstag
Hali!
Beregisztráltam paypal-re, megkaptam az ellenörző kódot (4szám), feltöltöttem a bankszámlára x összeget, és már ebay-en elkezdtem a vásárlást.
Késöbb jöttem rá hogy nem adtam meg a bank adatait ,sem a számlaszámot.
KHBnál vagyok, a Bank Name-hez beirtam a SWIFT kódot, és most Checking-el.Mekkora probléma lehet ebből hogy hamarabb vettem meg mint hogy megadjam a számlaszámot?
És ha leellenőrizte akkor hogy utalom át a pénzt paypal-ra? Valami TOP UP-olni kell.
De ott nekem még csak egy unikredites számlát ír ki, és nagycsomo linket, de semmi iylen összegátutalás. Gondolom még várni kell hogy ellenőrizze a bankot.Kicsit elkapkodtam mint kezdő, de remélem nem okoztam senkinek sem fejfájást...
Előre is köszönöm a válaszotokat

Üdv: Máté -
M1ó
csendes tag
Megoldódott!!

-
M1ó
csendes tag
Hi All
Paypalról Paypalra szeretnék utalni, de nem engedi. A paypal számlámon nincs összeg, de a kártyám hozzá van rendelve. Csak úgy tudok pp-ról pp-ra, ha fel van töltve? Tehát top up-nál feltöltöm annyi összeggel amennyit el akarok utalni???Köszi előre is!!
-
Agostino
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szia.
Nagyszerű, köszönöm, pont ilyesmit kerestem, bár sajnos nem találtam. Akkor tehát második opció, és részemről egy utolsó kérdés - remélem. Bár utóbbira nyomok, attól még a biztonságos paypal fizetős lehetőség meg az azon keresztüli utalgatás megmarad, igaz? Mármint az egész lényege nem veszik el, igaz? : )
-
Agostino
addikt
Üdv.
Eljutottam oda a regisztráció során, hogy You've activated your PayPal account. Most viszont választanom kell. Vagy azt mondom, Top up my PayPal account, vagy azt, hogy Pay with my credit card.. Gondolom a PayPal fiókom lassan kész, csak azt nem tudom melyik a gyakoribban választott, vagy szerencsésebb lehetőség. : \
-
-
jcvd
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen, ahogy utánaolvastam ennek, sokan eladták a régi cuccaikat ebayen, erre mikor megkapták a pénzt, akkor a Paypal rájuk szállt. Volt akinek csak limitálták, volt akinek befagyasztották a fiókját szó nélkül és csak 180 nap múlva álltak vele szóba, akkor lehetett szó arról, hogy talán visszakaphatja a pénzét.
Sokan ezért nem adnak már el ebayen, csak akkor nem tudom milyen alternatív megoldást lehetne találni, hisz szinte mindenhol a Paypal-t kérik, ha fizetni akarsz/neked fizetnek.
-
jcvd
tag
Kaptam is egy választ a Paypaltól:
"I have reviewed your account and I can see that you have
encountered the European Union Anti-Money Laundering
warning/limitation. This warning/limitation occurs on all PayPal
accounts that have received EUR1000/EUR2500 during a single calendar year.
This regulation is enforced by the EU and PayPal is obligated to meet
the terms of this regulation by requesting additional verificat
by requesting additional verification from
our customers. I understand that this may be a small inconvenience to
you as an individual however your co-operation will ultimately help
PayPal to keep the system as safe as you have come to expect.In order to have the limitation/warning removed from your account and
help PayPal to ensure a safe on-line system, we are requesting that you
complete the following steps:Fax Proof of Address
Fax Photo ID
Provide Business InformationThese steps are available in your Resolution Centre, and you can learn
information on completing each one by clicking on the available
Resolve buttons.Once all of these steps have been completed, the case will be placed
into review, and you will receive an email update from the Compliance
department once the review is complete.
We appreciate your patience and understanding regarding this matter, and
wish you continued success on PayPal."Szóval valóban így lett, hogy 2500 dolcsi az évi limit, ha ezt valahogyan eléred, akkor ezt kiküldik.
Gondolom a cím és fotó bizonyításához a személyi és lakcímkártya kell nekik.
De ez a Business Information a legkomolyabb. Hát most mit mondjak nekik honnan van a pénz? Szabadidőmben egy kis online marketing... ezért rámküldi az APEH-ot?
Megértem hogy sok a csaló, de azért ez már túlzás. 20 ezer dollár feletti pénzmozgásnál megérteném, de ilyen piti összegnél elég nevetséges ez a hajcihő.
-
-
jcvd
tag
Na találtam egy ilyet, csak erről senki nem beszél sehol, amikor nyitnál egy Paypal fiókot:
"1800 EUR is around 2500$. This is the limit set by the United States as an international money laundering rule. The EU has adapted this rule. It has nothing to do with Paypal itself.
Normally I would love to blame Paypal but this really is a United States international policy."Eszerint Amerika szabott egy olyan szabályt, hogy 2500 dollár, vagy afeletti pénzösszeg felett mindenkinek bizonyítania kell, hogy nem pénzmosó, amíg ez nem történik meg, addig gyanús. Az EU átvette ezt a szabályt, így a Paypal is megró, ha efeletti összeget kapsz.
Valaki tuti kapott már ennél nagyobb összeget, érdekel ti hogyan rendeztétek el.
Addig amíg nem hallok személyes tapasztalatot, addig a Paypal-nak nem szívesen küldözgetek el személyes adatokat.
Várom tapasztalataitokat!
-
jcvd
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Írtam nekik azonnal, továbbá az oldalon utánanéztem és ilyen infókat akarnak tőlem:
- Fényképezzem le a személyimet és küldjem el nekik a képet.
- Fényképezzek le egy számlát vagy bármilyen kivonatot, amin rajta van a nevem és címem
- Írjam le bővebben hogy mivel foglalkozom.Hát ezen ledöbbentem komolyan. Nagyon sok rosszat hallottam a Paypalról eddig, hát remélem nem igazolódik be. Azt hittem tiszta sor lesz, hogy kapok pénzt, majd azt áthúzom a bankszámlámra. Nem értem miért gyanús nekik ha valaki hirtelen nagyobb összeget kap. A Paypal pénzekkel foglalkozik, simán el kéne bírnia ekkora összeget szó nélkül.
-
Ha jól veszem ki, azt írja, hogy ha több pénzt kapsz, mint a beállított limit, bizonyos lépéseket kell tenned 180 napon belül, hogy bizonyítsd, nem vagy pénzmosó (jó fejek). Szerintem használd ki a "feel free to contact us" részt és kérdezd meg, hogy mégis mi a francot várnak tőled.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A véleményetek, tapasztalatotok érdekel a következő dologgal kapcsolatban:
Verified vagyok, Premier fiók, beállítottam már bankszámlát is amire majd le akarom húzni a pénzt.
Ma kaptam egy nagy összeget, erre belépéskor ez fogadott:
"PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. We would like to return your account to regular standing as soon as possible. We apologize for the inconvenience.
PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than the set limit in total payments. These steps need to be completed within 180 days to comply with this regulation.
If you have any trouble completing the steps, please feel free to contact us.
We appreciate your business and apologize for any inconvenience."Azt hallottam, hogy a Premier csomag limitált, de hogy ennyire? Elég gáz. Nem tudom milyen infókat akarnak még, amikor mindent megadtam már.
Valaki tapasztalt már ilyet? Mi a megoldás? A pénzemet tudom mozgatni ettől függetlenül?
-
-
zseko
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Olvastam már akkor, részben ugyanazt nem értem én sem. Rendben van, hogy számolnak fel rá díjat, de akkor miért nem azt az összeget küldik sms-ben??? Na mindegy, holnap bemegyek a bankba ezért.
"Status: (of current shipment) On 10/23/2010: Shipped
Latest Shipment: by Air Mail"Ebből annyit veszek ki, hogy postázták. De könnyen lehet hogy tévedek.
-
Winner_hun
félisten
-
zseko
veterán
Találkoztam egy érdekes dologgal. Vásároltam 17.47eur értékben, jött az sms, hogy levontak a számlámról 4769Ft-ot. Viszont, most ahogy nézem netbankon keresztül, ott az van hogy 4862Ft-ot vontak le! ÉS ugyanez van a következő vásárlásnál is, sms-ben 552Ft, számlán 561. WTF?? Rátesznek még konverziós költséget is, vagy mi van? És akkor miért nem azt az összeget küldik sms-ben??
Ami pedig érdekelne még, nyomon lehet (egyáltalán) követni valahol, hogy amit rendeltem (dealextreme-ről) hol tart a postánál? 12-17 nap volt írva szállítási időnek, de lassan egy hónap telik el és semmi.
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok
Hol tudnám feltölteni PayPalra egy képet? Limitált lett az accountom, és felszeretném oldani, jelszócsere meg a kérdések megvoltak, már csak személyim meg lakcímkártyám fényképét akarom átküldeni de sehol nem találom holtudnám feltölteni.
Köszönöm a segítséget előre is

-
válasz
Thulcandra
üzenetére
Igen, a withdraw a pénzkivétel. Ezt a kifejezést használják pl. automatákból történő pénzfelvétel esetén is.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mármint a withdraw akkor az amikor a paypal accomról vissza utalom a rendes bankszámlámra?
De remélem a paypal accomra korlátlan küldhetek... Magas nekem ez az egész még... -
Winner_hun
félisten
válasz
Thulcandra
üzenetére
Withdraw - pénzkiutalás a számládra. Fizetni megerősített accounttal korlátlanul lehet (vagy tán van 10 000 dolláros egyszerre küldhető összeg, ezt most hirtelen passzolom)
-
Thulcandra
senior tag
válasz
horvathd
üzenetére
Ma délután top up-oltam paypalra saját bankszámlámról, név egyezik, akkor szerinted ez lehet, hogy csak jövőhéten jelenik meg ott?
Más kérdés mindenkitől: Ez a Withdrawal limit per month ez micsoda, remélem ez nem vonatkozik a fizetésekre, mert ha havonta csak 21.000 forintot fizethetek paypallal az ló****

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
ITT még érdekesebb tény van, miszerint csak akkor ér oda a pénz, ha a vevő pozitív visszajelzést ad és nem reklamál 21 napig.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jól tudod, kiváncsiságomból rákerestem. Van még pár feltétel, aminek teljesülnie kell, hogy ne tartsa vissza a PayPal a fizetést. Jó tudni!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Amennyiben jól tudom az első 100 visszaigazolásig így van.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Vagyis csak akkor kapja meg a pénzt, ha a vevő megkapta az árut és pozitívval lezárta? Végülis... jogos.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi, mondjuk nálam a bank nem fog váltani, mert nem kártyához van linkelve, hanem top up.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Thulcandra
üzenetére
A PayPal automatikusan átváltja. Beállítható hogy a bankod váltsa át, conversion options linket keress a fizetés utolsó lépésénél (mielőtt elküldenéd a pénzt)
-
-
Roleegsi
tag
Sziasztok.
Ebay-en eladtam egy auto-hifi erősítőt, amit 555 + 25 Euroért (+ = szállítási költség).
A vevő már másnap "elküldte" a pénzt, de a paypal-omon nem szerepel "rendesen" az összeg, hanem azt írja folyamatban van (Pending).
Ezzel az a baj, hogy már 6 munkanap telt el azóta mióta ezt írja a paypal, és még mindig nem teljesült a tranzakció.
Ez miért lehet? A vevő úgy tűnik nem tudja...Szóval a paypal kijelzi a tranzakciót, de Pending felirat van még mellette, és így az összeg nem szerepel a számlámon...
Kérlek benneteket segítsetek. Igen nagy összegről van szó, amire mielőbb szükségem van.
A terméket a német Ebay-en adtam el, egy német vevőnek. -
Thulcandra
senior tag
Ha nekem HUF van a paypal accomon de olyan oldalon akarok fizetni ahol $ -ban kérik, akkor fizetés előtt át kell váltanom a paypalon currency converterben, vagy fizetéskor is van rá mód?
-
KrAt
veterán
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Szeeeebusz!!

-
msgt.fubar
senior tag
Ha nincs dombornyomott (Visa, MasterCard, AmericanExpress), csak egy sima Maestro Cirrus kártyám, akkor tudok pénzt küldeni PayPalra? A Top Up menüpontot értelmezve szerintem igen, de javítsatok ki kérlek, ha nem így lenne.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
NE keverjétek.
Paypal accra valóban bárki küldhet pénzt ,de csak paypalon át, nem bank accountról , ugyanis topupolni csak saját bankszámláról lehet , máséról nem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Akkor most nem értem pontosan mi van.

The money must come from a bank account that's in the same name as your PayPal account, which we have as Szabolcs Tóth. Read more
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
A PayPal címedre akárki küldhet pénzt.
-
horvathd
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak saját számláról lehet utalni.
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Megoldható az h más küld pénzt nekem a paypal számlámra? Csak mert a paypal oldalon az van h meg kell egyezni a küldő bankszámla tulaj nevének az én nevemmel.
Csak közben azon agyalok, hogy ott meg meg van adva egy egyedi azonosító x karakter amit a közlemény rovatba kell írni, ami az én paypal accountomnak a "címe".Speeeed
-
válasz
Thulcandra
üzenetére
Olvasd
Nem kell bankkártya, legalábbis nem fizikailag. -
horvathd
aktív tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Igen, jól tudod, saját névre szóló bankszámla kell, egy saját PayPal accounthoz, de hogy melyik bank, melyik számlacsomagja a legolcsóbb, az sok mindentől függ. Korodtól, attól, hogy tanulsz-e még, vagy hányszor akarsz egy hónapban a PayPal-ra utalni, stb.
A bankszámlaválasztással kapcsolatban ebben a topicban olvashatsz utána: [link]
-
Thulcandra
senior tag
Sajnos eljött az idő, hogy be kell üzemeljek egy paypal accot magamnak... Ehhez mindenképp kell nekem egy bankszámla vagy bankkártya? Mert egyikkel sem rendelkezem, és őszintén - nem is nagyon akarok. (Igaz, ezekre is rá fog kényszeríteni előbb utóbb a világ
)
Olvastam, hogy paypalhoz bankkártya már nem szükséges, lehet utalással is feltölteni az egyenleget rajt - viszont ha jól értem ehhez saját bankszámla kell, nem tudok egyszerű befizetéssel feltölteni rá.... Szóval, ebben kellene segítség - milyen módszerrel tudom a legalacsonyabb pluszköltséggel lebonyolítani ezt a paypal dolgot? -
^Clown
addikt
Sziasztok!
A Withdraw Fund-nál az Account number a bankkártyám száma akar lenni?
Illetve a pontos Bank name az OTP esetében mi szerintetek?
Köszönöm válaszotok előre is!

-
Laca 012
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Hát így lesz. Első körben ügyintéző, akitől én sem várok több/jobb magyarázatot, mint hogy "Írjon levelet a panaszával!"...
Aztán második körben valószínűleg benézek a bankba, és ott fogok valaki értelmesebbet felkutatni..
Igazából 5. félévet járom Pénzügy számvitel/Bank és tőzsde szakirányon, úgyhogy még van pár Unicredit-nél dolgozó osztálytársam is akiket ráuszíthatok a témára, ha nem tudnának értelmes magyarázatot adni...Én úgy érzem, hogy valami "okos" ezt így találta ki, hogy a paypal -on keresztül fizető ügyfeleket le tudják húzni.. Gyorsan megfogalmazta a kritériumot is: "Ha paypal-t használsz és nem nálunk váltasz valutát akkor máshogy húzunk le kis k...! Mit képzelsz? Ne akarj te itt jól járni! "
Belsőleg beállította a szabályt: Mivel a Visa $ alapú, az 1% terhelését forint összegből nem lehet megtenni, "ezért" előbb átváltjuk $-ra és az 1%-kal emelt összeget vissza forintra.
Na most hogy jól is járjunk, ne középárfolyamon váltsuk át, hisz a cél valójában nyilván nem az, hogy le tudjuk vonni az 1%-ot.....Csak ez attól még nem biztos, hogy jogszerű a bank részéről.. És ha nem jogszerű, akkor nem fogadjuk el..
2hét múlva le kellene adnom a szakdolgozatom vázlatát és még nincs meg a témám sem...
Most tényleg ilyen dolgokkal kell foglalkozzak??
-
válasz
Laca 012
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem elfogadható ez a levezetés az ügyféllel szemben.
Pont az a lényeg, hogy nálad a Paypal végzett minen konverziót, így a te bankod csak forinttal találkozhatott volna, akkor meg honnan jön ide az Unicredit extra rossz dollár árfolyama a könyvelésben.Ezt érdemes lenne megkérdezni az ügyintézőtől, bár kétlem, hogy fog tudni válaszolni:
[link]
Szerintem kb. annyit tud majd reagálni, hogy ez így van a rendszerben és kész.Amit még megpróbálhatnál, hogy vásárláskor a fizetésnél a számlán megjelenik egy 'conversion options' menüpont, ott kiválasztod, hogy 'Bill me in the currency listed on the seller's invoice'.
A menüpont így azt jelenti, hogy az eredeti devizával pl. USD-ben terhelje meg a bankkártyát a Paypal, és a bank végzi majd a devizaváltást is. Nálam a vásárlás és a refund így néz ki.
Sep 26, 2010 Charge From Credit Card Completed Details $6.50 USD
Nov 2, 2010 Refund Completed ... $6.50 USD
Nov 2, 2010 Credit to Credit Card Completed Details -$6.50 USD -
Laca 012
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Persze lenne még egy lehetőségem, hogy belenyugszom és "lenyelem a békát".
Hisz eleve beleöltem már 4000Ft-ot a kártyába is, meg a bank- ill. kártya-váltás is pénzbe kerülne..
Még talán így az lenne a legjobb, ha át lehetne állítani a paypal--t $ elszámolásúra akkor az a pár forinttal rosszabb váltás max 1-2%-os bukás lenne, de mégsem 6%-os!!! -
Laca 012
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
Nos akkor ez elég elfogadható levezetésnek, viszont részemről a Bankkal szemben elfogadhatatlan...
Így kell 6% -os jutalékot kicsalni az emberektől?? (ez csak sima fizetésnél, mert visszafizetés esetén közelítjük a 10%-ot!)Bár ez nekem akkor sem tűnik jogosnak, hogy csak azért, hogy le tudja vonni az 1%-ot azért átváltja $-ba aztán visszaváltja Ft-ba az összeget.. Nyilván vételi és eladási árfolyamban.. Ez sima lehúzás és lehet nem is jogszerű..
paypal-lal fizethetek pl. neked is... Magyarok vagyunk mind a ketten, akkor most mi van? Ilyen esetben is le kell vonnia az 1%-ot, azon az áron, hogy még közben +5%-ért átváltja $-ba meg vissza az összeget csak azért mert külföldi a paypal????
Pláne elmondásaitok szerint (Flashcash #4118) MKB-nál ez nem így működik.. Az a kártya nem VISA?
Anno pont itteni javaslatra kértem visa-t, mert hogy az $ alapú, és mivel úgyis $-t akarok fizetni ez a legjobb nekem..Az meg a legnagyobb érdekesség, hogy pont az Unicredit csinál ilyen lehúzást, akinél a paypal is vezeti a számlát..

Végülis visszanéztem a számlatörténetet és minden ilyen fizetésemnél ezt csinálták..
Ezek szerint még akkor is jobban járnék, hogyha a paypal-nak $-ban fizetnék és így elvileg csak a bank váltana, ráadásul a Visa pénzneme a $,úgyhogy az 1%-ot sem vonnák le... Ezt át lehet állítani? Lehet így is?Illetve akkor így még egyszer és joggal él a kérdés, miszerint refound esetén lehet-e kérni a paypal-t, hogy ne utalja vissza a kártyámra a pénzt, hanem maradjon a paypal egyenlegemen?
Vagy van más megoldás? Pl. cseréljek kártyát?? Vagy komplett Bankkal együtt cseréljem??

Mit javasoltok??
-
horvathd
aktív tag
válasz
fullextra
üzenetére
Nem véletlenül VISA Electron? Speciel ez az egyik kártyatípus, ami a banktól függ, hogy lehet-e internetes használni. A CIB-nél nem lehet.
Az egyik lehetőség, hogy a PayPal Top Up menüjében lévő számlaszámra átutalod a felhasználandó összeget, mintha feltöltenéd a telefonodat. Ennek hátránya, hogy pár napig eltart.
Másik lehetőség, hogy kérsz egy internetkártyát [link], ami egyes számlacsomagok esetén ingyenes, egyébként 800 Ft/év. -
fullextra
tag
Nos, nem sikerült aktiválnom a kártyámat, CIB-nél vagyok, VISA-s a dolog.
azt írja, hogy tha card is denied... szóval a kártya elutasítva, vegyem fel a kapcsolatot a bankkal.Kérdés:
Van-é valami más mód a számlám feltöltésére?

előre is! -
horvathd
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Szerintem így számoltak el: (Zárójelben az általam számolt értékek)
Oda:
PayPal: 6642 Ft
VISA: 6642 Ft -- (192,81 Ft/$) -> ($34,27) -- +1% -> $34,61
UniCredit: $34,61 -- 204,02 Ft/$ -> 7061 FtVissza:
PayPal: 6642 Ft
VISA: 6642 Ft -- (199,04 Ft/$) -> ($33,37) -- +1% -> $33,7
UniCredit: $33,7 -- 190,02 Ft/$ -> 6403 Ft -
horvathd
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Ez lesz a megoldás.
A PayPal terhel 6642-t forintban, VISA átváltja vételi árfolyamon USD-re, rárakja az 1%-át így lesz $34,61, amit az Unicredit visszavált forintra eladási árfolyamon.
A visszafizetésnél ugyanígy csak akkor a a VISA az eladási árfolyammal, a bank pedig a vételi árfolyammal számol.
Így az 1% mellett a kétszeres konverzió miatt is bukik a vevő.
-
Betéti Bankkártya Kondíciós lista (Hatályos: 2010.11.02-tól)
Ilyet se hallottam még, lehet, hogy ezzel a kártyával minden forint paypal vásárlás EU régión kívülinek számít, és 1%-os büntető tétel van rá?.

K9: A Visa International kártyatársaság (továbbiakban: VISA) logojával kibocsátott bankkártyák esetében, az ezen bankkártyákkal VISA EU régión kívül kezdeményezett és nem a
VISA elszámoló devizanemében végzett minden tranzakcióra a VISA speciális International Service Assessment díjat számít fel, amelynek mértéke jelenleg
a hatályos VISA Operation Regulation szerint a tranzakció összegének 1%-a. A díjat a könyvelt tranzakciós összeg automatikusan tartalmazza. -
Laca 012
őstag
De igen dollár alapú, mert VISA..
(vagy ez a kettő nem függ egymástól?)
Most akkor ezzel nem is lehet forintot fizetni???
Akkor most akkor váltogat a paypal és a bankom is??
Mit lehet ez ellen tenni? -
horvathd
aktív tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Kicsit számolgatta, és ha a 6642 Ft-ból kiindulunk és átváltjuk Dollárba meg vissza egy 10 Ft-os vételi / eladási árfolyamkülönbséggel, akkor a képen lévő árfolyamot használva, megközelítőleg kijön a 7000 és a 6400 Ft-os összeg is.
Véletlenül nem dollár alapú a kártya?
-
válasz
Laca 012
üzenetére
Nem ezt félreérted. Az Unicredit sz@r árfolyama miatt tűnik többnek dollárban a visszautalt összeg, te kevesebbet kaptál vissza forintban mint amennyit visszautalt neked a Paypal.
Nem mindegy hogy, 190,05FT-al vagy 201.33FT-al számolok egy dollárt.32.99USD-t 201.33FT-os USD-HUFárfolyamon váltva 6642FT-ot utalt neked vissza a Paypal és ebből 64XXFT-ot kaptál meg. Tehát a vásárláskor és a visszautaláskor is lehúztak.
-
Laca 012
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Na de pont ez az ! Én fizetek 10$ -t, a bank levon 12$-t (pl 2$ a jutalékuk)
Visszautalásnál ha megint nekik van hasznuk, akkor max 9-10$-t kellene, hogy visszautaljon a 10$-ból nem 11$-t....

Vagy mivel nem jött létre a vásárlás, ezért "együttérzésből" a 2$ jutalék felét is visszautalja nekem vigasztalásul??

-
válasz
Laca 012
üzenetére
A Paypal refund kép alapján, nálad jelenleg úgy van beállítva a számla, hogy nem a bankod hanem a Paypal végzi a devizakonverziót. (ami egyébként jó is, mert a bankodnak nagyon rossz árfolyamai vannak)
Emiatt a bankkártyádat a Paypal minden esetben forintban terheli meg és forintban is utal vissza rá refund esetén. Normál forint bankkártyás vásárlás esetén nem szabadna semmilyen extra tételnek, devizakonverziónak megjelenni a könyvelésben egy normális banknál. Ugyanannyit kellene könyvelniük, jóváírniuk mint amennyit a Paypal forintban terhelt vagy visszautalt a számládra.
Én valami olyat sejtek, hogy az internetes vagy a külföldi? vagy a bankkártyás? vásárlásokat büntetik valamilyen fix díjtétellel, pl. 1-2$, és ezt a vásárlásra majd ezután a refundra is felszámolták.
Amikor az ügyinézőt kérdezed abból indulj ki, hogy a neten vásároltál forintban 6642FT összegben, majd ugyanennyit is írtak jóvá neked a Paypalnál forintban. A kérdésed pedig az, hogy hogyan lett ebből a vásárlásnál 7XXXFT, majd a jóváírás után 64XXFT?
-
horvathd
aktív tag
válasz
Flashcash
üzenetére
A PayPal tranzakció alapján nekem úgy tűnik, hogy ez eredeti konverziót is a PayPal hajtotta végre, mert amikor én fizettem nekem, akkor csak egy sor volt:
Nov 4, 2010 Charge From Credit Card Completed Details $2.64 USD
Úgyhogy én egyáltalán nem értem mit csinált az Unicredit.
-
Laca 012
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Na majd rákérdezek azért! Bár ez is furcsa, mert ha van kezelési költség, vagy jutalék... akkor refound-nál meg miért járok elvileg jobban? Miért fizetnek többet nekem, mint amennyit a paypal átutalt??

Itt valami bűzlik..
Pláne pont ők, amikor én is és a paypal is náluk vezeti a számlát.. Tehát bankok közti tranzakció nincs is... -
válasz
Laca 012
üzenetére
Sajnos ebben az esetben az Unicredit az inkorrekt szerintem.
Az első képen annyit láthatsz, hogy a refundot a Paypal konvertálta vissza HUF-ra, de úgy, hogy ugyanannyit adott vissza mint amennyi a vásárlás eredeti értéke volt 6642FT
A második képet nem értem, ha 32.99USD-ért vásárolsz, akkor miért 34.61$-al terhelik meg a számládat?
A harmadik képet szintén nem értem, ha a Paypal FT-ra konvertálta vissza a refund összegét, akkor, hogy lehet, hogy a bank mégis úgy tekinti, hogy nem 6642FT-ot hanem 33.7USD-t kaptál vissza, és azt beváltja 2010.11.04-én 190.02-es árfolyamon 6403FT-ra.
Én pont 2010.11.05-én kaptam jóváírást az MKB-ra dollárban és az eredeti dollár összeget kaptam vissza, amit 198,05-ös árfolyamon konvertálták FT-ra.
-
Laca 012
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Nos akkor, hogy átláthatóbb legyen a dolog..
Elvileg vásároltam (volna) egy terméket $29.99 ért +$3 postaköltségért azaz $32.99 USD :A Bankom (unicredit) SMS-ben elküldte, hogy "Sikeres kártyás vásárlás: 6642Ft"
A számlámról pár nap múlva levettek $34.61 USD -t, 7061Ft-ért:A refound -nál pedig visszautaltak a számlámra $33.7 USD -t 6403Ft értékben:
Mint látszik a részletezésben, Jutalékok,díjak elszámolása rovatban csak az árfolyam van. Elvileg olyan csomagban vagyok, hogy az utalásokért nem számíthat fel a bank utalási költséget és itt gondolom ezért nem is írják. Az sms-t a bank küldi amikor utalok, tehát a számlára vezetéskor szerintem max. a változó árfolyam miatt lehet más a végül levont forint összeg, de miért több a $ összeg?

Szóval szerintetek ha vásárolok valamit $32.99 USD -ért, akkor miért ezek az összegek szerepelnek itt???

Ennyi erővel lehet, hogy valahol vásárolok a kártyával 1000Ft-ért a boltban és meg is kapom az smst, aztán amikor levonják 1200Ft-ot vonnak a számlámról?? Hogy lehet ez?
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Megint megszívtam egy eBay-es üzletet, de szerencsére ismét visszakaptam a pénzemet (buyer's protection). Az eBay el is utalta a PayPal account-omra a visszajáró pénzt, idáig semmi gond. Viszont a múltkori esetben automatikusan továbbküldte a PayPal a bankkártyámra a pénzt, most meg ott figyel az accoun-omon az összeg, dollárban.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet továbbítani ezt a pénzt a bankkártyámra?
Köszi előre is!

-
fullextra
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
köszi a segítséget!

3jegyű "security(vagymilyen) kódhoz" mit kéne írnom?
-
válasz
horvathd
üzenetére
A Paypal refundon nincsen konverziós költség, olyan mint egy bankkártyás chargeback (vásárlás jóváírása), nem vonatkoznak rá a normál banki konverziós szabályok, és nem középárfolyamon váltanak hanem napi eladási árfolyamon mindkét irányba.
Kb. 7-8 alkalommal kaptam már ilyet.
-
fullextra
tag
SOS!
tudom a PP-t dombornyomott kártya nélkül is használni?
-
válasz
Laca 012
üzenetére
A refund így működik, nem lehet más módba átváltani.
Refund esetén nem számítanak fel konverziós költséget, a számládra ugyanannyi deviza kerül vissza mint amennyit fizettél, egyedül az árfolyamváltozáson bukhatsz.
Magyarul ha vásároltál 100$-ért valamit 200FT-os USD árfolyamon, és kapsz egy refundot, akkor ha az adott napon 195FT az árfolyam akkor 19500FT-ot kapsz vissza a 20000FT-ból, ha a napi árfolyam 205FT akkor 20500FT-ot.
Mivel a konverzión nem buksz, ezért a Paypal számlára is értelmetlen visszautalni.
-
Laca 012
őstag
Sziasztok!
Az történt velem, hogy rendeltem ebay-en egy árut, ami közben az eladónál elfogyott.
Visszautalta a pénzt, én pedig megrendeltem másik eladótól.
Viszont a pay-pal amit vissza utalt pénz, az nem maradt a pay-pal egyenlegemen, hanem visszadobta a bankkártyámra és így buktam az oda-vissza váltás árfolyamból adódó veszteségét...
Van valami mód arra, hogy legközelebb ha kifejezetten nem kérem, akkor ne tegyék vissza a kártyámra a pénzt??
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Először csak lezárolta az összeget, azt küldte sms-ben, aztán pár nap múlva mikor már megtudta hogy mennyi volt a vásárláskor az euro napi értéke, akkor vonta le azon az értéken.

jó a rinocéroszod! akarommondani mamutod

)

V/